Burtici fericite de septembrie-octombrie (96)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mimika spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

Dupa ce m-am chinuit o zi intreaga sa fac nshpe mii de feluri de mancare,injineru' meu nu vine acasa
Ziceti si voi acum, cum sa nu te enervezi? SUnt eu nebuna? NU mai pot de dureri de spate. Bine macar ca nu ma dor si nu mi se umfla picioarele ca era vai si amar de el

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 30+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Lasa ca il trimit pe al meu sa manance la tine. Ca eu oricum n-am facut nimic si ciorba facuta de soacra-mea e nasoala

31+ Matei Aram si Luca Ezram
Grasii mei iubiti
hi5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

si eu am intrebat de doua ori: 40 de min?!
dar nu cate 40 de min de la fiecare san...sta 40 de min la un san (cat sa fim sigure ca a mancat toate felurile ), si la celalalt cat e nevoie....pt ca in general functioneaza dupa principiul cerere-oferta, la inceput cat el o sa aiba nevoie de putin, o sa avem putin lapte (si trebuie sa suga mult pt a scoate cat are nevoie..) si cantitatea va creste in timp....
asa, daca il tii 10-5 min la unul, si 10-15 min la celalalt, e ca si cum ar manca 2 portii de supica, si o sa ceara mai des sa suga pt ca nu a mancat destulo de consistent...

un sfat important, si il uitsem: dupa muls si supt, ultima picatura care ramane pe sfarc, o intindem pe toata areola...este f bun pt prevenirea si ameliorarea ranilor, iritatiilor...
Kateryna, citisem si eu brosura aia de pe mail, si e intr-adevar f interesanta...

Mimika, da-i draga sa manance ciorba lu ma-sa, toata viata n-a mancat de la ea?!

31+ cu Ebru PRIMA POZA!

nunta
9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iulika29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui selen80

Mimika, da-i draga sa manance ciorba lu ma-sa, toata viata n-a mancat de la ea?!

31+ cu Ebru PRIMA POZA!

nunta
9 luni

Da chiar asa Mimika

Iuliana, cea mai fericitå 32+cu Bruce Nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Selenico stai mami sa te apar ca au sarit corbii in capul tau.
Informatiile sunt foarte bune si bate intocmai cu ne-a zis si noua....sa nu aiba capul intr-o parte...barbia lipita de san..nasul in vant...la teorie cred ca iau 10 la practica dau testare in septembrie
DAR ...noua ne-a spus ca o masa, la un san poate dura pana la 40 de minute. Depinde de copil cat e de lenes sau nu.
Ceea ce depaseste 40 de minute inseamna rasfat sau ca-i place sa foloseasca sanul pe post de suzeta...dar ca nu mai mananca garantat
Nici nu vreau sa ma gandesc daca sunt asa smecheri de mici...ce ma fac cu copilul la 10 ani

Cea mai fericita 31 + cu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iulika29

Citat:
citat din mesajul lui selen80

31+ cu Ebru PRIMA POZA!

nunta
9 luni

Da chiar asa Mimika

Iuliana, cea mai fericitå 32+cu Bruce Nicholas

El saracu' nu face mofturi. Si daca nu ii place, isi face singur. Scopul meu era sa o ajut pe Monica sa scape de mancare

Grasii mei iubiti
hi5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

Monica nu mai fi suparata! Fa un gest pentru flamanzi Eu ma propun sa mananc cu sotz la pachet orice-mi dai

32+ cu floricica RAISA MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crocodana spune:

Citat:
citat din mesajul lui kemsy

Selen: faorte faine informatiile, practice!!
Insa am niste nelamuriri, poate ma dumireste cineva:
-daca bebe se satura inainte, ce faci, scoti laptele din sani? (chiar si inainte de cele 40 de minute la un san)
-trebuie mereu sa scoatem laptele din sani, dupa ce a mancat bebe?
-Cu laptele care ramane, ce facem, il aruncam??Fac si eu ca babele, nu e pacat?
Asa citisem si eu intr-o carte, ca e bine sa ii dai copilului de la un san, ca si calitatea laptelui e ca o masa pentru noi:intai aperitiv, felul 1, felul 2 si desert (papanasi ).
700 cALORII la un supt??? Asta inseamna ca pot renunta la dieta mea??

Gianina 28+ cu Loris Stefan/Matei

bebe

si eu am fost ieri la cursul de alaptat, informatiile capatate sunt evident la fel, cateva mici completari si raspunsuri pt tine

e bine de scos laptele din sani ca organismul sa stie ca se consuma si sa produca mai mult sau cel putin la fel, acu daca-i musai la fiecare alaptat nu ne-a zis..

laptele la frigider rezista 2 sapt max, la congelator mai mult, poate fi pastrat si dat la bebe dar incalzit numai sub jet de apa calda in nici un caz pe aragaz sau la microunde.....si moasa a insistat de ex sa evitam cat putem biberonul pt ca bebe il va prefera (curge si mai mult lapte si mai repede) si va refuza sanul..

relativ la sani, e bine sa fie hranit de la unul mai intai, preferabil stangul pt ca bebe aude bataile inimii, ii induce o stare de calm, se apropie de mediul in care a trait 9 luni; laptele are consistenta diferita asa cum ai zis.la inceput e mai slab si apoi devine mai consistent, daca schimbam sanul dupa 10 min riscam sa pape lapte mai slab...

inca o chestie interesanta...laptele mamei se adapteaza nevoilor bebelusului, inca nu exista o explicatie, doar studii...de ex daca bebe e anemic, laptele va ajunge sa contina mai mult fier...asa ne-a spus

32+ fericita mamica de jucausa
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
Jucausa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

Multam Lucia si Crocodana pt completari lamuriri Asa este, si noua ne-a zis sa nu depaseasca 40 de minute...

laptele mai poate fi incalzit si la aburi...iar cel mei bun termometru, asa cum ziceau si fetele, este partea interioara a antebratului...

a, inca o chestie interesanta pe care ne-a zis-o (fara legatura cu alaptatul)...cica desi e ok chestia cu "skin to skin" imediat dupa nastere (sa puna bebe imediat pe burtica mamei..), mai e ceva de luat in considerare...cica bebe in clipele alea inca mai primeste hemoglobina de la mama, prin cordon..si de aceea pana se taie cordonul, bebe e bine sa fie pus mai jos decat nivelul la care este mama...altfel se opreste fluxul din cordon, si-l priveaza pe bebe de o cantitate importanta de hemoglobina....de aceea cica la noi in spitale, bebe se pune mai intai pe o masuta mai joasa.....

31+ cu Ebru PRIMA POZA!

nunta
9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Mimika, mie imi cinvine de minune luni la 18.30. Le asteptam si pe celalalte fete sa-si dea cu parerea.

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 30+

Mergi la inceput

Dar ce liniste este pe aici...

Grasii mei iubiti
hi5

Mergi la inceput