Retete cu vinete

Retete cu vinete | Autor: ellinia

Link direct la acest mesaj

Nu prea stiu retete cu vinete care sa iasa bune, bune. Am incercat musaca cu carne tocata la cuptor, dar cred ca n-am facut-o cum trebuie, probabil trebuia sa-i pun niste usturoi, sau ceva sa-i ia amareala aceea specifica. De salata ne-am saturat ... Pe gratar as incerca sa fac dar iar nu stiu ce mai trebuie pus ca sa-i dispara gustul acela. Sau vreun sos, ceva...
Aveti vreo idee?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karla2007 spune:

Vinete gratinate la cuptor
Ai nevoie de:vinete,rosii,mozzarela,oregano,sare,piper. Vinetele se taie felii groase cam de 1 cm ,se dau cu sare pe ambele parti si se lasa la scurs aproximativ 20-30 de min.Se taie rosiile,cascavalul/mozzarela felii.
Se pun intr-o tava/vas uns cu putin ulei de masline,se asaza vinetele apoi rosiile,oregano,mozzarela/cascaval se dau la cuptor la foc mediu cam 20 de min.
Vinete pane
Vinete la gratar cu dressing din ulei de maline,usturoi si patrunjel proaspat.
Pofta buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamac spune:

Am si eu o reteta de vinete umplute.
Pt 2 persoane
Iei 2-3 vinete lunguiete, nu foarte mari. Cureti vinetele, le tai in 2 si scoti miezul. Pui intr-o cratita ulei, o ceapa taiata marunt, miezul de la vinete taiat cubulete, 2 ardei grasi si 5-6 rosii taiate cubulete. Le pui la foc domol si cu capac. Condimentezi cu sare,piper sau ardei iute daca iti plac picant. Cand verdeturile sunt bine fierte, umpli vinete, pui parmezan ras pe ele si le bagi la cuptor la 180° timp de 30 de minute.

In ceea ce priveste amareala, nu poti sa o scoti cu nimic. Teoretic ar trebui sa nu folosesti vinetele amare. Cand le tai sau le cureti pui limba pe ele si simti imediat daca sunt amare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamac spune:

Melanzane alla parmiggiana

- 1 Kg de vinete
- 100 gr. de parmezan ras
- 200 gr. de mozzarella
- rosii
- faina
- 2 cepe
- olio

Vinetele se taie felii, se pune sare si se pun una peste alta cu o greutate deasupra ca sa se scurga apa din ele. Dupa 1 ora, se usuca, se dau prin faina si se prajesc in ulei. Separat s pregateste sosul de rosii. Se pun cele 2 cepe taiate marunt si ulei, cand ceapa e aurie, se adauga rosii taiate cubulete (se pot folosi si rosiile in cutie), la sfarsit se pune sare si busuioc taiat marunt.
Intr-o tava se pune pe fund putin sos de rosii, apoi se fac straturi cu vinete, mozzarella taiata cubulete si parmezan ras. Apoi se pune la cuptor 15-20 de minute la 180°.

Pofta buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Ellinia, uite aici mai multe retete pas cu pas, plus poze
http://www.bucataras.ro/cautare/?ws=3&key=vinete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

ca sa iasa amareala, atunci cind le faci musaca le tai felii si le tii in apa cu sare (concentratia ca la muraturi) cel putin jumatate de ora, dupa care le storci bine de zeama si le prajesti in ulei pe ambele parti inainte de a face musacaua cu ele

daca le coci, le lasi sa se scurga bine bine intr-o strecuratoare sau pe un plan inclinat, cel putin 15-30 minute, sa iasa zeama aceea siropoasa (si amara), apoi le speli sub jet de apa

edit:

poti sa faci musacaua si cu vinetele coapte, in loc de prajite; secretul este sa le coci la flacara mare, nu pe tava sau in cuptor

se pot coace si la microunde, intepate in citeva locuri, apoi le pre-procesezi ca si pe cele coapte la flacara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Eu zic despre ce-mi place mie:
vinete + branza= delir..
Le fac la cuptor, cu rosii taiate deasupra.. sunt bes-ti-ale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Salvata de aici, de pe forum , scuze, nu retin autoarea

TOCANITA SICILIANA CU VINETE
INGREDIENTE
ulei de masline
2 vinete mari, taiate bucatele
1 lingurita cu varf oregano uscat
sare, piper
1 ceapa rosie tocata marunt
4 catei de usturoi taiati felii
1 legatura mica de patrunjel proaspat
2 linguri capere sarate, spalate, inmuiate si scurse
1 mana masline verzi fara samburi
5 rosii decojite si taiate bucati
MOD DE PREPARARE
Se prajesc vinetele in ulei de masline, adaugand oregano. Dupa ce vinetele s-au inmuiat usor adaugati ceapa, usturoiul si patrunjelul. Daca vi se pare prea uscat mai puteti adauga ulei de masline. Adaugati apoi caperele si maslinele, iar la final rosiile. Se lasa la fiert, acoperit, la foc mic aproximativ 15 minute. Se serveste presarata cu frunze de patrunjel tocate.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

noi le mancam cel mai des pregatite la gratar, in curte, cu branza si unt: sunt DELICIOASE !

deci: iei vinetele, le intepi ici-colo cu furculitza ca sa nu explodeze, la perpelesti pe gratar pe toate partile pana sunt gata (ca pt salata). le dai deoparte intr-un vas - daca sunt multe trebuie sa le pui capac si sa stea calde-fierbinti pana ajung pe farfurie.

NU se curata!
iei frumos cate 1 vanata/ persoana, o pui pe o farfurie, o tai in lung, o despici pe taietura cu o lingura si bagi in ea branza rasa/ cascaval si cubulete de unt, sare si eventual piper, depinde si de cat de sarata este branza (reteta originala este cu branza telemea de oi, ca la stana, veche si sarataaa, dar mie nu imi place asa ca pun cascaval).
dupa ce ai umplut-o bine cu cele de mai sus, o strangi la loc si lasi 2-3 min pana se topeste bine untul si branza; apoi o desface fiecare mancau, se ia cu lingurita din compozitia topita si leguma coapta...
mananci pana te bati pe burtzi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Multumesc de raspunsuri!
Am sa incerc cateva dintre ele, sa vad cum imi ies. Ai mei nu prea sunt amatori de vinete asa ca incerc "sa le iau fata"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cateva le stiam - dar am vazut si alte retete. Le-am furat

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput