Strumfi de 2 ani! La multi ani! iul-aug 2007 (149)
Raspunsuri - Pagina 14
mychydutza spune:
LA MULTI ANI! DAVID de Loredana
fetelor sa stiti ca m-am orientat bine cu plecarea asta......daca aici nu poti sta in timpul zilei la soare, nu vreau sa-mi imaginez cum e in sud......
greierash, naspa cu giardia asta. eu nu i-am facut niciodata coprocultura. nici n-am avut motiv, ce-i drept.
Luna, deci si cu pampersu e la fel ca si cu intzarcatu: renunti odata si gata! eu parca nu-s dispusa inca sa-mi pishe toate covoarele in casa................ca asta nu zice. tace si face!cat despre nisipul ala pe care-l schimba periodic..........nu vreau sa mai fac comparatii. oricum m-ai socat definitiv cu paunu ala care haladuia de capu lui prin parc....la noi ca la nimeni. in vatra , in oras, e mai mare poluarea si praful ca-n bucuresti, pt ca astia s-au apucat acu in toiul sezonului turistic sa faca lucrari de amanajare. langa parc fac o partie de ski, iar ploile torentile din ultimile saptamani si viiturile formate, au carat tot pamantul pana in centrul orasului. a venit caldura, s-a uscat si s-a transformat intr-un praf fin care se ridica odata cu fiecare masina care trece. noroc ca stau mai la "poalele" padurii ca altfel..............ma umpleam de praf si de draci. asa ca aviz amatorilor: evitati vara asta vatra dornei!
cam asta despre noi............va pup pe toate si revin cu intrebarea vio tu ce mai faci??????????esti suparici, vorba lu' musso?????
*"Europa sa ne ierti....astia-s singurii experzti!"*
nma spune:
Abia acum am ajuns si eu acasa. Cum spunea o prietena "bine ca nu sunt copiii acasa".
Se pare ca am reusit sa imi supar mama. Au intrebat vecinele unde ii sunt nepotii si dupa ce le-a spus ca sunt la tara la bona a regreta. Au inceput femeile cu morala ca e normal sa stea ea cu copiii si nu bona, iar mama e foarte afectata. Cum banuiti eu sunt vinovatul.
Luna noi ne chinuim sa ajungem la 11 kg dar nu prea ne iese. Sotul face misto si spune ca tine fata la silueta.
Cum ai reusit sa scapi de biberon? Eu nu cred ca am sanse. Nu vrea sa doarma fara sticla. Bea lapticul, apoi imi da sticla si se intoarce cu spatele la mine. imi e teama ca daca ii scot sticla nu mai bea laptele. Am incercat din pahar cu paiul dar nu prea are spor.
Vivela chiar ma bucur ca mananca domnisoara fructe. Ii plac si rosile, castravetii. Chiar acum am vorbit cu bona si mi-a spus ca azi au mancat foarte multe fructe: zmeura, piersici, caise, prune si mere.
Sigur o sa le prinda si David gustul. Eu am mare noroc caci Andra il vede pe Alex si il copiaza.
Michy ma asteptam sa ne spui ce frumos e la tine si tu ne vi cu praf!!! pacat! Cu temperatura sigur stai mai bine. Eu azi tare greu m-am descurcat in oras.
La scutece poate e mai bine sa renunti cat sunteti in vatra. Cred ca ai mai mult timp la dispozitie si daca il lasi pe afara fara se obisnuieste repede fara. Si am uitat sa ii dau un pupic micutului vorbaret. dupa ce isi da drumul sa vezi cum iti doresti putina liniste . La noi tot timpul vorbeste unul din ei.
monicabo spune:
La multi ani tuturor sarbatoritilor pe care nu am apucat sa-i felicit: cei de pe 14, 15 si 16 iulie. Sa va trasiasca si sa fie sanatosi!
Nma, misto de copii ca sunt la tara. Dar mama ta ce conceptie are, nu ii place sa stea cu nepotii, ca ziceai ca e la pensie dar nu prea vrea sa te ajute...sau are probleme cu sanatatea si nu se "baga"?
Mychy, misto la Vatra, in afara de praful ala
Carla, felicitari pt Larisa pt cata crescut si pe Saby pt olita.
Nu stiu care e ordinea fireasca intre kk si pipi, la noi au venit cam de odata, le-a cam facut pe ambele la oala.
Apropo de oala, spun si eu ca am scapat de pampersii de zi, in casa si afara stam cu chilotei, ii mai pun pampersi doar la somn...cel de pranz si noaptea...de astia nu stiu inca cum si cand sa incep sa scap.
Dar peste zi spune cand ii vine, si facem la olita sau la pom, atunci cand suntem afara.
Avea dreptata Anya cand discutam problema, ca asta e varsta la care cam incep copiii sa-si dea seama cum e cu nevoile - 2 ani...
Mychy, incearca sa-l lasi in chilotei, si o sa faca o data de 2 ori de 9 ori pe el dupa care se va prinde repede cum sta treaba..
Noi am inceput operatiunea acum fix o luna, pe 16 iunie... atunci am lasat-o in chilotei prima data in casa... a scapat de 4 ori, a doua zi de 2 ori, pe urma accidental, din ce in ce mai putin...
Avantajul in casa este cam am gresie si parchet, a picat pe jos, am sters si gata. de aia zic ca poate e mai usor acolo ca sunteti la curte si elimini problema covoarelor.
Sunflower, sunteti mai bine?
Oaana, te cred ca e greu, si mie imi e greu uneori...dar totul trece, e si frumos!La voi stiu ca au fost si problemele de sanatate... Aveti grija e voi!
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
musso17 spune:
nico,vivela..da,da..si eu mor dupa vinete,acu le fac cu usturoi,imi par mai gustoase decat cu ceapa...amvrut sa ma apuc de ele,am scos oul pentru maioneza si am constat ca n-am mustar,nu pun cartof fiert,asa ca m-am lasat pagubasa..oare s-o imputi?
cu pampersul sunt de acord,odata ce ai inceput trebuie sa continui...la noi problema mare,tine olita pe post de masina,o haraie prin toata casa de se ridica parul pe tine..am gresie,cine are problema cu creta pe tabla stie.
acum fierb porumb,mama mea cand a fost insarcinata cu mine a bagat la greu porumb si pepsi..cred ca de acolo mi se trage,mananc pana ma apuca sa fiu regina
seara buna si noapte rece.
karligutza spune:
buna noaptea mamici,
vad ca vorbiti despre olita si caldura mare de afara.. caldura o resimtim si noi, dar se rezolva cu 5-6 dusuri pe zi! iar despre olita va spun sincer ca nu ma asteptam sa reactioneze asa de bine adeluta la o NOUA OLITA... poate v-am mai spus? i-am cumparat olita "fifi" de la mothercare pentru ca e tip scaunel si pt.ca am avut eu un feeling ca pe asa ceva ar sta... inainte de asta, aveam olita normala de la IKEA, rosie si "frumoasa", dar deloc interesanta pentru Adeluta... de cate ori incercam sa o indemn catre olita, ea stand in funduletul gol prin casa si facand si de cateva ori pe jos pe parchet, nu am avut nici un succes, ba mai mult o ura! de ce? prima tentativa a fost neplacuta si de-atunci nici ca s-a mai asezat pe ea.. probabil ca o curma cumva la fundulet/la pulpite... eu mai mult credeam ca a avut neplaceri de la contactul pielii caldute cu plasticul rece si de la faptul ca se lipea de ea, caci dand sa se ridice, se ridica si olita pe fundul ei!
acum, de cand am inaugurat olita "fifi" suntem "boieri"... adica de duminica 5 iulie; face la ea si pipi si kk, nu ma anunta deloc, se duce singurica si face, apoi daca nu-s pe faza vine la mine cu olita in mana si-mi zice "babooo" sau "dataaa"... automat felicitam copilul pt.reusita, aruncam la WC, explicam de ce, tragem apa, spalam olita, ne spalam pe maini cu sapun si apoi stergem si olita sa fie uscata pt.urmatoarea ocazie.. deci e clar un ritual din care adeluta nu vrea sa sarim nici o etapa; doamne fereste sa nu-i sterg olita imediat de picaturile de apa... urla ca e "odo,odo" si incepe a plange daca nu i-o sterg imediat... chit ca ea nu mai face atunci...
mai greu la noi e cu purtatul chiloteilor... dorind sa o invat sa se aseze repede la olita daca ii vine pipi/kk am lasat-o in fundul gol; ea s-a obisnuit asa, iar de 2 zile incoace cand incerc sa-i pun chilotei striga ca nu, ca face pipi.. nu ii convine ca nu mai e asa rapida manevra; dar azi dupa ce a facut pe ea, in chilotei, am convins-o sper sa ii dea repede jos si gata, se aseaza pe olita si poate face f.bine pipi la olita. A functionat un pic dupa cele 2 scapari dar astept sa vad si in zilele urmatoare..
afara si la somnul de noapte stam cu pampers inca; o sa o testez daca cere la olita putin mai incolo cand deprinde bine de tot acest nou obicei pentru ea... sper ca pana la iarna sa ramanem doar cu pampers noaptea; la somnul de pranz am observat ca nu face deloc pipi, pt.ca o las fara pampers si nu am patit nici un accident de udat patul.
hai ca m-am lungit dar e bine ca ramane scris sa mai citesc macar eu peste ani asa cum fac acum cu odiseea sarcinii... au ramas niste clipe insemnate acolo undeva si chiar e minunat sa recitesti gandurile de atunci...
va pup ca e tarziu
noapte buna! canta greierii de mult! zzzzzzzzzzzz
karligutza
sunt mamica Adelutei
karligutza spune:
ah, si va spusesem ca pun poze, am pus, dar nu am terminat atunci de comentat fiecare poza, asa ca pe final sunt fara titlu pozele, si tot pe final e si incurcata ordinea cronologica pt.ca le-am ales eu aiurea din tot noianul de poze pe care le-am avut facute de ziua Adelutei..
asa ca cine vrea sa traga o privire la Adeluta, stiti cum: clik aici
karligutza
sunt mamica Adelutei
nma spune:
Buna dimineata!
O cu mult lapte sau un ceiut cu lamaie si gheata. Cred ca ar fi bine sa renuntam la cafea pe caldurile astea.
Karli scumpa foc Adeluta. Ii sta tare bine cu codite. De unde ati luat rochita (imi p[lace tare mult)?
Monica din pacate mamei mele nu ii place sa stea cu copiii. Se plictiseste repede. Prefera sa stea cu vecinele la banca. Cum o parte din vecine au nepotei si abia asteapta sa stea cu ei ii mai fac morala mamei mele iar pe ea o deranjaza.
La somnul de pranz eu ii pun Andrei un scutec absorbant paturica. O singura data la udat. la cel de noapte nu ma risc ca face mult.
Georgi eu fac maioneza si doar din oua daca nu am mustar. Cu cartof nu am incercat niciodata. Pun un galbenus fiert si unul crud.
Mi-ai facut o pofta cu vinetele alea ....sigur merg in piata sa imi cumpar.
Daca Mihnea nu face la olita poate prefera la wc. Andra nu stiu daca a facut de doua ori la olita. A fost pe post de decor.
Azi trebuie sa merg sa ii comand tortul lui Alex si nu am nici o idee. Anul trecut a avut teren de fotbal. Acum vrea ceva mai frumos dar la noi in oras nu prea gasesti . pt terenul de fotbal am cumparat eu figurinele. poate veniti voi cu o propunere. Vor fi 15 copii si 10 adulti asa ca trebuie un tort mai mare.
O zi frumoasa tuturor!
musso17 spune:
neatza
nico,m-am gandit la reductor,dar nu pare interesat de wc si slavaaa domnului nu pot face nimic fara el,deci ex de imitatie exista..dar o sa-i iau.maioneza o fac cu ou crud,pentru asta pun mustar..dar cum n-am o sa fac cum spui tu.
io nu mai stiu ce sa gatesc,ma scoate din minti treaba asta,ma gandeam ca azi sa fac un peste dar asta se mananca azi si maine iara trebuie sa fac ceva...offf...nu mai vorbesc ca trebuie doua feluri de mancare ca al meu fiu nu se satura cu te miri ce,aseara a mancat o gerfa si pepene,apoi am facut niste sinitele si zic hai ca-mi pun pe paine si mananc asa,da ce am putut de el..apoi a mancat si un porumb.
karligutza spune:
Nico multumesc. Rochita e de la GAP. Idei de tort poate mai gasesti in catalog la cofetarie, daca cu terenul de fotbal ai incercat, repeta figura cu tort tip masinuta ... spor la idei!
azi sunt si eu in pregatiri de papa bun pentru maine ca sarbatorim iar ziua adelutei, de data asta cu nasii!
karligutza
sunt mamica Adelutei
nma spune:
Karli am fost ieri la 4 cofetari. Nu au nici un catalog. Masinuta a avut un prieten marti si Alex nu mai vrea acum. O sa mai caut pe net sa ved ca gasesc si poate le conving la cofetarie sa incerce.
GAP este si in Bucuresti? Am cateva lucruri de la ei si tare imi plac. Daca este mi-asi comanda cate ceva pentru pustime.
Georgi o sa vezi ca e buna maioneza si fara mustar. Eu am 3 borcane de mustar in friguder. de cate ori prinde ocazia Alex pune in coul de cumparaturi cate un borcan. Luni aveam in cos in plus mustar, cascava si ulei. daca ar fi dupa alex am cumparat tot magazinul .
Zilele trecute mi-am comandat aparat pt incalzit ceara de unicca folosinta. Dimineata l-am ridicat de la posta si deja l-am folosit. Sunt tare multumita de el. Asa mai fac ceva economi. Nu mai trebuie sa apelez la cosmeticiana prea des.