Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (153)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Nocom, foarte dulce Dariuta! Ai niste copii tare frumosi! Mor dupa sprancenele lor negre si arcuite!

Mama lui Dragos si a lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Paula-Laura, tusea poate sa periste inca mult timp dupa ce sa vindeca, pana se reface complet epiteliul respirator. Tusea poate fi insa si de cauza alergica. Ar trebui investigata si in acest sens.

Fetita prietenei mele, care are 1 an si 4 luni, tot asa a ramas cu o tuse peristenta, iritativa dupa o raceala si in ciuda tratamentelor repetate nu a disparut. Prietena mea a suspecat ca e vorba de o alergie la praf sau acarieni, au schimbat salteaua pe care dormea si tusea a disparut de atunci.

Mama lui Dragos si a lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristineescu spune:

Buna dragelor,

eu sunt cu multe capitole in urma din cauza de lispa net vreo 10 zile inca de la incendiul din armeneasca dar pana sa ajung la zi ma bag si eu sa o incurajez pe Nerantula cu mancatul.

Draga Nerantula,

Uite cum decurgea o zi din viata noastra acum o luna:
ne trezeam pe la 7:30 sugea la san si trageam o ora de joaca.
Apoi somn o ora (9:30 – 10:30)
Pe la 11 venea masa de fructe. Cel putin teoretic. Refuz total. Bea niste apa si iar la joaca. Peste 2 ore i se facea somn. La nani cerea sanul si ii dadeam pt ca doar asa adormea.
Dormea 1 ora si cand incercam sa-i dau la pranz mancarea o refuza pt ca mai avea in burtica ceva laptik. Si uite-asa ne jucam de-a mancatul.
Asa ca am decis sa nu ii mai dau san in timpul zilei. Grea decizie mai ales ca nu mai aveam cum sa adorm copilu.

Nu avem succese rasunatoare, deja mi-am scos din cap ca o sa ajunga vreodata sa pape 250 ml dar ideea e ca incercam tot felul de variante in speranta ca va manca ceva.

Uite ce am mai incercat noi:
- sa alternez mancarea cu iaurt (nu a mers, nu deschidea gura la nimik oricum);
- sa pun un pic de sare pt gust (nu a mers)
- sa fac mancarica pt noi dar fara sare (cel mai bine a fost cu supa de galuste si cu o ciorba de vacuta acrita cu bors, dar tot nu vrea mai mult de 40 ml);
- sa ii gatesc in special cu dovlecel, beax, asta nu a mers deloc mai ales ca am descoperit ca ii place carnea;
- eu i-am dat gratar de pui tocat marunt, gol, si i-a placut fff mult. Dar la fel, ia doar 3-4 inghitituri;
- nu i-a dat san ziua desi nu a mancat nimik intr-o zi in afara de paine si apa; ii dau san ziua doar daca are un pic de febra sau il vad eu ca nu e in apele lui;
- sa incerc retete de succes la alti bebei (poate la altii ca la noi nu);
- sa ii fac finger foods (de ex morcov intreg fiert si dat in manuta sa roada);
- sa bea din cutia de iaurt (napolact zdravan) in loc sa-I dau cu lingurita;
- nu vrea mamaliguta cu iaurt si branzica

Ce merge la Harri:
- cerealele cu lapte
- iaurtul humana (in medie jumatate doar)
- gratar de pui tocat marunt dar gol, dat cu mana nu cu lingurita;
- baut ciorba/supa din pahar nu cu lingurita;
- mancat de obicei dupa somn;
- plimbari la mare (eeeee, asa mai da, domnule) adik la mare si la tzara papa mai binisor;

Harri
- nu are mancare preferata (poate pufuleti, paine prajita cu unt)
- nu mananca fructe mai deloc (musca de 2 ori dintr-o banana sau roade o bucatica dintr-un mar); nu vrea pasta de fructe nici cu branzica, nici cu biscuiti/cereale;
- cand vin cu lingurita deschide gura, gusta de 2-3 ori si gata, parca ar fi dezamagit
- i-am facut si cate 3 feluri la o masa dar a refuzat tot
- cum il mai pacaleam; ii dau o coaja de paine in mana, el o duce la gura, casca gura si atunci vine repede si lingurita inaintea painii; merge de 3 – 4 ori;

Acum sper sa te ajute cate ceva din cele de mai jos:

- uita de comparatii cu alti copii;
- incearca sa-i dai sa pape mai ales dupa ce se trezeste din somn;
- sa incerci sa-i dai mancarea pe strada unde are ce vedea poate e curios si vrea diversitate;
- sa incerci sa-i dai mancarea cu mana
- sa ii dai sa bea diverse dintr-un paharel (asta functioneaza la harri care uraste lingurita)
- banuiesc ca gruia adoarme ziua la san; schimba asta cu adormitul in carut la plimbare; Eu am incercat si varianta asta: refuza o masa, plecam la plimbare, adormea flamand si cand se trezea incercam din nou cu mancarea;

Le-am scris cam alandala dar sper sa-ti fi facut o idee.

Fruntea sus. Asculti ce spunem noi aici dar tu stii cel mai bine ce e de facut.

Succes.

Harri Alexandru (10.09.2008)

Aici sunt eu, Harri, in luna a 9-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratonelu spune:

neata si de la noi
am lipsit doua zile din cauza de...: dus copil la soacra, peste 2 ore, sunat soacra sa ma duc sa-mi iau copilu ca ea a chemat salvarea pt socru-probl cu inima....dus sa iau copilu...aaa..gasit copilu la o vecina( saraca...vecina....sau saracu copil? )...dus copilu la sora-mea..intors la birou...luat copilu de la sormea...dus la spital ca e plin de bubite....mie-mi pare roseola...dar doct cica are bronsiolita...cum ne spusese si inainte si...facut o injectie pt bubite...ca s-ar putea sa aiba varicela(ma lasi...eu am avut..stiu cum arata aiastupid..doct. )
in mom asta n-am rezolvat nika:nici socru(e la spital, soacra nu mai poa sa stea cu copilu)...sora-mea are deja 2 copii si sapt viit are examen important...soata sta azi acasa cu copilu...plin de bubite...dar maine are intalneala cu safu din israel....
cam atat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Neatza,

anyone?

Citat:
citat din mesajul lui Paula-Laura

Eva acelasi senttiment l-am avut si eu cam cu 2 saptamani inainte de a seca de tot laptele. Insa pentru ca eu merg la munca in timpul zilei si Mihnea nu era dornic sa traga la tzitzi seara in compensare am terminat prin a trece pe lapte praf. Am fost putin trista, insa viata merge inainte, ma bucur ca am putut sa alaptez si lunile astea.
In ceea ce priveste laptele de capra, intr-adevar acesta are componenta cea mai apropiata de laptele de mama, doar ca are mai putin fier, ceea ce nu este neaparat o problema atata vreme cat Luca isi ia fierul din alta parte. Problema este ca se gaseste destul d egreu lapte de capra si are preturi destul de exorbitante. Eu deja i-am dat lui Mihnea sa bea lapte de capra9din cana in cursul zilei -socrii mei au capre) si dua un an probabil ca ii voi da jumate-jumate lapte praf/lapte de capra.

Multumesc frumos pt raspuns, asa stiam de laptele de capra dar nu auzisem niciodata pe aici discutii.
E scump? Uite ca habar n-am cat e ca nu am cautat macar.
In Franta, ei fiind innebuniti dupa branzeturi, au un adevarat cult si au atatea sortimente, branza de capra si laptele de capra sunt mult mai uzuale decat aici, la ei am mancat mai mult decat in Ro pt ca la desert servim diverse branzeturi. Nu stiu sa fie f scump, dar nici nu m-am interesat de preturi, ce-i drept. Vb de Fr ca acolo vom fi la 1 an cand intentionez sa il intzarc pe Noah- intentionez, desi nu cred, poate incepand cu varsta de 1 an voi incerca sa mai raresc mesele de lapte

Sa stii ca ii multumesc lui Dumnezeu ca pot sta acasa cu Noah. Si eu cred ca daca incepeam serviciul si lipseam cateva ore bune de acasa ar fi fost altfel, adica mai rau. Poate daca ma mulgeam la serviciu ar fi continuat totul ok dar eu nu ma mulg ca nu suport treaba asta. Asa stand acasa fi-miu papa si la jumatate de ora/ o ora-uneori de sete - si la 4-5 ore, depinde de chef, nu are program. Si fiind des stimulata, nu mai zic ca papa noaptea, productia merge.
Ceea ce la mine era bizar sanii continuau sa mi se umfle, sau sa curga uneori pana acum la 10 luni, vorbeam cu mamici care alapteaza care spuneau ca nu li se mai umfla sanii de mult. Ele isi hraneau puii cu program si normal ca organismul era setat sa produca la 3 ore, de ex. Fi-miu mancand sa ziceam o saptamana din ora in ora organismul meu producea des si daca saptamana viitoare papa la 4 ore sanii mei sunt tot timpuil plini iar el papa mai rar.
De 2 saptamani sanii mei nu mai sunt umflati pt ca fi-miu nu mai papa asa des ziua, papa de 3-4 ori pe timpul zilei- nu pot spune la ce interval distanta pt ca nu e o regula-, nu mai papa din ora in ora. Dar tind sa cred ca e normal sa nu mai fie tari tzitzi, totusi, se regleaza in functie de cerintele lui.
Mai intrebam eu la un mom dat aici, daca un bebe mananca complet lipsit de orice program, nu se da peste cap lactatia. Se pare ca nu se da peste cap, se regleaza din mers, productia scade si urca rapid in functie de necesitati.
Sunt convinsa ca daca nu ai fi inceput serviciul ai fi putut continua sa il alaptezi cu succes pe Mihnea, te-ar fi stimulat piticutul pe timpul zilei. Dar am remarcat o treaba : daca imi impuneam, acum ca am diversifica alimentatia, sa ii dau san numai dimineata si seara, sa il refuz pe timpul zilei, cred ca in curand inchideam laptaria. Ar fi scazut progresiv pana la 0, ceea ce nu vreau deloc, deocamdata, asa ca il pun la san.
Si ma minunez ca tot trage, desi e diversificat copilul meu nu se da niciodata in laturi de la tzitzi. Se ridica in picioare pe genunchii mei, cu un zambet smecherel asa, ridica manutele sa il iau in brate si cauta singur sanul. Ma intreb, se va intzarca el singurel vreodata? Din acest motiv o sa fac tot posibilul sa ii dau pana la 1 an, si cu ajutorul lui Dumnezeu, pana la 1 an jumatate, poate, sa il scot si din iarna urmatoare si apoi gata. Sa vedem.
Oricum, in concluzie ca incep sa fiu plictisitoare, remarc cat de mult depinde lapticul pe care il am de faptul ca fi-miu e dependent de san. Si datorita acestui fapt, indiferent ca sta atarnat de mine noaptea si uneori obosesc si eu tare, nu m-a tentat sa ii fac un biberon. Si raman pe metereze, cat oi putea.
Te pup.

Eva & Luca Noah (08.09.2008)

“Nu exista semn mai bun al reusitei decât ura si invidia celorlalti” (Gabriel Liiceanu)
“Specia noastra ... este astfel construita încât cei care urmeaza calea batatorita întotdeauna arunca cu pietre în cei care arata un drum nou." (Voltaire)

Mergi la inceput

IRIS si MIHNEA !

si cu intarziere....PIOLICA

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui babymom75

Citat:

Apropo de ou, dr mi-a spus sa nu fie ouat in aceeasi zi. Si mi-a mai spus ca cele dincomert au un potential alergenic mai mic decat cele de tara...

Nu prea vad logica... De ce sa nu fie ouat in aceeasi zi?? Si de ce sa fie mai alergizant cel de casa?? Ca daca stam sa ne gandim la modul de hranire al pasaretului de la ferme... N-am citit/auzit ca ar fi asa, pana acum.

Pot sa va zic ca eu sunt de acord. Nu cunosc explicatii medicale sau stiintifice ci pot sa va zic un singur lucru. Fiind copil crescut in Bucuresti cu apa clorurata si in betoane, cand mergeam in tabara - in fiecare vara- ne serveau oua de tara dimineata, din zona de unde eram cazati- pot sa va spun ca faceam urticarie urata de nu-i dadeam de cap. Cand veneam acasa ma dadea mama cu mixtura mentolata si treceau dar eram plina mai ales pe burta.
De asemenea faceam de la apa de fantana.
Ce exlicatie am eu care mi se pare plauzibila: apa de la robinet e tratatata si eram obisnuita cu ea -pe vreme lui Ceausescu nu stiu daca bea careva apa plata/ minerala, de la robinet beam noi, oricum- si organismul meu reactiona fff rapid la apa netratata de fantana, desi aceasta este sanatoasa, paradoxal.
La oua zic la fel, organismul meu reactona la ceva cu care nu era obisnuit : ouale proaspat ouate si gaini hranite diferit decat cele din ferme. Cand un copil e obisnuit sa pape oua din comert si brusc ii dai oua facute cu cateva ore in urma…organismul reactioneaza daca e predispus. Al meu era. Mai ales ca ouale sunt alergene.
Dar daca un copil creste la tara cu alimente proaspete, cu oua din gospodarie, nu vad de ce s-ar "imbubitza" pt ca ar trebui sa fie obisnuit cu ele.
Dar din prisma experientei mele de copil cred ca, intr-adevar, ouale au potential ridicat alergen, mai ales cele proaspete de tara.

“Nu exista semn mai bun al reusitei decât ura si invidia celorlalti” (Gabriel Liiceanu)
“Specia noastra ... este astfel construita încât cei care urmeaza calea batatorita întotdeauna arunca cu pietre în cei care arata un drum nou." (Voltaire)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Neatza, o ?

Bitza pitica mea mananca din 4 in 4 ore si papa foarte bine. Aseara de exemplu a mancat o piersica mare

Programul nostru e urmatorul:

7.00 – 7.30 LP cu cereale

11.00 – 11.30 fructe

15.00 – 15.30 ciorbica/supa/mancarica

19.00 – 19.30 iaurt

21.00 – 21.30 LP cu cereale

pana dimineata nu se mai trezeste deloc

CD felicitari pt BABAOOO , acelasi lucru am patit in parc cu, cainii

Nausica e mai bine ca doarme si papa decat sa fie agitata

Babytza multam de info am mami si comorile

Ce scumpa e Daria

Ratonelu off mamico cate ai si tu pe cap, uite niste de la noi si multi ici

IRIS, MIHNEA

Eva multam de cafea

Crinu nu are nici o problema la ouale de tara, din contra le consuma cu placere

Nerantula, Luminita unde sunteti, o veste despre voi mamicilor

fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Iunie 2009
Crina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Nausica

Cum reactioneaza Cipi la caldura si la iesitul celor 4 dinti de sus? Doarme in prostie si maninca de sparge.
Eu n-am mai pomenit asa reactie.

Fi-miu are 3 incisivi si i-a spart un colt din al patrulea sus. Nu il doare nimic, nu se maraie, eu tot caut un simptom ceva si mereu pun tzatzeala pe seama dintilor. Ca sa dau si eu o explcatie dar cred ca si fara dinti tot la fel ar fi fost.
E normal sa doarma mai mult de la caldura. Si Noah doarme mai mut zilele astea, nu 3-4 ore consecutiv, ce-i drept, dar el e fff activ de mic, niciodata nu a dormit mai mult de o ora intreaga ziua. Apoi se ridica si incepe sa cotrobaie peste tot, nu pierde prea mult timpul. Dar remarc clar de la caldura 3-4 reprize de sonmn pe zi, ceea ce inainte no way!!!

Aseara l-am scos pe Noah sa isi faca plimbarea de seara, el refuza caruciorul de ceva vreme, dar cu desavarsire, il tinem de manute sa mearga si obosim noi, nu el. E star in cartier, il stiu toti la toate terasele, portarul e asa haios cum ii deschide usa sa treaca, e innebunit sa mearga in picioare. Plimbandu-ne pe aici prin fata blocului, am vazut pe cineva trecand in carucior, n-avea treaba, statea in carut ca o imparateasa, admira peisajele cu zambetul pe buze. E o poza tare cu fi-miu maratonistul si ...ghici cine! Iata aici

Fi-miu nu mai sta asa linistit in carut de mult, sa te tii tare ce te asteapta!!!

Mergi la inceput

angelyna, nu-i nimic, suntem invatati cu un ritm alert.
tre sa se intample ceva infiecare zi: ori arunca unchiu o vorba cu mutatu', ori se interneaza careva, ori raceste sasha,ori...ori..ori
traim viata intens
ce fetita cuminte, nu se trezeste toata noaptea...noi azi noapte...de cel putin 10 ori, pe cuv....mamici cu cochii d-astia...facem o intrecere?care se trezeste cel mai des?
cu premii, fratica...altfel, n-are sens.
eva
bitza, te-ai intors?
roxmultumim ca te gandesti la noi.

Mergi la inceput