Cum se adapteaza copii romani in alta tara?
Raspunsuri - Pagina 3
zuzi.simona spune:
pe fiica mea am adus-o la mijlocul cls. 2, nu stia nici un cuvant, am inscris-o la scoala normala, cea mai aproape din cartier, nu cum spunea cineva mai sus ca trebuie la scoli speciale, nu a scos o vorba in germ cam o luna, la scoala se intelegeau prin semne, nu stia nici engleza, avea la ea doar un dictionar pe care nu stiu cat il folosea fiind mica totusi, ce a ajutat-o f. mult a fost faptul ca statea la internat deci numai intre nemti, noi o luam numai in weekend, am avut norocul ca nu e mamoasa, plangareata s.a.m.d. si chiar i-a placut.
din cls. 3 am adus-o si pe mama aici si am luat-o de la internat, a schimbat scoala, landul, dar tot s-a descurcat
acum nu mai vb. bine romaneste (de mica nu facea acordurile bine), cu toate ca vb. zilnic cu mama mea si cu noi cand mai ajungem pe acasa, ii vine mult mai usor sa vb. in germ. , pt. romana isi traduce de fapt, eu o atentionez de fiecare data, nu de alta dar nu inteleg ce spune , rau tare sa nu-ti intelegi copilul la propriu!
ati priceput deci ca eu nu vb nici macar bine, tac-su stie mai mult dar nici el n-o mai pricepe total, are alt accent, debit...
acum am inscris-o la alta sc. ca incepe cls 5, si ne ruga sa nu spunem la noua sc. ca e romanca, deci de suferit a suferit din cauza copiilor si nu numai, am observat ca si invatatoarea o marginaliza, n-am vrut sa fac tam-tam ca ma gandesc ca asa se intampla in comunitatile mici, era o sc. de sat, si noi oricum ne mutam de acolo, sper doar ca acum, fiind sc. mare si ea deja stiind bine limba va fi mai relaxata
in concluzie stela, copiii vor invata fara probleme si in scurt timp orice limba, cu cat sunt mai mici, cu atat mai bine
mult noroc sorei tale!
poza cu noi
poze diverse
www.facebook.com/album.php?aid=858&id=1727991987&l=2395a72935" target="_blank">aprilie 2009
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)