Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (14)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nik0le spune:

Multumesc fetei/fetelor care s-au implicat in administrarea listutei! Am modificat numarul total de , sa nu uitam ca avem doua mamici harnicute care asteapta gemeni!

Nico de Isabela si 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

...aici planeta din nori!

Nik0le te rog sa modifici la mine DPN:15.01.2010

ne-am vazut saburelul la eco (maine facem dublu test - sange) si suntem happy. inca nu stim ce este...ne-a arat putin un mugurel dar poate fi cordonul ombilical, asa ca inca nu stim ce carucior alegem. aaa si are exact cat trebuia sa aiba teoretic: 12 sapt si 5 zile! i-am vazut stomacul, inima, coastele, sira spinarii, i-a masurat femurul (habar nu aveam ca deja are femur format, bun de masurat!), ne-a facut cu mana 2 secunde si apoi si-a vazut de inot in continuare. abia a reusit sa ii asculte inimioara (153 bpm). translucenta nucala 2.4 cm, si ne-a zis ca e ok. stiu ca dupa ce a masurat-o i-a cautat nasucul, cred.

una peste alta, important e ca el este bine. eu trebuie sa mai am rabdare sa mai urce placenta (ca e pana la col) si restul ar trebui sa mearga ca pe roate

abia astept sa va zic ce culoare adaug la paleta odiseei noastre!

Mihaela 12+

poze cununie
http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=78390&cid=35108

poze bebe la 11+
http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_edit.asp?sqldtl=78390&page=2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

rectific!!!! 2,4 mm translucenta nucala, nu 24 cm!!!

sorry...cu capul in nori...

Mihaela 12+

poze cununie
http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=78390&cid=35108

poze bebe la 11+
http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_edit.asp?sqldtl=78390&page=2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursuleata spune:

LA MULTI ANI MAMIEEA!!!

LA MULTI ANI, SHERYLL!!!

Vlad
Mami de ursulet
bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oani_2002 spune:

Eu probabil ca o sa-mi incep toate mesajele cu "Noapte buna, mamici!" . Din pacate asta e ora la care ma asez laa calculator si la care am timp, uneori, sa raspund cate ceva.
In primul rand, felicitari si la multi ani sheryll,xela_07,mamieea!!!

larisel"oana2002 Cred ca floarea i se cuvine lu' nikole"
Floricica era asa generic, pt toata lumea, dar acum ca stiu ca nikole a fost "autoarea" update-ului listutei, ii ofer o floricica personal. Multam Nikole

Ashera ce noutati mai ai? Sanatate multa si analise normale. Nu are de a face VSH-ul si prot c reactiva cu bitestul si amniocenteza.

Vi4i S-a mai calmat indigestia?

cristies"Vi se pare ca e prea devreme in sapt. 15?" Stiu ca nu ar prea trebui sa-mi dau cu parerea, ca nu stiu cum se numeste in Romania, dar eco morfologica (presupun eu ca e tot una cu morfofetala) e la 20-24 saptamani, ca atunci sunt aproape toate organele formate si se verifica aspectul morfologic. Ecografia care se face intre 11-14 saptamani e foarte importanta pt translucenta nucala si oasele nasalui, care sunt markeri indirecti de trisomie 21 sau alte boli cromosomiale. La 11-14 saptamani morfologia fetala este inca in curs de dezvoltare, se vede cate ceva, dar nu foarte amanuntit. In Romania se fac mai multe ecografii decat aici, dar lamuriti-ma sa nu zic prostii. Medicii vostri zic "morfofetala" la ecografia de la 11-13 saptamani?

Eu trimit meesajul asta acum, sa nu-l pierd. Si contiunui in urmatorul...

mami de André (30.01.2009)
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oani_2002 spune:

Andre_lina - imi pare sincer rau ca se intampla acum, in perioada in care si tu esti emotional ravasita de catre hormonii cei zburdalnici. Nu am sfaturi...trebuie sa te resemnezi, sa ridici capul si sa mergi inainte! Ai o buna motivatie in burtica. Astept luni sa vad un carucior colorat in culoarea pe care ti-o doresti
Glicemia e perfecta (se face pe nemancate, ca si painea si cafeaua o fac sa creasca!)

larisel Multumesc larisel de lamurirea cu morfofetala si morfologica, abia acum am vazut raspunsul tau.

Beatrice1982 - bravo tie ca nu ai fumat deloc, nici sa nu te apuci vreodata. Numai cine a fumat stie ce dificil e sa te lasi! Eu urez succes tutor celor care incearca. Eu am avut nevoie de o motivatie super-puternica pt a incerca sa ma las: un samburel in burtica

bAly - se pare ca suntem singurele care nu am facut inca analise. Nici eu nu iau vitamine, nu am luat nici in prima sarcina...alimentatie rationala (mamaliga lor de greturi, ca nu ma lasa sa ma alimentez rational si ma fac sa mananc numai prostii!) si acid folic.
Relativ la DPN, daca exista o diferenta mai mare de o saptamana intre DPN-ul pe baza Um si DPN-ul pe baza ecografiei, conteaza ecografia. Daca nu, se foloseste DM.

simonette Felicitari, soacra norocoasa de 3 nurori! Sa-ti traiasca comorile masculine! O sa fii rasfatata casei!
Imi plac numele baietilor tai!

Felicitari MAsinutza, Monica , D_ melli si lalitica2000 pt sarcina si bine ati venit. Sarcina usooara si bebei sanatosi.

Noapte buna, oriunde v-ati afla

mami de André (30.01.2009)
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andre_lina spune:

Multumesc, fetelor, alaturi, ca intotdeauna!

Am ridicat capul si merg inainte cu credinta in Dumnezeu ca va fi bine pentru mine si bebelusul din burtica! Am incredere ca nimic nu e intamplator!

Numar orele pana luni sa vad ce mai face piticania...la inceput imi doream mult fetita, acum, orice este, e un luptator si deja il iubesc!
Tot luni am si rezultatele bitestului.

Va pup!

15+ Doamne, ajuta-ne sa trecem peste toate incercarile!

primele poze
http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_edit.asp?sqldtl=77922

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zelma spune:

Mersi Nik0le pentru sfat. Cred ca o sa incerc fiertura de ceapa, ca in continuare ma supara gatul.

Mersi mult!

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalutza81 spune:

buna vreau si eu pe lista de pe prima pagina
DUM 12.05.2009
DNP 16.02.2010 clinic si DPN ecografic 18.02.2010

nu stiu daca mai trebuie ceva.

Cateva detalii despre el/ea: 8+ si CRL 16,3mm iar YS 4,3 mm avem 167 batai/minut si e regulat. I-am vazut capul ieri cat e de mareeee!!!!

despre mine: nu am varsaturi deloc, o vaga senzatie dimineata dar mananc repede o banana (mi-a adus o constipatie cronica si am renuntat, acum un biscuit) si apoi ma ridic din pat. Am invatat asta tot citind cu sarg forumul acesta care mi se pare senzational. In schimb am arsuri la stomac indiferent ce as face. Medicul mi-a recomandat Maalox, dar pana acum am rezistat cu chestii naturale - branza de vaci, iaurt.

doar ca avem decolare de placenta si 2 sapt stam in pat repaus total :( si no-spa si ustrogenal (am zis corect?). a mai patit vreuna din voi asa ceva?

Va

Catalutza 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Neatza fetele

La multi ani sheryll

Nik0le, esti extraordinara ! Intotdeauna ai o vorba buna ptr fiecare

micki_mica, felicitari ptr samburel.

oani_2002, nu stiu cum rezisti sa nu dormi la ore asa de mici!Eu cel tarziu la 11 fac nani!
Mi-a explicat si mie dr, exact cum ai spus si tu, ca amneocenteza nu imi va putea oferi informatii relevante decat din punct de vedere al malformatiilor cromozomiale. Prezenta proteinei C reactive si analizele proaste, impreuna cu cele trei zile de febra, ar putea sa duca la anumite malformatii ale fatului, care se vor putea vedea doar la eco, pe masura ce fatul creste. Asa ca, o sa tot merg la eco si o sa sper din toata imina ca totul va fi bine.

Andre_lina, suntem alaturi de tine

Mami de
Chris (08.08.07) )

si 10+

Mergi la inceput