FIV 233

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clipsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui KoraPop

Citat:
citat din mesajul lui ingeras26a

Kora, eu mai pot ramane insarcinata si natural...dar ovuland pe partea unde nu am trompa, sansele se reduc cam la 1% :)

Ingeras, mami de Maya
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!

ingeras am avut dreptate, tu ai luat stimulare pentru ca sa incerci natural? Daca tot ai doi foliculi ( dupa cate inteleg acestia nu se afla pe ovarul aferent trompei bune,nu? ) nu te gandesti macar la un FIV pe ciclu natural? E pacat sa pierzi cei doi foliculi buni...Mai e timp pentru ca sa faci asta? A cata zi esti?
P.S. Am vazut ca ai scris la alt subiect ca ai fost din nou la eco ieri si s-a vazut lichid in fundul de sac Douglas ( de la foliculul care s-a spart )si ai fost si azi la eco si esti in pragul ovulatiei, dec e tardiv pentru fiv pe natural....pacat....Dar tot va fi pana la urma natural sau prin fiv!
P.S.2 Stiu ca tu chiar crezi ca se poate ramane gravida si daca ovulezi pe un ovar unde nu ai trompa, ca migreaza spre cealalta trompa etc ( eu nu am auzit pe nimeni sa ramana astfel gravida ). Ca asa a zis Tutu....eu nu o sa cred niciodata asa ceva,mai degraba cred ca a fost una dintre glumele lui pe care de multe ori le zice cu o fata serioasa si cu o sclipire smechereasca in coada ochiului. Sa iti faci sperante si sa suferi e pacat. Cand DD va hotari ca e momentul va veni si bebe...
Kora
CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mi`a spus si mie dr de chestia asta: trompa buna ar putea prelua ovocitul de la ovarul cu trompa infundata...dar....sansele sunt nu mici...ci infime, din pacate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALRAK
Singura medicatie data in FIV pe ciclu natural, este injectia de dinainte de punctie cu 36 ore , care nu opreste ovulatia (deci nu este pregnyl sau ovitrelle- am vazut ca astea se folosesc).
Doamne Ajuta-ne!

Alrak, Pregnylul sau Ovitrelle nu inhiba ovulatia, ci o declanseaza.

Ingeras, mami de Maya
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ALRAK

Fetelor, dau in cele ce urmeaza, cateva date referitoare la FIV pe ciclu natural:
FIV pe ciclu natural presupune ca in perioada: de la Z1 a CM pana la ovulatie sa nu se ia nici un medicament sau injectie.
Daca s-a luat cel mai slab medicament de stimulare, nu mai este pe ciclu natural, este cu stimulare mai lenta sau mai puternica.
Singura medicatie data in FIV pe ciclu natural, este injectia de dinainte de punctie cu 36 ore , care nu opreste ovulatia (deci nu este pregnyl sau ovitrelle- am vazut ca astea se folosesc).

Avantaj FIV pe CM natural - organismul se pregateste singur de primirea puiutului, nu mai este bombardat din afara cu estrogen si apoi imediat cu progesteron care se bat cap in cap , sunt creeate conditiile in mod natural.
Dezavantaj FIV pe CM natural se transfera un singur embrion, ceea ce duce la o rata de reusita mai mica decat atunci cand transferi 2-3 embrioni, obtinuti prin stimulare.

Ca si costuri , in cazul meu, fata de FIV cu stimulare , a fost o diferenta de aprox 800 Euro .
FIV cu stimulare - 2300 Euro, FIV pe CM natural 1500 Euro (am facut ICSI si Hatching la ambele )

Am scris toate astea pentru ca in ultimele zile primesc tot mai multe PM, in care mi se cer aceste explicatii, si eu am considerat ca nu sunt un secret si ca este mai bine sa le postez sa poata sa fie citite de cine doreste, cu atat mai mult cu cat ca am observat ca pe mai multe topicuri se vorbeste in ultima perioada de FIV pe CM natural, dar si de medicatie de stimulare.
Ori e cu stimulare ori e natural fara nici un medicament administrat.

Indiferent de metoda adoptata, ca este FIV pe CM natural ,sau FIV cu stimulare, sau inseminare, sau natural cu stimulare , sau pur si simplu natural, Bunul Dumnezeu sa ne ajute ca visul nostru de-a deveni mame sa devina realitate.
tuturor si sa aveti o zi luminata
Doamne Ajuta-ne!

Mesajul asta ar trebui postat pe prima pg!

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui KoraPop

Citat:

Kora, eu mai pot ramane insarcinata si natural...dar ovuland pe partea unde nu am trompa, sansele se reduc cam la 1% :)

Ingeras, mami de Maya
Campania noastra

ingeras am avut dreptate, tu ai luat stimulare pentru ca sa incerci natural? Daca tot ai doi foliculi ( dupa cate inteleg acestia nu se afla pe ovarul aferent trompei bune,nu? ) nu te gandesti macar la un FIV pe ciclu natural? E pacat sa pierzi cei doi foliculi buni...Mai e timp pentru ca sa faci asta? A cata zi esti?
P.S. Am vazut ca ai scris la alt subiect ca ai fost din nou la eco ieri si s-a vazut lichid in fundul de sac Douglas ( de la foliculul care s-a spart )si ai fost si azi la eco si esti in pragul ovulatiei, dec e tardiv pentru fiv pe natural....pacat....Dar tot va fi pana la urma natural sau prin fiv!
P.S.2 Stiu ca tu chiar crezi ca se poate ramane gravida si daca ovulezi pe un ovar unde nu ai trompa, ca migreaza spre cealalta trompa etc ( eu nu am auzit pe nimeni sa ramana astfel gravida ). Ca asa a zis Tutu....eu nu o sa cred niciodata asa ceva,mai degraba cred ca a fost una dintre glumele lui pe care de multe ori le zice cu o fata serioasa si cu o sclipire smechereasca in coada ochiului. Sa iti faci sperante si sa suferi e pacat. Cand DD va hotari ca e momentul va veni si bebe...

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Kora, nu mi-a spus numai Tutu, mi-au spus si Cocei si Marinescu. Cocei chiar ieri mi-a spus, cand eu am zis ca degeaba ovulez unde nu am trompa, ca a avut o pacienta care n-avea trompa pe dreapta, avea 2 foliculi (pe dreapta, evident) si a venit sa-i faca inseminare. Cocei i-a spus ca n-are sens, ca sansele sunt mult prea mici, ea a insistat, a zis ca-s banii ei, i-a facut si a avut sarcina gemelara dusa pana la capat. Si am mai citit de diverse cazuri pe net. Ca nu sunt io aia cu caz reusit, asta e altceva, dar cu ce-mi strica sa sper? nu ma costa nimic speranta! macar asta...

Ingeras, mami de Maya
Campania noastra

Ce bine ar fi sa se intample asa si la noi!
Eu una insa nu mai am timp si nici nervii necesari sa fac fata in fiecare luna dezamagirii ca liniutele nu au venit!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alina_iulia

Multumesc fetelor pentru incurajari.
CastelanaC sa fie cu noroc la punctie, baftaaaaaaaaa!!!
COCO2255 la primul FIV la Gynera am dat 2400 eur + injectiile, nimic altceva iar la al doilea FIV am dat 2330 eur.....70 eur reducere, aproape zero pe langa toata cheltuiala + injectiile.......am luat 38 Menopur pe langa Dipherelin cate jumate (o gramada de parale). Credeam ca nu se mai termina intepaturile. Iaca s-au terminat si a rezultat 7 ovocite. La primul FIV am avut 5 ovocite, toate s-au fertilizat dar in primele 3 zile 1 a plecat. Au ramas 4 la blasto.....au supravietuit 2 pe care i-am luat acasa. Dupa 14 zile Beta 4,50...si dupa inca doua zile 0,6. Cam asta e povestea. Sper sa fie bine de data asta.

:(( ce trist!!
daca Beta avea valoarea asta de 4,5 inseamna ca bb a fost acolo dar nu s-a lipit?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Miruma38

Fetelor,ma ajutati si pe mine cu un sfat?????"O prietena a mea", necasatorita, care are totusi un iubit doreste foarte , foarte mult un copil.Asa ca a facut un fiv , nereusit din pacate si acum se gandeste sa incerce din nou. Iubitul ei doreste foarte mult si el sa aiba bebe cu ea, fie si prin fiv.Ea are probleme medicale si nu poate natural.Nu sunt casatoriti si undeva in sufletul ei , ea stie ca el doreste bebe mai mult pentru ca el, iubitul, doreste sa se casatoreasca cu ea.Si ea il iubeste dar.......nu prea vrea sa se casatoreasca. Nu sunt decat de 5 ani impreuna si .......zice ca nu se cunosc suficient si ca nu este pregatita sa se casatoreasca din nou.Ce credeti despre atitudinea ei???? El baiat dragut, mai tanar ca ea cu vreu 8 anisori, nu bogat dar cu un servici, muncitor si dornic de a face o familie - cu ea.Ea , divortata, casa , masa, masina...bla, bla, bla....O fi suficient atat pentru a avea un copil????DD oare ce ar avea de spus????Stiu ca sunt out topic dar.......Uneori e deprimata, nustie daca hotararea de a aduce pe lume un copil cu orice chip este una corecta, se intreaba cei va spune copilului ei cand va intreba unde este tata, daca nu se vor casatori....si totusi vrea bebe mai mult decat orice pe lumea asta....
ma ajutati cu un sfat, please ?????
" Nu esti infrant atunci cand sangerezi
Si nici cand ochii-n lacrimi ti-s
Adevaratele infrangeri
Sunt renuntarile la vis"

probabil ea a suferit prea mult la prima casatorie si incearca sa se protejeze
am si eu o prietena care a nascut 2 bb si abia dupa aceea s`au casatorit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_iulia spune:

Da Clipsy a fost aproape dar nu s-a lipit cum trebuie

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ellanik

Miruma foarte tare cazul expus de tine.Eu cred ca ar trebui sa nu se mai piarda in ganduri de genul "el vrea copii ca sa...".Eu cred ca atunci cand un barbat ajunge sa isi doreasca un copil...pur si simplu si-l doreste si atat.Barbatii nu sunt asa de complicati ca noi femeile cand una zicem si de fapt alta avem in cap.E adevarat si faptul ca daca ea nu vvrea sa se casatoreasca nu are sens sa faca pasul.Nu vreau sa arunc cu pietre dar eu cred ca un copil se face atunci cand ai o familie intemeiata pe dragoste si incredere(nu conteaza actul neaparat).Un copil nu-l faci pt tine ci pt el (copilul).E adevarat ca acel copil va dori sa aiba si tata si mama cand deschide ochii in lumea asta.Ca sa fiu putin rautacioasa...prietena de ce vrea copil?Si mai ales sa-l faca cu acest tip.Nu se gandeste ca bebe va avea mostenirea genetica si din partea tatalui pe care il suspecteaza de materialism?Eu una nu as fi facut copil in conditiile astea.
In alta ordine de idei,despre mine vorbind, ma simt rau in sensul ca greturile m-au doborat .Nu pot manca mai nimic.Dimineata la 6 pun Utrogestanul si trei covrigei.Ma culc la loc si simt un fuior!beah! Adorm inca putin si ma trezesc pe la 10 .Hopa!Ma simt bine.Fac un dus, ma aranjez putin si fix la 12 (bebe seamana siiiiigur cu mine ...eu sunt asa punctuala ) incepe show-ul.Nu mai accept niciun cuvant despre mancare in jurul meu.Deschid TV o emisiune culturala, mut canalul emisiune culinara .Sting televizorul si vine sotul sa ma intrebe ce as papa la pranz (adica dupa 3) si-mi da niste exemple si eu fug direeect in baie sa ii raspund.Ciudat!Singura mancare care nu imi dezvolta aversiune este ....pizza.Asa ca am mancat .Gata cu mine ca am descris destul.Nu vreau sa ma plang ,puiul asta ni-l dorim asa de mult incat niciun efort nu este prea mare pt el.
Alrak , cum te simti?
Frank imi place de tine ca nu renunti .Doamne ajuta!
Castelana ,frumoase outze clocesti tu acolo.
Doamne ajuta pe toata lumea sa isi indeplineasca visul de a avea copii!

5+ Eman energii pozitive, gratis !Nu accept refuz !Exclus aventurierii !

Greturile!! Bine ati venit si sa plecati repede!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alina_iulia

Da Clipsy a fost aproape dar nu s-a lipit cum trebuie

Endometrul a fost bun? O intrebare stupida dar sincer trebuie sa o pun sa ma lamuresc si eu:
de ce nu se lipesc? Dr nu ti`a dat medicamentatie pt sustinere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALRAK spune:

ingeras26 din cate stiu eu, poate gresesc, pregnylul si ovitrelul maturizeaza ovocitele si ajuta ca sa nu ai ovulatie in urmatoarele 36 ore de la administrare, de aceea se administreaza inainte de punctie cu 36 ore, ca sigur sa nu avem ovulatie intre timp. Daca ar provoca ovulatia , atunci poate multe dintre noi nu am mai ajunge la punctie, dupa administrarea pregnylului sau a ovitrelului, ovuland intre timp.
Mie mi s-a dat sa iau inainte cu 36 ore de punctie , choragon si mi s-a spus ca exista riscul sa ovulez,in aceste 36 ore pana la punctie, pentru ca ,choraganul nu tine in frau ovulatia 36 ore, este bun numai pentru maturizarea ovocitelor.
Cele care aveti mai multa experienta rog a ne da explicatii. Eu asa stiu si asa mi s-a spus, n-as vrea sa dau informatii gresite aici.
Scuze, daca nu este asa, dar cred ca trebuie lamurit, ca sa fim bine informate. Multumesc anticipat celor care interveniti in acest subiect.
ellanik ma simt bine, exagerat de bine, inca nu am nici un simptom, doar mici tensiuni si cateodata intepaturi la nivelul ovarelor, in rest repaus total.

tuturor

Doamne Ajuta-ne!

Mergi la inceput