*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (63)*
Raspunsuri - Pagina 5
anes spune:
Fetele, intrebare....! Cat galbenus de ou ii dati copilului pe saptamana? Dar ficat de pui?
Multumim de urari si de aprecieri! Mie inca nu imi vine sa cred ca am un BB! ![]()
http://community.webshots.com/user/annes06
Mami de
Remus , o minune!(10.10.2008)
Mirtha spune:
Anesu recoamndarea generala este 2/3 galbenusuri de ou la interval de 2-3 zile.
Se mai recoamnda uneori ca in ziua in care ai dat galbenus sa nu administrezi carne , alte opinii sunt in sensul ca este suficient sa nu administrezi carnea si oul la acceasi masa.
Eu pt. a nu ma complica dau un galbenus la inceputul saptamanii si unul la finele saptamanii si incerc sa nu dau carne in zilele respective(asta daca nu cumva uit si dau borcanel care contine si carne). Eva il maninca simplu - taiat rondele , ii place chiar daca uneori i se pare innecacios - dupa , inainte sau chiar in timp ce manica legumele. O rondea e a ei : adica o ia cu minuta si o...spulbera pina ajunge cu ea la gura. Uneori il mai pun in supa de legume. Insa cel mai bine cred ca este separat nu dispersat in mincare. Si pentru a vedea cit a mincat si pt. a se obisnui cu gustul . 
Cuuuu butoiul cum mai este ? ![]()
Edit
uitai de restul intrebarii - 1 /2 ori pe saptamana ficat . Cind dau ficat de 2 ori incerc sa dimiunez prezenta altor tipuri de carne. In general ii dau peste mult. De diverse tipuri si in special cele care stau cit de cat bine la capitolul iod si omegi 3,6.( pestele prim compusii lui ajuta la fixarea Ca).
Merg sa prepar baita. Am luat si spumant de baie.
| Citat: |
| citat din mesajul lui anes Fetele, intrebare....! Cat galbenus de ou ii dati copilului pe saptamana? Dar ficat de pui? Multumim de urari si de aprecieri! Mie inca nu imi vine sa cred ca am un BB! http://community.webshots.com/user/annes06 Mami de Remus , o minune!(10.10.2008) |
Alina
mama de
Eva Ioana (17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS
“Vreti sa fiti fericiti pentru un moment? Razbunati-va.
Vreti sa fiti fericiti pentru totdeauna? Iertati.”(Henri Lacordaire)
Miky-ea spune:
Olivia,
!Dupa cele 10 sedinte de fizioterapie sunt mai bine,dau de 

,dar eu nu consum...inca
ca alcoolul nu se impaca cu acel curent care circula prin mine.
Dav,pazea ca vine si Alexia...

Am vazut poze cu scumpica Paula,barbatelul Remus( ce mareeee e ,ptiu ptiu
),domnisorica cocheta Alexandra de Cami!
Mirtha,Mamiseli felicitari fetelor pt kg lipsa la apel!

Ginye,voi ce mai faceti?Stef?
Mamica fericita a printesei Bianca Alexia
http://good-times.webshots.com/album/569856510OLRmQy
anes spune:
Mirtha,
multu pt. raspuns! Vroiam sa mai aflu opinii. Eu ii dau cam un galbenus jumatate pe saptamana. La fel, nu ii mai dau si carne in ziua aia. Galbenusul il amestec cu doua lingurite de pire de legume (iese ca o maioneza). Ficat, mai rar, cam o data pe sapt. Peste de acum ii introduc
...va vine sa credeti? Mi-a zis asistenta dr. de fam. ca dupa 8 luni juma sa ii bag, daca a fost alaptat la san. Nu stiu de ce tot am amanat!
E mai sanatos decat ficatul!
Bai, da` s-a cam "deturnat" copchilu` de la mancare! La masa de fructe cu branza calcica, papa f. putin (mai amestec cu iaurt ca ii place ). Vad ca in a doua parte a zilei, spre ora 4.00-5.00 ii mai revine pofta si papa mai bine legumele, la fel ii mai amestec cu iaurt, (adica pe vf. linguritei). 
Cu butoiu`...ma indepartez se iesire (sau de intrare
). Ramane starea de "aeriana".
Miky
Se vad rezultate la fizio, ha? Ma bucur!
http://community.webshots.com/user/annes06
Mami de
Remus , o minune!(10.10.2008)
Mirtha spune:
Stai linistita cu pestele . Majoritatea nutritionistilor romani pe bebei (am vreo 2 de nutritie in alimentarea bebeilor unul roman , unul strain + articole pe net si alte carticele , brosuri etc ) recomanda peste de la 8 luni chiar 10 pe motiv ca e alergenic ca efect al poluarii. Eu am mers pe optica japonezilor , cea mai longeviva rasa , si care debuteaza in dive cu peste dar si pe alte virtuti ale pestelui. Nu cred ca apele lor sunt mai putin poluate si pestele lor mai cu motz. Pe optica americanilor care de asemena dau peste de la 4-5 luni nu pot merge ca aia la 6 luni dau si jambon.
Nici cu ficatul nu trebuie neaparat sa-l administrezi saptamanal chiar daca Remus este alaptat. Nici eu nu-l dau chiar saptamana de saptamana dar pe cat posibil incerc sa nu uit de el adica sa il dau din joi in pasti. Sunt opinii care merg pe ideea ca ficatul poate fi introdus de pe la 2 ani pentru ca ar avea rol purificator iar la bebei nu e cazul. Eu l-am administrat pentru rezervele de fier nu neaprat pentru vreo purificare. Daca ar fi sa respect optiunea Evei sau solicitarea ei (nu stiu cum sa explica mai clar , adica sa merg pe mina ei cumva )as putea sa ii dau cu succes zilnic si daca s-ar putea cite 2 ficati la o masa .Din categoria carne cred ca e no.1.
Plus ca am mai urmarit niste emisiuni pe Discovery referitoare la alimentatie. Niste cercetatori X incercau sa explice de ce in anumite culturi ficatul , inima , pipota etc. sunt considerate delicatese si sunt servite cu predilectie batrinilor si copiilor (in zona de la tara de unde provin eu se proceda la fel. Copil fiind consideram ca strabuna nu are dinti si din cauza asta primeste ficatul
) Nu au reusit sa expice rationamentul localnicilor respectivi dar spuneau ca in genere adrenalina eliberata de organismul animalului in momentul sacrificarii se gaseste in proportii mai mari in tesutul muscular nu mai stiu cred ca muscular neted i-au spus gen picioare , piept si aceste componente prezinta grad de toxicitate mai mare comparativ cu restul iar localnici involuntar ofereau restul componentelor cu predilectie celor cu organism mai plapind : copii , batrani.
Ambele - si ficatul si pestele - sunt la fel de sanatoase .....in functie de cultura unui anumit popor.
Te orientezi de la caz la cay si cum vezi ca se comporta si Remus.
Noi avem o zi cind manica precum Haplea iar a doua maninca pe la jumatatea zilei anterioare. Nicio zi nu e ca alta.
Da si Eva maninca iaurt cu legume fie chiar iaurt amestecat in supa , fie cu legume chioare. Uneori maninca iaurtul separat dupa legume alteori il dau ca tine jumatate de lingurita cu iaurt jumatate cu leguma. Nu stiu de ce uneori prefera asa alteori altfel. Am impresia , nu pot emite cu certitudine o opinie ferma , ca prefera legumele cu iaurt in zilele foarte calduroase. Cind zilele sunt noroase are un anumit comportament alimentar , cind sunt inabusitor de calde parca are alt comportament. Cel putin asa mi se pare mie. Sa fiu sincera am renuntat sa ma mai intreb sau sa gasesc raspunsuri determinante la ciudateniile Evei.
Iau lucrurile ca atare si gata. Important este ca maninca la categoria "avem de toate" iar asta inseamna , cel putin pentru mine , mai putina susceptibilitate de carenta vitaminica , minerala , etc. Cu cat maninca mai variat cu atit riscul de carente este mai mic.
Sunt convinsa ca se va re-turna la loc. Sa nu insisti cu suta lu" gramu" ca acolo am inteles ca e problematic.
Daca nu ma atentionau fetele.....nu cred ca eram asa bine acum.
Oricum in perioada asta devin extrem de curiosi , dornici sa manipuleze farfuria , lingurita , mincarea - sa o pipaie si sa o meste in mina. Sau cel putin Eva asa se manifesta. Plus ca a invata sa spuna a si sa arate cu mina spre acel ceva pe care il vrea. Indiferent ca e mincare sau alt obiect.
| citat din mesajul lui anes Mirtha, multu pt. raspuns! Vroiam sa mai aflu opinii. Eu ii dau cam un galbenus jumatate pe saptamana. La fel, nu ii mai dau si carne in ziua aia. Galbenusul il amestec cu doua lingurite de pire de legume (iese ca o maioneza). Ficat, mai rar, cam o data pe sapt. Peste de acum ii introduc E mai sanatos decat ficatul!Bai, da` s-a cam "deturnat" copchilu` de la mancare! La masa de fructe cu branza calcica, papa f. putin (mai amestec cu iaurt ca ii place ). Vad ca in a doua parte a zilei, spre ora 4.00-5.00 ii mai revine pofta si papa mai bine legumele, la fel ii mai amestec cu iaurt, (adica pe vf. linguritei). ![]() Cu butoiu`...ma indepartez se iesire (sau de intrare ). Ramane starea de "aeriana". http://community.webshots.com/user/annes06 Mami de Remus , o minune!(10.10.2008) |
Alina
mama de
Eva Ioana (17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS
Mirtha spune:
Carmendu multumim pentru pontul cu plasturul cu efet anestezic.
De ceva timp de cand ma tin sa scriu.
Mamici care ati dat variente de colectare urina va multumesc pentru sugestii. Va anunt cand imi iese figura pe care o incerc zilele astea.
Alra pupam Nicole. Inteleg ca sunt probleme cu temperatura si o eruptie pe corp . Sunteti mai bine ? Sanatate .
Laura pe la voi ???
Alina
mama de
Eva Ioana
(17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS
bertha spune:
Anes si Mirtha, lui Darius i-am dat peste prima data la 9 luni si jumatate, la indicatia pediatrei. A vomitat urat de tot, repetat, in 30 min eram cu el la spital, ne-a internat, cand am ajuns cu el in sectie, ii atarnau membrele si era absent...nu vreau sa-mi amintesc. Dupa o pauza, am mai incercat la un an si 4 luni, apoi la 3 ani, de fiecare data a vomitat in scurt timp, dar nu s-a mai lasat cu perfuzii, a fost un singur episod de voma. Concluzia a fost cea stabilita la 9 luni: intoleranta la peste, credeti-ma ca la momentul respectiv nici nu stiam ca exista asa ceva. Noroc ca doctorita de la urgenta avea chiar ea aceasta intoleranta si a stiut cum sa actioneze.
Mereu am fost in dubiu, poate daca asteptam pana la un an cu pestele, ar fi fost altfel si ar fi putut si el manca si el aceasta carne atat de sanatoasa.
Mirtha oricum nu mai are grija, pt ca, din fericire, Eva l-a acceptat si l-a tolerat din prima.
Bertha, mamica a doua comori -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
lauramiron spune:
Mirtha
, pe la noi toate bune. Am luat ieri rezultatul exudatului facut miercuri si n-a avut fata nimik, deci ma felicit ca n-am dat antib si i-a trecut repede rosu-n gat.
Eu inca nu i-am servit peste, as vrea sa incep dar nu stiu cu ce si cum sa-l gatesc. Eu am o problema
....daca mancarea nu e gustoasa, cred ca-i transmit cumva dezgustul meu si nu mananca nici ea
Si pestele nu stiu cum sa-l fac gustos, fara sa-l prajesc binenteles
Poate incep cu borcanasul de la Nestle cu peste si orez parca....
Am vazut poze cu Remus
parca nu mai are alura de bebe, a crescut mult si tare frumos
si poze cu Paula in aeroport/avion
(mi-a placut freza lui Criss
)
Bertha, descarc poze cu fetele si Boris si le pun sa-i vedeti
Inca n-am dat banii pe el, insa probabil ca undeva la 600EUR vom plati.
Mirtha spune:
Imi pare rau sa aud ca ati avut asa probleme. Intoleranta de care povestesti poate aparea la orice aliment si nu neaparat in functie de varsta. De aceea se recomanda asteptarea unei perioade x pentru introducerea unui nou aliment , pentru ca la orice aliment indiferent ca este carne , leguma , fruct etc. se poate declansa o intoleranta. Introducerea la o anmita varsta mai fizeza si fucntiile rinichilor si ale ficatului.
Poate sta latenta pina la o anumita varsta cum este intoleranta la lactoza si se poate activa brusc chiar in adoleescenta si persista pe tot restul vietii. Spre exempu intoleranta la lactoza se poate manifesta la 2,2 luni(adica poti sa iti alaptezi linistita copilul primele 2 luni si brusc...) sau din start la nastere ori direct la varsta adolecentei.
Nu cred ca e cazul sa iti faci procese de constiinta referitor la momentul introducerii in alimentatie. Ai respectetat indicatiile cele mai largi referitoare la momentul administrarii pestelui. Asa a fost sa fie in cazul vostru. De regula intolerantele alimentare au cauze genetice si se manifesta oricum indierent de cat este de larg in timp momentul introducerii. Reactiile alergice sau reactiile adverse sunt altceva. Pacat ...eu sunt mega - extra-fan al pestelui , Eva se pare ca imi merge pe urme si imi pare rau sa aud ca sunt persoane intolerante la acest produs cu super beneficii pt. organism.
Compesati voi prin altceva !
| citat din mesajul lui bertha Anes si Mirtha, lui Darius i-am dat peste prima data la 9 luni si jumatate, la indicatia pediatrei. A vomitat urat de tot, repetat, in 30 min eram cu el la spital, ne-a internat, cand am ajuns cu el in sectie, ii atarnau membrele si era absent...nu vreau sa-mi amintesc. Dupa o pauza, am mai incercat la un an si 4 luni, apoi la 3 ani, de fiecare data a vomitat in scurt timp, dar nu s-a mai lasat cu perfuzii, a fost un singur episod de voma. Concluzia a fost cea stabilita la 9 luni: intoleranta la peste, credeti-ma ca la momentul respectiv nici nu stiam ca exista asa ceva. Noroc ca doctorita de la urgenta avea chiar ea aceasta intoleranta si a stiut cum sa actioneze. Mereu am fost in dubiu, poate daca asteptam pana la un an cu pestele, ar fi fost altfel si ar fi putut si el manca si el aceasta carne atat de sanatoasa. Mirtha oricum nu mai are grija, pt ca, din fericire, Eva l-a acceptat si l-a tolerat din prima. Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)poze Cum s-a nascut Ioana |
Alina
mama de
Mirtha spune:
Moaoomama ce vesti bune !!!!
Bine ca ai avut rabdare si ai reusit sa te abtii de la antibiotic . Nu de alta dar se pare ca ii era chiar inutil.
Poti incepe cu borcanelul de merluciu cu peste - trebuie sa iti spun ca nu mi-a placut de niciun fel gustul , Evei da - sau calcan cu legume (ambele se dau conforma etichetei de la 8 luni) .
Eu il gatesc la cuptor (indiferent de specie si merg pe file), cu ulei vegetal , apa , vas Yena si diverse combinatii de legume chiar si cu rondele de lamaie.
| citat din mesajul lui lauramiron Mirtha , pe la noi toate bune. Am luat ieri rezultatul exudatului facut miercuri si n-a avut fata nimik, deci ma felicit ca n-am dat antib si i-a trecut repede rosu-n gat. Eu inca nu i-am servit peste, as vrea sa incep dar nu stiu cu ce si cum sa-l gatesc. Eu am o problema Si pestele nu stiu cum sa-l fac gustos, fara sa-l prajesc binenteles Poate incep cu borcanasul de la Nestle cu peste si orez parca....Laura, mami de Caterina (6 dec. 2008) si Rebeca (16 sep. 2005) http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo |
Alina
mama de