Calendarul gradinarului vesel :- ) 9

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

Citat:
citat din mesajul lui micha08

Cred ca ai dreptate. Prea multa apa in timpul verii. Ele au fost puse pe marginile unui teren cu gazon care a fost abundent udat. Am scos ieri bulbii pe care i-am gasit sanatosi, numai cativa din pacate si astazi vreau sa ma duc sa-mi cumpar alti bulbi. E clar ca eu va trebui sa-i scot vara. Multumesc pt sfaturi, te voi tine la curent cu evolutia lucrurilor

cel putin stii cum stai cu putregaiul. dar viermii? pe mine astia ma ingrijoreaza cel mai tare... multa bafta la tura asta de bulbi!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Huacin,migdalul l-am prins eu din migdale puse in pamant!Au iesit vreo 5 sau 6,da Carlos al meu a tinut sa-i tavalesca bine,pana sa ne dam noi seama si am rams cu 2.E primul an in care si fac migdale,ii avem de vreo 5 ani cred..cel putin.De cate ori ma duc la mosie,ma duc sa verific daca mai sunt,da vad ca rezista eroic,nu stiu cand sa le culegem,ca sa le mancam, 4 paie la 8 magari
Bitza,eu am fost sfatuita sa plantez tuberozele primavara si toamna sa le scot,sunt sensibile!Si eu as vrea si mai multe decat avem,da bugetu coane fanica e amarat rau,flutura vantul prin el!Bine,tot ce avem nu sunt flori plantate in citiva ani,le avem unele de 15-20 ani poate si mai mult,mamaia mea este artizana gradinii pe care o vezi la mine in poze,eu doar in ultimii ani am contribuit cu flori noi.
Lalele noi nu le scoatem toamna.

iti dai seama ca plec la cumparat de migdale crude azi, nu? sa speram ca ale mele vor scapa de tavaleala, desi nu bag mana in foc...
la lalele eu stiu ca cei ce le scot o fac primavara tarziu, dupa ce trec florile, dar toamna le pun la loc; dar nu toata lumea le scoate... iti dai seama ca m-au ingrozit viermii, eu sufar teribil cand moare o planta sau un peste...
si zici ca tuberozele tin cu zecile de ani? aceeiasi bulbi sau puii lor? sau ma bag ca musca in lapte si nu am inteles la ce te refereai? da-mi o veste buna, te rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micha08 spune:

Merci, Huacin!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui micha08

Merci, Huacin!

Nu ai pentru ce, zau! Te rog mult, mult de tot, tine-ne la curent cu viermii si cu restul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Buna fetele!

Sunt definitia lipsei de experienta in gradinarit. Se face totusi ca sunt de scurt timp posesoarea unei gradini. Stam in oras si deci nu am nici gand si nici timp sa cultiv leguminoase sau alte chestii de genul asta. Gradina are vreo 2 ani de cand nu s-a mai ocupat nimeni de ea si deci e mult de lucru: arbusti de rarit, meri de taiat, vita de vie si alte plante cataratoare de scurtat/reorientat. As vrea sa va rog daca aveti ceva material de studiu sa-mi recomandati; ma refer la carti in format electronic sau site-uri dedicate. Tare mi-ar prinde bine sa aflu ce si cum am de facut.

O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui ClaudiaH

Buna fetele!

Sunt definitia lipsei de experienta in gradinarit. Se face totusi ca sunt de scurt timp posesoarea unei gradini. Stam in oras si deci nu am nici gand si nici timp sa cultiv leguminoase sau alte chestii de genul asta. Gradina are vreo 2 ani de cand nu s-a mai ocupat nimeni de ea si deci e mult de lucru: arbusti de rarit, meri de taiat, vita de vie si alte plante cataratoare de scurtat/reorientat. As vrea sa va rog daca aveti ceva material de studiu sa-mi recomandati; ma refer la carti in format electronic sau site-uri dedicate. Tare mi-ar prinde bine sa aflu ce si cum am de facut.

O zi buna!

mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008

In primul rand trebuie sa identifici ce plante ai in gradina, apoi bagi pe google si-ti apar mai multe informatii decat ai nevoie despre fiecare. iti trimit pe pm o lista cu site-urile care mi s-au parut mie mai interesante.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Dau si eu buzna aici in cautare de sfaturi profesioniste, ca eu sunt varza la capitolul gradinarit, da' a dat marea pasiune de flori in mine.

Asa ca am luat de la Kaufland bulbi de lalelele superbe. Le-am plantat ieri, cum scie la carte, in jardiniera 3 (la 10 cm un bulb de altul si la cca 10 cm adancime), in alt ghiveci 2 si inca intr-unul 2 bulbi.

Cum eu stau la bloc si balconul e inchis pe stilul vechi, deci iarna e frig tare, se ridica intrebarea de om prost si neexperimentat: buuuun, i-am plantat, now what?

Adica intrebari concrete:
- cand rasar? Pe cutie scria ca infloresc in martie-aprilie. Dar de rasarit ca plantute rasar mai repede? Cam cand?
- ce fac cu ele iarna? Nu ingheata pe balcon? trebuie sa le duc in casa?

Help, please!

Si un camp de pentru ajutor!

Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Hello, hello! Cam bate vantul pe-aici, a pustiu... Ce mai fac gradinaresele si cel mai important, ce va fac gradinile?
A mea cam plange dupa mine

Nu prea am mai avut timp de asta in ultima vreme. Se coc ultimele rosii, ca nu m-am indurat sa le culeg verzi, sper sa nu le prinda bruma ca solarul a ajuns franjuri. Inflorite mai sunt daliile, craitele, condurasii si caprifoiul iar golurile din jur dau un aer cam trist, cam dezolant... Ma preocupa acum niste plantute din acelea cu frunze alb-argintii, pufoase, dar nu stiu cum se numesc. Am vazut in mai multe locuri, mi-a placut cum decorau spatiul respectiv, faceau o legatura placuta cu celelalte plante din strat si cred ca suporta bine vremea asta de toamna.

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

cam pustiu, asa e...iar eu ma uit la curtea mea, sapata, fara buruieni si fara cu ce sa o insamantez. Mi s-a pus pata sa pun in loc de gazon cimbrisor, iarba grasa galbena si havenly blue, dar nu gasesc seminte niciunde. Asa ca va roooooog, va implor, daca vedeti undeva astfel de seminte (mai exact: thymus serrpylum - eventual cu flori roz = cimbrisorul; sedum acre - floarea grasa galbena si Lithodora Diffusa)
Ar trebui sa le pun in pamant la inceputul iernii----care se apropie.
multumesc

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Tala, cimbrisor am doar doua plantute mici in niste ghivece.
Dar, daca-mi faci o vizita, te pot servi cu rizomi de crini portocalii (din aceia de-o zi, hamerocalis parca le zice), pui de caprifoi alb, salvie, ceva in decorativ si, cand oi scoate pe la sfarsitul lunii, ceva "cartofi" de dalii ...
Felicitari ca ai scapat de buruieni!

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput