Calendarul gradinarului vesel :- ) 9
Raspunsuri - Pagina 29
Gabrielama spune:
Buna dimineata, doamne pricepute in gradinareli!
Va rog mult, ajutati-ma si pe mine cu o informatie - am luat acum cateva saptamani de la Ikea un ghiveci cu zambile. Care au inflorit minunat, dar acum s-au uscat.
Ce pot face cu bulbii? Pot sa-i plantez acum sau doar la primavara? Daca numai la primavara, ce fac cu ei acum?
Multumesc anticipat de ajutor!
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
canuta-om-sucit spune:
Pune-i in rumegus si tine-i la loc uscat si racoros, iar in primavara ii plantezi.
Vin si eu cu o intrebare, mai demult se discuta aici de o planta agatatoare care traieste prin Grecia, Spania cu flori rosii dar nu mai stiu cum se numeste, ma ajutati va rog, am cautat in posturile anterioare dar nu am gasit nimic.
leeloo2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui canuta-om-sucit Pune-i in rumegus si tine-i la loc uscat si racoros, iar in primavara ii plantezi. Vin si eu cu o intrebare, mai demult se discuta aici de o planta agatatoare care traieste prin Grecia, Spania cu flori rosii dar nu mai stiu cum se numeste, ma ajutati va rog, am cautat in posturile anterioare dar nu am gasit nimic. Aura si samburelu' Dimitrie Don't argue with an idiot. They'll drag you down at their level and beat you with experience. |
Cred ca vorbesti de Bougainvillea - adica de aceasta planta...
Am si eu o intrebare: am plantat anul acesta in gradina, pentru prima oara, bulbi de narcise, lalele, etc. Intrucit vremea a fost asa de calda pentru perioada aceasta, am observat ca deja la citiva dintre bulbi deja au iesit frunzele, respectiv au intrat in vegetatie...cum se anunta ca vine frigul de la sfirsitul saptaminii acesteia, imi este frica ca plantele care si-au inceput deja cresterea au sa moara... aveti idee - se poate face ceva sa le salvez???
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Tala spune:
citat din mesajul lui leeloo2004 [quote]aveti idee - se poate face ceva sa le salvez??? |
nu-s experta, dar cred ca ingheata acum daca au iesit la suprafata si poate cel mai bine e sa-i scoti (cu pamant) si sa-i bagi in casa - chiar daca n-o sa-i ai la primavara in curte, macar nu o sa-ti moara inghetati in iarna asta. In locul lor pune altii.
Bucurie!
petra spune:
citat din mesajul lui lbelciug Tala, sa dea D-D sa vi se prinda bradutul! Si noi am cumparat unul de 4 m inaltime. L-am plantat ieri si sper ca si tine sa se prinda. E atat de frumos! I-am pus si funda rosie. Chiar stie cineva daca brazii mari au probleme de adaptare la replantare (mai mari ca cei mici adica)? Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) |
Hello,
Din ce stiu eu brazii stau pe loc cam 1 an de la plantare, adica nu cresc atat de mult pana se prind bine radacinile. IAr in primul an pana la stabilizare brazii trebuie udati destul de mult.
Dupa ce se prind sunt "care-free" nu le mai trebuie nimic decat admirati !
Si eu am 2 brazi in curte dar sunt batrani de acum si unul ajungea cu varful la cablurile electrice ale unui stalp de elecricitate pe care-l am in coltul gradinii. Fara sa stiu cand si cum au venit cei de la compania de elecricitate si i-au taiat varful din motive de secutitate. Cand am gasit varful taiat cazut in gradina efectiv am lacramat. L-am pus intr-un ghiveci mare cu pamant si l=am pus in fata casei iar de Craciun l-am ornat. A fost superb, doar ca din pacate s-a uscat. Bradul cel batran nu a patit nimic si chiar s-a indesit neavand varf sa tot creasca in sus. Asta a fost povestea bradului meu !
b.nica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui petra
Hello, Din ce stiu eu brazii stau pe loc cam 1 an de la plantare, adica nu cresc atat de mult pana se prind bine radacinile. IAr in primul an pana la stabilizare brazii trebuie udati destul de mult. Dupa ce se prind sunt "care-free" nu le mai trebuie nimic decat admirati ! Si eu am 2 brazi in curte dar sunt batrani de acum si unul ajungea cu varful la cablurile electrice ale unui stalp de elecricitate pe care-l am in coltul gradinii. Fara sa stiu cand si cum au venit cei de la compania de elecricitate si i-au taiat varful din motive de secutitate. Cand am gasit varful taiat cazut in gradina efectiv am lacramat. L-am pus intr-un ghiveci mare cu pamant si l=am pus in fata casei iar de Craciun l-am ornat. A fost superb, doar ca din pacate s-a uscat. Bradul cel batran nu a patit nimic si chiar s-a indesit neavand varf sa tot creasca in sus. Asta a fost povestea bradului meu ! La toti numai bine! |
Petra, eu nu te inteleg?Eu faceam un scandal de erau inlocuiti in 24 de ore cu altii la aceeasi dimensiune si cu toti ecologistii si tv-urile din zona prezenti la fata locului!
Daca le taiai tu cablurile(prin absurd) ei ce faceau?
canuta-om-sucit spune:
Da, despre ea era vorba, o pot planta oare in Romania, rezista temperaturilor cu - daca o invelesciarna?!
Si mie au inceput zambilele sa imi faca frunze au crescut chiar 10 cm, eu le-am lasat asa, dar am pus peste ele o sticla de plastic ca la trandafiri, cu dopul in sus si mai dau din cand in cand drumul la aer, nu vreau sa le scot din pamant, ca la primavara sigur nu mai infloresc asa, le las sa creasca poate infloresc si dupa aceea le las iar fara sticla si intra din nou in perioada de hibernare si iar infloresc, asa mi s-a intamplat iarna trecuta si primavara trecuta sa nu va mai spun ca eu in octombrie am avut narcise si frezii.
petra spune:
citat din mesajul lui b.nica ....... Petra, eu nu te inteleg?Eu faceam un scandal de erau inlocuiti in 24 de ore cu altii la aceeasi dimensiune si cu toti ecologistii si tv-urile din zona prezenti la fata locului! Daca le taiai tu cablurile(prin absurd) ei ce faceau? |
Ei da, B-nica scandal nu le prea poti face deoarece varful bradului incepea sa atinga firele de inalta tensiune pe de stalp.Cei de la compania de electricitate verifica periodic daca cablurile nu sunt ingreunate de crengile copacilor. DAca vin ei si fac chestia asta sigur sunt acoperiti de lege ca o pot face. Si apoi varful nu-l mai puneau la loc, si decat sa ma puna sa platesc eventualele pagube facute de varful buclucas,(vreo defectiune elecrica pe toata zona) mai bine asa.
Realitatea este ca stalpul de electricitate nu este in gradina mea ci imediat dupa gard. Brazii nu sunt pe spatiu public ci privat imediat dupa gard. Fiecare pe de alta parte a gardului.
petra spune:
In rest, la mine este frig, dar totusi mi-au mai ramas 2 ghivece mari cu muscate rosii. Le tin in fata casei unde au si putina protectie la bruma.
Ieri mi-am ornat casa pe afara pentru Craciun si arata atat de ciudat cu beculete si ghirlande de iarna alaturi de muscate rosii si cateva petunii curgatoare !
Aaaa, si mi-a crecut din nou patrunjelul, dupa ce l-am strans si l-am pus in condelator pe cel de asta vara. Acum a crescut din nou parca mai frumos decat cel de asta vara. Acum nu-i trebuie nimic, nici udat, nici plivit ! Sa vad cat o sa tina !
lbelciug spune:
Petra, multumesc pt sfatul cu bradul. Arata-ne si noua te rog casa ornata de Craciun. Noi abia sapt asta incepem, insa avem decoratiuni doar pt interior.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)