Cum se adapteaza copii romani in alta tara?
Raspunsuri - Pagina 2
freedelia spune:
Aici in Shanghai este o comunitate internationala foarte variata -- din toate tarile si de toate limbile. Scolile internationale sunt in Engleza cu exceptia catorva (franceza, germana, japoneza)si copiii se muta aici si merg direct la scoala. In cazuol scolilor primare, unele au clase speciale de ESL (English as a second language) unde intra copiii care nu vb Engleza si aceste clase au pre mai multe de engleza si la un nivel mai scazut si in cel mult un an copiii din aceste clase se muta la clasele normale. NU este greu deloc si copiii invata imediat, mai ales fiind inconjurati de copii care nu vb limba lor si deci fiind siliti sa comunice in Engleza.
Nu cred ca trebuie sa iti faci probleme, la 6 si 10 ani in cateva luni nici nu li se mai simte accentul...
Letitia1 spune:
Stela, nu-ti fa griji, dupa 2 trimestre o sa fie deja bine. Copiii sint inca mici, deci o sa le fie mult mai usor.
Fiul nostru foloseste uneori modul englez de formare a frazei si asta face ca propozitia/fraza in limba romana sa sune usor ciuda
Ella, al meu fiu foloseste numai topica din limba engleza (isi traduce in cap cuvint cu cuvint din limba engleza), spre exemplu: Ce este asta pentru? (what is this for?) si multe altele cu care am inceput sa ne obisnuim (l-am tot corectat dar degeaba). Ca sa nu mai spun ce accent puternic are in limba romana. Si noi si el facem eforturi sa il invatam cit mai bine romana, dar e greu cind 10 ore pe zi vorbesti numai engleza, plus televizor, WII si nintendo DS tot in engleza. Acu l-am trimis in Ro pentru 5 saptamini si de fiecare data cind merge acolo vine cu limba romana mult imbunatatita. Asta ajuta cel mai mult.
ella_64 spune:
Ella, al meu fiu foloseste numai topica din limba engleza (isi traduce in cap cuvint cu cuvint din limba engleza), spre exemplu: Ce este asta pentru? (what is this for?) si multe altele cu care am inceput sa ne obisnuim (l-am tot corectat dar degeaba). Ca sa nu mai spun ce accent puternic are in limba romana. Si noi si el facem eforturi sa il invatam cit mai bine romana, dar e greu cind 10 ore pe zi vorbesti numai engleza, plus televizor, WII si nintendo DS tot in engleza. Acu l-am trimis in Ro pentru 5 saptamini si de fiecare data cind merge acolo vine cu limba romana mult imbunatatita. Asta ajuta cel mai mult.
[/quote]
Letitia, asa se intampla, mai ales atunci cand copiii schimba tara de la o varsta frageda. Noi l-am adus tarziu pe al nostru, a intrat direct in KS4 cand a venit aici si tot se observa diferente. Asta este, nu e un capat de tara ca nu stiu sa vorbeasca romana foarte bine. In momentul acesta important pentru ei este sa vorbeasca limba engleza in asa fel incat sa nu poata fi deosebiti de nativi.
Contactul cu Romania ajuta foarte mult, ai dreptate.
MissJJ spune:
Aici din cate am observat la scoli/gradinitze fiind foarte multe natii nu sunt probleme cu limba chiar daca nu stie copilul o boaba se straduie sa nu se simta left out si sa il invete am prietena care abia a adus din ro baietelul de 5 ani si dupa doua trei luni deja nu a mai avut probleme la scoala venea acasa si intreba pe mama cum se zice aia si aia ca sa stie sa zica la scoala acolo se intelegea cu educatoarea le arata cu mana ei ziceau cuvantul si incet incet a invatat.
Copii nascuti aici care sa vb limba romana, am fosta vecina cu fata de 6 ani nu a vb deloc romaneste pana la 4 ani cu toate ca intelegea acum acasa vb numai romaneste bine cu ceva accent si in rest engleza se temeau si ei ca nu va vb lb deloc dar o vb f bine pt un copil care a fost doar o sg data in ro in vacanta cateva zile.
Oricum revenind la topic toti care ii stiu cu, copii mai mici sau mai mari care au venit aici sau integrat f bine am alt caz de fetita de 9 ani mama statea aici de mult timp a aduso si pe ea si acuma dupa un an stie engleza la perfectie, o corecteaza ea pe mama ei si la scoala e cea mai buna din grupa ei. Deci si eu zic ca ei se adapteaza cel mai rapid.
" Life is the flower for which love is the honey "
Victor Hugo
LauraNicole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mada_mxm Oricum revenind la topic toti care ii stiu cu, copii mai mici sau mai mari care au venit aici sau integrat f bine am alt caz de fetita de 9 ani mama statea aici de mult timp a aduso si pe ea si acuma dupa un an stie engleza la perfectie, o corecteaza ea pe mama ei si la scoala e cea mai buna din grupa ei. Deci si eu zic ca ei se adapteaza cel mai rapid. " Life is the flower for which love is the honey "Victor Hugo |
Asa sper sa fie si cu Alexa mea !De cand am adus-o,adica de o saptamana , a intrat in contact cu nepotii prietenului meu si pentru ca toata lumea ii vorbea in engleza a fost fortata si ea sa foloseasca engleza si deja se recunosc schimbari mari .La inceput abia spunea cateva cuvinte,o propozitie doua,acum leaga fraze si poarta conversatii minore si asta dupa doar o saptamana .
Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!
Nicoleta spune:
Cazuri cu germana stiti (copii care au fost nevoiti sa invete "fortati de imprejurari" nemteste...)?
Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
ella_64 spune:
citat din mesajul lui Nicoleta Cazuri cu germana stiti (copii care au fost nevoiti sa invete "fortati de imprejurari" nemteste...)? Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei |
Da, Nicoleta. Am avut o prietena in Cambridge cu doua fetite de 10 si respectiv 8 ani. Vorbeau engleza si japoneza. Prietena mea s-a mutat in Germania. Intr-un an de zile fetitele au vorbit foarte bine germana. Au inceput, insa, sa uite limba engleza.
Nicoleta spune:
Ella, multumesc. Parintii lor stiau germana?
Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
ella_64 spune:
citat din mesajul lui Nicoleta Ella, multumesc. Parintii lor stiau germana? Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei |
Mama nu stia deloc. Noul lor tata insa este neamt.
danat spune:
citat din mesajul lui Nicoleta Cazuri cu germana stiti (copii care au fost nevoiti sa invete "fortati de imprejurari" nemteste...)? Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei |
Nicoleta un caz cu germana suntem chiar noi...am venit in Viena acum un an si 2 luni, copilul nestiind deloc alta limba decat romana (si nici aia f bine ca avea pe-atunci 4 ani jumate ).
Acu, el vorbeste fluent, fara probleme germana, pe cand noi, parintii, care aveam ceva notiuni de baza ale germanei inainte de a veni aici, inca nu suntem fluenti in germana
In concluzie, copiii nu au nici o problema. Se adapteaza minunat!
Dana mama lu' Radu Stefan
Hobby
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
www.youtube.com/watch?v=l9lq8oaK5Mw" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
"Man in the Mirror" - Michael Jackson