Calendarul gradinarului vesel :- ) 9

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

La Multi Ani, gradinareselor!
Daniela ,Martie, Liviana, Tala, Bnica, Victoria, Ramona J, Georgeta, Huacin, pe toate fetele de la gradinarit va sarut si va urez numai bine! Cum ati petrecut?
Ce va mai fac gradinile, ce planuri aveti pentru 2010?
Aaaa, l-am uitat pe Limus desi n-a mai intrat de multisor, ca aveam si noi un singur domn in grup si inca unul harnic! La multi ani inca o data, plante sanatoase si buruieni putine va doresc!

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Dragele mele gradinarese va urez un an nou cu gradini superbe si cu multe roade.
Noi avem o iarna mai iarna decit de obicei. Sper sa supravietuiasca plantele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

La multi ani, fetelor!! Mi-a fost un dor de voi..deja simt aerul primaverii, abia astept, anul asta o sa fie cel mai bun!

Multumesc Olympia!

RamonaJ, ce bine-mi pare sa te "revad"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

La Multi Ani dragi gradinarese, 2010 sa va aduca ceea ce v-a lipsit in 2009 si in plus multe bucurii! Sanatate voua iar plantelor dezvoltare frumoasa si armonioasa!

Olympia draga, (multumim pt urari!) comedie mare cu varza mea. Dupa prima ninsoare din decembrie, a degerat evident, insa mare mi-a fost bucuria sa constat dupa sarbatori a mai fost buna la ceva: am gasit-o roasa/mancata de iepuri! (pe 1 ian cand ne-am intors acasa.)
Cateva firicele de usturoi au iesit insa cu curaj deasupra pamantului; stufatul cred ca va iesi greu caci l-am pus la adancime mai mare (20-25 cm - sper ca nu a fost prea mult).
Planuri: Am de gand ca in februarie sa pun semintele pt rasaduri asa ca am adus in camera rece (5 grade) ladite cu pamant bun in care sper sa obtin rasaduri de rosii, ardei si ce se mai nimereste. Daca nu ma insel ele au nevoie de temp mai mari ca sa iasa din pamant, nu?
Tu cum ai petrecut de sarbatori?
Martie, judecand dupa nickname esti o primavaratica, eu inca nu simt briza primaverii, dar va urmaresc cu interes ca sa debutez in primul an cu lucrari de gradina.

Haucin, ramai printre noi atunci, buruiana e peste tot, lumea buna e mai rara.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

Eu spun saru'mana de urari la toata lumea si sa va dea Domnul tot ce imi doresc pentru mine!!!

Eu am petrecut la cabana "plapumioara", mi-am dorit-o teribil dupa un an atat de zbuciumat. Apoi am domit la greu pe 1, 2 si 3 ianuarie am fost ca orbetele cu nasu' in puful pilotei.

Planuri fac si eu, evident din belsug, cred ca mi-ar trebui vreo 30 de ha sa intre tot, ma gandesc daca ce am pus am pus unde trebuie, etc...

Mi s-a pus piticul pe arici... vreau arici in gradina... nu traiesc foarte multi ani, dar sunt simpatici si utili... vad ca toata lumea gaseste, numai eu care chiar imi doresc nu ... unde sa-i gasesc oare? e greu pe soseaua iancului daca auziti pe cineva ca vrea sa-i gaseasca un camin unui arici, ma ofer; pot sa si platesc, dar nu cat in pet-shop-uri, au din cei albinosi si se spune ca ar fi cam 600 lei unul, dar nu am verificat...

De pe 2 ianuarie am luat-o la colindat de magazine: bricostore era in chis, la hornbach era deschis, dar nu aveau mare lucru... am luat ingrasamant de arbusti fructiferi si de trandafiri si m-am "documentat" pentru gazon...

Evident ca raman aici, am intrat pe un alt forum in cautare de informatii despre un furnizor... ce am citit acolo m-a cutremurat si nu era intamplare, erau numeroase postari pe diverse subiecte pline de venin... brrr... raman aici printre fetele mele dragi si... Limus oare ce i-o mai face gardul viu? poate ne mai pune poze cu multitudinea de lalele in curand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

La Multi Ani dragi gradinarese, 2010 sa va aduca ceea ce v-a lipsit in 2009 si in plus multe bucurii! Sanatate voua iar plantelor dezvoltare frumoasa si armonioasa!

Olympia draga, (multumim pt urari!) comedie mare cu varza mea. Dupa prima ninsoare din decembrie, a degerat evident, insa mare mi-a fost bucuria sa constat dupa sarbatori a mai fost buna la ceva: am gasit-o roasa/mancata de iepuri! (pe 1 ian cand ne-am intors acasa.)
Cateva firicele de usturoi au iesit insa cu curaj deasupra pamantului; stufatul cred ca va iesi greu caci l-am pus la adancime mai mare (20-25 cm - sper ca nu a fost prea mult).
Planuri: Am de gand ca in februarie sa pun semintele pt rasaduri asa ca am adus in camera rece (5 grade) ladite cu pamant bun in care sper sa obtin rasaduri de rosii, ardei si ce se mai nimereste. Daca nu ma insel ele au nevoie de temp mai mari ca sa iasa din pamant, nu?
Tu cum ai petrecut de sarbatori?
Martie, judecand dupa nickname esti o primavaratica, eu inca nu simt briza primaverii, dar va urmaresc cu interes ca sa debutez in primul an cu lucrari de gradina.

Haucin, ramai printre noi atunci, buruiana e peste tot, lumea buna e mai rara.

Liviana, cand zici de "stufat", te referi la arpagic? Ca stufatul e ra parca un fel de mancare de miel cu ceapa, usturoi, verdeturi...

In privinta iepurilor, faci schimb de experienta cu Ramona, da ea nu e deloc fericita ca-i are. Si... esti sigura ca-s iepuri si nu alte rozatoare?

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

La multi ani gradinareselor! Va doresc ca noul an sa va aduca o productie de legume consistenta si flori cat mai frumoase!

Va anunt ca mie mi-au imbobocit trandafirii, zapada este de aprox 20 cm in gradina si ei imbobocesc, ati mai intalnit asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

La multi ani! Tare dor mi-a fost de voi. N-am mai intrat de mult pe forum, am avut un an nu tocmai OK, va doresc tuturor un an infinit mai bun decat cel ce-a trecut si gradini de vis.
Va rog, scuze de off topic, intrati un pic si pe link-ul de la semnatura, e si un topic la umanitare, fetita unei prietene are leucemie... o poveste tare trista...toate aveti suflet mare...macar trimiteti povestea ei mai departe.
Va multumesc.

Va rog aruncati o privire si www.alexav.ro/povestea-alexandrei" target="_blank">AICI
sau http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146664

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Huacin, ti-am trimis un PM referitor la...arici.
Si eu sunt interesata de ei dar inca nu m-am incumetat sa cumpar unul.Nu stiu mai nimic despre ei. Stiu doar ca se hranesc cu soricei (ceea ce am prin curte) si cu serpi (ceea ce am avut si sper din tot sufletul sa nu mai am). De fapt asta-i motivul pentru care vreau arici.

Va rog aruncati o privire si www.alexav.ro/povestea-alexandrei" target="_blank">AICI
sau http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146664

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Haucin, ce haioasa esti cu ariciul! Sotul meu a gasit o data pe drumul catre casa un arici si l-a pus intr-o galeata ca sa-l arate copiilor. I-am dat drumul, dar daca mai vine (la primavara poate) il pastrez pt tine, ok?
Olympia, pff, eram 100% sigura ca stii ce-i stufatul; eu am aflat abia anul asta so no shame. Deci e vorba de ceapa de primavara, aia care ne place s-o mancam pt partea alba. Cu cat e pusa mai adanc in pamant cu atat cica partea alba e mai lunga. "Bulbul" ei seamana cu arpagicul clasic doar ca e un pic mai mare. Acuma normal ca poti pune pt primavara si arpagic normal, dar asta e speciala pt cei ce nu vor s-o lase in pamant pana la toamna. Sper ca am explicat bine. Tot stufat se mai zice si la mancarea aia de ceapa & usturoi verde de-mi place mie mult.
Cu rozatoarele (care or fi ele) nu-mi fac griji. Explicatia e ca pe zapada nu se mai gasea nimic de papa, asa ca de asta au sarit pe varza mea. Pana atunci nu au dorit-o.

Mergi la inceput