Calendarul gradinarului vesel :- ) 9
Raspunsuri - Pagina 30
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/leeloo2004/leeloo2004.jpg)
leeloo2004 spune:
Le-am acoperit cu sticle de plastic taiate, asa cum ai spus tu Aura - acum sper ca vor rezista totusi si voi avea flori la primavara! Acum ne mutam prima oara la curte si mi-am facut multe sperante de cum va arata gradina la primavara...
De Bouganvillea eu stiu ca nu rezista la ger, dar poate daca o protejezi cu folie va rezista - si mie imi place tare e mult, e foarte spectaculoasa!
Vad ca vorbiti de braduti - si eu am plantat anul asta 4 puieti de braduti coreeni si un bradut mai mare, de vreun metru - un Picea Pungens dar nu stiu de care - am vazut ca sunt mai multe varietati - pe eticheta lui scria doar atit. Sper din suflet sa se prinda, vom vedea la primavara!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
huacin spune:
Salut toate harnicutele!
tala ma bucur pentru bradutul tau, stiu ca vi-l doreati mult!!!
Am aflat de ce e mai bine sa tai trandafirii in primavara si nu toamna: pot degera la taietura. Am primit cartea, am facut o si mai mare pasiune pentru trandafiri.
Iata ce am mai luat: vreo 25 de pomi fructiferi, inclusiv un migdal; vreo 30 de trandafiri - eu spun de unde, nu cred ca e reclama, de aceea ne aflam aici sa le aflam si pe cele bune si pe cele rele - 12 de la Coral, ei zic ca sunt certificati Kordes, dar nu mi-au dat nici factura, nici vreo dovada de vreo natura, au fost expediati de o persoana fizica fara ambalajul individual de turba cum ii comandasem; vreo 15 de la rosafruct, mult mai robusti, dar si cei de la coral erau tot de prima calitate; de acum vreo 3 saptamani cand i-am pus si pana zilele trecute cand i-am musuroit pareau toti prinsi, aveau mugurasi rosii "plezniti" deja; am mai luat cativa de prin bricostore, praktiker si hornbach, nu am rezistat ispitei, desi am aflat ca s-ar putea sa nu fie ceea ce era in imagine.
Am pus o multime de bulbi, cam alandala, evident ploua cand i-am plantat. Culmea ironiei este ca doar in vreo 3 dati din toate in care am fost la gradina nu a plouat, soare am avut doar de 2 ori, dar a fost frumos.
Am arat cam jumatate din teren, cealalta fiind cu pomii de care va povesteam si ceva vita de vie si a ramas nearata si zona in care am plantat pomii, au venit mai devreme cei comandati si, in virtutea incantarii, i-am si luat pe cei pe care mersesem doar sa-i vad aratura va ramane asa pana in primavara, sa inghete, iar in primavara vom discui, etc si vom pune gazon si alte alea.
Nu am rezistat ispitei si, sub motivul ca-i iau plase de puieti si verisorului meu, am mai facut o comanda la sieberz: un brad coreean, un castan "comestibil" si un soc rosu.
Am mai luat tot felul de arbusti fructiferi, in aceeasi idee, sa am multe fructe pentru copii.
Nu am reusit inca sa curatam pomii existenti, sa-i luminam, dar cred ca trebuie sa astept pana in februarie; la fel stropitul celor pe care nu i-am luat de la pucheni cu cupru, cei luati de acolo sunt deja stropiti; verisorul meu mi-a spus ca o pot face si in februarie, nu neaparat acum, asa ca m-am mai linistit, eram destul de stresata pe tema asta...
Vecina m-a adoptat de-a binelea si mi-a dar din minunatele eu tufanele, vreo 10 mai exact de 3 culori, vreo 2 trandafiri si o glicina, cred, nu am inteles exact, dar asta pare sa fie.
Am dus de acasa smochinul si kiwi, le-am plantat si, cam acum 2 saptamani, le-am si invelit.
Am "adoptat" catelul altor vecini, am un sac de 10 kg de mancare in masina si ii punem de cate ori mergem; ne repereaza de foarte departe si, daca e liber, vine in viteza. A capatat si el o alura mai sanatoasa, cand l-am vazut prima data era cam... transparent. Stapanii sunt o familie sarmana, cu multi copii, doar 2 mai sunt acasa, restul sunt mari, la casele lor, dar foarte muncitori. Am avut nevoie de pamant, l-au adus; am avut nevoie sa care cineva balariile, le-au luat, ne-au adus si piatra sa facem podet de acces, etc. Evident contra-cost, dar "preturile" in zona sunt rezonabile. O caruta plina de pamant, cu incarcat si descarcat este 10 lei. Aici, in bucuresti, nu te ajuta nimeni pentru 10 lei, daramite sa faca totul! Gata pentru azi, spor la treaba si voua, presupun ca va pregatiti de sarbatori deja!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Huacin, tu chiar ai fost harnicuta! Eu am invelit cu folie brazdele de usturoi, patrunjel si ceapa verde, ca mi-a fost teama de inghetul de noapte. Am sapat doar trei sferturi din ce aveam de facut, ca am racit rau intre timp, restul ramane la urmatorul val de vreme mai blanda. N-am reusit insa sa aduc gunoi de grajd inca si asta trebuie rezolvat cat mai curand.
Pene colorate... cate putin din toate!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Felicitari Huacin! Tu esti un exemplu f bun pentru cei care isi doresc f tare ceva si se incapataneaza sa si obtina.
Era tare bine daca aflam treaba cu taiatul trandafirului mai devreme (l-am taiat deja, dar am fost nevoita caci a trebuit sa-l mut si nu puteam sa mut ditamai copacul, l-am invelit insa bine si l-am musuroit, sper ca va trece iarna cu bine)
Cum e bradul coreean? mi-a facut si mie cu ochiul. am senzatia ca pozele celor de la siebertz sunt putin coafate in photoshop (sau sunt eu cam carcotasa...).
Olympia, sper ca esti bine acum. nici eu nu am terminat chiar tot de sapat si nici nu cred ca mai am cum pt ca am observat ca s-a intarit deja pamantul.
Chiar ma gandeam zilele acestea ca a inghetat 'gradina', si pe DC, dar a venit Huacin si ne-a dat trezirea
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!
lbelciug spune:
Haucin, felicitari pt achizitii, sa le mearga bine si sa va bucurati de fructe si flori peste ceva timp! Frumos cu vecinii, si chiar ca ieftin pamantul, eu am dat 100 lei pt un papuc de mranita!
Olympia, si tu ai fost harnicuta daca ai acoperit cu folie brazdele. Eu nu m-am gandit la asa ceva, oare chiar exista riscul sa inghete usturoiul la 20 cm sub pamant?
Eu din pacate n-am apucat sa culeg ultimele verze - ma gandesc oare cu zapda si inghetul de ieri si azi or fi degerat?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Liviana, usturoiul, ceapa si patrunjelul erau verzi si sper ca mai sunt asa sub folie si zapada! Tie insa nu prea cred ca ti-au supravietuit verzele... sa ne spui cum le-ai gasit.
Tala, mi-a trecut raceala, dar acum gata, pauza la gradina pana la actiunea "rasaduri" si asta dupa ce trec sarbatorile!
Pene colorate... cate putin din toate!
Tala spune:
Olympia, ma bucur ca esti ok, iar dupa sarbatori fii sigura ca te intrebi cum faci cu rasadurile, caci am in plan sa pun cateva milioane (mai ales cand voi avea si semintele mele dragi...de cimbrisor)
La capitolul vesti proaste intra bradul care se pare ca se usuca - sper sa tina macar pana de Craciun (din cate imi aduc aminte nici macar cei taiati nu se ingalbeneau asa repede), asta este, ghinionul meu.
Bucurie!
huacin spune:
saru'mana de urari!
tala mie mi-a placut bradutul... era o poveste cu nordul bradului, sa-l plantezi cum a fost plantat anterior... nu prea m-am dumirit, spre sa-i mearga bine! Oricum, nu era ca in poza, adica e fara conuri, dar e "dulcel", frumos proportionat, nu e chel. Nu am mai trecut pe la gradina din cauza vremii in primul rand, dar cred ca totul e ok, presupun ca m-ar fi anuntat vecinii daca era vreo problema.
recunosc ca mi-e dor, dar prefer sa fac planuri, un guturai crunt nu mi-ar fi de mare folos...
spor la planuri si un an nou minunat!
Tala spune:
Fetelor va doresc un an SPECTACULOS, FABULOS, sa lasam in urma ordinarul si sa indraznim sa vrem mai mult, iar gradinile noastre sa 'explodeze' in anul care vine ca un foc de artificii dar cu efect prelungit.
Bucurie!
huacin spune:
Fetelor,
Nu cred ca v-am spus cat de mult va iubesc!!!
Am intrat pe un alt forum - dedicat trandafirilor, o floare minunata dealtfel - unde se maraie, se comenteaza cel putin nepoliticos, este cumplit!!! Si nu doar la un subiect sa cred ca a avut cineva o zi proasta, nuuuu, sunt forumisti absolut isterici, care reactioneaza "violent" interpretind mot-a-mot mesajul altcuiva, refuzind sa inteleaga sensul, etc... Citeam si ma cruceam... si se mai mira cineva de pe acolo de ce au atat de putini membrii... Eu ma gandeam cu drag la noi aici, unde oricine are dreptul la o opinie personala...brrrrr! Ingrozitoare "atmosfera" pe acolo...
Cu atat mai mult vreau sa va multumesc pentru anul acesta minunat in care mi-ati fost alaturi, in care ne-am spus cu drag parerile si ne-am impartasit experientele si sa ne dea Domnul anul urmator cu mult mai multe bucurii si tot impreuna sa fim!!!