Calendarul gradinarului vesel :- ) 9
Raspunsuri - Pagina 18
olympia spune:
Tala pune-i la murat! Noi asa facem si ies o nebunie!
Pene colorate... cate putin din toate!
Tala spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia Tala pune-i la murat! Noi asa facem si ies o nebunie! Pene colorate... cate putin din toate! |
pai da-mi si mie reteta....sotul meu e innebunit dupa asa ceva
Bucurie!
petra spune:
Hello fetelor,
LA mine a venit frigul ! Sambata spre duminica noaptea a fost la limita lui zero grade. Multe din floricelele si plantele mele au cedat "nervos" in fata frigului. a fost o bruma groasa si serioasa.
Acum dupa aceasta bruma sper sa se mai faca frumos, sa nu sarim peste anotimpul toamna direct in iarna !Of, of!
Cri, cri ,cri toamna gri
Nu credeam ca o sa mai vii!.....
petra spune:
Tala,
De aici se pot trimite seminte fara probleme. Eu i-am trimis soacrei mele si le-a primit. Din Romania nu se pot aduce/trimite seminte de nici un fel. Nu stiu de ce se tem americanii astia ?!
Ramona,
Ce-ti mai fac lacramioarele ??? Eu parca ti-am spus ca mi-a rasarit doar nu-ma-uita, a crescut si a inflorit dar spre surprinderea mea nu sunt soiul pe care-l stiam eu pitic, au crescut doua fire de nu-ma-uita inalte cam de jumatate de metru si in varf au facut floricelele albastre pe 2-3 tije. Interesante !
olympia spune:
Tala, asezi frumos ardeii iuti, spalati bine in borcane de 400/de 800 de grame , de care ai, impreuna cu ceva catei de usturoi printre ei si evetual cu teci subtiri de fasole verde.
Pui la fiert un litru de apa impreuna cu trei litri de otet de vin, cu patru linguri de sare si cu mirodenii: boabe de piper, de mustar, foi de dafin... Dupa ce clocoteste un pic, torni zeama fierbinte in borcanele puse pe suport metalic, ca sa nu plezneasca. Noi le punem pe chiuveta de inox.
Tecile de fasole vor trage si ele in timp iuteala de la ardei, dar asa mai soft, ca pentru doamne
principe spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tala Da, si eu imi aminteam ceva din ce spune Olympia (deja ma gandeam la modalitati de mascare a unor biete seminte nevinovate). Ramona, multumesc tare mult de oferta, iti trimit un pm si in masura in care poti, iti multumesc pt ajutor. Valentina, chiar ma intrebam ce fac cu zecile de ardei iuti (cativa chiar au ajuns la gunoi), dar o sa-i pun si eu pe sfoara (macar de decor...pt ca nu ma pricep la carnati) Bucurie! |
o metoda este sa le scoti din plic si sa le versi in buzunarele geamantanelor,mai ales cele exterioare sau in buzunarele pantalonilor din echipaj sau chiar hainelor cu care calatoresti.Doar sa ai grija sa scrii intr-o agenda ce fel de seminte ai pus in pantalonul x, in buzunarul geamanatanului,ca sa n-ai surprize sa sadesti marar si sa iasa leustean.
petra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui principe
o metoda este sa le scoti din plic si sa le versi in buzunarele geamantanelor,mai ales cele exterioare sau in buzunarele pantalonilor din echipaj sau chiar hainelor cu care calatoresti.Doar sa ai grija sa scrii intr-o agenda ce fel de seminte ai pus in pantalonul x, in buzunarul geamanatanului,ca sa n-ai surprize sa sadesti marar si sa iasa leustean. ai sa ramai pentru totdeauana in sufletul meu,licuriciule.. |
Excelenta idee !
jozsaerika spune:
buna gradinereselor,
mai devreme a postat cineva un strigat de ajutor
Dau si eu buzna aici in cautare de sfaturi profesioniste, ca eu sunt varza la capitolul gradinarit, da' a dat marea pasiune de flori in mine.
Asa ca am luat de la Kaufland bulbi de lalelele superbe. Le-am plantat ieri, cum scie la carte, in jardiniera 3 (la 10 cm un bulb de altul si la cca 10 cm adancime), in alt ghiveci 2 si inca intr-unul 2 bulbi.
Cum eu stau la bloc si balconul e inchis pe stilul vechi, deci iarna e frig tare, se ridica intrebarea de om prost si neexperimentat: buuuun, i-am plantat, now what?
Adica intrebari concrete:
- cand rasar? Pe cutie scria ca infloresc in martie-aprilie. Dar de rasarit ca plantute rasar mai repede? Cam cand?
- ce fac cu ele iarna? Nu ingheata pe balcon? trebuie sa le duc in casa?
si poate aveti timp careva sa ne raspundeti ...si eu sunt in aceeasi situatie
merci
olympia spune:
Bine, ati venit, dragi noi gradinarese!
Cat despre lalele ... nu ma pricep mai deloc!
In principiu, bulboasele de primavara (lalele, narcise, branduse) se pot pune in pamant atat toamna cat si primavara. Daca-s un soi rezistent raman pe loc si chiar se indesesc, inflorind primavara an de an. Eu am in curte narcise galbene si albe inca de pe vremea bunicului.
Dar lalelele ce se gasesc acum pe piata din soiuri noi si foarte- frumoase, s-ar putea sa nu fie toate rezistente la inghetul de peste iarna. Unele soiuri trebuie scoase toamna din pamant si replantati bulbii primavara. Cum se descurca ele in jardinierele din balcoane, e iar alta poveste, cred ca depinde de balcon si de soi. Dar abia la primavara ar trebui sa infloreasca!