Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (154)
Raspunsuri - Pagina 20
Nausica spune:
(TRIST, MA DESCARC, DACA N-AVETI STARE, SARITI PESTE)
Aseara a venit soacra sa stea cu Cipi (dupa ce am culcat-o, pe la 9) si, cica, m-a scos barbatu' in oras. Noi doi, ca porumbeii, nu zic ca prima oara in 9 luni, ca au mai fost si iesirile din Grecia, dar oricum, moment istoric.
In drum spre unde ne duceam, am vazut live un pui de ciine calcat de masina. Va dati seama cit de bine ne-a picat. Apoi, in fata noastra, au oprit doua masini, au coborit mamiferele dinauntru (exemplare frumoase, vinjoase, vreo patru la numar) si au inceput sa-si traga in freza.
Si totusi, insist sa spun (in contradictie cu concluzia Adei la discutia despre ciini, care ma bintuie si acum) ca NU ASTA E ROMANIA.
Nausica si Ania
poze
"Life is what happens to you while you're busy making other plans" (John Lennon)
EvaF spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andreea_and Am vazut saptamana trecuta in parc o scena si inca nu-mi da pace. O mamica (daca o pot numi asa) statea pe banca si isi savura tacticoasa o inghetata in timp ce copilul ei, mai mic ca Mina cred, la vreo 6-7luni, urla rau, da rau de tot, in carucior. In mod normal nu reactionez, ma gandesc ca fiecare mamica isi cunoaste copilul si e treaba ei daca il lasa sa planga, ma doare inima, dar n-am ce face. La un moment dat, deranjata de plansul copilului (caruia saracul ii putea fi sete, foame, nu mai spun ca era foarte cald afara) se apuca si il smuceste, il arunca efectiv in carut, ii ridica spatarul, impinge in sila carutul inainte si inapoi, evident copilul plange in continuare iar ea nu-si poate savura linistita inghetata. Asa ca jap! ii trage trei palme micutului, il bruscheaza si il impinge inapoi pe spate. Am inmarmurit si eu si sotul, de-abia atunci ne-am gandit sa o filmam, insa cred ca si-a dat seama si nu l-a mai lovit, din fericire pentru el, insa l-a lasat sa urle neconsolat in continuare, evident, savurandu-si inghetata. Imi venea sa ma duc sa o pocnesc sa vada si ea cum e, nu m-a lasat sotul, nu stiu ce as fi rezolvat, insa de atunci nu-mi iese din minte, ce as putea face, ce as fi putut face atunci, s-o reclam, dar cum, ca nu stiam cum o cheama, cine e… Mai avea un copil de vreo 3 anisori cu ea, se juca saracul langa carut cuminte sa n-o deranjeze. Am filmulet cu ea dar nu se vede cand il loveste, doar cum il lasa sa planga…Oare ce pateste copilul ala acasa daca in public n-are nici o jena sa il loveasca asa? Repet, era un bebelus neajutorat, nu un copil mare, capabil sa inteleaga, sa se exprime. Voi ce ati face/ati fi facut in locul meu? |
Uite de asta nu l-as lasa pe Noah ever cu o bona.
Never ever.
Nu sta cu nimeni decat cu noi, cu absolut nimeni nu a stat nici 5 minute. nici cu cineva din familie.
Nici nu va sta pana cand nu va vorbi, adica pana cand va fi in stare sa povesteasca ce s-a intamplat peste zi.
Asta ca am sansa sa pot sta acasa, recunosc. Daca trebuia musai sa lucrez cred ca il supravegheam prin web incontinuu.
Nu m-as fi bagat ca nu suport sa ma bag in seama pe strada cu nimeni si nu suport nici viceversa. Dar i-as fi aruncat o privire sugestiva si as fi plecat repede ca nu suport faze din astea.
Eva & Luca Noah (08.09.2008)
EvaF spune:
| citat din mesajul lui anamona mamici gospodine si eventual mamici ce lucreaza, am o nelamurire: cand mai apucati sa faceti si de mancare si curat si sa aveti grija si de bebe? eu una am ramas in urma rau de tot.....tzuki vrea pe cineva in permanenta cu ea, daca nu se supara rau de tot iar dupa amiaza and sunt eu acasa, doarme extrem de putin, vreo 30 minute.... |
Anamona, la mine e fff simplu. Orice fac, Noah e cu mine. Fac papa cu el in bucatarie jucandu-se cu sertarele lg mine, se tine efectiv de gleznele/ genunchii mei si ma urmeaza peste tot. Aspir cu el, spal pe jos cu el lg mine, il tin in loc uscat si se uita la mine, fac dus cu el in baie jucandu-se (arunca diverse obiecte din jur in apa din cada
Curatenie imi si place si fac cu drag. Mancare fac ceva rapid, papa pt el la steamer, salate, oua, retete rapide de peste,etc, nu iti imagina ca fac cozonaci si sarmale. Dar reusesc, greut e drept, sa fac tot tot cu fi-miu lg mine. Nu ma ajuta nimeni.
Dar eu nu lucrez, altfel nu stiu cum faceam fata.
Am uitat sa iti zic ca am vazut atunci cand mi-ai zis ca ai pus poze cu Thea. M-am uitat si mi-au placut f mult. Imi pace relatia dintre voi doua, pana si din felul in care o tii la piept reiese cat de speciala e relatia voastra. Nu vad asta zilnic, in jurul meu. Esti o fata speciala.
andreea_and spune:
Eva
si mie mi-a parut bine sa va vad, a fost o surpriza placuta. Noah era tare dulce in brate la tati, aproape adormit asa. Gata, faceti bagajele, intelesesem ca plecati pe 16?
Legat de faza cu bona si eu sunt recunoscatoare ca deocamdata cel putin pot sta cu Mina acasa, n-as putea sa o las cu nimeni, nici chiar cu maica-mea care, culmea, lucreaza ca bona.
Mamica
de
Mina
EvaF spune:
Nausica, imi pare rau ca Ania are o "bubitza", sa zicem. Eu as zice sa incerci sa o tii mai mult cu fundultzul gol, aerul face f bine, si sa o dai cu galbenele. Desi aparent nu usuca crema aceasta, ea hidrateaza si cicatrizeaza, reface tesutul afectat.
Insa e asa usor sa dai sfaturi, daca eram in locul tau faceam fix la fel, incercam ceva 2 zile si daca nu vedeam rezultate treceam la altceva. E firesc.
Te inteleg si pt ca stiu ca Ania nu a avut niciodata nik nik, nici colici, nici muci, exact ca fi-miu. Si cand apare o problema te astepti sa treaca instant.
Ania cred ca are un sistem imunitar beton, si tu stii ca va fi bine. Cred ca trebuie sa fii constanta cu un tratament. Dar...mai natural, cat mai natural posibil. Opinia mea.
Si noi, sa stii, folosim servetele, nu il spal de fiecre data la fundulet, seara dupa baie aplic la fundulet Sudocrem sau Bepanthen, depinde. Preventiv asa. Ma mult sudocrem. Si atat. Pana acum nu au fost niciodata probleme, desi e un maaaare kkcios.
Doamne ajuta!!!
Multa sanatate.
ratonelu spune:
andreea, foarte bine faci! sa vada lumea..poate o recunoaste careva....macar barbasu....daca ea o fi mama sarmanului copil..si poate incinge nitel!
(n-as fi crezut c-o sa promovez vreodata violenta..si mai ales..pe cea domestica)
cu papica, Sasha si-am ia revenit, pe cuv.oricum, eu n-am cantarit niciodata cat manaca etc. doar ca..are perioade...cand nu inghite nimic.si perioade bune..cand mananca destul de bine, zic eu.
eva, spor la bagaje si vacanta placuta
nausica,
sarmanul catel.lasa tristetea, eu cred ca asa e viata..in general, ca-i romanica, ori nu.
dar ce stiu eu...ca nu-s asa umblata
vorb serios.
eva, asa si sasha aatranat de picioarele mele...doar ca ,spre deosebire de Noah, el se plictiseste mai repede si e mai chirait..si vrea sa-l iau in brate....ce tot spal la vase acolo...io la buc il mai pacalesc, il las sa scoata tot din sertarul de jos-polonic, spumiera, strecuratoare etc.
poate-l fac bucatar.
EvaF spune:
Ramo, inteleg ca incepi jobul. Multa bafta!!!
Lidia, eu cred ca fiecare mamica face cum e mai bine pt pui dar si pt ea. Deja Izabella e mare, daca ar fi avut 2-3 luni ti-as fi zis sa ii dai macar 6 luni- 1 an, dar ea se apropie de 1 an asa ca...
Daca nu te mai tin balamalele, cum ai zis -citez
- eu zic sa faci sa iti fie si tie bine, si ei.
Eu fac parte din categoria careia ii place fff tare sa alapteze, zi, noapte, pe metereze. Dorme cu noi si e ok, se trezeste pe la 06h00, repede se mufeaza singur si doarme iar pana la 09h00. Pt mine e fff confortabil. Ffff la indemana, oriunde, oricand.![]()
Uneori obosesc din cauza concesiilor -am mai incalcat unele reguli din cand in cand in ultima vreme
dar atat cat rezist eu de rar- insa o sa continuu sa alaptez cata vreme ma tin balamalwle. Cand nu, inchid laptaria si gata.
In cazul lui Noah tzitzi e comfort, reper, o sa aleg un moment calm sa il intzarc, nu acum cand vine concediul, apoi mutarea, macar tzitzi sa ii fie familiara.
Daca nu, prevad o mica trauma pt el, e disperat dupa tzitzi.
Multa sanatate Karinei, imi pare f rau sa aud ca un bobocel e bolnav. Multa sanatate!
anca81 spune:
Ne-am intors si noi de afara si m-am chinuit sa-i dau Carlei un borcanel Hipp, ca sa-mi fac o idee cum va fi la mare. Dezastru
, cred ca mai bine de 30 de minute a durat masa cu tot cu telefonul meu, telecomanda si un radio portabil care s-a spart de gresie in timpul "procedurilor". Oare de ce merge atat de greu mancarea asta la borcanel???
Multumim tuturor pentru urari. Luna viitoare avem o lumanarica pe tort 
Eva, frumoase pozele de la munte, un
special pentru tine si pentru king Luke ![]()
Andreea, iti multumesc pentru cuvintele frumoase. A trecut tare repede anul acesta, intr-adevar. Am fost (si inca sunt) mai fericita ca niciodata 
Anca &
Carla (13.08.2008)
EvaF spune:
| citat din mesajul lui Nausica (TRIST, MA DESCARC, DACA N-AVETI STARE, SARITI PESTE) Aseara a venit soacra sa stea cu Cipi (dupa ce am culcat-o, pe la 9) si, cica, m-a scos barbatu' in oras. Noi doi, ca porumbeii, nu zic ca prima oara in 9 luni, ca au mai fost si iesirile din Grecia, dar oricum, moment istoric. |
chiar ca istoric. Noi cand vom iesi la restaurant fara Noah cred ca iau o piatra in gura
Si cu asta va pupez.
Sper sa mai vb, daca nu, macar intru dupa ce venim de la mare sa va zic la revedere inainte sa plecam in Strainezia unde avem un concediu mai luuuung