Gravidute si mamici de Constanta (61)
Raspunsuri - Pagina 4
roxanalucia spune:
vad ca doar eu sunt pe aici, citesc, scriu, ma distrez de una singura. o sa veniti voi la un moment dat sa vedeti ce foileton aveti de citit aici pana atunci, ma dau singura pe forum
danaalex , eu pana acum nu m-am urcat in "caruta aeriana" cum bine spui tu. pur si simplu imi e frica. iar pe copil eu una nu-l sui in asa ceva. cand o mai creste si o sa vrea el, sa-l duca tac-su, sa fie pe mana lui. eu constat ca imi e din ce in ce mai frica de chestii "extreme", ca sa zis asa. si cred ca totul a inceput de cand am fost gravida, vezi doamne, grija pentru puiul din burta, etc. oricum, am devenit fricoasa, panicata si paranoica, si prin mintea me se deruleaza scenarii care de care mai groaznice legate si de chestii normale, cum ar fi traversatul strazii. vad cu ochii ingroziti ai imaginatiei mele bolnave cum vine o masina si imi arunca baiatul in aer si il face praf.... imi sta inima o secunda apoi imi revin si imi dau palme, tot imaginare, desigur
si tot legat de ce li s-ar putea intampla copiilor, monica a avut o idee foarte buna cu acel curs de prim-ajutor. m-am gandit si eu serios intr-o zi, ca daca, doamne fereste, ar fi sa se intample ceva, eu nu as sti ce sa-i fac copilului sa-l ajut. cred ca as innebuni numai de nervi ca as fi neputincioasa! m-am gandit la asta cand a fost cu angi si intepatura lui pupi pe plaja. (bine ca nu era alergic, micul de el). sotul meu (medic) ar zice ca stie el ca sa-i faca, si ca nu e nevoie sa fac eu un astfel de curs. dar el nu e mereu cu mine, nu? de cele mai multe ori sunt eu cu victor, si nu as sti ce sa-i fac. asa ca, eu m-as inscrie la curs.
roxana, mami de bebe Victor Costin (13.03.2008)
Victor
simonasima spune:
Salut!
Mai intai imi cer scuze Danei, ca nu citisem mesajul cu invitatia la Neptun- Olimp.
La multi ani Menuet, multa sanatate si fericire alaturi de familia ta.
Casa de piatra, Ellen si tot binele din lume.
Monica daca reusesti ceva cu intalnirea si daca e in august, vreau si eu.
AndreB iti multumesc pentru reteta.
roxanalucia spune:
angi, sa stii ca si eu ma bucur ca am hotarat sa revin pe forum. pt ca tot citeam, si vedeam ca va intalniti, si copiii cresteau...si eu pe dinafara si ce m-am bucurat cand am vazut ca tu si monica citeati pe blogul meu simteam ca nu am disparut de tot dintre voi.
cu victor, ce sa zic.... am avut o surpriza neplacuta cand am ajuns la tulcea. initial nu am observat, dar e plin de bubite, saracul. nu e pojar sau altceva, dar e iritat de caldura ingrozitor!! soacra mea, (foarte de treaba ea, nimic de reprosat, si-a luat concediu sa stea cu victor si a fost foarte fericita ca i l-am dus) cred ca de teama sa nu raceasca baiatul, l-a tinut numai in caldura, cu geamurile inchise, fara aer conditionat, si i-a terminat pielea. el seamana cu mine si are o piele sensibila de nu se poate. plus ca are o iritatie de la pampersi si pe spate si pe picioare.... doamne, imi venea sa plang dar nici nu am vrut sa zic prea multe. ea nici nu observase si se simtea un pic vinovata, se tot gandea de la ce o fi... marea ei preocupare saptamana asta a fost sa-l invete la olita... de cand l-am dus, i-a luat olita. iti dai seama ca nu a reusit nimic, dar eu acum trebuie sa continui procesul.... si nu voiam! !!! pentru mine e un subiect delicat. nu voiam sa aud de olita pana la 2 ani. nu vreau sa-l stresez nici pe el, nici pe mine. asa hotarasem eu. dar cand ea ne-a sunat in bulgaria sa ne spuna ca victor a facut un pic caca la olita .... apoi un pic in pantaloni.... era asa de incantata... of!
pentru bubite am inceput sa-l dau cu advantan. maine il duc la dr sa-l vada, poate e altceva si nu ne dam noi seama. o fi vreo alergie la ceva, desi ea spune ca nu a mancat nimic nou saptamana asta... cine stie... nu are febra, e cum il stiam eu, argint viu, asa ca ma gandesc ca nu e vreo boala, ceva...
aa, si doarme oriunde baiatul meu, si sta cu oricine azi noapte au mers si socrii mei la nunta, asa ca pe victor l-am dus la o vecina, mama primului nostru fin. a respectat programul lui obisnuit, femeia e cu capul pe umeri si a facut ce i-am zis eu. a dormit victor neintors de la 9.30 la 8.10. a mancat bine si seara si dimineata...sunt tare mandra de el
ai dreptate cu navodari, stiu ca e departe...nici eu nu as merge foarte des, dar cum se aglomereaza peste tot din ce in ce mai tare... nu mai stii unde sa te duci, si fugi cat mai departe.
maine as merge si eu la plaja, sa vedem cum e vremea si ce program avem. in principiu, as vrea sa-l scot pe victor la aer, dar mai intai sa vad ce imi zice dr despre bubite.
roxana, mami de bebe Victor Costin (13.03.2008)
Victor
AndreB spune:
Bine spus foileton, RoxanaLucia dar te-ai "urnit" nu gluma.... F. Bine, atata vreme cat suntem inca "aici" (virtual fie vorba ) de ce sa te tii departe de noi?!
Dana draga, sper ca ai ajuns cu bine, cu toate ca pentru toate motivele din lume eu n-as fi plecat pe noaptea aceea de urgie la un asa drum lung si intunecos...acum sa nu spui ca nu ai si un sticker de net in bagaj ca murim si inviem aici, chiar far' de vesti sa ne tii atata vreme? Stiri proaspete despre Nana si Tibi?
Mamacita se mai intampla sa sari din program. Ceea ce pot sa-ti spun eu si iti pot confirma si fetele (mai ales Angie, care il are pe cel mai trotil dintre trotili) cu cat obisnuiesti copiii mai independenti, adaptabili mai bine zis, cu cat au parte de mai multe experiente cu atat le va fi lor si voua mai bine. Acum nu mi-o lua in extremis sa-mi zici ca iti doresc fiecare zi altfel, caci si rutina are veleitati dar provoaca mai multe rupturi "controlate" in program si vei respira, in timp, normal, si tu mai usurata si ei vor fi mai fericiti.
Doc ma bag si eu la curs, doar sa ne tii la curent, how much si when, zic eu, cele mai spinoase informatii...
AngeliquedeS spune:
Roxana, dc nu sunt decat bubite de la caldura (si sper sa nu fie altceva decat asta), iti aduc maine la plaja o crema foarte buna, preparata in farmacie, pe care o am de la Adina - m-a salvat intr-un moment in care Mihai avea o iritatie urataaaa urata si a trecut pana a doua zi - dar din dar se face raiul. De cand ma tin sa o intreb la ce farmacie se prepara ca sa imi mai iau de rezerva si tot uit
Eu - si celelalte fete - mergem pe plaja dupa ora 17 si sa stii ca este aproape pustiu, ai intimitate, e curatenie si apa a fost grozava azi si fara valuri pe deasupra, s-a balacit al meu ca niciodata, cand sunt valuri se teme.
Andre, am tot urmarit blogul tau sa vad detalii despre ziua la spa... si nimic :))
Sincer, e f greu sa rupi de la programul lui un copil obisnuit cu o rutina. Pt un astfel de copil e un chin si e pacat sa il smulgi de la cele cunoscute. Al meu s-a obisnuit asa de mic mic si nu sufera nici de foame nici de somn oriunde s-ar afla, e obisnuit sa doarma si sa manance oriunde, in orice conditii, sa se simta oriunde ca acasa. Dar acesta nu e un merit nici pt el nici pt mine, am fost constransa de situatie sa fac astfel si el la randu-i este usor adaptabil. Insa sincer, daca situatia ar fi fost alta si conjunctura mai favorabila, as fi preferat sa.i fac copilului un program de care sa ma tin si eu si el, sa il las acasa sa doarma la ore fixe si nu sa-l tarai dupa mine pe unde ma mana nevoia sau dorinta
Despre Dana... nu, nu are net. A ajuns cu bine dupa un drum luung in care a plouat grozav tot timpul. Tibi si Tiana sunt bine, s-au bucurat sa o vada si ea era foarte incantata ca Tibi si-a dat ff bine drumul la vorba in aceste cateva saptamani de cand nu l-a mai vazut. Ne pupa pe toate si a spus ca telefonul va ramane baza comunicatiei si netul doar cand si daca va gasi undeva wireless.
Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata
Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita
nastasie spune:
kris, daca nu mai are adina reteta iti dau eu, iti fac o copie.si e aproape de tine unde se prepara, pe strada paralela cu ion ratiu, aia de langa stadion, e o farmacie acolo(pe langa blocuri), are si reclama cu verde.si de acum cereti la farmacie cutie dubla ca sa va ajunga(la frigider tine).eu asa am facut intotdeauna, cutie dubla.si il dau la orice buba.
adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan
docdecap spune:
buna dinimeata!!
am ajuns sa dau desteptarea la 11 dimineata...
noi ieri am avut program de parc, ca pe dimineata nu prea stiam cum se alege. asa ca am fost in satul de vacanta, si din plimbare s-a facut shopping mi-am gasit o rochita, cam cum vroiam eu, doar ca e cam laaarga, dar nimeni nu e perfect. si la 40 ron, deci sa nu ma plang. si o geanta alba cum imi doream. si as mai fi continuat, da' tati ramanea fara bani cum costau toate cate 5 lei si nu durau destul pana sa iasa mama din magazin. oricum, pe caluti la carusel a stat cupilu' ca fermecat, si in masinute, si pe unde l-a mai pus. cand se termina era mai nasol. bazaia rau de tot, ar fi vrut tot intruna..
roxana, daca nu erai tu cu foiletonu, ce mai citeam eu acum?
daca pe dupa-masa e vreme de iesit, ma bag la o plajuta, ca am prins gustul :))
va pup si ma apuc sa reiau mesajele sa vad care vroia cu primul ajutor, ca normal ca am uitat...
AngeliquedeS spune:
Ce plaja oameni buni nu vedeti ce frigalau e afara?? Parca e miez de toamna....
Adriana, vreau reteta, multumesc!
Moni, as vrea si eu la curs dar ajung iar la problema mea ce fac cu kupilu'? Eventual il iau cu mine si il folosim ca meterial didactic
Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata
Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita
nastasie spune:
eu zic ca iese soarele, dar o sa ramana cu vant.
adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan
mav spune:
neatza!
...si eu m-as baga la cursul de prim-ajutor, dar am aceeasi problema ca si kris, insa X2...
...am vazut ca-i racoare afara, insa asa era si aseara, dar apa marii era surpinzator de calda....
dupa-amiaza, cred ca mi-l iau doar pe bb si vin si eu pe plaja, numai sa nu ploua...
marti petrecem in familie +cu voi pe plaja, iar miercuri, ii dedic ziua lui sebi.
m-a topit sebi... este gelos pe fra-su, insa se exprima atat de frumos... ca ma doare sufletul.... si ma simt tare vinovata ca nu-i mai pot oferi tot ceea ce primea inainte, cand era unicul copil...
bb doarme cu mine... e foarte... posesiv...
cateodata, sebi indrazneste sa se strecoare langa mine in pat... si cum il iau in brate, imi spune: "esti cea mai buna mamica din lume!!!!"................
Mami Fericita Non-Stop
perlute