Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (325)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Giova e normal sa ne spui ce pb ai acum imi si imaginez ce greu e cu Marco bolnavior si bb mic . Lui Marco incearca sa ii dai sucuri naturale indulcite, compot dulce, supe creme daca ii plac, poate cea de cartofi facuta ca si o supa normala si data cu blenderul putin si ii explicati ca e asa sa nu il doara gurita, iaurtele dulci si ce mai e asa fara bucatele. Am tot insistat pe dulce sa fie glucoza in sange ca ei consuma mult si sa fie bine hidratat ca isi revine repede in cateva zile. Dragul de el ce necajit o fi, bine ca pleaca in excursie ca mai uita si isi revine mai repede. Nasol cu sanul stiu ca si eu garmastan foloseam.
Irina sper in we sa ajungem in parc si sa facem si poze, deocamdata nu are cine ma poza al meu sot e de garda o data la 2 zile in perioada asta de concedii si a doua zi doarme si dupa-masa abia il corup cu un film nici vb de ieist sau ceva. Cu alaptatul eu una zic sa nu iti faci pb, si eu imi faceam cumva procese de constiinta ca nu am alaptat decat putin si ca nu am avut lapte poate si fiindca nu m-a incantat niciodata ideea nu am simtit vreodata ca imi place sau imi doresc asta. Al meu pitic a mancat din primele zile si completare ca la 3900 cat a avut el halea 150 la o masa din 4 in 4 ore nici Joiana sa fi fost nu cred ca faceam fata asa ca sugea 5 minute si gata la sticla. NU a fost deloc bolnavicios, nu are probleme afective din contra e un pupacios si jumate ma pupa toata ziua si pupa jumate gradinita cand pleaca . Eu zic ca e si mit cu alaptatul si depinde si imunitatea si afectivitatea demult mai multe chestii...cu alaptatul depinde de la om la om.
Ioana buna ideea ta cu jucariile desi habar nu am ce i-ar trece prin cap la al meu poate le arunca chiar la gunoi aseara m-am enervat pe el ca i-am facut cartofiori copti cu rondele de castravete si 2 cremvusti si nu a vrut cremvustii si i-am zis ca daca nu papa ii arunc la gunoi si s-a executat el repede si i-a aruncat nici nu am crezut pana nu am verificat galeata.
Bee deci la voi e mai complicat cu anemia, sa stii ca nici Alain nu a asimilat din vitamine fierul cred ca tot alimentatia e baza. Alain ultima data era la limita normala inferioara cu Fe dar si la mare cand l-a vazut socrul meu ce vinete ii erau buzele cand iesea din piscina a zis ca e clar usor anemic.
Ca mi-am amintit si mie imi zicea pediatra sa ii dau la 4 ore ziua si daca doarme sa il trezesc usor ca doarme el iar daca are nevoie. Cefrumoase sunt primele saptamani cand numai mananca si doarme
Scuze de greseli de ortografie ca u mai am timp sa reiau si verific.

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Rata e ce trebuie sa dai tu din principal (din suma imprumutata efectiv) fara sa adaugi comisioanele, dobanda sau alte taxe si comisioane.
Cum se calculeaza efectiv nu stiu sa-ti spune pentru ca se face pe baza de formula matematica; dar daca ti-a scazut dobanda, inseamna ca platesti mai mult din principal.
De unde stii ca ti-a scazut dobanda?
Te-au anuntat eu sau avea Euribor + marja?

Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006

poze

http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
http://www.dropshots.com/toanca2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d_melli spune:

Iuliana da a scazut pentru ca am terminat primulan de fixa si am trecut la euribor +3 si deci m-am dus de la 6.75 la 4.26 si ceea ce m-a surprins e ca mi-a scazut dobanda cu aproape 200 de euro , insami-a crescut minuhnea aia de rata cu 50 deci undeva per total am castigat 50 de euro ( nu se prea cunoaste pt ca la mine jumatatea din dobanda o plateste primaria). Da ma enerveaza chestia aia cu rata, de ce naiba a crescut asa mult?
Silvie dc iti mai aduci aminte si cu Mario am creat discutii pe tema asta.Mie nu mi-a placut si am ramas si cu ceva sechele de atunci.Nici acum cand o vadpe cumnatamea nu ma simt in apele mele.Ii spuneam mamei mele ca doar de o curge laptele ca la balamuc poate mi-as schimba parerea insa altfel nu cred.Pentru mine e ca un refuz inconstient , nu pot sa imi dau seama de ce.Oricum acum vreau cezariana nu mai vrea normal.
Apropo de sarcina difera mult fata de baiat , de asta ma gandesc si la Maraki ca imi e rau mai tot timpul, am o senzatie de voma continua, mai vars ddin cand in cand, insa in plus imi e pofta de orice ( bine ca imi trece repede) lucruri care nu s-au intamplat vreodata cu Mario.

Cel mai destept intotdeauna cedeaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Ali mersi. ce mai faceti voi? zi-ne mai multe.
Irina pai cum sa-l trezesc? nu am facut nici cu Marco asa. el s-a invatat din maternitate sa pape la 3 ore, asa fac acolo cu ei, foarte bine. acasa papa la 3 sau 4 ore(ca si azi), daca ii e foame se trezeste si tipa. atata timp cat doarme linistit eu consider ca e satul.
s-a trezit imediat, a papat, l-am schimbat, a stat putin treaz si acuma somn.
Eu nu sunt de acord cu alaptatul la cerere. Nu poate sta toata ziua cu gura la sanul meu, nu e numai el in casa, am si treaba si inca un copil cu care sa stau. e bine daca are un program si il respecta. pana acum e totul ok, sper sa nu si-l schimbe.
Silvia asta cu dulcele mi-a zis-o si mama. Ii indulcesc ceaiul pe care-l bea cu paiul. vad ca de la ultima badijonare nu se mai plange chiar asa. In schimb nu vrea nimic sa pape sau sa bea.

acum a adormit...Clau trebuie sa soseasca, au zis ca pleaca in jurul orei 15, cred ca mai amana, daca Marco doarme.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d_melli spune:

Ioana tu faci cum stii mai bine.Eu nu am avut probleme de genul atsa ca Mario era ceas.Bine ca nu plange si doarme.Tu te odihnesti suficient? Esti singura acasa?
Silvie tare faza cu aruncatul la gunoi , asa face si Mario, ba mai nou cand nu mai vrea ceva imi spune ca il doare burta si se mai vaita cao baba.La noi merg insa amenintarile gen am sa opresc desenele, nu mai deschid calculaorul, nu mai mergem la copii si imediat uita si pe unde e burta.

Cel mai destept intotdeauna cedeaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Irina si Marco era ceas, urla la 3 ore...asa ma trezeam noaptea.
bb Edi face la fel, doar ca nu intotdeauna la 3, ci si la 4.
Acum sunt 3 ore si el urla...fug sa-i bag tzitzi in gura.

Au plecat baietii mei cu mama, of...ca plang ca o proasta dupa Marco....si bolnav...si fara mine. Bine ca preferatul e Clau, asa ca nu-mi simte prea tare lipsa.

fug la haplea mic.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Giova si mama ta si Silvia au dreptate, in principiu, cu dulcele, dar in cazul aftelor dulcele da niste dureri cumplite. Eu beau si in ziua de astazi ceaiul neindulcit pt ca era singura modalitae sa inghit ceva cand am avut niste afte cumplite prin generala, asa ca uita pt moment zaharul sau mierea. Cel mai bun e ceaiul de musetel si stiu ca exista chiar si o sol la farmacie pt badijonat pe baza de musetel. Da-i sa manance ceva usor imediat ce a baut putin ceai sau ce l-ai badijonat (atunci nemernicele sunt amortite si nu-l doare asa tare).E clar ca trebuie evitat dulcele, acrul si bucatile tari de mancare. Poti sa-i dai putin miez moale de paine, supa , putin lapte,etc. Pe mine ma dureau si cand vb si loveam cu limba de un dinte...saracutul, imi e asa de mila de el
Eu n-am trezit nici un bebe sa-i dau sa manace-am functionatla cerere..una dintre cele mai bune prietene a nascut la o luna in urma mea si ma intreba ieri de cate ori alaptez pe zi si nu i-a venit sa creada ca nu stiu...nu consider alaptatul nu stiu ce placere, dar mi-a intrat in cap mie ca e bine pt bebe, asa ca am intrat pe pilot automat.....cu alex am reusit sa ma tin de plan si sper sa reusesc sa-i dau si anastasiei pana la 6 luni-eu as vrea macar 10(de data asat nu depinde numai de mine din cu totul alte considerente), dar inteleg f bine si persoanele ce aleg sa dea biberon-atata timp cat au ales una dintre variante trebuie sa o faca din toata inima si sa nu culpabilizeze...exact ce zicea Silvia cu afectivitatea-biberonul tr dat cu toata dragostea nu cu o mana tremuranda.
Florinini-m-am gandiut mult la voi si chiar vroiam sa-ti scriu un mesajmai povesteste-ne despre frumusetea mica.
Irina- vezi tu ce iese din palarie pana la final... Eu nu eram sigura ca-i fetita pana in ultimul moment si intra-adevar mi-a fost muult maai rau (si din alte motive, asa ca nu sunt sigura ca musai faptu ca afost fetita a avut influenta), dar...cu alex vroiam ciorba si bere(eu nu beau deloc, in rest). acum am vrut: lapte, unt si....ciocolata(nu-s fan).
Noul meu pont pt faza cu jucariile:
-as vrea sa dau cu aspiratorul, dar nu pot ca nu am loc de jucariile lui Alex
-daca le strang, ma lasi pe mine
bineinteles, ca il las...consumam timp si curent dublu, dar la finaml e curat .e f atent la detalii, asa ca nu imi ramane mult de reparat "dupa". e innebunit dupa datul cu aspiratorul . restul incercarilor de pana acum s-au soldat cu esec...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Ana nu m-am explicat eu bine, nu f dulci ci indulcit tot, la asta ma refeream. Tu ai avut experienta personala, eu nu stima ca ustura dulcele, Alain o data a avut dar bea suc natural si ceiut cu o lingurita de zahar la o cana....habar nu am poate l-o fi usturat si pe el saracul.
Irina nu postam pe vremea cu alaptatul, eu cred ca de pe la 4 luni am postat si deja nu mai alaptam, nici nu stiu cat am alaptat ca am si uitat dar era asa de forma ca formula era baza. Si eu am avut intotdeauna un sentiment ciudat cu alaptatul sigur daca l-as fi expus pe DC mai ales la alte subiecte mi-o luam in freza. Nu zic ca nu as fi alaptat deloc in detrimentul copilului dar nu m-am dat peste cap cu asta, nici nu am avut resurse, dar am citit si m-am documentat si ii dadeam bibe mereu in brate si cu povestit si muzica lina...tot tacamul. Prapadit si Mario al tau bine ca e sanatos ca asa sunt strengarii astia...eu una abia astept sa inceapa gradi sa stea acolo pana la 16 .
Piticul me ira nu avrut sa doarma, nu am reusit nici aseara sa il culc in camera lui, acum ma mai streseaza si Jean ca vede ceva semn de muscatura de insecta pe gat sa nu fi for ceva gen capusa

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Gio , ai spus ca Marco a avut febra... si e plinde afte. Eu zic ca are STOMATITA. In ianuarie am aflat ca le stomatita se face febra marisoara si este fff pacatoasa. Mai departe, cred ca glicerina boraxata cu nistatin este buna, eu ii pun cateva picaturi intro lingurita si-i dau, pur si simplu lui Razvan s-o "bea" (impropriu spus, caci sunt 2-3 picaturi). Astfel se duce in toata gurita. Si toate tetinele + suzi (daca mai are) + ciocuri de cana sterilizate des.
Alaptatul... n-o sa credeti, dar eu mi-am dorit fff tare acest lucru, sunt PRO, si-am reusit pana la 3 luni jumate, plina de ragade . Nu critic, nu comentez pe nimeni, este alegerea fiecarei mamici. Singurul meu necaz a fost ca laptele era prea putin pt. foamea din stomacul lui Razvan cel urias si ca nu am reusit sa-mi gasesc pozitie optima de alaptat. Stateam in fund si muream de spate... culcata n-am reusit, acum daca as mai avea un bebe m-as stradui mai mult, avand ceva experienta. Se mai spune ca este benefic pt. sanul mamei, pt. mai tarziu.
Cat despre faptul ca un copil nealaptat este un copil lipsit de afectiune... vorbe goale.

Cristina si Razvan (31.01.2006)

poze (1),(2),(3),(4)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Giova si ai mei au avut afte c febra acum fix un anisor. RAzvi era si mic si mi-am dat seama tarziu care-i problema lui (nu am vazut aftele). DAca deja lui Marco i-a trecut febra eu zic ca e ok. In principiu piticii mei au evitat mai toate alimentele in afara de lapte . Ca asa erau ei, fani lapte. Si sa stii ca-s invidioasa cand aud ca Edi sge la 3-4 ore si Marco a supt la 3 ore! Eu n-am avut bafta asta.
Irina, daca tu ai deja un stress legat de alaptat, tb sa te inarmezi cu energie si rabdare, ca acel stress sa se duca intr-un fel sa altul indiferent ce ai reusi si ai decide sa faci. E important ca tu sa fii multumita si impacata. Eu una m-am depresat la Ana ca n-am reusit sa nasc normal si n-am reusit sa alaptez cum tb! Le-am luat ca pe niste esecuri personale! La RAzvan am facut totul sa nasc normal si stiu sigur ca nu s-ar fi putut. Cu alaptatul am reusit, desi mama si doctorii imi spuneau ca sunt nebuna si flamanzesc copilul. Eu am tint-o pe a mea si am perseverat. O luna a fost nevoie sa-i dau supliment seara, dupa care a mers treaba pana am ramas insarcinata (dar numai eu stiu cum dormeam- nu- dupa 12 noaptea). Si totusi am avut probleme cu el: a luat toate bolile de la Ana, am fost cu el si-n spital (unde nu stiu ce faceam daca nu-l alaptam), acum e si anemic (si ma intreb daca nu de la mine, fiindca Ana nu a fost). Care alaptat la 3 ore? Eram fericita daca trecea o ora si nu tb sa-i dau.
MAraki, ce face Angelo, mai e bolnavior?

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput