Calendarul gradinarului vesel :- ) 9

Raspunsuri - Pagina 32

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Martie, judecand dupa nickname esti o primavaratica, eu inca nu simt briza primaverii, dar va urmaresc cu interes ca sa debutez in primul an cu lucrari de gradina.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Ei, cum sa nu, ghioceii sunt aproape infloriti, varfurile de branduse au iesit...in unele locuri mai ferite chiar si putin din lalele.
In orice caz, eu vad ca ma comport ca plantele deja, dupa cativa ani de gradinarit, simt primavara nu din cauza temperaturilor, ca e inca frig intr-adevar, e mai multa lumina, noaptea se scurteaza si din cauza asta.

Eu am gasit asta vara un arici in parcul Titan... era imens... ne-am batut 10 oameni capul ce sa facem cu el, era muscat de caini... in fine, la dr. veterinar a spus ca e sanatos, nu are nimic si ne-a sfatuit sa-l lasam inapoi in parc, ceea ce am si facut pana la urma. Si acum am in mobil nr. de tel. de la cei cu care ma tot sfatuiam ce sa facem cu el.

Anul asta trebuie sa tund pomii, nu se mai poate, am un nr. de tel. al unui inginer horticultor, anul trecut i-a taiat la mama in curte, super profi, am de gand sa apelez la el.

As da si eu o raita pe la Hornbach... de fapt..m-as muta acolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Haucin, ce haioasa esti cu ariciul! Sotul meu a gasit o data pe drumul catre casa un arici si l-a pus intr-o galeata ca sa-l arate copiilor. I-am dat drumul, dar daca mai vine (la primavara poate) il pastrez pt tine, ok?
Olympia, pff, eram 100% sigura ca stii ce-i stufatul; eu am aflat abia anul asta so no shame. Deci e vorba de ceapa de primavara, aia care ne place s-o mancam pt partea alba. Cu cat e pusa mai adanc in pamant cu atat cica partea alba e mai lunga. "Bulbul" ei seamana cu arpagicul clasic doar ca e un pic mai mare. Acuma normal ca poti pune pt primavara si arpagic normal, dar asta e speciala pt cei ce nu vor s-o lase in pamant pana la toamna. Sper ca am explicat bine. Tot stufat se mai zice si la mancarea aia de ceapa & usturoi verde de-mi place mie mult.
Cu rozatoarele (care or fi ele) nu-mi fac griji. Explicatia e ca pe zapada nu se mai gasea nimic de papa, asa ca de asta au sarit pe varza mea. Pana atunci nu au dorit-o.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Liviana, nu stiam si chiar imi amintesc ca am avut pe-aici, mai demult cu fetele o discutie despre "arpagic din cel mai mic"! Mama ii ceruse sotului meu sa ia asa ceva de la piata si cand a venit cu unul microscopic l-a luat cu fulgi cu tot! Noi gradinarim ajutate de amintirile din vremea bunicului care facea lucrurile intr-un anume fel, iar ce se cultiva atunci si de ce gasim acum, sunt lucruri total diferite. De aceea nici n-am pus prin gradina legume despre care stiam ca nu i-au crescut bunicului, ca de ex. vinete si nici altele noi, ca broccoli sau varza de Bruxelles, ca n-am avut curaj si nu stiam pe nimeni care sa-mi arate cum merg.
Cat de adanc se pune arpagicul asta mai mare? Eu am pus unul, de care-o fi fost nu stiu, in toamna, dar nu foarte adanc. Vad ca a trecut cu bine prin ger si zapada, e drept ca l-am si invelit cu folie.

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Buna tuturor!

Am o floare, primita cadou, pe care nu stiu cum sa o ingrijesc. Din pacate nu stiu cum se cheama, am vazut, in schimb, pe la diverse institutii si e atat de frumoasa! De altfel si cand am primit-o arata super bine. Pana acum a murit si a inviat de vreo doua ori. Pot sa va arat doua poze asa cum arata acum poate stie vreuna dintre voi cum s-o ingrijesc ca sa-si revina.'

http://family.webshots.com/album/576261397sRJTpD

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Mie im pare ca este Ficus Benjamina si la prima vedere pare ca este udat excesiv (vezi darele de apa de pe parchet), probabil de aici si problemele lui. Iti spun din ce am gasit la o prima cautare pe G, dar te poti documenta mai bine, mai ales daca te uiti la imagini si ti se pare ca seamana cu ce ai tu acolo:
- ii trebuie lumina multa (dar nu soare direct)
- udat doar cand se usuca pamantul (deci destul de putin mai ales iarna)
- unii spun ca-i place ploita (sa fie stropit, cu apa statuta de o zi)
oricum, cauta pe G imagini, poti sa incepi cu ficus, caci asa mi se pare, dar te extinzi spre bonsai, frunze verzi, patate etc, pana gasesti.
Cred ca trebuie sa te abtii de la udat excesiv (stiu, e greu, mie mi-a inviat o planta dupa ce am omorat-o initial in felul asta si apoi am abandonat-o in balcon cateva luni (!!!), acum o evit cat pot...si ii merge tare bine)

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Anul asta de Craciun am luat brad in ghiveci, pentru ca vrem sa avem un bradut in casa, de fapt pe balcon, pe care de Craciun sa-l impodobim in fiecare an. Nu mai suportam barbaria care se intampla cu brazii de Craciun, care au o soarta trista dupa sarbatori.
Cei de la sera ne-au spus ca pe peroada de iarna sa-l tinem in casa, sa nu-i inghete radacina. Totusi, imi pare destul de cald in casa. L-as scoate pe balcon, oare ii fac rau? Pe perioada sarbatorilor, cat a fost impodobit, s-a mentinut verde si vesel.
Acum nu stiu ce sa fac. M-am gandit sa pun ghiveciul intr-o cutie de carton si inauntru sa captusesc cu ceva, sa nu inghete cand se face frig. Ce parere aveti?
As vrea sa-l si mut intr-un ghiveci mai mare. Dar si aici ma tem sa nu-i fac rau. Nu stiu cu ce pamant sa completez. Am inteles ca ar trecui sa pun si pietris/nisip, dar unde? La fundul ghiveciului, sau amestecat in pamant?

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

roli25, parerea mea este ca bradul, orice ai face, nu e planta de ghiveci, nu cred sa reziste mai mult de 1-2 ani in ghiveci.
In orice caz, caldura din apartament cred ca nu-i face bine, mai degraba pe balcon, unde va simti si schimbarea anotimpurilor, frig-cald, sa stie si el cand sa inmugureasca, sa intre in repaos etc.
Poti sa-i invelesti ghiveciul daca iti e frica sa nu inghete radacinile in folie cu bule de aer, panza de sac,rachita, rogijini, orice crezi ca-l protejeaza. Si sub ghiveci sa-i pui o bucata de polistiren sau lemn, sa nu stea direct pe pavimentul foarte rece.
Sau bagi ghiveciul intr-un cos mare sau cutie de carton cum ai zis si tu si golul ramas il umpli cu frunze, paie, fan, ma rog...la bloc cred ca nu e cazul... cu altceva.

In magazine gasesti saci mari de pamant special pentru conifere, decat sa stai sa amesteci tu 10 feluri de pamant, mai bine iei direct un sac cu pamant special pentru brazi.

Normal ca pe fundul ghiveciului sa pui pietris, ca sa-i asiguri un bun drenaj al apei.

Acum nu cred ca e vreun pericol pentru brad, la vara cred ca va fi... bradul nu suporta caldura nici cand e plantat afara in curte, daramite in ghiveci...

La Hornbach gasesti si hainute pentru ghivece si pamant de conifere, nu stiu daca acum or avea, dar eu de cate ori am fost am vazut. Si daca vrei sa-l muti intr-un ghiveci mai mare, acum e momentul, inclusiv februarie. Daca ii merge bine, vei vedea ca la primavara va avea niste muguri foarte draguti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Merci mult de sfaturi. Ma duc sa caut pamant de conifere si ceva pietris si il mut pe balcon. Daca rezista 1-2 ani sunt multumita. La un moment dat intentionez sa-l plantez la tara.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Tala, merci, da, e adevarat ca si-a revenit dupa ce am lasat-o pe balcon si a udat-o doar ploaia, am sa o ud putin poate isi revine, e atat de frumoasa cand e verde toata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

buna fetelor

vreau sa va intreb cand trebuie plantati bulbii de zambile si narcise?ca am vazut de vanzare in kaufland si nu stiu daca nu e prea devreme....aaa si la ce adancime in pamant?ca nici asta nu stiu

si de trandafiri daca sunteti dragute sa-mi spuneti cand pot planta...eu stau de 3ani la casa dar nu prea m-am ocupat de gradina,am pus doar tuya in fata la gard,o tufa de liliac si un mar si-un pardar anul asta sunt hotarata sa ma ocup sa plantez de toate pomi,legume,flori

of course ca nu sstiu nimic despe gradinarit dar o sa va citesc pe voi

de David

Mergi la inceput

Am pus poze din decembrie , cu zapada aia mare , sper sa se vada linkul, ca atata am modificat setarile...

http://community.webshots.com/album/576285512aAhBbK

Mergi la inceput