AZOOSPERMIE -cap 33
Raspunsuri - Pagina 8
fireyes spune:
Vulturas, pt FIV este suficient un nr de spermatozoizi=nr tau de ovocite, pt ca sa se imperecheze si sa obtineti maximum de embrioni... de regula, fetele produc cam 12-15 ovocite in medie... Nu dispera, chiar daca situatia nu e deloc roz, dar nu e nici neagra absolut.
ANITA75 spune:
buna vulturas! asa eram si eu prima data cind am gasit forumul asta nu mai stiam ce sa fac si pe cine sa intreb dupa aici ,sotul tau daca are analizele bune s-ar putea sa aiba canalele obturate si de acea nu se gaseste nimic la spermo.mai consulta dr.
Iyoana spune:
Buna fetelor!
din pacate nu am vesti bune.
Dupa cum stiti, urma s ane programam pentru FIV in toamna la clinica din Spania.
ei bine, dr de acolo (nu urologul care a fost super ok, ci ginecologul) a scos o lista de preturi cu totul diferita fata de ce discutasem anul trecut sau anul asta. Adica in loc de 4000 de euro ne-ar costa 6000 euro + inca 1500 euro pe care sa-i avem disponibili pentru o noua biopsie, in cazul in care spermatozoizii nu vor rezista decongelarii.
Asadar, timpul e prea scurt sa facem rost de banii astia.
Ideea e ca mie nu mi-a placut deloc de ginecologul asta, am mers la el pt ca urologul lucreaza cu el si nu am avut de ales. Insa nu a lasat absolut deloc sa se inteleaga ca ne ia in seama sau ca ne da vreo sansa.
Asadar, imi pare rau dle dr, dar nu meriti nicio ceapa degerata, d-apai atatia bani.
Din pacate, greseala lui ne costa pe noi inca ceva timp. Acum incercam sa gasim solutii fianciare si vom face....la un moment dat acest FIV.
Treaba e ca in Spania astea sunt preturile, deja am preturile de la alte 2 clinici, tot in jur de 7000 euro, dar era mai bine daca stiam asta de anul trecut sau din luna mai a anului asta, cand am intrebat de mai multe ori lista exacta de preturi, si ni s-a raspuns: "in jur de 4000 euro".
Acum vom schimba si clinica si dr, deoarece nu mai pot merge la acest personaj care m-a suparat atat de tare. mai ales ca....stati sa vedeti: nu vroia sa fac niciun fel de analiza hormonala sau de alt fel. Doar cele pentru anestezie! Tareeeee sunt curioasa cum imi dadea mie tratamentul.
Da, sa recunoastem: ne-am inselat asupra medicului, dar uimirea noastra a fost cu atat mai mare cu cat atat clinica in sine cat si urologul care l-a operat pe sotul meu au fost super ok, profesionisti. Doar nenea dr nu prea stia care e faza cu FIV-ul, poate teoretic, dar practic...am mari indoieli!
Si ca sa fie treaba - treaba, mi-a iesit si mie un chist pe ovarul drept de 3,8 mm si am anticonceptionale pentru 3 luni.
Asa ca aventura noastra a luat sfarsit pe anul asta, mai vedem la anul ce facem. Am fost suparata, dar mi-a mai trecut.
va pup si sa auzim numai de bine!
ioana
ANITA75 spune:
yioana
crezi ca in alte tari stau ciinii cu covrigi-n coada? si acolo e o mincatorie ,ti-a cerut enorm de mult Doamne de ce ne chinui asa?

andrabirni spune:
Drage azoogirls, dupa vestile mai putin bune ale Iyoanei
, mai vin si eu cu altele.Azi i-am facut sotului o noua spermograma dupa o luna de puregon si...

:0 gigei.Efectiv nu mai stiu ce simt:suparare, frustrare, neputinta, dezamagire si uneori foarte putin optimism.As vrea sa lupt in continuare, dar cand vad ca lupta e in zadar, imi vine sa abandonez.Stiu ca peste cateva zile imi voi reveni si ma voi gandi spre viitor, dar azi, sincer m-am simtit tare neajutorata.

Mai facem tratament 2 luni si apoi, vom mai vedea.
mirela2 spune:
seara fetelor
a cincea spermograma si cea mai buna, se pare ca se va mai imbunatatii si vom putea face FIV sau cine stie poate IA.
tot raul e spre bine, orice problema trebuie sa aiba o rezolvarea.
mirela2 spune:
in sfarsit se misca, cam asa imi venea sa spun cand am auzit o pe dr M ca a vazut ca se misca ceva sub microscop.
in sfarsit, ceva merge si la noi, daca scapam si de nr mare de leucocite e si mai bine...![]()
mirela2 spune:
andra e o poveste un pic cam lunga....eu si sotul meu ne dorim copii, ca voi toate, si de vreo 8 luni tot incercam. Nu s ar zice ca e perioada prea mare, dar tinand cont ca eu am acus 33 de ani si sotul 34 de ani, timpul e pretios.
prima lovitura a venit in ianuarie, de ziua mea, cand la o tranvaginala mi s a spus ca am doua mioame, mici ce i drept, dar..nu trebuia sa fie......apoi am hotarat sa faca sotul prima spermograma...care a fost dezastru....si am luat drumul medicilor si nimeni nu a dat nici un raspuns din care sa putem intelege si noi ceva. Cu toate acestea pe 13 martie facem prima IA, care a fost facuta cu fundul, evident ca nu a iesit nimic.......
am continuat sa speram ca poate se va intampla natural.....dar nimic. am ajuns apoi la dr Matei, care e un medic foarte dragut, vb, explica...si azi la ultima spermograma, ne a spus ca se misca......
speram ca vom avea puisori.....o singura buba ar mai fi, banii...pe care ii vom avea in curand...
cam atat ..pe scurt...
merci de atentie si sper ca nu v am plictist
pupici
andrabirni spune:
Mirela, multa bafta si peste putin timp sa ne spui ca ai reusit.
Sotul tau a facut vreun tratament?Care a fost nr. gigeilor initial?
Azi cred ca am vazut cel putin 10 gravidute, 2 magazine pentru persoane gravi.Ma bucuram pentru ele si ma gandeam cat de fericita as fi si eu....