Licurici de Ianuarie-Februarie 2009 (36)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Buna fetelor,

Alina, eu am facut Dry Test la Medsana si stiu ca riscul de SD incepea de la 1:250. Cum au spus si fetele, amniocenteza este cea mai sigura cale de a afla. Cu toate acestea, acum vreo 2 luni am citit in Revista Super BEBE sau Revista Baby sau ceva cu bebe (o sa o caut), ca exista un nou test de sange, revolutionar, care stabileste exact daca copilul are probleme genetice. Iti spun maine daca gasesc revista.

Asparagus, mucilagiul de orez te scapa de probleme. Nu uita insa sa il fierbi f mult si sa nu il folosesti decat in ziua respectiva. Mai sunt produse speciale la Topfer de ex.
http://www.toepfer-gmbh.de/index.php?article_id=127&clang=1
http://www.toepfer-gmbh.de/index.php?article_id=128&clang=1

Fara cartof si sucuri de fructe.

Naty, imi pare rau ca aveti probleme. Sa dea Domnul sa se rezolve si sa nu mai fiti bolnavioare.

Eu azi am facut o alergie puternica la ceva incat am ajuns la spital unde mi s-a facut hemisuccinat pe vena pt ca deja eram f umflata, cu edem facial, mancarimi de ochi si nas, respiratie ingreunata si tahicardie (ultimele zici eu de la panica). Nu va zic ca am fost la 3 clinici pana sa se uite cineva la mine, tot Euroclinicul m-a luat repede si m-a rezolvat. La Floreasca, daca nu esti cod rosu nu are rost sa mergi, acolo merg cazurile grele si ii respect pt ceea ce fac, mai ales ca ei au salvat-o pe Alexiuta. Mai am o doza maine si sper sa fie ok.

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Riscul de SD difera in functe de varsta mamei, nu exista o valoare universala unde incepe sau se termina riscul. Pentru varsta de 35 de ani cutoff-ul; este 1:365, deci ce iese cu risc sub 365 e suspect.
Iar pt trisomia 21, varsta mamei 35 de ani cutoff-ul este 1:270 (sunt mai multe forme de trisomii).

Alina uite aici un articol complet care vorbeste de analizele necesare, riscuri, etc
http://www.aafp.org/afp/20000815/825.html

Este si un grafic care arata cum variaza riscul de a avea un copil cu DS in functie de varsta mamei si alti factori.

Mult noroc finutei tale!

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Ce as face eu?Asparagus i-as scoate TOT si m-as intoarce la pctul zero, acum cat inca se poate...As baga doar lapte fara lactoza cateva zile.Speranta mea este ca ar merge si s-ar imputina scaunele si apoi as incepe sa adaug mar copt dex ca fruct si supa/piureul de legume facut de mine pt inceput.Apoi cerealele cu orez si atat, evident fara gluten/chiar orez fiert mucilagiu.

Multum de intrebare, Ochila si cu mine ne -am imprietenit tare si ne iubim mult de tot , imi e dor de el cand nani...offf dar e greu si sunt obosita si nemultumita, mai explodez din cand in cand dar acum mi a trecut cheful de intoarceri marete la servici si altele in genu' pt ca ador sa stau cu papacelul mic.

Miere da este o posibilitate.Succes cu oxidul, si papacel a avut ceva bubitze si nu mai treceau si am dat cu crema primita de mine cu oxid de zn de la Uriage.

Ce-mi amintesc acum cat papa Radu, Ochila a adormit mai rpd azi:

Alina 1976 ffff frumoase pozele in care sunteti cu urechiuse aman2.Cu ce ocazie?Ana stie?si invata-ma si pe mine sa mi prind prosopul asa ca o lady, nu am stiut niciodata!

In rest la varsta finutei tale da, mereu va iesi prost TT,DT,DT.Plicul nucal bun, morfofetala buna....sunt ca sa ii creasca moralul.Sotia medicului meu a nascut al 2 lea copil la 39 ani...6 TT proaste cu risc crescut, 2 bune...voia amnio si ginecologul meu nu a lasat-o....decizia e a mamei cunoscand toatea riscurile.Personal as face amnio fara discutie.

Micola l-am vzt pe ce Alexutzu cu buburuza lui ce dragutz si ce catei are el acolo mai mai!si cat par!!!!!!!!!

Veronica fiica ta nu numai ca o cheama Alice asa cum visam eu dar este ffffffffff frumoasa si expresiva, ochi frumosi, codite...ehehe iubitoare de tzitzi...Pune fata in scaun de masa chiar dc nu sta in fund.Mai inclinat dar pune bebe acolo, asa cred ca iti e mai usor.

Aalina ce de jocuri aveti!!acum eu sunt invidioasa...

Cami offffffffff ..nu ne parasi, mai treci pe aici si da-ne vesti.Saraca Alina ...nu e drept

Venerata bine ai venit inapoi.Mai pune poze ..azi inainte sa scrii le vizionasem pe cele de pe picasa pt ca ma uitasem la linkul Veronicai si asa am ajuns si la ale tale.

Ciufik nu ai alta sol decat D.Si pn la urma va vrea sa pape ..nu am apucat sa scriu azi cand intrebai dar da i supa IMEDIAT la trezire, asa mi-a fct si mie azi nu a vrut, facut nani si apoi bagat supa.Si eu am pus si piept de pui azi-20 grame.

Va pup pe toate nu vreau sa uit pe careva dar am uitat ...sigur

Alinuk v-am vzt si pe voi...mi-am amintit , ce dragutz ca Andu voteaza acolo.Ochila da cu palma in tastatura de o ia naiba...oricum trage deja tot ce prinde...

POZE BOTEZ ANDREI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Stiam io...Naty ...offf o iau una de la alta , asta fac asa se intretine treaba.Cat priveste burtica o eco si niste analize sgv +coproparaz sa elimini cauzele organice --si apoi dc totul e ok mai vedem.Sanatate fetelor tale si pupici

POZE BOTEZ ANDREI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

eu nu stau mult,doar va dau la toate. maine zburam spre Romania.
sa ne "auzim"cu bine!
multa sanatate la licuricii bolnaviori

29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

ooff, si-a facut un obicei sa se culce tarziu si sa adoarma asa greu seara... ii dau si cereale( 2 masuri de lapte praf la 30 ml de laptic), apoi san..ce sa-i mai fac?, ca eu pe picioare nu-l dau, ca stiu cazuri de copii care nu adorm decat leganati pe picioare, si la 3 ani!!!!
LA MUTI ANI TUTUROR SARBATORITILOR DE AZI!!!!
Nici pe mine nu ma doare niciun strop operatia, dar tot am o dunga rosie, nu s-a albit inca..
Naty, sanatate la fetite!
Ca tot se vorbea de prelungirea somnului, eu ori nu-l bag in seama, ori pun repede o mana pe el, un pic apasat si gata, adoarme la loc..
Dark, ce frumos suna gimnastica in grup, as vrea si eu...
Nici noi nu vrem bieron, sambata am fost la o nunta si s-a chinuit mama noaptea cu biberonul...cica il molfaia degeaba, nu tragea din el...i-am dat intr-o zi fructele din canita si tragea, nu a "comentat", numai ca nu prea venea, decat f putin suc de portocala, ca ma-sa ii dadea piure de fructe in canita. Ideea a fost sa vad daca trage sau nu...si trage! deci, de la 6 luni o sa bem si noi apica, si direct din canita..Acu' nici nu stim ce gust o avea apa..
Irina, dar vad ca te-ai pus rau pe Ochila cu dive...
Lisa , drum bun
bee, bine ca esti bine acum
mesaju l-am inceput la 23.30..Alexutu deja de 30 de min..
ma bag si eu, va

de Alexutzu 21.01.2009
! Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sanatosi! !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Irina ce avansati sunteti la diversificare...piept de pui deja? Cred ca Andrei este primul care mananca () carnita din grupul de licurici.

Eu o sa bag carnea dupa 7 luni. Si sucurile tot de la 6 luni. De la 7 la 8 luni bag galbenusul de ou. De pe la 8 luni branza, iaurt. Dupa aia mai vedem:))

Micola, Aidan a adormit leganat pe picioare de la 2 la 4 luni, apoi nu a mai vrut sub nici o forma. Eu zic sa nu iti faci griji.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

ma bag si eu la

mamici si licurici
Mama fericita de Alexutzu 21.01.2009
! Doamne ajuta toti copiii sa creasca mari si sanatosi! !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciufik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina1976

Anca, Ciufik, Idaira , multumesc mult pentru raspunsuri. Fina mea este trecuta de 35 de ani intr-adevar...deci si asta cred ca a contat la statistica aia. Maine o sa faca din nou la Medsana si asteptam 3 sapt cu sufletul la gura sa vedem ce si cum. Doamne sa nu fie ceva rau!!

Alina, eu pe foaia de la CMU aveam doua riscuri, unu legat de varsta, care era ok si unu legat de ce au analizat ei din sange si ala mi-a iesit prost.
Tinem pumnii pentru finutza ta. Eventual sa faca si o programare pt amnio- dupa sapt 18-19 (riscul de avort e mai mic, pt ca e lichid mai mult) pt ca dc rezultatul nu e bun sau e sensibil apropiat de asta, insa fara risc, sa aiba programarea facuta, ca e destul de complicat si cu programrile astea, mai ales la pivat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciufik spune:

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

Irina, multam, deja i-am dat cu crema cu oxide de zinc incepand de ieri si deja azi este muuuuult mai bine, a inceput sa isi revina pielicica.
El pana acum nu a avut probleme din astea, il spal cu produse de la Aveeno, dar cred ca mare parte din vina o port eu ca nu il schimbam noaptea, dormea de la 8-9 pana a doua zi dimineata cu acelasi scutec ca mi-era mila sa-l trezesc sa ii schimb diaper-ul. Problema asta a inceput sa apara in momentul in care am inceput sa il pun la culcare la 8 in loc de 11, deci s-a marit intervalul in care statea cu scutecul ud pe el. Acum ma trezesc special pe la 3 noaptea sa-i schimb scutecul.

Miere nu cred ca asta e motivul. Si Andrei sta neschimbat de la 9-10 seara pana dimineata la 10, pt ca altfel l-as trezi de tot si nu ar mai adormi. Atata timp cat nu face kk (si ,din fericire, noaptea nu face) nu il schimb.
Se trezeste cand il schimbi la 3?

Mergi la inceput