*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (63)*
Raspunsuri - Pagina 10

bertha spune:
bertha spune:
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui Flowers 
 Da, da .Bria mananca max 100g la o masa in rest  .Cand adoarme: san, cand se trezeste :san.Noaptea e autoservire. Flory mami de Brianna Theodora (7.11.2008) si Julia Alessandra (5.07.2002) poze | 
Si noi la fel! Si noi la fel!
 Masa copioasa=max 100mg mancare si se intampla numai daca-i dau borcan Nestle pui+cartof+morcov. De regula, cam 100ml/mg mananca intr-o zi intreaga. De curand accepta juma' de mar+2 biscuiti, si cam 1/3 banana pasata. Ieri a mancat vreo 50ml spanac.
 Masa copioasa=max 100mg mancare si se intampla numai daca-i dau borcan Nestle pui+cartof+morcov. De regula, cam 100ml/mg mananca intr-o zi intreaga. De curand accepta juma' de mar+2 biscuiti, si cam 1/3 banana pasata. Ieri a mancat vreo 50ml spanac. In schimb, e f pofticioasa, nu se poate sa stam noi la masa si ea sa nu pape ceva, ceea ce ma bucura f tare. Asa mai inghite ceva paine, putin morcov, ardei, caisa, (se face ca un porcusor cu caisa
 In schimb, e f pofticioasa, nu se poate sa stam noi la masa si ea sa nu pape ceva, ceea ce ma bucura f tare. Asa mai inghite ceva paine, putin morcov, ardei, caisa, (se face ca un porcusor cu caisa ), biscuite, nu mult, dar s-o mai aduna. Nu accepta iaurt, cereale, branza. In rest, tzitzi la discrectie, zi si noapte, merge pt foame, pt oboseala, pt alint si dragaleala, pt orice.
), biscuite, nu mult, dar s-o mai aduna. Nu accepta iaurt, cereale, branza. In rest, tzitzi la discrectie, zi si noapte, merge pt foame, pt oboseala, pt alint si dragaleala, pt orice. 
 Mirtha, sa nu ziceti ca-s nebuna, dar eu te-as sfatui sa-i faci Evei analize, pt ca asta te-ar face sa te simti mult mai sigura pe tine din toate punctele de vedere, n-o sa mai intorci problema pe toate fetele si vei fi cu mult mai relaxata cand vei vedea ca-i sanatoasa tun si ca o ingrijesti mai mult decat corespunzator. Esti printre putinele mame pe care le-as sfatui sa intepe copilul si o fac pt ca mi se pare ca te-ar ajuta psihic f mult, imi pare f rau cand simt mereu ce stresata si incordata esti. Sa nu te superi ca mi-am permis sa spun asta. Ce nu inteleg e de ce te stresezi cu punctia aia, da-o incolo de treaba,
 e o intepatura, nici nu stie ce-a lovit-o,
 e o intepatura, nici nu stie ce-a lovit-o, la eruptiile dentare, durerile sunt considerabil mai mari, ca sa nu mai zic de vaccin, care o poate necaji cateva zile. N-am auzit de efecte secundare dupa recoltarea de sange. Si sunt o gramada de locuri in Craiova unde se poate recolata in conditii f bune, mi se pare complicat sa veniti in Bucuresti numai pt asta, dar, probabil ca aveti mai multe de rezolvat aici. Cel mai mare risc e sa n-o nimereasca din prima, in rest, exista ace speciale pt copilasi, iar trauma e pt cateva momente, scoti
 la eruptiile dentare, durerile sunt considerabil mai mari, ca sa nu mai zic de vaccin, care o poate necaji cateva zile. N-am auzit de efecte secundare dupa recoltarea de sange. Si sunt o gramada de locuri in Craiova unde se poate recolata in conditii f bune, mi se pare complicat sa veniti in Bucuresti numai pt asta, dar, probabil ca aveti mai multe de rezolvat aici. Cel mai mare risc e sa n-o nimereasca din prima, in rest, exista ace speciale pt copilasi, iar trauma e pt cateva momente, scoti  la inaintare si ati scapat.
 la inaintare si ati scapat.
Anes, cu Darius o sa mai incercam pestele pe la 7 ani, atunci ne-a fost recomandat. Daca o vrea, pt ca l-am invatat de mic ca e ceva ce-i dauneaza, a fost in situatia sa ia masa cu diferite ocazii fara sa fim noi (aniversari in general) si am considerat ca-i mai bine sa stie pt a nu avea surprize neplacute. Din cauza asta si noi mancam rar, desi ne place f mult, dar nu vrem sa-l punem in situatia sa-i faca pofta si sa nu-i putem da. A vrut intr-o zi sa guste icre, i-am explicat ca nu se poate
 , of, tare rau mi-a parut. Poate s-o remedia situatia in timp, sper cel putin.
, of, tare rau mi-a parut. Poate s-o remedia situatia in timp, sper cel putin.Darius e in forma maxima, incepem sa-i ridicam restrictiile legate de efort si alimentatie. Zilele trecute, incercam sa-l conving sa nu mai aleaga legumele din ciorba si i-am zis ca ceapa il face mai destept. A tacut cateva minute, eu incantata in sinea mea, cand imi zice "stii ce, mami? prefer sa fiu mai prost".

Azi implinim 8 luni.
 La multi ani cozonaceilor nascuti pe 12: Stefanut, Rares, Dimitrie, Diana, Matei!
 La multi ani cozonaceilor nascuti pe 12: Stefanut, Rares, Dimitrie, Diana, Matei! Deja e un cliseu, dar simt nevoia sa-l spun: ce trece timpul!
 Deja e un cliseu, dar simt nevoia sa-l spun: ce trece timpul!Bertha, mamica a doua comori -
 Darius-Andrei  (DN 08.06.2004) si
  Darius-Andrei  (DN 08.06.2004) si  Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
  Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)poze
Cum s-a nascut Ioana

cameliam spune:
cameliam spune:
 Hehe... pai baiatul are dreptate. Adica el ti-a dat clar un raspuns de copil destept... nu-i mai trebuie lui ceapa! 
Felicitari pentru implinirea celor 8 luni de cozonaceala ale Ioanei! La multe, multe inainte!
| Citat: | 
| citat din mesajul lui bertha Zilele trecute, incercam sa-l conving sa nu mai aleaga legumele din ciorba si i-am zis ca ceapa il face mai destept. A tacut cateva minute, eu incantata in sinea mea, cand imi zice "stii ce, mami? prefer sa fiu mai prost".   | 
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

cameliam spune:
cameliam spune:
 Da, pai daca adoarme la loc fara sa pape, si dupa aia doarme nu se trezeste iarasi in 5 minute, e clar ca nu-i e foame.
Eu cu a mea stau in dubii... Prea plange rau si prea baga la lapte dupa aia. Da' mai incerc, sa vedem. Oricum nu pricep de unde foamea asta brusca la ea, adica pana la 7 luni si ceva dormea 22-06 neintrerupt, si brusc o apuca foamea de la 7 luni jumate si mai vrea o masa sanatoasa de lapte in toiul noptii. Si dimineata, la 6 uneori nu prea mai mananca si sta cuminte fara sa faca scandal pana la masa de fructe de la 09, alteori baga inca 150-200ml si dupa aia papa si la 09 fructele.
Eu pe parcursul zilei o pun in patut, ii dau o paturica si gugureste la ea pana adoarme singura. Eventual suzeta. Seara, in schimb, imi cam adoarme in timp ce papa, cand ajunge la 200ml, se intoarce pe o parte si doarme. Ii dau biberonul pe pat, ca refuza sa pape in brate de pe la 4 luni jumate. Si ea doarme singura in camera ei. Am pus un pat de-o persoana langa patutul ei si ma mai intind eu acolo uneori cand ma scoala prea des ca sa nu tot fac ture din dormitor la ea. Dar in principiu, fiecare doarme in patul lui si in camera lui.
Ma gandesc sa-i mut baita si biberonul de dupa cu vreo juma' de ora mai devreme sa vedem, poate daca papa tot si apoi adoarme la ea in patut nu se mai trezeste dupa aia sa bea lapte. E mica sansa sa fie asta smecheria, dar o sa incerc ca alte idei nu mai am.
| citat din mesajul lui BraveGirl Camelia, in maxim 10 minute adoarme la loc. Deci tind sa cred ca se trezeste din obisnuinta, nu de foame. Daca la 4,5 luni cd am mai incercat sa-i fac program, era imposibil sa o adoarma mama fara sa aiba crize de nervi si adormea dupa 30 d eminute, acum e de ajuns sa se duca la ea in camera, sa o ia in brate, sa o plimbe putin si adoarme instant. Dureaza 10 minute cu pusul la loc in pat, ca atunci cam protesteaza. am zis ca incerc o saptamana, maxim 2. Si daca nu reusesc sa o fac sa renunte la treziri, asta e, ma consolez. A..si o adorm la ea in patut si eu nu mai dorm cu ea in camera. O las singura. ========== Corina Mamica de Arianna Maria  POZE CU PRINTESA | 
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Olivia26 spune:
Olivia26 spune:
| citat din mesajul lui Mirtha Ok. Multumesc pentru raspuns. M-am mai racorit. Daca nu ar fi asa invazive cred ca i le-as face pe toate fara sa respir. Cel putin impulsul asta este.  Dar cum , in realitate , sunt destul de invazive o sa imi pun pofta in cui .  | 
Sa stii ca te inteleg. Si noi suntem precauti, ne facem anual analize de rutina (sange si urina), eu imi fac Pap test, asa pt linistea noastra. Diferenta o face doctorita care il intoarce pe toate partile de fiecare data si ne-a convins ca totul e ok si nu avem de ce sa ne facem griji, plus ca l-am mai dus pt vaccinul bcg la un alt dr rus care l-a si consultat. Nici nu stiu cum e mai bine, ori sa ii faci analizele pana la urma pt linistea ta ori sa incerci sa te relaxezi...cred ca doar tu esti in masura sa iei hotararea asta, numai sa nu gasesti apoi alta grija dupa ce te linistesti pe tema asta
 . Oricum noi pupam dulce ochioasa scumpa (tot frumoasa foc e chiar si fara pleata si-ti seamana tare bine) si mamica sexoasa
. Oricum noi pupam dulce ochioasa scumpa (tot frumoasa foc e chiar si fara pleata si-ti seamana tare bine) si mamica sexoasa Sanatate multa!
 Sanatate multa!Sebi are nevoie de noi

de
  de  David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008
 David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008 
Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">

Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!

Olivia26 spune:
Olivia26 spune:
  Stefan de Ginye55
Stefan de Ginye55 Dimitrie de Elilov
Dimitrie de Elilov Ioana Ruxandra de Bertha
Ioana Ruxandra de Bertha  Rares de Futuremother
Rares de Futuremother Diana de Alexutza
Diana de Alexutza Matei Constantin de Lucie
Matei Constantin de Lucie
Sebi are nevoie de noi

de
Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">

Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!

ginye55 spune:
ginye55 spune:
 Micky_ea  Bertha
 Bertha   Olivia
 Olivia 
Fetelor,voi cum ingrijiti dintisorii bebeilor?  
  cozonocei si mamici
 cozonocei si mamici
ginye mami de  Eduard Stefan (12.10.2008)
Eduard Stefan (12.10.2008) 
Stefanut 
Povestea nasterii

bertha spune:
bertha spune:
  Ana, Miruna, Damian, Sara, Diana
Ana, Miruna, Damian, Sara, Diana
Ginye, eu  nu-i ingrijesc in niciun fel cei 2 fildesi. Baiatului am inceput sa-i curat dintii cam pe la un an, fara pasta si cu o periuta care avea tepi moi in loc de peri. De altfel, niciunuia nu i-am curatat vredata gurita sau limbuta, asa cum se recomanda. Daca vrei sa incepi sa-i cureti dintisorii, exista pasta care poate fi inghitita, periute normale sau periute ca un degetar, care se aseaza pe degetul tau si se manevreaza cu usurinta.
 Daca vrei sa incepi sa-i cureti dintisorii, exista pasta care poate fi inghitita, periute normale sau periute ca un degetar, care se aseaza pe degetul tau si se manevreaza cu usurinta.
Bertha, mamica a  doua comori -  Darius-Andrei  (DN 08.06.2004) si
  Darius-Andrei  (DN 08.06.2004) si  Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
  Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana

Olivia26 spune:
Olivia26 spune:

Damian de Leeloo5979
Damian de Leeloo5979 Ana Maria de Monicabo
Ana Maria de Monicabo  Miruna de Mamiseli
Miruna de Mamiseli Razvan Adrian de alexa-rozi
Razvan Adrian de alexa-rozi Sara Ines de portugal
Sara Ines de portugal Diana Elena de Mirela_1
Diana Elena de Mirela_1
Sa fiti sanatosi si mancaciosi!
O saptamana frumoasa tuturor!
Sebi are nevoie de noi

de

manumanu spune:
manumanu spune:
 Fetele cu copilasii care s-au ridicat in picioruse, voi le puneti pantofiori sau ghetute? Mie mi-a zis dr de familie sa le iau pantofiori, dar nu am inteles cand si de ce... zicea ceva de sustinerea piciorusului. Numai ca ai mei inca nu se ridica singuri nici in funduletz... nu stiu de cand sa le dau incaltaminte. Voic e stiti despre asta?
manu 
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
http://family.webshots.com/album/570097332OcrkWq

oceanborn spune:
oceanborn spune:
 Neata!
Nici noi nu ingrijim inca dintii ,(dintisorul magic(nr1)si dintisorul fermecat(nr2)
,(dintisorul magic(nr1)si dintisorul fermecat(nr2) ),dar ma gandesc sa ii cumpar periuta si sa incepem sa ne imprietenim cu ea de pe acum...
),dar ma gandesc sa ii cumpar periuta si sa incepem sa ne imprietenim cu ea de pe acum...
 la ultimul control am vb cu pediatrul in legatura cu administrarea fluorului.. mi-a zis ca el nu  recomanda decat in anumite cazuri,pentru ca in zona in care stam apa potabila e de calitate buna(oricum nimeni n-o bea dar na..) , durata administrarii e f lunga..pana pe la 7, 8 ani zilnic si ca fluorul adminisrat oral nu actioneaza strict asupra dintilor , cica e mai indicat ca dupa varsta de 2 ani sa se foloseasca paste de dinti cu fluor care actioneaza exclusiv asupra dentitiei..
Vorbeati de peste.. aici se recomanda de la varsta de 7 luni sub forma liofilizata(omogenizata de 2 ori si scoasa apa, sub forma de praf..) dupa vreo 2 3 luni introducerea omogenizatelor(borcanele obisnuite) iar pestele gatit in casa cam dupa varsta de  1 an. 
La multe lunite sarbatoritilor de azi!!!

mami de Thomas