Retete cu vinete
Raspunsuri - Pagina 2
crista-s spune:
Anamaria suna tare bine reteta ta de vinete o sa o fac si eu
vin si eu cu niste retete care imi plac mult
Imam Bayildi
ingrediente :
2 vinete lungi
2 cepe
4 rosii
1 ardei gras (nu foarte mare)
ulei
sare, piper, un virf de lingurita de zahar
patrunjel tocat
- vinetele taiate in lungime (cu sau fara codita), le scufundati in apa clocotita pentru citeva minute apoi le scoateti, uscati, lasati sa se raceasca de preferat cu un fund deasupra .
- scobiti pulpa de la vinete si lasati doar 5 mm pe linga coaja , apoi cojile astfel obtinute le prajiti 1 minut in ulei foarte fierbinte si imediat ce le-ati scos din ulei le asezati in tava
- pulpa vinetelor taiata marunt, amestecata cu ceapa tocata marunt, ardeiul gras taiat felii, 2 dintre cele 4 rosii taiate cuburi , sarea, piperul si zaharul le caliti intr-o tigaie pina cind toate ingredientele se inmoaie putin
- umpleti vinetele cu aceast amestec si varsati in jurul vinetelor in tava apa cit sa fie scufundate pe jumatate doar
- taiati felii subtiri cele 2 rosii ramase si ceapa si asezati pe fiecare vinata felii alternind ceapa si rosiile .. apoi coaceti la 180-200 °C cite este nevoie
se pot servi calde sau reci, ca si fel principal sau ca si garnitura, cu sau fara patrunjel proaspat tocat si presarat deasupra
poza
Caviar/Icre de vinete
Ingrediente:
2 Vinete,
1 lingurita mustar,
1/2 lingurita usturoi taiat marunt,
putina zeama de lamaie,
sare,
ulei de masline
Se taie 2 vinete in doua pe lungine, se cresteaza pulpa lor in diagonale paralele si apoi incrucisat ca aici, se pune sare, se pun la scurs cu o oala de tuci deasupra pentru o ora. Se scurg, se spala, se sterg cu un servetel, se pune putin ulei de masline pe partea taiata, si se dau la cuptor, foc mediu, pentru o ora, sau pina cind sint moi. Se ia pulpa cu o lingura de pe coaja, se pune intr-o sita si se lasa la scurs. Se pune in blender, cu usturoi, mustar, lamaie, sare dupa gust si putin ulei de masline.
Lasati sa se raceasca in frigider. Scoateti din frigider cu putin timp inante sa le serviti si le serviti pe piine prajita
raluca30 spune:
Tai vinetele rondele le dau cu sare si le pun la scurs intr-o strecuratoare pentru jumatate de ora sau o ora apoi le pun pe gratar si le coc bine...dupa asta le fac de regula musaca dar mai adaug si ardei copt la gratar si rosii coapte,usturoi,carne prajita separat cu sos din rosii si condimente,la sfarsit adaug oua batute bine si presar mult parmezan sau cascaval
silvi_2005 spune:
O reteta pe care o prefer este aceasta :
Ingrediente: 2 vinete medii, un ardei mare rosu, un tzuchinni mic sau dovlecel simplu daca nu gaesi altfel, 100 grame telemea de oaie sau de vaca dupa preferinte.
Vinetele se taie in felii transversale de 1 cim grosime si se fac la gratar. Separat in o lingura ulei de masline se caleste ardeiul rosu si tzuchinni taiete cubuletze mici, cu putina sare si piper peste ele. Pana se termina toata treaba cu gratarul se taie si telemeaua cubuletze mici apoi se amesteca intr-un bol cu ardeii si tzuchinii adaugandu-se o linguritza de ierburi uscate pt salate.
Se ruleaza inca caldute feliile de vinete in care se pune in fiecare o lingura din compozitia susmentionata si se prinde cu o scobitoare.
Se servesc caldute sau reci dupa preferinta.
Pe aceeasi reteta se pot face si tzuchinni la gratar umpluti cu aceasi compozitie, inlocuind cubuletzele de tzuchinni cu cubuletze de vinete.
Va doresc pofta buna !
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
anamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ellinia Multumesc de raspunsuri! Am sa incerc cateva dintre ele, sa vad cum imi ies. Ai mei nu prea sunt amatori de vinete asa ca incerc "sa le iau fata" |
incearca reteta mea...
finul meu nu punea gura pe vinete pana sa le manance asa! acum este fan...
andreutac spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crista-s Imam Bayildi ingrediente : 2 vinete lungi 2 cepe 4 rosii 1 ardei gras (nu foarte mare) ulei sare, piper, un virf de lingurita de zahar patrunjel tocat - vinetele taiate in lungime (cu sau fara codita), le scufundati in apa clocotita pentru citeva minute apoi le scoateti, uscati, lasati sa se raceasca de preferat cu un fund deasupra . - scobiti pulpa de la vinete si lasati doar 5 mm pe linga coaja , apoi cojile astfel obtinute le prajiti 1 minut in ulei foarte fierbinte si imediat ce le-ati scos din ulei le asezati in tava - pulpa vinetelor taiata marunt, amestecata cu ceapa tocata marunt, ardeiul gras taiat felii, 2 dintre cele 4 rosii taiate cuburi , sarea, piperul si zaharul le caliti intr-o tigaie pina cind toate ingredientele se inmoaie putin - umpleti vinetele cu aceast amestec si varsati in jurul vinetelor in tava apa cit sa fie scufundate pe jumatate doar - taiati felii subtiri cele 2 rosii ramase si ceapa si asezati pe fiecare vinata felii alternind ceapa si rosiile .. apoi coaceti la 180-200 °C cite este nevoie se pot servi calde sau reci, ca si fel principal sau ca si garnitura, cu sau fara patrunjel proaspat tocat si presarat deasupra poza |
Am executat si eu azi reteta de mai sus...DELICIOASA!!!! Abia astept sa se raceasca sa pot savura cum trebuie vinetele umplute. Aaaa...si sper sa mai ramana ceva si pentru barbata-miu diseara
Andreea, cea mai fericita mamica de Eva Maria