ai nostri, ca brazii! ian-feb05 (68)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Buna tuturor!

Noi am lipsit 10 zile din Bucuresti pentru ca a venit fratele meu pe care nu il mai vazusem de 3ani si jumatate.Am plecat intr-un tur prin Ardeal #351;i a fost minunat!Bazna, Ocna Sibiului,Sangeorgiu de Mures -au piscine cu apa sarata, iar peisajele sunt de vis.
Pe urma am fost si 5 zile la Jupiter unde daca ar fi mai multa organizare, oamenii mai seriosi si mncarea mai proaspata ar fi ok...

Asteptam insa sa plecam in concediu de abia pe 22 august pentru ca acum am fost fara tati..

Patricia ,esti neschimbata!Nastere usoara si sa treceti usor peste perioada de acomodare!

Adita sa ne pui si noua poze! Iti spun tie cum imi spun si mie sa mananc mai multe fructe si fara nimic altceva...Eu mai mananc din boabele de cereale pe care le fac copiilor!Si cand mi-e pofta de dulce miere!

Crinuta sa ne mai spui despre pelerinje..

Liviana, sunt asa de multe de spus despre momentele de conflict ale copiilor mici...Esti pus in mai multe ipostaze -cand sunt cu tine toata ziua, cand sunt cu tine doar o parte din zi, cand au avut activitati interesante, cand au fost cu toata familia sau cu o parte, cu bunicii sau cu bonele, impreuna sau individual,de temperamentul strucura si varsta copilului- situatii pe care trebuie neaparat sa le legi de momentele anterioare.

Copiii sunt foarte solicitanti , mai ales ca sunt de varste apropiate si trecerea de la o etapa la alta implica atentia si preocuparea noastra permanenta!

Eu vorbesc acum din perspectiva mea.Problemele au inceput la noi in momentul in care eu am plecat la serviciu...

Asta e o alta discutie.La mine este pe de o parte placere si pe de alta necesitatea de a nu auzi in urma mea ca stau pe spinarea sotului meu,desi finaciar a lucra in invatamnt este un fel de voluntariat!

Noi locuim cu bunica sotului care considera ca femeia trebuie sa faca de toate chiar daca se culca la 1 noaptea si se trezeste la 5 dimineata! Sotul meu mi-a spus ca cea mai buna varaianta este sa raman acasa sa ma ocup de copii.

Am stabilit ca pana nu o sa stam complet separati-sper ca nu o sa mai dureze mult -si daca nu apare intre timp alt bb- sa merg la serviciu.

Conflictele, starea de nemultumire a copilului la noi apare cand sunt eu suprasolicitata,adica vin de la serviciu obosita-4 ore cu copiii nu sunt ca 8 de lucru individual-si asta o stie oricine care a lucrat in domeniu si o stim si noi de acasa...

Acas repede papam, ne spalam ,citim povestea ,ne culacam ..toate impreuna...Se culca ei eu incep sa mai termin treburile de dimineata, plus sa le pregatesc masa...Se trezesc trebuie sa avem activitate..tot impreuna...

Decupam, coloram , facem lego, modelam,schimbam ordinea jucariilor in cutii, le curatam,...facem ceva,dar cu mine! Ei daca am ritmul asta e liniste,dar daca sutn obosita sau am adormit si eu al pranz si cand ne trezim incep sa fac ce trebuia sa fac cat ei dormeau pot incepe probleme.

Au momente cand se joaca frumos si cate o ora si momente cand se alearga, se suie pe canapea se arunca de acolo peste perne
Pericolul de ciocnire creste, eu alerg intre treaba si ei si uite asa tensiunea se acumuleaza si sigur incepe un conflict ori intre ei si mine ori intre ei...

Facand exercitiul asta si gruparea fiind aceeasi au invatat oarecum sa convietuiasaca, dar sa nu va inchipuiti ca e lapte si miere, dar dat fiind ca sunt si in aceeasi grupa la gradi...
O sa revin cu amanunte!

http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Bestutza, ca intotdeauna ma bucur cand treci pe la noi - iti citesc mesajele cu multa placere si interes.
Ai dreptate cand zici ca cei mici sunt mai linistiti atunci cand te joci tu cu ei, cand stai impreuna si faceti toti 3 diferite lucruri. In cazul nostru insa e mai greu acest lucru; dupa servici raman destul de putine ore in care sa imi fac si treburile; nu as putea sa le aman dupa ce adorm copiii, mai ales ca ei se culca pe la ora 23:00. Si eu pic de oboseala si chiar nu rezist; a doua zi ma scol la 6:30 iar la servici muncesc multe ore.
Citeam pe net ca rivalitatea intre frati e mai accentuata cand copiii au varste apropiate, sunt de acelasi sex si unul din ei este "intelectually gifted". As zice ca noi indeplinim toate conditiile.
Arata-ne si poze din 2009 te rog.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Am revenit!

Cand copiii sunt mici si foarte mici conteaza foarte mult sa ii dirijezi si sa-i inveti tu ca adult-parinte sau educator-cum trebuie sa faca fata unei anumite situatii si sa explici la modul foarte general cum trebuie sa procedeze.

Principalele probleme provin in general de la noi adultii.Se face apel la intelegere din partea copilului mai mare. Acestuia ii creezi o stare de disconfort si aici e punctul in care incepe rivalitatea.Chiar daca unul din frati are 8 ani si unul 2 e absurd sa apelezi la cel mai mare sa il tolereze pe cel mai mic.Si cel de 8 ani are nevoie de aceeasi atentie-ca timp- ca si cel mic ..E ca si cum ar trebui sa te copieze ca adult, sa fie la fel de responsabil ,tolerant, intelagator.Ori nu este asa.Cu atat mai mult cu cat diferenta e mai mica.

Mergi la inceput

Cred ca v-am mai povestit cva atunci cand a venit pe lume Ilinca, Tudor si-a accentuat comportamentul agresiv.Musca.A inceput sa muste mult mai frecvent si de cate ori eram cu Ilinca la alaptat.Ma prefaceam ca nu ma doare, neavand nici un fel de reactie.Mi-aduc aminte ca m-a muscat pana cand mi-a dat sangele.Doua zile dupa am facut vanataie si cojite peste urma dintilor.

Nu i-am facut nimic,nu l-am bagat in seama absolut deloc. A vazut dupa un timp ca nu tine a scazut in frecventa dar a inlocuit cu urcatul dupa gatul meu cat alaptam.Cum o luam pe Ilinca si o puneam la san,cum era sus, pe spatarul canpelei .Picioarele ii atarnau pana aproape de capul Ilincai .Bb sugea si eu ma conversam cu el.

Stiu ca a venit mama,a vazut imaginea si a hotarat ca trebuie sa il ia la ea. Nici nu s-a pus problema, eu stiind ca asta nu i-ar face bine.

Plecam din camera, il lasam sa se joace si il gaseam in patut peste ea. Si tot din astea.

Au crescut, au mers al gradi in aceesi grupa si nu a trait niciunul cu sentimentul ca celalalt e mai bine, mai protejat ,mai avantajat.Aveau acelasi regim. Bine total nu a fost pentru ca Ilincai ii facea mai bine sa ramana acasa ea simtind nevoia sa doarma mai mult.Dar am intrebat-o daca vrea sa mearaga si ea la gradi si era prima dimineata ,dar si prima la somnul de pranz

Mergi la inceput

Aici e greutatea cea mai mare.Neputinta noastra ca adulti sa le oferim aceeasi masura. De aici incep nemultumirile care comportamental se manifesta in manifestari neadecvate.Ele apar tocmai din necesitatea lor de a ne atrage noua atentia.

Mi-aduc aminte ca tot ce va povesteam mai sus era vazut de diferite persoane inclusiv de bunica sotului.Orice manifestre a lui Tudor era considerata agresiune la adresa Ilincai. Daca eu nu eram in camera, bunica il indeparta-pleaca,du-te,-las-o-si altele,plus ca eram apostrofata ca nu iau atitudine.

Eu mi-am dat seama - exact ce scria Tigabita- din atitudinea lui Tudor ca era ceva in neregula in lipsa ,desi plecarea mea din camera se facea pentru 10 minute cel mult.

Luase doi mamutoi de plus ,ii pusese pe canapea si proeicta in joc comportamtnul bunicii.Pe un porc de plus il batea si ii spunea-raule- si pe un catel de plus il lua in brate si ii zicea -manca-o-ar mama!

Eu mi-am vazut in continuare de treaba, dar dupa ce a mai trecut o vreme si a trecut la alt joc l-am luat in brate si l-am strans constienta fiind de cat de mult suferea!

Toate astea se intamplau in putinele momente cand eu eram la intins rufe si ei ramneau in casa cu bunica.Ilinca avea vreo 1 an si Tudor 2 ani si jumatate.

Mergi la inceput

Acum o alta greseala -initierea concurentei.Aceasta o fac tot adultii.La varsa asta am vazut pe foarte multi considerand ca trebuie sa antreneze copiii pentru competitie.Cine e primul? Cine ajunge primul la masa? Cine mananca primul ? Cine deseneaza cel mai frumos?

Eu am un singur scaun de masa pe care am invatat sa il folosim cu schimbul.Intr-o situatie in care eu ii chemam la masa de 10,ei aveau o alta treaba si nu veneau. A intervenit mamaie sa dea un semnal mobilizator-Cine e primul la masa?
E,de atunci cand spueam ca mergem la masa era o alergare,tipete ,halimai, de imi lua o gramada pana ii potoleam.Dar nu ii potoleam. Cine incepea uraltoarea o tinea pe-a lui- eu vroiam ,ca eu am ajuns primul, ca e locul meu, de numai masa nu mai era!

Scaunul de masa il foloseam ocazional pentru masa de 10 si unul statea la mine in brate iar celaalt pe scaun.Hotarau ei ce si cum si erau multumiti.

Asta a fost un alt exemplu cand noi cei mari initiem rivalitatea fara sa vrem.

LA varsta asta si mult mai incolo trebuie sa facem in asa fel incat promordaiala sa fie cooperarea, ajutorul, stabilitatea comportamntului, mentinera si focalizarea atentiei pe un tip de activitate.

Asta se face in grupuri relativ mici cu atentei si rabdare. Copiii pot veni de la gradinita cu anumite nemultumiri care daca nu sunt solutionate cu neutralitate de educatoare le resimit ca pe niste atacuri personale si nedreptatea care le-a fost facuta se rasfrange asupra relatiilor cu prietenii de la bloc, cu rudele sau cu fratii.Ei trebuie sa compenseze neajunsul pentru a se echilibra.

Acum tot ce e important pentru Tudor se vede in desene. I-am inceput eu o casa si el a a completat-o cu masina noastra in care e el, Ilinca,tati si pleaca in parc.Eu car un pepene! Intr-adevar cand vine tati acasa devreme pleaca cu ei in parc si eu stau sa imi vad de treaba!

Mi-e groaza de vremea in care vine iar gradi si serviciul....
Problma apare cand eu fac totul pe fuga, cand ma grabesc dimineata sa plecam si cand ei se mioralie, eu imi pierd rabdarea,ei incep sa planga, ca vor sa isi puna geaca aia sau pantalonul ala si eu nu mai am nici timp,nervi sa ii las sa se lalaie.

M-am intins iar ca o placinta ,dar cine stie cand mai ajung sa scriu. Acum copiii sunt la mama- si de asta am putut

Bubu , sa stii ca si Tudor tipaaaaa...are un camion pe care il umple cu nisip si cand il impinge nu pot sa iti spun cum e !Sau cand explica ceva cu care eu nu sunt de acord-copiii pot merge singuri pe strada!

Simona, ce face Monica ?

Ericaaaa,ce mai face puii?

Liviana,ce iti face finuta? Ti-am spus ca dupa ce am vazut pozele de la botez am constatat ca lumea e mica,mica,mica? O sa mai pun poze,dar trebuie sa imi caut un pic de timp,dar promit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Bestutza, multumesc ca ti-ai facut timp sa ne scrii; tot ce ne povestesti este util, mai ales pt noi cele care avem 2 copii.
Nu-mi amintesc, ai vazut pe cineva cunoscut in pozele de la botezul finutei?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Bestutza, ce bine zici, imi dau seama ca am gresit de multe ori.
eu am observat la ai mei ca sunt mai batausi si agitati dupa ce se uita la televizor, desi am mare grija sa nu se uite la nimic agresiv, dar totusi ii oboseste si ii agita, mult mai bine se inteleg cand avem acitivitati de facut impreuna.si daca se cearta e clar ca trebuie sa le dau ceva de facut
http://community.webshots.com/user/adrianacalin

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

A nascut Patricia!!!!!!!
Bine ai venit pe lume Andrei Daniel.
A nascut azi la 13:20, cu epidurala. Spune ca a fost rapid!

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC

pics

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrutza spune:

Va pup si eu, am revenit dupa un bine-meritat concediu la mare, Sun tin concediu de odihna pana la 1 septembrie, cand o sa intru in prenatal, asa ca am scapat de servicul meu cel imputit si suprasolicitant !!!
Va rog mult sa ii transmiteti Patriciei multe multe felicitari si din partea mea, ma bucur tare mult ca totul a decurs bine. Acum urmeaza Adita, dupa care, imediat, eu. Sa de D-zeu sa fie bine la toata lumea.
Bestutza, am citit cu mare atentie ce ai scris, eu te-am considerat foarte curajoasa cand ai ramas insarcinata atat de repede dupa primul copil, pe vremea aceea, mai ales pentru ca si la mine a mers totul bine la nastere si aveam mare incredere in Tutunaru, as fi vrut si eu sa mai fac unul, dar m-a temperat sotul meu. Uite ca pana la urma s-a intamplat si la mine, insa am observat deja unele greseli, zic eu, in comportamentul fata de Simona, in sensul ca eu am crezut ca e bine sa o implic in pregatirile pentru fratiorul ei si sa ii povestesc cum osa avem impreuna grija de el. Consider ca e bine un pic si cum am procedat eu, doar ca trebuie intotdeauna sa ii arat ca si ea e la fel de importanta. E cam greu acum - toata ziua ma feresc sa nu ma loveasca in burtica, obosesc repede din cauza bebelusului, la mare stateam putin cu ea in apa si nu ne dadeam in masinute impreuna din cauza bebelusului etc.
Va pup, sper sa intru mult mai des acum ca sunt in concediu prelungit

Andrutza 26+ si Simonica ei draga (n. 17.01.2005)

Mergi la inceput