Albinute & bondari de mar-apr '07 (122)
Raspunsuri - Pagina 15
diana_jors spune:
Hello,
in primul rand multumesc pentru urari

rein, exista scaune cu spatar detasabil, si dupa ce creste suficient incat sa nu ii treaca centura masini chiar peste gat poti sa il lasi numai cu inaltatorul. Din ce am inteles eu cam asta e problema/criteriul (pozitia centurii masinii), nu neaparat cate kg are.
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
elyanne spune:
La multi ani Diana si Gabi!!!
Noi am lipsit motivat... am fost plecata cu baietii pe la tara... a plouat, dar au stat prin curte cat s-a putut... nu vreau sa ma gandesc cate masini am de spalat 
Despre scaun de masina... eu le-as lua inca scaun... daca se poate cu centuri proprii... sunt alea mai usurele, urmatoarea categorie de varsta... in care prinzi copilul ori centura masinii, ori au centuri proprii... cica ar fi mai sigure cele cu centuri proprii... iar ca sistem de prindere de masina... isofix-ul e mai sigur decat centura... si unele pot ramane doar inaltator cand e cazul...
Mie mi se par prea mici doar pentru inaltator... si nu ca nu ar ajunge centrua unde trebuie, ca ajunge... dar scaunul ii si protejeaza... iar inaltatorul doar il ridica sa-i via centura unde trebe...
Am si eu piticii mei legat de asta
... mai ales cate aud de la soata legat de accidente
Doamne fereste
Siuta spune:
Draga Kitty, sper ca Giulia si-a mai revenit .
Gabi si Diana, LA MULTI ANI ! ( scuzati intarzierea, dar ieri nu am avut net ). Sa fiti sanatoase si voioase .
Iunita, noi nu avem problema asta pe care o ai tu de cand am renuntat la pampers, din fericire. Insa cand o sterg imi tot spune ca o doare iar cand ii dau cu crema, nu mai are nici o problema...nu stiu daca trebuie sa ma ingrijorez sau nu...
Chiar, noi nu am mai fost la pediatrul Anastasiei de la ultimul vaccin , adica de la 1 an si 3 luni..ar fi cazul sa mai trecem, nu? Voi cat de des mergeti la consult cu copilasii ?Oricum, in curand ne vom pregati de vaccin...of.
Va doresc o zi minunata
pupam stupul cu mic, cu mare
Andreea, mamica de Anastasia
http://community.webshots.com/user/Siutaa?vhost=community
elyanne spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Siuta noi nu am mai fost la pediatrul Anastasiei de la ultimul vaccin , adica de la 1 an si 3 luni..ar fi cazul sa mai trecem, nu? Voi cat de des mergeti la consult cu copilasii ?Oricum, in curand ne vom pregati de vaccin...of. |
Ce vaccin?
Noi mergem cand e nevoie... dupa 2 ani ne-a chemat doar daca e nevoie... si in fiecare an la revizie... daca nu ma idam pe acolo (as vrea eu sa nu am nevoie
Crina_mio spune:
Rozi

Gabi

Diana

Sa fiti sanatoase si sa va bucurati in voie de comorile voastre!!!
Noi suntem bine, de diseara sper sa am si net si o sa fiu mai activa, mai ales ca de vineri o sa am si puiul acasa ca intru in concediu (eu, ca sotul intra abia in august). De vineri s-au cam naruit planurile noastre de vacanta (ne-a prins radarul cand mergeam spre rucar sa o luam pe Maya si i-a suspendat sotului carnetul, iar dovada ii expira pana plecam la mare, asa ca trebuie sa rugam pe cineva sa ne duca si sa vina sa ne ia
. Si aveam in plan sa mergem sa vedem si Balcicul ... sunt necajita ca tocmai acum s-a intamplat si suparata pe mine ca nu m-am invrednicit si eu sa-mi iau carnet
Super poezioarele pe care le-ati postat, a invatat si Maya pe cea a lui Patei cu papusica si o sa incerc sa o invat si pe cea a lui pisik, dar mi se pare tare lunga ... bravo Nores ca a retinut o poezie atat de lunga. Daca mai stiti poezioare scurte mai postati-le sa ne mai inspiram.
Cu noua parte a corpului descoperita de cand nu mai are pampers si Maya a avut o perioada cand tot ducea mana acolo, dar nu a personificat-o ca Iarina
. Pana la urma i-a trecut, asa ca rabdare.
Siuta Maya a avut o perioada in care se plangea ca o ustura pushu, i-am facut si un sumar de urina si nu a iesit nimic asa ca i-am facut seara baita cu ceai de galbenele si o tineam mai mult in fundulet in ceai si nu s-a mai plans, sper sa mearga si la voi.
De o saptamana nu mai vrea nici pampersul de seara si de cele mai multe ori se trezeste o data in timpul noptii si o pune mama pe olita sau se tine pana dimineata, asa ca am scapat de papers. I-am zis sotului ca ar trebui sa-i cumparam in fiecare luna cate ceva din banii pe care-i dadeam pe pampers![]()
E o smechera si o rasfatata (dezavantajul de a lasa copilul la bunici), dar si geloasa si posesiva, sper sa se mai schimbe. Ultimele 2 saptamani a fost mama singura cu ea si cu Ioana (nepotica de 1 an) si nu putea sa o ia pe ioana in brate ca vroia imediat si maya iar mama de dragul lor le lua pe amandoua in brate. Noroc cu Alex care a ajutat-o, ca altfel nu cred ca reusea sa se descurce cu amandoua. De spatamana asta i-a venit acasa si cea de-a 4-a nepoata, asa ca avem gradinita pe perioada verii
Am vazut f. multe poze cu printese si baietei nazdravani, de prin concedii, frumosi toti
si sanatate tuturor
Crina & Maya Georgia
Decembrie 2008
pisikuta spune:
daaa, si elena farago scrie minunat ptr copii! m am uitata la diverta si carturesti, dar n am mai gasit poezie frumoasa ptr copii editata. mai copiez de pe net, prin curtoazia altora..
da, nana stie poezia aia pe de rost. kit, cred ca tu poti cel mai bine sa ti o imaginezi cum face, dupa recitalul cu ingerasul dat in masina...
dar ati vazut cum le place lor sa recite, tu ncepi versul si ei termina. asa ca e simplu. daca o las singura, poate sa recite si asa. mintea lor retine extrem de usor, oricat de mult. e cruda, ma, nu ca la noi, la mine-ma rog, care uit si acu' 3 minute ce faceam...
asta, de pilda, e un pic anacronica, dar tot trebuie s o recite in fiecare seara la culcare, altfel nu merge somnul...ii place mult.
La pasti
george-toparceanu
Astazi in sufragerie
Dormitau pe-o farfurie,
Necajite si manjite,
Zece oua inrosite.l
Un ou alb, abia ouat,
Cu mirare le-a-ntrebat:
- Ce va este, fratioare,
- Ce va doare?
Nu va ninge, nu va ploua,
Stati gatite-n haina noua,
Parca, Dumnezeu ma ierte,
N-ati fi oua…
- Suntem fierte!
Zise-un ou rotund si fraise
Langa pasca cu orez.
Si schimbindu-si brusc alura,
Toate-au inceput cu gura:
- Pan’la urma tot nu scap!
- Ne gateste de parada.
- Ne ciocneste cap in cap
Si ne zvarle coaja-n strada…
- Ce rusine!
- Ce dezastru!
- Preferam sa fiu omleta!
- Eu, de m-ar fi dat la closca,
As fi scos un pui albastru…
- Si eu unul violet…
- Eu, mai bine-ar fi sa tac:
Asa galben sunt, ca-mi vine
Sa-mi inchipui ca pe mine
M-a ouat un cozonac!…
iunita: ok, intalnim balaurii! veniti in cta/mamaia?
la noi reduta aia a cazut demult. a cucerit o dupa ce a tatonat terenul exact ca si iarina, dar s a intamplat cu multe luni in urma. n ai ce i face. gaseste ea alt camp de explorat, da i timp ![]()
rein: eu as opta ptr un inaltator. e mai comod decat scaunul auto. sau, daca iei scaun, eu ti as sugera sa eviti asta, KEY 1 X PLUS CHICCO, e foarte rigida inchiderea si pe mine ma scoate din calm pana o fixez in el. si cred ca n general astia ed la chicco au prinderea mai greoaie. am avut neonato si era o bomboana.
kit, un pupic la giulic!
anne: zi, ma, cum a fost la concerte!
intri fuga, nu raportezi nimic, nu tu, nu copil...
fete, va pup, n am inspiratie zilele astea...
mama de papusha si cateodata balaur, Nana
Asa creste o fetita
Varsta mea
norah
Everyday is the right day
magdalena76 spune:
Buna fetelor!
Gabi ..... Vin la apel.... ca am vazut ai intrebat de mine.
Inca nu am ajuns la zi cu cititul dar recuperez, promit.
La sfarsitul lunii trecute ma duceam la politie (ca acum sunt abonata la cate reclamatii mi-a facut „iubitul sot”) sa mai dau o declaratie si am avut incredibilul noroc sa dau peste singurul politist destept. Omu’ cu vechime in munca, i s-a facut mila de mine si mi-a spus ca pot sa-l dau afara din casa pe sot intrucat locuinta este a mea inainte de casatorie si chiar daca este locuinta comuna, este pt ca eu am fost de acord sa-l accept pe sot in spatiu, si daca nu mai sunt de acord sa locuiesc cu sotul inseamna ca nu mai este locuinta comuna. Si, mai mult, este incalcat dreptul meu la proprietate, drept garantat de constitutie si care la noi in tara nu se respecta pt ca inca suntem comunisti, ca numa’ pe vremea lui ceasca chiriasul avea mai multe drepturi decat proprietarul.
Recunosc ca m-a dat pe spate, ca nu ma asteptam sa-mi mai dea cineva dreptate, mai cu seama un politist...... asa ca nenea asta, sa-i dea dunezeu sanatate!, a vorbit si cu agentii aia de venisera si mi-l bagasera pe sot in casa si le-a explicat cum vine treaba cu domiciliul comun.
Asa ca cu mare drag, si si mai mare urgenta, am schimbat yalele si l-am anuntat pe sot ca o sa stea la mamica lui, aia care l-a invatat pe el care-i sunt drepturile (ca obligatiile nu exista, ca vorbim de puiu’ mamii)
De aici a devenit distractiv.... iar sotu s-a dus la politie, iar a venit cu politistii la mine acasa, era sa-i dea cu geanta in cap lui tata de nervi ce avea .... pe scurt a facut spume la gura cand a vazut ca nu-l primesc in casa si politistii imi dau dreptate.... si nici amenda nu primesc....
magdalena76 spune:
Aaaaa si sa nu uit sa va spun ca inainte de asta m-a imbrancit de mai multe ori cand eram cu Vladut in brate, asta pe principiul ca nu am cum sa-l reclam ca nu am dovezi (adica vanatai).....si eu primesc ceea ce merit ca daca am fost fraiera si l-am primit in casa, ca acum are aceleasi drepturi pe care le au si parintii mei. Si ca sa fie totul frumos a intrat si in partea de casa a alor mei ca sa le explice cum sta treaba, si m-a mai imbrancit si acolo un pic, asa ca sa ne arate el cine-i seful..... asta pana l-a dat tata afara din camera.
Mai frumos a fost si ca a incercat sa-mi fure actele pe care le copiam pentru dosarul de partaj, ca doar omu’ a muncit in anii astia si pentru stresul de a sta casatorit cu mine i se cuvin daune morale. Adica nu vrea sa impartim bunurile comune, vrea sa-i dau bani sa-si plateasca avans la casa (ca daca eu am casa de ce sa nu aiba si el).... vrea bani mai mult decat a castigat el toti anii de casatorie si fara sa tina cont de ce a cheltuit pentru el sau pentru copil... si daca eu nu sunt de acord sa-l platesc inseamna ca sunt hoata si l-am furat.... si de acici alte injurii adresate mie si parintilor mei.
magdalena76 spune:
Buun, sa revin la partea cu datu’ afara, ca nu se termina aici....
Pana la urma l-au convins politistii ca nu are dreptate, dar.... omu’ s-a dus la sectie si mi-a mai facut o plangere, drept pentru care, in ziua urmatoare, iar m-am plimbat la politie si am dat declaratii.... in fine, termin cu toate astea si in ziua urmatoare am plecat la mare ca scapata din pusca si stresata de ce o sa se intample in lipsa mea. (ca sotu ma menintase ca sparge yala, ca-mi face proces de reintegrare in domiciliul... si multe alte variatiuni pe aceeasi tema)
magdalena76 spune:
La mare am avut o saptamana de vis, mi-am adus aminte cum este sa dormi o noapte cap-coada fara stres si fara certuri. Vladut a fost adorabil, si toata ziua a stat numai in apa. Mi-a placut ca este sociabil si s-a impacat bine cu alti copii. Ce mai, pe scurt am avut un concediu linistit si mi-am incarcat bateriile.
Asta a fost partea frumoasa pentru ca imediat ce am venit de la mare iar m-am dus la politie sa mai dau o declaratie, ca iar m-a reclamat sotu’ ca nu-l primesc in casa. Intre timp am aflat si de ce am avut liniste la mare.... pentru ca sotu s-a dus cu gura mare in audienta la seful sectiei de politie sa i se faca dreptate..... si a plecat desumflat cand i s-a mai spus o data ca nua re dreptate, plus ca a aflat ca daca sparge yala este caz penal – violare de domiciliu.