Calendarul gradinarului vesel :- ) 9

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Tala, cimbrisor am doar doua plantute mici in niste ghivece.
Dar, daca-mi faci o vizita, te pot servi cu rizomi de crini portocalii (din aceia de-o zi, hamerocalis parca le zice), pui de caprifoi alb, salvie, ceva in decorativ si, cand oi scoate pe la sfarsitul lunii, ceva "cartofi" de dalii ...
Felicitari ca ai scapat de buruieni!

Pene colorate... cate putin din toate!

Multumesc tare mult Olympia, dar parca mi-e rusine sa vin si sa iau (desi as lua cu amandoua manutele) tre' sa dau si eu ceva la schimb (si nu prea am ce.....poate o casuta de pasarele ceva - piticul meu a vrut o casa de 'cuc' si i-am facut, a iesit tare haioasa - o sa pun poze si cu ea si cu casuta de joaca a bobocului meu)
Am gasit semintele IN SFARSIT!!! dar........in SUA si mi-au spus ca nu trimit in Europa. Acu' oare daca gasesc pe cineva care sa le comande acolo si apoi sa mi le trimita aici s-o putea? adica exista restrictii pentru seminte la trimisul prin posta din SUA in Europa? - poate ma ajuta fetele din SUA la dilema asta ca nu stiu pe cine sau unde sa intreb.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Tala eu am o turma de matze, mi-as face pacate cu pasarelele pe care le-as pofti in casuta... Mesterisem si noi la un moment dat una si e doar de decor.
Dar, nu-ti face probleme! Plantele de care-ti ziceam sunt invazive si se inmultesc oricum repede, de aceea pot sa ofer, pt ca oricum renunt la o parte din ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ma uitam la vie si la pomi,parca asa dintr-o data,au pierdut muuulte frunze!Au ramas aproape golasi.
In schimb au inflorit craitele,eu am numai din alea micute,am depistat acum la matusi-mea unele cu floarea mare,superbe,am pus-o sa-mi opreasca seminte,au inceput tufanicile sa infloreasca,mi-am pus deja in vaza acasa,unele galbene miros nemaipomenit,a toamna,guliile sunt frumusele,inca nu le-am adunat,ca e inca cald,mai am rosii de copt,cred ca mai mancam vreo 2 saptamanai din ele daca ne ajuta vremea,am semanat niste salata mai demult e marisoara acum,vreau s-o replantez pentru la primavara,am semanat spanac si cam atat!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Olympia, atunci chiar nu te refuz (ma voi revansa eu la un moment dat)
Valentina, ai semanat deja spanacul? acum se seamna? ca fug si eu repede...anul asta n-am avut, iar noi suntem dependenti de el (defapt piticul). Chiar, ce se seamana in perioada asta?
fetelor din SUA, va rog ajutati-ma in legatura cu intrebarea mea de mai sus (anume cea cu posibilitatea de a trimite prin posta seminte, este permis?)
multumesc

Bucurie!

Mergi la inceput

Tala, parca RamonaJ scria undeva ca nu se pot trimite seminte din Europa in SUA, invers nu stiu. Pt plantute scrie-mi pe PM.
O veste trista acum... am auzit ca se schimba vremea, se raceste serios, ba chiar va ninge!!! Vale, culege tot din gradina. In WE si eu adun ultimele rosii si cred ca bag si ghivecele in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Mi-am auzit numele si am intrat. Nu-i problema sa trimiti de aici incolo seminte, invers nu stiu ce reguli sint.
Tala, da-mi PM daca ai nevoie de ajutor.
Eu mi-am mai adaugat niste floricele la colectie, acum ca au trecut caldurile cele mari sint citeva inflorite.
In rest mai am doar ardei si citeva fire de rosii. Ma gindesc sa pun niste salata, ceva de timp mai rece, dar poate ca-i prea devreme inca.
Smochinul s-a apucat sa mai faca o tura de fructe.

Mergi la inceput

Bine ca ai intrat, Ramona! Tineam minte de la tine o poveste cu plantute de la bunicul tau pitite prin bagaje in avion... de-aia am zis.
La tine acum intr-un fel incepe sezonul bun de gradinarit, ca ati scapat de arsita si pana vine frigul, mai e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Recunoc, am comis faptele alea de care zici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Olympia,am facut ochii mari cand am citit ca ninge,asa ca m-am dus fuguta pe meteo sa ma benoclez si cica in zona noastra abia in jur de 18-19 o sa fie frigut,vreo 11-12* ziua si 1 noaptea,asa ca pana vinerea viitoare le mai las.daca oi vedea ca se ingroasa treaba,ma duc si le bag in casa!Rosiile daca e le culege mamaie.
Tala,am semanat spanac ca sa avem primavara devreme.
Tre sa adun azi maine si ardeiul care a mai ramas,sa-l insir pe sfoara pe ala de ustura sa-l punem la uscat,ca acus tre sa fac carnatii si am nevoie de el

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Da, si eu imi aminteam ceva din ce spune Olympia (deja ma gandeam la modalitati de mascare a unor biete seminte nevinovate).
Ramona, multumesc tare mult de oferta, iti trimit un pm si in masura in care poti, iti multumesc pt ajutor.
Valentina, chiar ma intrebam ce fac cu zecile de ardei iuti (cativa chiar au ajuns la gunoi), dar o sa-i pun si eu pe sfoara (macar de decor...pt ca nu ma pricep la carnati)

Bucurie!

Mergi la inceput