Pepenasi iulie-august 2008-IN SARBATOARE (132)
Raspunsuri - Pagina 16
kamelya spune:
salut
va invit la o felie de tort
si sa ciocnim un pahar virtual
ca azi implinim 2 ani de la casatorie si ptr:
Anaxena
ca si ea se sarbatoreste Fie ca mariajul vostru sa fie presurat numai cu fericire,vesti bune si fie ca dragostea voastra sa fie eterna LA MULTI ANI!
_
buburuza mea
de
Daria Ecaterina 14.07.2008 
ioana spune:
Dr_Anca, iti multumesc cu intarziere pentru raspunsul dat (in legatura cu ce a mancat fetita la mare). Am citit cu atentie, m-am mai linistit, ceva-ceva tot o manca ea. Inainte de mare noi mergem la Praid 10 zile, dar acolo avem o cazare tare buna, cu o bucatarie mare si utilata cu de toate, deci pot sa-i fac mancare.
Ieri am facut si noi vaccinul de 1 an (Pentaxim). Nu a avut reactii pana acum, dar s-a inrosit si umflat usor intepatura din picior. Nu i-am pus compresa aseara, pur si simplu am uitat, si azi dimineata era inrosit locul intepaturii.
Noi stam bine: 11,2 kg, 79 cm lungime, 45 cm diametrul capului, 46 cm toracele. Alaptatul si genele lu tac-su... Mai avem si 4 dinti si cam trei fire de par.
Asa, sa revin la subiectul bunicii indiferenti. E vorba de socrii mei care stau la 250 km distanta si isi vad nepotii cam de 2-3 ori pe an. Daca mergem noi acolo, bine, daca nu, nu. Pe ei ii intereseaza practic sa ne vada cei din sat ca am venit, nu ca nu mai pot de dorul nostru. Si sa se laude in sat ca au doi nepoti, dar atat. Cand ajungem la tara, nici macar nu vin din gradina, sa ne vada. Noi ne schimbam, descarcam bagajele si mergem la ei. Nu se opresc din lucru. Dupa vreo 2-3 ore, soacra-mea ma intreaba intr-o doara "va e foame?"..., da asa, cu jumate de gura, ca, vorba aia, soarele inca e pe cer si mai este atata treaba... Odata, tocmai intrasem in curte si sotul parca masina. Socrul se nimerise pe acolo, cu o sapa in mana, dar pana a parcat masina si am coborat, disparuse. Nu a avut rabdare sa ne astepte sa coboram, desi nu-si vazuse fiul si nepotul de vreo 4-5 luni... Si sunt singurii nepoti, nu mai au altii, sa spui ca sunt satui de copii, ca le e curtea plina, o serie de nepoti pleaca si alta vine. Nu! Sa le lege un scranciob de un copac, sa aduca niste nisip sa aiba copiii unde sa se joace, asta deja e de domeniul fantasticului.
Nu ca eu as fi prea familista si as vrea sa stau toata ziua bot in bot cu familia largita, dar macar niste aparente de politete sa pastram acolo... Nu au vorbit niciodata la telefon cu T. si el acusi face 8 ani, dar nu scapa ocazia de a comenta ca e mofturos, ca nu manaca de toate, ca e prea slab... Eu una nu am stiu ca niste bunici ar putea fi asa, fara motive evidente. Pentru ei, timpul petrecut cu nepotii e la masa, in bucatarie, unde televizorul merge non-stop si eu sunt cu ochii acolo, la stiri sau la telenovele...
Ca atare, si timpul petrecut acolo s-a redus de la an la an, acum o vizita insemnand cel mult 24 de ore.
Revin.
Ioana si Ilinca (5 iulie 2008).
estrella80 spune:
Va multumesc pentru ca m-ati lamurit si pe mine cum e cu schema vaccinurilor astora!! 
flo1980 spune:

Anaxena si Kamelya! Casnicie fericita multi ani de-acum inainte! 
Eu acum am terminat de facut mancare, nu am terminat de recuperat din ce ati mai scris....
Sun la cat de stresata am fost si inca mai sunt cu Alex, pt. mine e ideala T. la capitolul alimentatie.
Si tu .... oi manca n-oi mananca ai maaaarele noroc sa nu se depuna!
Diarux eu i-am dat lui Alex septilin, pt. imunitate, trebuie o cura de minim 3 luni 5ml/zi, incepand din septembrie.
Noua ne-a mers bine cu el.
Anka eu am scaunul lui in sufragerie, de o saptamana face asa, il pun la calculator dar e inchis, butoneaza fericit la taste sau se joaca cu mousul, am pus unul nefunctional, aceeasi culoare, dar nu il poti pacali, nene
face asa doar la masa cu legume/carne/supa....in rest cu succes in scaunul lui...
I-am dat de la noi din oala, i-am facut separat, nu ii mai place, mananca cu placere doar piure-ul de cartofi cu carne/ou/branza....da nu-i pot da zilnic cartofi, nu??
Wow Ioana da' chiar indiferenti mah!!!! Se vede clar ca nu stiu ce e aia afectiune, iubire fata de familie/nepoti/etc. pe vremuri munca era baza, ntz ntz ntz....
Auzi sa vada ca veniti si sa dispara ?! s-o fi dus sa-si anunte consoarta ca are persoane in plus la masa 
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
estrella80 spune:
AAAA, sa nu uit am vazut poze de la petrecerea Ralucai!!! Frumoase foc si ea si mamica ei!! Care nici nu zici ca are copil, asa de tanara ce pare!![]()
flo1980 spune:
maitreyi
ca totul sa fie bine, Alexandra cea speciala sa aiba un fratior sau o surioara!
Ariadna sa aveti rezultate bune!
Kimmy v-ati mutat?
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
dr_anca spune:
La multi ani pepenasilor serbati zilele astea si pe care nu am apucat sa ii felicit!
La multi ani tizei noastre Sara!
La multi ani Laremi si Caprioara sa fiti fericite alaturi de puii vostri!
La multi ani fericiti alaturi de soti Kameliei si Anaxenei
Maitreyi
sa fie bine!
Ioana voi unde ati iesit impreuna cu prietenii de aveau si teren de joaca pentru copii?
Dr noastra vrea sa ne faca Pentaxim ( in loc de Infanrix) si pe langa asta o data cu asta vrea sa ne faca si ROR-ul?
Voi cum faceti ii intepati in aceiasi zi ?
Sa inteleg ca asteptati totusi Infanrixul?
Noi suntem programate pe 22 si meditez pana atunci.
O zi buna tuturor!
Mamica de
cuminte
iulie 2008
ella81it spune:
Buna!
LA MULTI ANI CU INTARZIERE PEPENASILOR SERBATI ZILELE TRECUTE!
Sa fiti sanatosi si sa aveti io viata plina de bucurii!
Am vazut ca vorbeati de vaccinuri,eu sunt total pe dinafara
Habar nu am ce vaccinuri i-am facut
stiu doar vreon 2 impotriva meningitei,hepatita b si in rest
Pe 25 septembrie mai tre sa fac ptr.rujeola si inca 2 .E diferita schema de vaccinare din Italia 
Zilele trecute m-am intalnit cu ESTRELLA si MAYA in parc.Saptamana asta poate reusim sa ne vedem iar.
si sa facem paze sa ne vedeti.
Am o durere de stomac ingrozitoare
,de ieri sunt la cura
Azi dimineata cand m-am trezit nu puteam sa stau in picioare de slabita ce eram
Pe langa faptul ca mananc putin mai papa si Alex tzatica
SUN am salvat si eu retetele.
Numai specialitati papa THEA
Vreau sa tai motul lui Alex in august stiti ceva trebuie tinut cont de post la fel ca la nunti, botezuri?
Va doresc o zi buna!
www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex
ankalaura spune:
Cuscra - bai nu ma pricep fizic, da' se pare ca freonu' are treaba cu toate cele, ca am patit noi acum o luna.
Ne-au zis oamenii aia ca cica aparatele de anu' trecut au fost toate sub-incarcate si li s-a terminat freonu'. Si nu i-as fi crezut daca nu ii vedeam cu butelia fasainda la mine pe blat cocotati... Noroc ca mai eram in garantie ![]()
Da, sunt fresh de la 8 dimi, ca am bagat un expresso zdravan de peste 100 ml de mi-a sarit basca ![]()
Cu canalizarile, mereu au fost asa. Si la Constanta imi amintesc, daca ploua tare, era o intersectie intr-o vale asa, la Dacia, noi treceam pe acolo in drum spre casa. Erai mancat nene. Iar pe atunci masinile erau cu delcou, daca intrau in apa, acolo ramaneau pana se usca delcoul ![]()
Cu MJ, eu sunt mai insensbila ![]()
Valeu XENA si KAM da' ce sarbatoare! CHEERS!!! FERICIRE MAXIMA si MULTA, pana la luna si inapoi!
BIRI _ auzi tu.. "orasel prafuit" Bai vezi ca vorbe' de o capital' eropeana!!
La discursul nr doi, ma abtin acu, am de facut papa de bebe. De fel as putea scrie o carte la subect!
IOANA - sigur nu pove de ai mei??? Probabil ca mai sunt niste dedesubturi colo, in rest treaba e ABSOLUT IDENTICA!!! Insa la ai mei, adica socrii mei, zau ca nu am ce le reprosa. Sunt in varsta. Asa stiu ei. Nici nu au avut telefon pana acu vreo 10 ani. Nu suna la noi niciodata. Eliza nu vrea sa vorbeasca cu ei la telefon. Nu cred ca are ce, nu "simte". Ei nu zic nimic de mofturi, e cumnata-mea campioana la asta. Desi habar n-are cand e ziua fetelor si mda, singurele nepoate acusi. Ma rog, mai au doi nepoti dar au 18 ani si sunt tot departe, nu e ca si cum concureaza la copilarie...
Dar zau, ei asa sunt. Se mai joaca "bau" cu ele, intr-o pauza intre muls si prasit.
Ma scoae din sarite mancatul haotic. Fiecare cand are foame, ce are chef si unde are chef 
Ma crezi ca plec cu haleu la mine?
Nu mancare gatita, vorbesc de astea, pentru dimi si pentru seara... 
Evit cat pot sa ma duc, desi e frumos si ne simtim bine teoretic. Dar stau stresata cu fetele. Erika a fost o singura data in acest an, 2 zile. Eliza, adunat, nu are 2 saptamani acolo. ADUNAT!
ELLA - pai nu asa se face cura nene.Nu mai manca putin! Ca te ia lesinu pe caldura asta! Ia-ti doo trei kile de morcovi si rontaiela ei! Gref mult. Slabesti de urgenta, zau. Tina cana cu apa colo si bea constant, o cana la trei ore macar. Si lactate ca sa nu te decalcifiezi ca mine ca nu de alta, da' incepi sa scapi lucruri din mana, ca te ia tremuriciu;!