Calendarul gradinarului vesel :- ) 9
Raspunsuri - Pagina 28
![](images/user_woman.png)
b.nica spune:
Liviana,fructul se gaseste si pe la Carrefour sau pe la Kaufland.
De la ultimul am luat acum 1 saptamana cu 2ron dar se numea "Fructul Sharon".Este delicios!
Despre Kaki ar trebui sa stiti ca este singurul copac care a supravietuit dupa bomba atomica de la Hiroshima.Este superb si vara si toamna, iar iarna este impresionant cum arata fructele tarzii sub chiciura.Googaliti si voi la imagini!
Fetelor eu ma duc duminica, pe 29 nov.la Targul de la Muzeul de Istorie si la Targul de Mos Niculae de la Muzeul Taranului Roman.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
lbelciug spune:
B.Nica, mi-a aratat si mie nenea "goagal" poze cu fructul asta, insa nu imi zice si gustul. In fine, interesant istoric din cate povestesti. Aduc si seminte la targul de la Muzeul de Istorie?
Poate vin si eu la cel cu Mos Nicolae.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
b.nica spune:
Hai mai Liviana ca ai incurcat dialogurile!Citeste si tu postarile din ultimile pagini.
lbelciug spune:
Scuze, dar eu intelesesem ca de la targ vrei sa iei seminte de catina. Sau era vorba de catina in sine si produse derivate din ea?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
B.nica, si pe mine m-ai zapacit cu targurile tale, intru-cat asta ai spus mai sus cateva postari: <<Pe aceeasi idee am mers si cu coacazele,cu afinele,cu zmeura(remontanta adica aceea care face toata vara fructe),cu catina care stimuleaza ap. imunitar(de abia astept Targul ca sa-mi fac provizii!).>>
m-ai facut si pe mine curioasa cu kaki.
Cine vrea lista de pret de la Serele Stefanesti sa-mi dea PM, caci o scanez si pot sa o trimit (pe mail)
Bucurie!
b.nica spune:
Fetelor la Targurile astea am gasit un sirop din catina,afine,mure,zmeura,etc. preparat cu miere f. bun.
Fetelor, imi cer scuze daca ati inteles altceva din postarile mele.
Daca vreti sa aflati de unde am minunile de arbusti sa imi dati PM si va spun pt. ca nu vreau sa fac publicitate.
Le mai puteti comanda si va vin acasa in cateva zile,max.1 sapt.deci le puteti planta.
Tala spune:
Am braduuuuut!
pana la urma sotul si-a satisfacut unica pretentie legata de curte, si anume existenta unui brad in ea. Eu l-am ales, ce-i drept, e Abies Normandiana (Bradul de Caucaz) pe care l-a gasit si la un pret f bun (in comparatie cu alte pepiniere cel putin unde era de 3-5 ori mai scump). Are cam 1.5m si e f frumos format. Davidutu topaia la 9 noaptea (atunci l-au plantat) in jurul lui de mama-mama si a fost cam dezamagit ca nu i-am pus si globurile
Problema este ca am aflat ca acest brad iubeste soarele, iar locul destinat lui era unul la umbra, asa ca mi-a cam incurcat socotelile, sper ca macar sa se prinda drept rasplata.
In alta ordine de idei, B.nica m-ai facut curioasa cu kaki-ul tau si daca tot am cautat info despre el ,am aflat ca soiul Rojo Brillante este mai productiv si fructele mai bune si aratoase, doar ca trebuie tratate cu alcool, dar nu e complicat.
Am mai aflat ca cica 'apa de salcie' (adica bucatele de salcie lasate in apa) ajuta la prinderea butasilor si formarea radacinilor, in general pt ca elibereaza nu stiu ce hormoni in acea apa, poate e bine de stiut.
spor la plantat (cine se bucura de activitatea asta)
Bucurie!
lbelciug spune:
Tala, sa dea D-D sa vi se prinda bradutul!
Si noi am cumparat unul de 4 m inaltime. L-am plantat ieri si sper ca si tine sa se prinda. E atat de frumos! I-am pus si funda rosie. Chiar stie cineva daca brazii mari au probleme de adaptare la replantare (mai mari ca cei mici adica)?
terry spune:
fetelor, vreau si eu brad!!! de unde???aveti mila si de mine . vreau si eu brad sa plantez in curte. curtea noastra e in judetul arges dar l-as lua si din Bucuresti sa il duc acolo. Am vazut ca ziceti ceva de pepiniera de la Stefanesti. E ceva de capul ei?noi am plantat saptamana trecuta pomi fructiferi (meri, peri, prun, visin, cais) si zmeura. speram sa ni se prinda.multumesc====================
Doneaza pentru Dan (doinabita)0900900212 pentru 2 euro
0900900213 pentru 3 euro
0900900215 pentru 5 euro
0900900210 pentru 10 euro.Apeluri doar in reteaua ROMTELECOM
Tala spune:
Citat: |
citat din mesajul lui terry Am vazut ca ziceti ceva de pepiniera de la Stefanesti. E ceva de capul ei? |
eu de acolo l-am luat. la pret e foarte convenabil (iti pot trimite oferta lor completa pe mail daca-mi dai o adresa pe pm)
Bucurie!