Colectia de toamna - iarna 2005 (242)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Hehe, pai la cat e de silitoare Noki nici nu m-as mira sa fi fost sefa de promotie Ce mai face bufnita, mai povesteste-ne despre ea

Mare teapa cu prognozele astea. Am fost numai pana la Roman si nu a plouat nici cinci minute cap - coada; ar macar a fost racorica. Bunicii si nepotii s-au bucurat reciproc unii de altii.
Nu am lasat-o pe Maria, ca am programat-o marti la oftalmo, prea ii curgeau ochii ieri cand ii citeam si se concentra pe poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Nu v-am citit de-un veac, acum am citit subiectul acesta si n-am ramas cu aproape nimic, ca sunt baba si ma lasa memoria ceva de speriat. .. mai putin faptul ca dezscuteciti copii cei de-ai doilea. Eu inca n-am reusit nici cu primul, punem noaptea scutecul pentru siguranta, ca nimic nu-i sigur inca. Suntem ultimii?

Felicitari pentru slujbe Joy si Dordia si multa putere de munca. Eu am asa niste sentimente amestecate in legatura cu intoarcerea la servici. Din unghiul celalalt ma bucur in fiecare zi de inca o zi de vacanta.
catuta de mult am vrut sa te intreb ce lucrezi de poti sa-ti iei fata cu tine?

Noki, respecte pentru puterea de studiu. Ce nume are lucrarea ta de licenta?

Ce ma framanta pe mine in ultimul timp. Eu pe Mihai l-am ferit de violenta poate putin excesiv, nu stie de desenele animate in voga nimic, la gradi educatoarea are program cu ei astfel incat ei nu apuca sa povesteasca intre ei, sa se laude etc. Habar nu are de Spiderman sau BenTenZece ( Maria). Nici de Alba ca Zapada, cu care am eu niste pitici pe creier cum ca-i poveste horror. Si cele multe asemenea. Stie cam ce-i pe Minimax: Thomas-i, floricele, gaze, prietenie, Loribori (niste masinute) (azi a urmarit mai multe desene ca deobicei si-am auzit in plus ca erau ceva cu constituirea uniunii europene si cica o poveste din folclorul maghiar cum un boier avea o nevasta proasta si-o batea de proasta ce era). Iar cand se joaca cu copiii-n drum (toti sunt mai mari) si ei initiaza jocuri cu sabii, impuscaturi ori pumni, imi dau toata silinta sa-i fentez.
Si l-am invatat sa lase gazele (insectele) si melcii-n treaba lor, sa nu-i strivesca cum fac prietenii lui. Intr-o seara recent a vazut o pasare moarta pe drum si vroia sa o ducem la spital sa o faca bine, si dupa multiple explicatii, a inceput sa planga ca n-o sa mai ciripeasca pasarea aceea.
Deci antiviolenta pe paine. Si-acum stau eu si ma cuget daca fiu-meu o sa fie un baiet inadaptat din aceasta cauza. Sau poate se va adapta in mod fulger cand eu n-o sa mai am asa mult control asupra vietii lui.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina, mama lui Mihai (20 dec 2005) si a Mariei (21 nov. 2007).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Alexandrina, bine ai facut ca l-ai ferit de subiectele violente! Al meu e ultra-impresionat de ele, iar la varsta lor imaginatia lucreaza ceva de speriat. De la gradi a prins microbul, iar eu nu mi-am dat seama la timp sa-l opresc. Odata cu prima revista cu spiderman sau power rangers a inceput si nebunia cu luptatul . Deocamdata suntem si noi la regim, incerc din rasputeri reintoarcerea la ursuletul winnie, cars si thomas. Insa nu stiu zau ce sanse mai am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

intru rapid ca-s la subiect:

MARIA & ALEXANDRINA
Nu numai gradinita e zona de "inspiratie". Stefan a aflat despre eroi/luptatori/monstri din povestile altor copii si nu a fost greu sa si-i imagineze, vreo trei astfel de aratari au fost disponibile din pungile de pufuleti cu surprize.

Mai mult, intr-o zi, in parc, vine la Stef&Anna un baietel de vreo 6 ani. Zice: "haideti sa ne jucam, vreti?"
Stefi, hiper-protectiv cu sor-sa: "pe Anna sa o lasi in pace ca e surioara mea"
Baietelul de explica: "cu tine vreau sa ma joc. cum te cheama?"
ma rog, se prezinta ei, Stefan accepta si baiatul ii explica:
"Fii atent: tu esti....nu mai stiu ce naiba de nume era- esti ala rau, arunci cu flacari prin maini. Eu sunt Spiderman si trebuie sa ma prinzi!"
Incepe o alergare nebuna prin parc, Stefi da sa "arunce cu flacari din maini", conform rolului, baiatul zice "scut de apa! stop joc, nu ma poti omori, cam am bagat scut!"...no, si tot asa, niste replici pe care banda-Stefan le-a inregistrat perfect, acasa cine mi se juca, fix la fel, cu doi roboti iesiti din pufuleti?

Alexandrina, din pacate, nu prea avem cum sa prevedem ce va fi, ca sa stim pentru ce ii pregatim. Va fi o lume dominata de virtual? se la reveni la natura si la tendintele pacifiste? Cred ca ne depaseste...
Tu ti-ai urmat instinctul tau matern, cred ca e cea mai buna cale, in primul rand pentru linistea interioara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Maria, , dap, dupa lupte seculare care au durat 3 ani, am realizat-o si pe asta.

Sa va mai povestesc despre noi: am fost asta seara la petrecerea tatalul Karinei (prietena Sarei de 5 ani). In casa lor erau 9!!!! copilasi: mezina de 1 luna! si cel mai mare flacau de 5 ani jumate.Karina e o zgaiba-surub hiperactiva pe langa care Sarah mea e un ingeras.A fost tare fain, am tinut bebelusii in brate...sunt fana bebelaci...Mor dupa ei, jur. Imi bantuie mintea n planuri de bebelus, dar ma trezesc brusc la realitate cand imi dau seama ca trebe sa fac masterul si nu e momentul sub nicio forma de bb2 acum.

Sarah s-a cumintit si maturizat enorm. Ptiu, sa nu o deochi. Ne intelegem super bine. E ascultatoare si iubitoare. Face tot ce o rog si chiar e linistita. Nu credeam ca voi spune vreodata asa ceva. Toata lumea o lauda cat e de cuminte.Sper sa tina faza asta, ca tare bine e!

MAria, Alexandrina - eu sunt total anti-violenta. La mine e simplu: in casa Nu merge TV-ul. Adevarul e ca nici nu stam acasa prea mult: timpul liber in afara gradinitei il petrecem n parc, in vizite sau daca ploua la locuri de joaca, mall-uri sau alte chestii de acest gen. Iar cand suntem acasa, daca Sarah vrea desene primeste oricare DVD Disney din colectia ei. Sau pe laptop, desene cu Donald etc. Daca prin exceptie de la regula vrea desene pe TV, exclusiv Minimax, dar asta se intampla poate maxim o data pe luna.

NU cunoastem ultimele trenduri in materie de desene animate si nici nu ma intereseaza. Personajele Disney mi se par arhi-suficiente pentru varsta lor.

Mine daca ploua poate mergem la cinema, la Ice Age3, care ma inteles ca e demential.

Ma duc sa pun pozele pe picasa.

Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Noki, felitari pt sefie

Cristina & Elise-Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Noki, atunci felicitari inzecite: pentru absolvire, pentru sefie (hihi, de-abia astept sa vad ce va comenta Mitza cand va afla ca truda ta pe la biblioteci a dat asa roade ), pentru Sarah cea cuminte foc... Cu ce te recompensezi?

Nici la noi in casa nu merge TV-ul. Eu am o medie de 5 min pe saptamana, Cristi si mai putin. Daca nu reusesc nicicum sa scap, mai punem cate un DVD - Thomas, Cars sau Magic English. Restul personajelor le-a prins in contexte intamplatoare, cum povestea si Tania...

Eu una dintotdeauna am fost ingrozita sa vad baieteii de scoala cum se harjonesc in drum spre casa, isi trag ghizdanele, isi iau reciproc caciulile si le arunca pe jos si faze dintr-astea. Tati imi spune sa stau calma, ca asa sunt baietii si asta inca e nimic. Mie spiritul asta razboinic mi-e complet strain si, cum spuneam, ma ingrozeste. Dar constat ca intr-adevar asta e natura lor Offf, offf

Aaa, si inca un comentariu culinar, sper sa nu ne mute moderatorii subiectul la bucatarie
Bic, sunt anumite soiuri de fructe (cu capsunii si prumele am patit-o si noi) care pur si simplu nu se preteaza la gem, sunt mult prea apatoase. Oricat le-ai fierbe, nu se leaga. Maica-mea si soacra-mea au criterii intregi dupa care aleg fructele bune de gem. Banuiesc ca asta a fost cazul si cu capsunii tai. Poti sa incerci fie sa-i lasi cu zahar mai mult, sa scurgi siropul si de-abia atunci sa-i fierbi, fie sa adaugi ceva pectina care sa lege gemul. Ma gandesc la fructe cu continut mare de pectina, cu care sa-i combini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Buna ziua!
Am inviat, mi-au mai trecut ochii, desi tot uscati sunt, dar e mult mai bine. Vad ca nu v-ati mai intalnit. Sau da, si n-am citit eu. Mobil nu mai am deocamdata, il folosesc pe-al dumnealui, o sa am din nou peste vreo saptamana.

Azi m-am comportat exemplar: am alergat dimineata in parc, am venit si am facut curatenie generala de una singura, straluceste toata casa.

La multi ani, Madau! Cum ai petrecut?

ripley, bine ai revenit, sa stii ca si noi la fel cu criza, intrazieri la plati si tot restul. Eu am zis ca nu ma mai enervez din cauza asta, macar atat. Cu somnul Anei: n-o supara pe ea ceva de se trezeste asa des? Face suficienta miscare? Dupa mine, nu se trezeste ea ca sa va chinuie, o deranjeaza ceva (poate viermisori). Cu Maya a mai mers mimarea indiferentei apropo de somnul ei: nu te culci, treaba ta, daca tu nu vrei sa cresti mare sa poti sa conduci masina, etc etc. Incepe ea sa planga ca de fapt vrea sa doarma.

joy, felicitari pt angajare, cred ca o sa fie bine. Nu stiu daca ai scris, dar de ce nu il dai pe Alex la cresa, sa ii tii pe amandoi in Bucuresti? De speriat ce povestesti cu pericolele din curtea socrilor, mai ales la varsta lui. felicitari pt dezpampersare, sanatate lui Vlad!

maria_alexia
, apropo de brownies, mi-am luat din Spania o carte cu retete numai cu ciocolata, asa e cum spui cu raportul cacao-faina. Mor salivand langa poze...ca nu prea am voie cacao pana nu-mi mai trece stomacul. Au si retete de cocktail-uri, torturi si tot felul de nebunii. of of.

ina, da, si fiica-mea face mizerie cat trei godaci. da, trebuie strans imediat, ca se usuca si dupa aia muncesti dublu. eu ii mai pun prosop sub farfurie, pe genunchi, si o mai ajut eu. Cu laptele, eu i-am dat de la un an si trei luni de vaca, pt ca nu il mai voia pe ala praf, I-a placut din prima, cu un pic de cacao in el. Uneori bea mai mult si ii mirosea si pipi a vitaminele alea sintetice din laptele praf...manca bine, de toate, si am zis ca mai bine asa.

bic, cu gourmet food in fiecare zi. acum vreun an am avut si eu asa o perioada, mi-a trecut rapid. sotul tau nu gateste? ca asta e solutia sa ii treaca si lui, sa simta cum e cand bucataresti din obligatie.

corap, felicitari pt Anais dezpampersata!

soanso, pacat cu Grecia. sa stii ca am tot auzit in ultima vreme ca e mizerie in unele locuri, probabil vor sa se simta turistii romani ca acasa, ca tot vin ei in numar mare in ultimul timp.

roxi, iti eram datoare cu raspunsul, sa stii ca n-am regretat nici un moment intoarcerea. Inca ne gandim daca Bucurestiul e cel mai potrivit oras pt noi, dar asupra tarii nu mai incape nici o indoiala. Eu refuz sa mai ascult critici la adresa Romaniei, vad lucurile bune si cu asta gata. In plus, aici ma simt vie, acolo ma simteam amortita cumva, si cu asta nu e de trait, mai degraba ocolesc un caine vagabond pe strada sau cine stie ce alte lucruri ingrozitoare de aici, dupa unii.

ioana
, neaparat la oftalmologie cu Maria, nu e ok sa o usture ochii.

feli, cum a fost revederea cu Ili?

noki, oau, felicitari, ai toata admiratia mea. Asa constiincioasa ai fost si in tinerete sau esti caz tipic de student matur si motivat? Era sa cad de pe scaun cand am citit de gandurile cu bebedoiu. Bravo Cuminteniei-Sale Sarah, tot asa s-o tina.

alexandrina, si eu am ferit-o pe Maya de televizor, nici ea nu stie de Batman, Barbie, etc. Insa invata de la alti copii acelasi fel de expresii si jocuri razboinice. Saptamana trecuta ii promisesem ca mergem sa ii cumpar o jucarie, si-a ales o sabie. In parc se joaca de-a cazematele cu baieti de 5-6 ani, sunt partenerii ei preferati de joaca. Si cand n-am vrut sa ii dau inca un baton de ciocolata a urlat la mine : -te anihilez! Eu nu cred ca procedezi rau cu Mihai, o sa-si satisfaca nevoia de jocuri violente cu alti copii si o sa aiba amintir de jocuri pasnice si frumoase de acasa. Oricum, vine o varsta la care isi va alege singur jucariile si prietenii, si controlul tau se va diminua si mai mult, asa ca daca ii trezesti acum interesul si pentru alte domenii va fi mai castigat.

trimit sa nu pierd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Sa va mai povestesc de fiica-mea.

Mergeam ieri spre parc toti trei, in fata noastra o femeie a strazii ducand o galeata de var plina cu papuci de plastic desperecheati, adunati de cine-stie-unde. Ma intreaba Maya de ce duce asa multi papuci doamna aia, eu ii spun ca e o femeie fara casa si a strans si ea ce lucruri a putut. La care Maya se intoarce spre taica-su sa ii explice si lui:
-Uite, papa, o femeie fara papuci de casa!

trimit in contul comun cateva poze de la nunta unei prietene.

pupici

Lavi, cand aduci fetele inapoi? Eu ies in fiecare seara in parc, poate facem schimbul ala de carti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

fetele

Joy , felicitari pentru angajare ! sa fie intrun ceas bun! (unde te-ai angajat, de cand incepi?)

Alexandrina , eu lucrez la o scoala generala si sunt secretara, acum pe timpul vacantei e super bine ca o pot lua pe Bia cu mine (merge in clase si scrie la tabla, se joaca in sala de sport si spre disperarea mea iese in curte singura).
Nici ea nu stie ce sunt alea desene, vede doar la DVD si e fan Cartea Junglei, dar tare-mi e teama ca va invata de la gradi in toamna

Lavi , mai pleaca Silvia in tabara la Durau?

Ioana , ceva poze nu ne mai arati? cum se mai simte Maria, ce ii fac ochisorii?

Noki , felicitari inca odata! sa inteleg ca dupa master faci bebe2?
La ce locuri de joaca mergeti voi?

Mihaela , super tare Maya voastra

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Bucatareala

Mergi la inceput