Strumfi de 2 ani! La multi ani! iul-aug 2007 (149)
Raspunsuri - Pagina 13
CarlaV spune:
Larisa mea e bine, multumesc de intrebare, are deja o luna si 4,2 kg, de la 2,64 cu cat am venit acasa.
Singura nu ies cu amandoua pentru ca sotul este mereu cu noi. Nu stiu daca m-as incumeta, nefiind in situatia respectiva nu mi-am pus problema.
Scuze ca sunt scurta, scriu cu stanga cat e copilul mufat.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(3) iunie 2009 *******mare2009 *******mare(2)2009 *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
nma spune:
La multi ani strumfi si strumfite de doi ani!
Domnisoara mea e bine acum. A reusit sa ma sperie bine cu un episod de febra. Pana la urma i-am dat antibiotic si sincer regret caci sigur nu a fost cazul. La control, dupa 3 zile, dr mi-a spus ca sigur e de la maseluta . Eu stiam ca la maselute febra nu depaseste 38 si cum domnisoara a trecut de 40 .... m-am lasat dusa de val. pana la urma m-0am bucurat ca am scapat doar cu atat.
Stiu ca s-au mai polans mamici ca nu mamamca strumfii cand sunt bolnaviori. Andra nici banana nu a mai mancat. O saptamana a servit doar lapte si apa (mai mult apa).
Acum i-am lasa la tara la bona. E aer curat si sigur mamanca mai bine. Ma enerveaza ca are aceeasi greutate de luni bune.
in rest e un copil cuminte dar face si crize. Daca nu ma ridic la ea atunci imi spune ca face "pisi". Deja stie sa ma pacaleasca. De scutecul de noapte nu am scapat.
Carla eu stiu ca mai intai fac pisiu, apoi kk la olita.
greierash spune:
Salutare fetelor.
Nma, incep cu tine pentru ca tu m-ai provocat sa ies la lumina, citind postarea ta, vis a vis de greutatea Andrei.. Nu vreau sa te pun pe ganduri dar as vrea sa iti spun ce am patit eu(nu e grav, dar e de luat in calcul..). Pt ca trebuia sa inscriu copilul la gradi i-am facut si coprocultura si coproparazitologic. Si am descoperit ca are giardia(asta e un motiv de "necrestere" in greutate). Desi Andrei mananca foarte bine la greutate nu se prea vedea.. Nu stiu ce sa zic... vezi si tu...Eu ii mai facusem copro cu vreo 2-3 luni inainte si nimic, si acum...asta e..
"Scuze ca sunt scurta, scriu cu stanga cat e copilul mufat." - CarlaV mi te imaginez....asa mai citeam sau scriam si eu ..cand mai sugea copilul ca era mai liniste atunci...
Vivela, si noi si noi incercam sa scapam...a facut intr-o zi si treaba mare, si se uita la marele trofeu si se mira si exclama "aaaaa!"..."aaaaaa!" , stai ca poate gasesc vreun emoticon mai sugestiv...nu, nu am gasit..
Michy, musso, cum vine asta capsuni cu ceapa? sau era o gluma si eu nu m-am prins?
Asa... si acum, sa va zic ca mi-as dori sa fiu undeva la munte, la racoare pana trece caldura asta ca a inceput sa ne cam toropeasca....cod galben vreo 2 zile... Michy ai stiut cand sa pleci, nu stiu de ce dar ma gandesc ca pe acolo, pe unde esti nu e asa de cald...
greierash mamica de Andrei Robert(05.07.2007)
- "Traieste clipa" -
Vivela spune:
greierash, ca mi-ai adus aminte, eu tocmai i-am dus proba copro lui david la analiza. astept cu infrigurare primul rezultat.
banuiesc ca stiti, examenul copro se face in cel putin 3 probe, luate la interval de cca 1 saptamana. altfel, apa de ploaie , sunt sanse uriase sa nu se descopere nimic, tu stai bine mersi ca e copilul bine, si de fapt are giardia sau alte minuni.
DaviDependenta
greierash spune:
Cred ca asa am stat eu linistita prima data, ca nu i-am dus decat o data, o proba. Acuuum, am experienta, sunt la a treia proba(rezultatul il iau miine), si am mai schimbat si laboratorul... nu stiu daca am facut bine , dar vom vedea. Dupa experienta asta am de gand sa fac regulat aceste analize(adica la vreo cateva luni), nu stiu, voi vedea.
Oricum, multa sanatate tuturor.
greierash mamica de Andrei Robert(05.07.2007)
- "Traieste clipa" -
musso17 spune:
helou fetele
greieras,era o gluma,de fapt povestise mychy ce facuse in ziua aia si probabil ca andrei a papat asa...ca veni vorba,bravooo pentru baiat vorbaret...hmmm,ne-ati luat-o inainte dar va prindem noi.
cu caldura,cred ca si acolo e cald dar e altfel aerul,mai tare ,mai curat,se simte diferit decat aci in urbe..da ce sa zic,la noi e si umiditate.
vivela,carla barvo pentru olita..io o astept pe mama ca n-am timp nici sa fac o amarata de salata de vinete.. le-am copt si decojit..n-am timp,uff..lasa ca trece.
nma spune:
Greierash le-am facut analiza cu ceva timp in urma dar ar trebui sa mai repet acum. Eu am dus de doua ori, nu de trei. Acum o sa incerc sa duc de trei .
Vivela .
Pt a evita surprizele neplacute eu le dau sa manace pe stomacul gol seminte de dovleac crude. Stiu ca uleiul de dovleac e foste bun pt giardia.
La mine problema e ca nu le place mai nimic. Andra mananca foarte bine fructe si lactate. Din mancare gatita doar supa de pui cu taitei, piure, gratar de pui, snitel de pui.... Cam atat, restul e cu scandal. Alex e la fel. Cand era mic nu stiam cum sa il fac sa manance mai putin si acum ne certam la fiecare masa.
la noi in apartament e foarte cald, ar fi si asta o scuza. Cand mergem la munte mananca mai binisor. Sper ca la bona sa ia ceva in greutate.
nma spune:
Georgi eu nu am timp si chef sa coc vinelete. Cum e foarte cald in apartament numai vinete coapte ar mai lipsi. o sa o rog pe mama sa imi faca si mie cateva. Imi place foarte mult salata de vinete.
Luna1 spune:
La multi ani sarbatoritilor de astazi.
Mychy felicitari pentru Andrei, vezi ti-am zis eu sa nu te panichezi. Asa a inceput si Lis repatand tot, iar acum nu-i mai tace gura. Propozitii inca nu face (sau mai exact doar din doua de genul hold it, want it, thank you) insa stie ce spune si spune mereu.
Eu ma laud ca de 2 sapt am renuntat la biberon gata suntem fete mari fara suzete fara bibe. La pampers nu ma gandesc inca, o mai las goala prin casa si o intreb de olita, a facut de 2 ori in olita, o data la Wc insa nu cere, face doar daca o pun si mie mi se pare pierdere de timp sa o tot intreb. Plus ca aici mi s-a spus cand ma apuc pai gata, nu mai punem pampers deloc (decat noaptea o perioada) altfel o zapacesc, nu mai stie cand e ok sa faca pe ea cand nu. Iar asta ar insemna sa nu mai plec nicaieri de acasa, desi am olita de voiaj care se strange totusi nu ma vad scotand-o in mijlocul shopping center-ului ca sa o intreb pe ea cand face.
Iar fie-mea in casa nu sta, cum se scoala incepe, "Mami...pup...mbac (imbrac), car, pac (parc)". Abia reusesc sa o duc cu vorba pana pe la 9 sa nu fim primii in parc. Avem si noi parc cu nisip, in parcul mare a pus lada facuta din lemn, cu nisip fin, si vin aia o data pe sapt sa schimbe nisipul si are si capac. Ca sa vedeti ce sariti sunt astia cu health &safety. Sa nu poti sa-i dai in judecata ca ti s-a imbolnavit copilul de la nisipul lor.
Jadi nu mai vii? Mai bine nu-ti ziceam.
Nico despre greutate ce sa-ti zic, fie-mea a ramas la 10 kg jumate vreo juma de an, de curand insa mananca de sparge, micul dejun cereale, apoi pana la 12 tot ciuguleste la fructe, cascaval, si ce mai prinde, apoi la 12 imi cere ea "laci /lunch" apoi doarme, apoi cand se trezeste o luam de la capat cu ciugulitul pana la 6 cand ma striga "mamiiii... maaaasssaaa!" Abia de curand a inceput lumea sa-mi zica ca s-a mai impanat si am cantarit-o, 11 kg.
M-a inebunit cu independenta, nu mai pot sa-i dau eu sa manance, mananca doar singura, cu furculita, se imbraca singura cu pantaloni, (noroc ca la imbracat o mai conving, dar de pantofi sa nu ating, se incalta singura, i-am luat crocs si ii trage imediat dar trebuie sa fug prima jos la usa sa-i ascund celelalte incaltari ca altfel direct la cizmele de cauciuc fuge si le incalta. Si nu o mai convingi sa le dea jos.
A inceput si ea sa se uite la tv, nu mult ca n-are cand, insa numai asa o pacalesc dimineata sa nu plecam pana pe la 9,30, se uite la Fifi, Barney, Pocoyo, Mio Mao, Thomas.
Cu gripa m-am calmat, aici e deja plin asa ca nu vad ce as putea face eu decat sa ma bucur de viata. Mai nasol e ca plec in Franta intr-un loc mai izolat si sper sa nu dezvoltam gripa acolo.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Vivela spune:
georgi , deschide fereastra sa miroasa si la mine a vinete coapte. imi place de mor mirosul, ca in rest, nu prea tolerez vinetele. imi place sa le mananc, insa ma doare groaznic stomacul de la ele, asa ca le tai de pe lista.
nico, bucura-te ca totusi Andra mananca fructe. David nu mananca absolut nimic crud, asta de luni bune. daca pun o feliuta de rosie pe o bucatica de branza si apoi iau felia de rosie, nu mai mananca nici branza, ca s-a murdarit de rosie . adica asta ne e stadiul ,si nu inteleg de unde atata aversiune.
despre giardia, cica trebuie sa insisti sa o cauti, ca e pacatoasa rau, uneori iese si la a 6-7-a proba. asta daca insisti si ai banuieli ferme ca asta poate fi cauza.
(atunci cand ma duc sa-l iau pe david de la gradinita, e o masina parcata mereu acolo, cu nr. NMA si de fiecare data ma gandesc la tine ).
DaviDependenta