*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (63)*

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anes spune:

Multumim fetelor, ma faceti sa rosesc! Intr-adevar, a crescut mult si este un baietel mare, in toata regula. V-am mai spus? Nici acum nu imi vine sa cred ca am un BB al meu!
Acusi o ia la picior, i-a crescut periosoul si are gene lungi (asa cum zicea Olivia ). Ia uitati : http://family.webshots.com/photo/2389988620105085209KzgArS

Bertha, ce probleme serioase ati avut din cauza pestelui! Dar acum, Darius papa peste sau tot il vomita? Remus nu are inca intoleranta la niciun aliment (sper , nici de acum incolo)! Nu l-am grabit niciodata cu introducerea alimentelor noi. La 8 luni si ceva i-am bagat oul, de ex.

edit: Laura, pune repede poze cu Boris ca mor dupa el!

http://community.webshots.com/user/annes06

Mami de Remus , o minune!(10.10.2008)

Mergi la inceput

A, iar pestele, eu zic sa il gatesti in genul Mirthei. NUincepe cu borcanel. Lasa-l pentru mai incolo, dupa ce vezi ca este ok cu acceptatul pestelui de Cati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Mamici vroiam sa va intreb ceva cam de mult : ati facut vreuna dintre voi analizele sanguine la bebel- edit prin punctie venoasa ?

Si daca da : ati avut ceva probleme ulterioare cu leziuni sau alte complicatii ??

Ma intereseaza in special unitatea spitaliceasca , laboratorul medical sau clinica in ideea ca ati fost multumite de prestatia tehnica a recoltarii.

Multumesc.

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS

“Vreti sa fiti fericiti pentru un moment? Razbunati-va.
Vreti sa fiti fericiti pentru totdeauna? Iertati.”(Henri Lacordaire)

Mergi la inceput

Moamaamam ce ochi superbi ! M-a indragostit iremediabil la varsta "senectutii" !

Si eu traiesc foarte des sentimentul ca "nu imi vine sa cred ca am copil , ca e al meu , ca sunt parinte etc." si soata la fel.

Ramnem amandoi cu oahii pierduti spre ea si ne miram si ne miram si ne intrebam : e al nostru , nu-i asa ? E ghindocul notru , nu ? Si atunci ne repezim pe ea si o sufocam cu pupaceli si ea chichoteste galgaicios.

Citat:
citat din mesajul lui anes

http://family.webshots.com/photo/2389988620105085209KzgArS

Alina mama de Eva Ioana

Mergi la inceput

Mirtha, eu i-am facut la 4 luni hemoleucograma (deci, din deget). Dar vreau sa ii fac si Calcemia, iar asta se face doar recoltand din vena. Am intrebat la un laborator din oras si mi-au spus ca recolteaza si la bebelusi (ziceau ceva de fluturas, probabil se refereau la branula). Cand imi iau inima in dinti, merg cu el, iar daca tot il inteapa, ii fac mai multe analiza.

edit: si zici ca te-ai indragostit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

eu am dat deja borcan cu peste lui nicole. de cand am fost in concediu nu i-am mai facut mancare, ii dau numai borcane. mi se par foarte bine facute si nici nu am dispozitie sa gatesc.

lui nicole i-au luat sange din vena la 6 saptamani cand cu gripa in spital. am zis ca e nevoie de sange venos ca are alte proprietati. nicole are vene foarte fine. s-au pus 2 asistente de-a stanga si dreapta ei ca la joc de canasta si au intepat-o de vreo 4 ori - incercau sa ii puna perfuzie si nu au reusit. nicole plange foarte silentios, probabil ca si de aia au chinuit-o asa mult. oricum nu au reusit sa puna perfuzia ci doar sa ia sange. au zis ca daca e nevoie de perf. o sa cheme un anestezist ca ele nu pot.
eu am iesit pe sala bazaind. da, au ramas vanatai pe unde au incercat sa bage acul.

asa patesc si eu cand pun perfuzia. ma chinuie pe spatele palmei sau pe antebrat de mor si sfarsesc prin a mi-o pune la incheietura mainii, unde e incomoda, dar acolo gasesc vena.

nicole nu mai are febra, eruptie pe piele insa are, parca mai putin ca ieri. e posibil sa fie si de la pastilele pe care le iau eu caci au reactii adverse alergie pe piele. daca pana maine nu ii trece le opresc.

edit: ce a patit bertha poti pati intr-adevar cu multe alimente. am un coleg cu 4 copii. al 4-lea nu a vrut sa manance fructe. nu l-au fortat si nu au insistat, ziceau ca la primul ar fi facut altfel. cand a crescut au descoperit ca avea intoleranta la nu's ce chestie din fructe

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hera25 spune:

Mirtha eu i-am facut analizele recoltate din vena Lorenei, saptamana trecuta. Noi trebuia sa-i face pt a vedea dc a avut pojarel sau nu si numai din vena trebuia sa-i ia sange. Si dc tot au intepat-o am zis hai sa-i luam mai mult sange si pt analizele de sange. I-a luat cam o fiola jumate, din acelea mititele. A plans un pic nu prea mult. Noi i le-am recoltat la Sanador. A fost totul ok dupa. Nu s-a invinetit nu s-a speriat f tare. Insa dna care i-a recoltat sangele a zis ca Lorena are venele f bune ca un copil de 8-9 ani. Poate si chestia asta a contat f mult. I-a gasit vena din prima.

Apropos de analiza pt pojarel, cica nu ar fi fost pojarel ci o viroza cu temperatura 3 zile in urma careia au erupt bubitele asemanatoare cu cele de la rubeola=pojarel. Ce a fost f usor de confundat. Asa cum a patit si Nicole al Alrei. Insa noi i-am administrat si antibiotic injectabil, in disperare de cauza caci nu mai scadea temp. Si ne tot gndim sa nu fi facut vreo alergie la antibiotic. Dc stiti ce analize trebuie facute pt depistarea unei eventuale alergii?Asta pana ajungem noi la doct noastra sa ne recomande. Oricum pediatra a zis ca ea nu crede ca ar fi alergie. Sa o credem pe cuvant...?

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Mamici vroiam sa va intreb ceva cam de mult : ati facut vreuna dintre voi analizele sanguine la bebel- edit prin punctie venoasa ?

Si daca da : ati avut ceva probleme ulterioare cu leziuni sau alte complicatii ??

Ma intereseaza in special unitatea spitaliceasca , laboratorul medical sau clinica in ideea ca ati fost multumite de prestatia tehnica a recoltarii.

Multumesc.

Fericita mamica de Lorena Elena 07.11.2008
Zana mea

Mergi la inceput

Daca reactia este de la medicamente este extrem de probabil ca la scurt timp sa se si vada efectele intreruperii medicatiei .
Cind Eva a facut reactie alergica dela solutia hidroalcoolica a vigantolului a doua zi dupa ce i-am scos vigantolul se obseva deja o diminuare a palorii eruptiei. Sin 2-3 zile s-a retras complet.Ma bucur ca nu mai are febra. Sanatate !

Si eu patesc la fel. Am vene extrem de putin vizibile si de fiecare data , absolut de fiecare data indiferent de unitatea spitaliceasca - publica sau privata , spital sau laborator - pe linga faptul ca ma scormonesc pina imi vine sa vomit mai trebuie sa ma intepe si la mina cealalta sau de 2 ori in aceeasi mina. Oricum tolerez destul de bine in sensul ca fac fata durerii(adica nu ma apuc sa ma vaiet, nu urlu la asustente ca nu reusesc sa prinda vena - stiu ca sunt problematice de cand eram copil) si nu ma inhib atat de tare incat sa refuz o a doua interventie sau sa am reticenta in a-mi face analizele sanguine datorita dificultatilor de recoltare.

Cu Eva imi fac probleme exclusiv in privinta leziunilor cu care ar putea ramine(cum sa le tratez ulterior in afara de simple compresii cu apa rece) si in special as vrea sa stiu in ce mod pot degenera , adica la ce sa ma astept mai grav ca sa stiu cum sa procedez in caz ca....
Paranoia , nu ?

Nici eu nu intentionez sa iau la noi decat borcanele si fierbatorul de apa. La prima ora imi beau cafeau , nu am rabdare sa facem imbarcarea si apoi jos la restaurant sa servesc o cafea. Pina nu sorb 2 guri de cafea nu mi se ridica ceata de pe pupile.

Edit - Intentinez sa ii dau si mincare gatita de la restaurant. Am inteles ca ar avea si meniuri pentru copii. Daca nu au comand light , pentru dieta gasesc eu.

Citat:
citat din mesajul lui alra

eu am dat deja borcan cu peste lui nicole. de cand am fost in concediu nu i-am mai facut mancare, ii dau numai borcane. mi se par foarte bine facute si nici nu am dispozitie sa gatesc.

lui nicole i-au luat sange din vena la 6 saptamani cand cu gripa in spital. am zis ca e nevoie de sange venos ca are alte proprietati. nicole are vene foarte fine. s-au pus 2 asistente de-a stanga si dreapta ei ca la joc de canasta si au intepat-o de vreo 4 ori - incercau sa ii puna perfuzie si nu au reusit. nicole plange foarte silentios, probabil ca si de aia au chinuit-o asa mult. oricum nu au reusit sa puna perfuzia ci doar sa ia sange. au zis ca daca e nevoie de perf. o sa cheme un anestezist ca ele nu pot.
eu am iesit pe sala bazaind. da, au ramas vanatai pe unde au incercat sa bage acul.

asa patesc si eu cand pun perfuzia. ma chinuie pe spatele palmei sau pe antebrat de mor si sfarsesc prin a mi-o pune la incheietura mainii, unde e incomoda, dar acolo gasesc vena.

nicole nu mai are febra, eruptie pe piele insa are, parca mai putin ca ieri. e posibil sa fie si de la pastilele pe care le iau eu caci au reactii adverse alergie pe piele. daca pana maine nu ii trece le opresc.

Alina mama de Eva Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
Nici eu nu intentionez sa iau la noi decat borcanele si fierbatorul de apa. La prima ora imi beau cafeau , nu am rabdare sa facem imbarcarea si apoi jos la restaurant sa servesc o cafea. Pina nu sorb 2 guri de cafea nu mi se ridica ceata de pe pupile.

si eu la fel ma trezesc band cafea.
cred ca iti faci prea multe probleme si prea le intorci pe toate partile. tu faci analiza la ce trebuie facut in situatii total ipotetice cu care inca nu te-ai confruntat si probabil ca nu o sa te confrunti. parerea mea e ca asta aduce un stres inutil. eu as lua-o razna rau daca as face asa.

Mergi la inceput

OK. Multumesc mult pentru raspuns.Am retinut : Sanador. Eva are mainile albe in zona unde ar trebui sa se vada venele. Dar stiu eu...nu sunt de specialitatea sa ma pronunt categoric. Poate sunt si usor subiectiva....
Ma bucur ca sunteti ok.

Cu alergia ai doua alternative : fie analize speciale pentru depistarea alergiilor (Iza a facut daca nu ma insel la Medlife)- oricum nu te poate testa nimeni pentru toate alergiile care se pot declasa - sau data viitoare cand administrezi acel medicament sa poti observa daca are aceeasi reactie.

Eu cred ca a facut o eruptie pe fond stare febrila. Ca Miruna.

Sper sa nu uit de pm-ul tau , pina diseara.

Citat:
citat din mesajul lui Hera25

Mirtha eu i-am facut analizele recoltate din vena Lorenei, saptamana trecuta. Noi trebuia sa-i face pt a vedea dc a avut pojarel sau nu si numai din vena trebuia sa-i ia sange. Si dc tot au intepat-o am zis hai sa-i luam mai mult sange si pt analizele de sange. I-a luat cam o fiola jumate, din acelea mititele. A plans un pic nu prea mult. Noi i le-am recoltat la Sanador. A fost totul ok dupa. Nu s-a invinetit nu s-a speriat f tare. Insa dna care i-a recoltat sangele a zis ca Lorena are venele f bune ca un copil de 8-9 ani. Poate si chestia asta a contat f mult. I-a gasit vena din prima.

Apropos de analiza pt pojarel, cica nu ar fi fost pojarel ci o viroza cu temperatura 3 zile in urma careia au erupt bubitele asemanatoare cu cele de la rubeola=pojarel. Ce a fost f usor de confundat. Asa cum a patit si Nicole al Alrei. Insa noi i-am administrat si antibiotic injectabil, in disperare de cauza caci nu mai scadea temp. Si ne tot gndim sa nu fi facut vreo alergie la antibiotic. Dc stiti ce analize trebuie facute pt depistarea unei eventuale alergii?Asta pana ajungem noi la doct noastra sa ne recomande. Oricum pediatra a zis ca ea nu crede ca ar fi alergie. Sa o credem pe cuvant...?

Citat:

Multumesc.

Fericita mamica de Lorena Elena 07.11.2008
Zana mea

Alina mama de Eva Ioana

Mergi la inceput