Pepenasi iulie-august 2008 - IN SARBATOARE (133)
Raspunsuri - Pagina 17
monalac spune:
LA MULTI ANI IOANA MARIA,DENISA MARIA SI Eduard GABRIEL!SA FITI SANATOSI SI SA LE ADUCETI PARINTILOR NUMAI BUCURII!
am scris ieri un mesaj km,dar mi l a sters codrin...
am vazut poze cu printese de MADA MXM,TARE cumintele SI FRUMUSELE!si multe peisaje frumoase!
AM VAzut o pe RALUCA DE TECKY la sarbatoarea de 1 anisor ,o caprioara sfioasa cu ochii umezi,e frumoasa tare,iar mami e o finuta!
am vazut o si pe IRINUCA DE GINI cu ochi de azur,pe care mami a sarbatorit o de 3 ori si a primit un clovn cum avem si noi.
revin ca a facut codrin caca.
monalac spune:
AM VAZUT O PE SARA DE DR ANCA,cum calca ea pe urmele parintilor,consultand papusile.e tare finuta si delicata,seamana cu mami.
l am vazut PE DAVID DE IRIS la mare,cu surioara lui ,niste copii tare dulci,
l am vazut pe VICTOR DE TRULI LULI,cu niste ochi dementiali,iar mami face niste comentarii savuroase ,
am vazut o pe micuta THEA DIN TRUPELE DE ELITA ,cum a facut ea curat si cat de cataracioasa e,iar mami si tati o iubesc tare mult
am vazut o pe XENIA DE GALLY B,o grasunica papusica.
l am vazut pe LUCA DE MONI OR,in periplurile lui prin moldova.pup frumuselul cretuliu!
KIMMY,ce ma bucur ca v ati mutat!
cam pustiu pe aici.fetelor,mai povestiti ce fac nou puiutii vostri!codrin zice '['[ploua''[,bine,f stalcit,zice''opa''.cand ii zic eu.azi i am dat o felie de paine cu unt si miere,sper sa fie in regula,ca pana acum nu i am dat.
mai intreb o data,vinetele sunt ok pt ei?
Caprioara spune:
Karina, Constantin, Razvan
(scuze de intarziere)
si
Ioana, Denisa, Eduard
Profa, , ce poezici frumoase facusi! Bravo si pentru ca mereu esti pe faza.
Ankule, felicitari bre pentru primul dialog si acum citeam din urma ca trebe sa va felicit si pentru maselutze . Tin pumnii sa va iasa bine analizele.
Irlandezo, ce tare e fi-ta cu inghetata !
Mada de Anglia, sa va fie de bini concediul !
Ooka, sa aveti un conced de vis! Noi am dat cam 800 euro pe 7 nopti cu AI (la 5 stele, Nessebar, in Bulgaria) , cu tot cu transport si alte cheltuieli. Pentru copii am fost, ca eu puteam merge si in Vama la gazda . Si zic ca a meritat. Eu consider ca o data pe an e important sa-i duc la mare, undeva frumos, cu conditii bune de cazare, masa, apa curata, etc.
Revin mai incolo.
pup you all,
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
poze cu ratuste
Povestea nasterii Ilincutzei
Blogul meu - manute talentate
mcoca spune:
Mada-irl ai dreptate cu mancarea. Aici incepe sa manance ce mancam noi, dar la bunici prefer sa fiu mai stricta ... ei gatesc mai gras, cu mai multa sare poate.
Mona, ai astia zic ca e ok sa le dai vinete ... Eu i-am dat si in ghiveci si salata (fara maioneza ca eu asa fac) si a fost ok.
Vicky si Printzesone
monalac spune:
VICKY,multumesc.
MAITREYI,nu stiu daca te am mai felicitat o data pt nepotica.sa ti traiasca si sa fie sanatoasa!
fetelor,codrin a inceput sa aiba nervi de aia mari....azi s a enervat ca n am vrut sa i dau un borcan si s a dus la calorifer si s a dat cu capul[intentionat] si apoi s a pus pe un urlat...
cand aude muzica,chiar si daca ii cant eu,incepe sa danseze ca rockerii si da cu capul in ce apuca[tot intentionat].habar n ma de ce face asa,cris nu facea.
si nu suporta sa mai manance la lingurita,azi l am cam silit,in disperare de cauza,ca pana la ora 18 nu mancase decat miezul de la o felie de paine cu unt si miere si bause 200 ml lapte si a vomat...
frate,parca rememorez clipele prin care am trecut cu cris cand era mic ...stiu ca nu e bine sa l fortez,dar l am tot lasat,a trecut o luna si tot in stadiul asta e...m am gandit ca poate daca vede ca l fortez intelege ca n are incotro...eu inteleg ,nu ti place o mancare,nu ti plac doua,dar chiar nu ti place nimic?
el ar manca numai piane,biscuiti,covrigi,dar incerc sa nu i dau ca sa nu si strice pofta de mancare.dar nu vrea legume,nu vrea fructe ,nu vrea cereale....o iau razna in curand...revin ca ma duc sa l culc...
SI APROPO,MAI E CINEVA CARE TIPA DIN ORICE,CARE SE ENERVEAZA DIN ORICE,CA EU SIMT CA SE INTAMPLA CEVA CIUDAT CU MINE
dma2007 spune:
la multi ani pepenasilor!!!!!!!!!!!!
noi am fost bolnavioare si inca nu ne-am revenit...
Dumnezeu mi-a dat doua minuni
MARIA si bebe mic sa creasca mare
dma2007 spune:
pe 31 iul trebuie sa-i fac infarixul ipv si nu reusesc sa-l gasesc, voi ce vaccin le-ati facut la pepenasi ?
Dumnezeu mi-a dat doua minuni
MARIA si bebe mic sa creasca mare
mcoca spune:
Mona, si Maya are nervi (bine nu isi face rau de una singura, doar tipa) daca vrea ceva si nu o lasi/dai sau cand nu ii reuseste ceva (acum tot incearca sa foloseasca o cheie). Ei cand sunt nervi de capricii eu o las sa tipe si gata, dar tot nu ii dau, ii explic ca nu se poate si de ce, si gata. Acum ei incearca sa te testeze si daca cedezi esti mancat. In plus acum trebuie impuse anumite limite, incet, incet . Au fost bunicii pe aici si ei la plimbare o scoteau din carutz, o luau in brate, asa ca fata mea acum vrea sau pe jos sau in bratze. Ei bine, eu nu o iau (eu am probleme cu spatele, nu pot sa fac plimbarea cu ea in bratze). Daca intinde mainile sa o iau ii arat carutzu, si ii tot explic : pe jos sau in carutz, bine cand oboseste si nu mai poate pe jos, se miorlaie 2-3 minute in carutz si gata, se potoloeste.
Mi se pare o idee buna masterul
Vicky si Printzesone
ioana spune:
Buna seara!
Ne-am intors si noi astazi de la munte pe motiv de ploaie, dar oricum am reusit sa facem ceea ce ne-am propus (sa ajungem pe platoul Ceahlaului - am ajuns pana sub varful Toaca, la peste 1700 m altitudine). Ilinca a fost vedeta fara voia ei, aproape toti turistii cu care ne intalneam pe traseu zambeau si o intrebau daca nu a obosit, ea fiind in rucsac, in spate la tati... Mai adormea, mai faceam cate o pauza de alaptat, mai mergea si pe poteca cativa pasi, sa se dezmorteasca... Nu a avut probleme, dar ea a crescut practic pe bancheta din spate a masinii, prima excursie a fost la 2 luni de viata, iar la patru luni, la inceputul lui noiembrie 2008, prima iesire adevarata la munte.
Concediu: suntem dependenti, iesim cel mai adesea cate 3 zile, la sfarsit de saptamana, in toate sezoanele. In august mergem la Praid si la mare (Marea Neagra). Nu cheltuim foarte mult pentru ca nu suntem pretentiosi, dar aceste iesiri mi se par foarte importante pentru noi, ca familie: la mine e deformatie profesionala si o pasiune, pentru sot un mod de a face sport si miscare, baiatul mananca foarte bine, ceea ce nu face acasa, iar Ilinca respira si ea aer curat. Nu am socotit cat cheltuim (o face sotul!!!), dar as renunta la orice pentru aceste calatorii. Nu am iesit pana acum din tara cu tot cu odrasle, asteptam sa creasca mai mari, acum le aratam frumusetile patriei.
Pensiune versus hotel: eu prefer hotelul, ca este mai impersonal. Pensiunile presupun o anumita familiaritate care nu prea este pe gustul meu. Chiar acum, in Durau, am stat la o pensiune pe motiv de curte larga, loc de joaca pentru copiii etc. Ei bine, "locul de joaca" era un singur leagan, curtea toata era in panta, diferenta intre ceea ce scria in prezentarea de pe net si realitate era cam mare. Noroc ca am plecat ca incepuse sa se aglomereze, erau deja 6 copii si un catel, aglomeratie la bucatarie etc.
Dr_Anca, am vazut fotografiile, fetita este o scumpete. Si voi sunteti atat de tineri!
Moni_or, vazut de asemenea fotografiile, trezit amintiri placute, muzeul Maramuresului din Sighetul Marmatiei l-am vazut de vreo 4 ori si tot l-as mai vedea, este un loc superb. Imi permit un sfat, te rog sa ma scuzi: de ce nu mergeti doar voi 3 in concediu, fara mama? incearca asa si va fi mult mai bine!
La noi deja este o obisnuinta, unul mananca, celalat plimba fetita, apoi facem schimb, nu ne deranjeaza deloc lucrul asta! E doar o perioada, va trece! sau mancam cu ea in brate, am capatat o abilitate deosebita...
M-am intins cam mult, scuze! Daca am timp, incerc sa pun niste fotografii cu Ilinca muntzomana.
Numai bine,
Ioana si Ilinca (5 iulie 2008)