Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (57)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Adriana - da, e bine sa-ti iei concediu de odihna, n-are rost sa-ti iei medical. deci mai ai iulie si august de munca si apoi gata, 2 ani si ceva esti libera!

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lalu_79 spune:

Buna ziua tuturor

Roxyaly, si eu simt uneori intepaturi in burtica si vagin, dar m-am gandit mereu ca sunt normale,tinand cont de toate transformarile prin care trece corpul nostru. In schimb mi s-a intamplat sa simt dureri in timpul urinarii si imediat dupa...si am banuit o infectie urinara, care insa a fost infirmata de urocultura .Nu stiu de la ce sunt durerile astea, ca nu sunt frecvente....pot sa le simt o data intr-o saptamana, uneori chiar mai rar.Poate apasa bebita pe vezica sau cine stie....o sa mai intreb medicul de familie cand ma duc cu rezultatele.Atata timp cat nu am alte simptome incerc sa nu ma stresez inutil.

20+ Ariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Buna ziua, si o saptamana usoara.
Raportez prezenta sotului!
Dimineata am intrat numai pe fuga... acum am timp sa scriu... si cum deja am uitat care si ce a spus.... incep sa citesc iar din urma

simina_kin super burtica. Asa a vazut si sotul meu o burtica de gravi si mi-a spus: ee... vezi... asa credeam si eu ca e bebe acolo Daca ai net... asteptam poze si impresii din vacanta in timp real

Camy e super cu mami... nu? Abia astept sa ma mut si eu la a mea mami

Ramonika de vremea de la iasi... ce sa spun.... ieri faceam niste calcule cu banutii... si exact pe tema asta radeam si noi... daca am rezolvat problema cu bebe,.... acum sa socotim bani ( ca de numarat efectiv.... ar trebui sa fie de unde)
Despre concediu... pei nici eu nu ma vad stand atat acasa... dar asta gandesc azi... eu stiu ce voi gandi cu bebe in brate?

Dienutze felicitari pentru schimbarea saptamanii. Fructe vreau si eu

christinam snatos sa fie prichindelul tau.... ce treaba are lumea cu ce mananca el sau voi. Dar poate mancarea din Spania va fi mai pe gustul lui. Vreau si eu in concediu!!!

Pirelia si tu esti din categoria celor care vor avea statuie in fata locului de munca? Mai stiu pe cineva care e in concediu si merge din concediu la reparatii la serviciu... adica eu... am scoala in demolari... asa incat... daca tot sunt alergica la praf... m-am potrivit de minune

Raluci B si banuiesc eu ca a si iesit pe locul I la inot bebita al tau

Lorelix Nu stiu daca ai dreptate cu reprosul.... sunt destul dintre fete care raspund punctual... dar cel mai probabil nu au stiut ce sa-ti raspunda... daca e legat de eco.... cum Dumnezeu sa stim... nici toti ginecologii care urmaresc sarcini nu au competente ecografice... noi cu atat mai putin.. Nici mie nu mi se raspunde la tot ce scriu.. si scriu zilnic... dar nu e motiv de suparare... toate avem perioade in care avem sentimentul ca suntem ignorate aici.... dar sa stii ca eu sunt convinsa ca se citesc toate mesajele... si daca putem... raspundem.

Miany Felicitari pentru intrarea in sapt 24 .... chiar ca WOOOOW! o apa plata cu lamaie te rog... si pentru mine. sau un pahar de lapre

Roxyaly si eu mai simt dureri de care spui tu.... si uneori persista cateva minute... dar nu sunt foarte puternice... cred ca sunt ligamentele care se intind... sau asa sper...

Lacramioara cred ca ai perfecta dreptate in ce ii spuneai lui Camy . Ma bucur ca Maruca e bine. E greu ca trebuie sa te intorci atat de repede la munca si sa lasi scumpiuca acasa... dar DD va avea grija de voi amandoua. La fostul nu te mai gandic... ca e din trecut... cred ca e bine pentru moralul tau ca parintii lui se simt prost pentru ce a facut... desi practica nu are cum sa te ajute asta. Fruntea sus si bucura-te de bebica. O prietena imi spunea in ultima luna de sarcina ca lumea tot o incurajeaza ca acusica se termina.... dar ei ii venea sa planga fiindca sounea ea ca in burtica fetita ei e numai a ei... apoi or sa vrea toti sa o aiba o particica din timp.

Adriana si eu mi-am luat concediul intreg pe anul acesta chiar daca plec in octombrie in prenatal.

Miany nu stiu daca poti lua concediul pe anul acesta peste 2 ani. Eu retin ca legat poti lua concediul pe 2008 pana pe 31 dec 2009 integral... si daca iti raman zile neluate... le pierzi... deci poti lua doar in anul calendaristic urmator. Acum nu stiu daca CIC-ul permite exceptie.

MAAAAMa ce m-am intins!!! Se cunoaste ca e plecat sotul la munci Cand pisica nu-i acasa..... .

Noi suntem bine... Dimineata ne-am straduit sa-i dam spectacol lui tati.... dar el era atat de somnoros ca nu a reusit sa "vada" ( simta nimic.... Inca e obosit tati asta.... dar il exploatam noi. L-a vazut pe bebe in poze...ca la mine a declarat ca asta e burta de mancat prea mult nu de bebe... sa nu-l pacalesc pe el ( adica m-a facut grasa si mancacioasa.... ei poftim .... )

19+
aniversarea nuntii
“Cand ai un copil este ca si cum ai spune: m-am nascut, am gustat din viata si am constatat ca este atat de buna ca merita sa fie înmultita.” Milan Kundera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pirelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_driana

pai da, pe mine pe 2009 ma intereseaza, ca as vrea toata luna sept sa stau in concediu (21 zile)...oare cum ii legal? sefu meu oricum habar n-are, deci pot linistita sa-mi scot pe tot anul, dar sunt curioasa daca am dreptul....
pe cine am mai intrebat mi-a spus ca doar zilele pana in sept le pot lua.....acuma nu stiu ce sa zic...

lacramioara, intr-adevar, tot ceea ce conteaza ii ca ai o minunatie de fetita in burtica, care ii f bine, si ca tu te simti bine.....sanatate sa aveti amandoua, celelalte lucruri se mai rezolva pe parcurs...

toate vin la timpul lor si nimic nu este intamplator . . .

19+ David

strumfulet + poza strumfulet

Adriana iti poti lua pe toata luna septembrie si din octombrie postnatal. In functie de vechimea ta in munca se calculeaza zilele de concediu. 21 de zile este numarul minim. Poti face linistita cererea. Asa voi proceda si eu.

Viitoare mamica in culmea fericirii 20+ (18+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lalu_79 spune:

Despre concediu, ce sa zic, si eu mi-am propus sa stau acasa doar un an...si toata lumea imi spune ca o sa-mi schimb prioritatile o data cu venirea bebitei pe lume, ca nu o sa ma indur sa ma intorc la serviciu atat de devreme. E foarte posibil sa aiba dreptate, insa nu stiu ce o sa fac cu cei de la munca daca ma razgandesc....sunt prima gravida din birou si desi am anuntat de foarte devreme, sefii mei inca isi fac griji cum o sa-mi suplineasca lipsa. Au angajat 2 persoane de atunci si acum seful meu spune ca nu doarme noaptea, vrea sa mai angajeze pe cineva.
Pana la urma nimic nu este batut in cuie, ne putem oricand razgandi.Acum ma sperie ideea de a sta 2 ani fara "provocarea" intelectuala a job-ului, dar probabil e mult mai de speriat sa stai departe de copilul tau atatea ore pe zi.

20+ Ariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

Ionela la noi asa e ...toate colegele mele au procedat la fel...cred ca CIC permite exceptia..zilele pe care nu le-am efectuat anul acesta pot sa le iau dupa ce termin concediul de ingrijire..
Pt.siguranta am sa ma interesez si in alta parte..

miany
23+ DAVID ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pirelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_driana

pai da, pe mine pe 2009 ma intereseaza, ca as vrea toata luna sept sa stau in concediu (21 zile)...oare cum ii legal? sefu meu oricum habar n-are, deci pot linistita sa-mi scot pe tot anul, dar sunt curioasa daca am dreptul....
pe cine am mai intrebat mi-a spus ca doar zilele pana in sept le pot lua.....acuma nu stiu ce sa zic...

lacramioara, intr-adevar, tot ceea ce conteaza ii ca ai o minunatie de fetita in burtica, care ii f bine, si ca tu te simti bine.....sanatate sa aveti amandoua, celelalte lucruri se mai rezolva pe parcurs...

toate vin la timpul lor si nimic nu este intamplator . . .

19+ David

strumfulet + poza strumfulet

Adriana iti poti lua pe toata luna septembrie si din octombrie postnatal. In functie de vechimea ta in munca se calculeaza zilele de concediu. 21 de zile este numarul minim. Poti face linistita cererea. Asa voi proceda si eu.

Concediul de odihna se ia in anul curent sau in primele 3 luni din anul urmator, nu se reporteza pentru alti ani si nu se renunta la el. Fiecare salariat are dreptul si chiar obligatia sa-si ia concediul de odihna.

Viitoare mamica in culmea fericirii 20+ (18+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crlp spune:

Doamne burtici, ati mai scris un capitol!
nu stiu cum va simtiti voi dar pe mine m-a dat paste cap rau vremea asta;
am avut niste dureri de cap ingrozitoare si ameteli groaznice;
abia astept sa plec de la birou, nu ma pot concentra deloc;
acum am mai mancat si niste varza calita si nu pot sa va spun cum mi se intoarce inapoi
va pup si ma apuc de citit din urma

15+ cu ingerasul Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns christinam spune:

Apropo de concediu, eu am stat 5 ani acasa cu David dupa facultate si m-am plans non stop ca vreau sa lucrez. cand am venit aici am fost supernevoiti sa ma angajez si eu ca nu ieseam cu banii, dar dupa 6 luni deja faceam ca lupul, ca nu mai vreau. E adevart ca aici suntem singuri, nu-i nimeni din familie sa ne ajute iar eu nu-l las pe David cu straini. A trebuit sa si navetez pe autostrada, o droaie de stres. Acum sunt in concediu de boala si apoi iau de maternitate un an ca sa primesc ceva bani si dupa aia renunt la jobul asta ca nu ma tine daca nu ma intorc dupa un an. Cand va avea bebita 2 anisori si pot s-o duc la playgroup am sa incerc sa ma angajez din nou. Pana atunci buget de austeritate ca avem niste rate la banca pt casa si masina de ne indoaie.

18 , mamica de David 5 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns christinam spune:

Legat de intepaturi, de astea am si eu frecvent, nu cred ca e o problema, cu uterul care preseaza pe acolo si ligamente care se intand. Mai rau e ca am de obicei si 4-5 contractii destul de dureroase pe zi, dar nu tin mult, asa vreo 15-20 secunde. Sper sa nu aiba vreun efect pe col, ca astia de aici nu obisnuiesc sa-ti faca de fel examen gineco la consultatii.

18 , mamica de David 5 anisori

Mergi la inceput