Licurici de Ianuarie-Februarie 2009 (36)
Raspunsuri - Pagina 18
anca_ spune:
Lisa, drum bun, sa ajungeti cu bine si nu prea obositi!
Miere, noi urmam cam aceeasi schema ca si voi cu diversificarea, pana una alta doar legume/fructe si cereale. Urmeaza carnea, pe la 6 luni jumate cred ca o sa o introducem, vedem cum progresam pana atunci.
Ciufik spune:
Irina - azi i-am dat legumele imediat cum s-a trezit, e drept era ora 18 si nu a vrut. A avut in meniu: cartof, morcov,ardei gras, pastarnac, dovlecel si putin ulei de masline. pana nu am combinat cu mar+morcov hipp (mai mult de asta) nu a vrut. pe urma am bagat si niste cereale, ca nu se saturase, dar nu vroia. 
Din pacate, niste studii noi (nu mai stiu care, cum, unde, dar anul trecut in vremea asta am citit muuuult de SD) arata ca riscul este f crescut la mame de 28 ani si se nasc copii cu SD pt ca mamele tinere sunt cele care fac cele mai putine teste, caci se presupune ca sunt sanatoase, bla, bla.
Lisa - drum bun!
Micola - eu stiu ca cerealele nu se dau la ultima masa ca se digera greu. Plus, la cat de obosit e Andrei si eu la ora de somn nu ma vad dandu-i ceva cu lingurita. Incearca sa ii dai mai devreme cerealele si la culcare numai san, poate adoarme mai repede. Pt ei e f solicitanta masa (si pt noi de altfel
, masa lor).
miereamara spune:
Andreea, eu cred ca asta este, pt ca eczema a aparut cam in perioada cand a inceput sa stea mai multe ore ud. Plus ca uneori dimineata il gaseam ud pana la gat (pe burta), iar acolo unde i-a iesit diaper rash-ul se strange cel mai mult pipi. Poate Andrei e mai putin sensibil sau poate s-a obisnuit, nu stiu.
Nu se trezeste cand il schimb pt ca il culc doar in tricou si diaper si e super usor sa i-l dau jos
. Nu stiu dc o sa fac chestia asta si in viitor, dar macar acum pana ii va trece.
Lisa, drum bun!
Have a safe flight si sa ne auzim cu bine cand ajungeti in partea cealalta a baltii!
Eu am renuntat la ideea de a mai merge in Romania. M-a luat o frica teribila cu toate avioanele astea prabusite in ultima luna. Daca imi revin pana in septembrie cu moralul, poate merg in decembrie.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
miereamara spune:
Andreea, se nasc mai multi copii cu SD din mame tinere pt ca natalitatea este mai mare la grupa de varsta 20-30-35 de ani comparativ cu 35-40 de ani.
In continuare factorul determinant in aparitia SD-ului este varsta mamei (respectiv calitatea ovocitelor) si mai nou, si a tatei, deci intr-un cuvant varsta parintilor,cu cat sunt mai batrani cu atat riscul este mai mare. O femeie de 45 de ani are risc de 1 la 8 sa aiba un copil cu SD. Dar asta nu inseamna ca o femei de 20 de ani nu poate avea un copil cu SD, dar riscul este considerabil mai mic, ceva de genul 1 la 3000 parca.
Si eu stiam la fel, cerealele nu sunt indicate a se da inainte de culcare, pt ca digestia este ingreunata si pe termen lung pot aparea probleme.
Ciufik spune:
Miere - inca una si ma duc
, ca mi's kukuvea si cine stie ce planuri are Andrei cu mine maine.
Probabil ca ai dreptate cu Sd, de fapt e logic.
Aidan, sa treaca bubitzele. Nu stiu dc s-a obisnuit A, ca in primele luni il schimbam noaptea inclusiv de haine, ce naiba era in capul meu nu stiu
, dar atunci adormea rpd, nu ca acum.
Pup
miereamara spune:
Mi-am adus aminte, noul test de care vorbea FlowerBee este un test non-invaziv, in care se testeaza sangele mamei, mai precis DNA-ul fetal din sangele mamei, nemaifiind nevoie de amniocenteza. Intai separa DNA-ul fetal de cel matern, apoi compara cantitatea de DNA din doi cromozomi diferiti, cautand an extra copy a cromozomului 21, cel care este raspunzator pt aparitia trisomiei 21.
Nu stiu dc se face in Romania, stiu doar ca prin februarie inca erau trials in desfasurare pt acest test aici in usa (a fost dezvoltat de un laborator din USA).
miereamara spune:
Cum mey il schimbai si de haine
? De ce?
Pupic si noapte buna!
Daiopri spune:
greu, greu ma tin de voi![]()
In primul rand LMA Selene, da ti se indeplineasca si cea mai mica dorinta!
Si LMA tututor licuricilor sarbatoriti.
Lisa drum bun in tara si o vacanta cat mai placuta.
Anuta scumpa.
Ariya multa sanatate si refacere rapida baiatului. E tare greu dar incearca sa fii puternica. o sa fie bine.
Miere eu am folosit mereu bephantene din tara pt iritatii. Si merge perfect. Sa iti trimit? Nu cred ca e necesar sa te scoli noaptea sa il schimbi mereu doar daca e ud. O sa treaca si iritatia. Sa mai zic ca vazut poze frumoase si imi vine sa
? Ce iti zisei eu cu piscina si bronzul?![]()

Irina, bine ca ati luat o pauza. Pararea mea sincera e ca trebuie sa le mai dai pauze la rude si chiar la parinti ca numai stresul de la ei nu va trebuie. Da cum ziceam cresteti voi mari
Crisppy cel mai bine ar fi sa ii faca analiza la spital cu introducerea direct in cucustiuc. Si eu l-am chinuit pe cel mare odata, si pana la urma nu avea nimic.
aalina tu nu mai scrii nici ici? Te-ai suparat pe mine?
![]()
Flower sanatate multa.
Natu sanatate la fetite. Aparagus nici eu nu stiu solutii dar cum zicea Irina poate ar face sens sa incerci.
Anca bravo ca v-ati distrat. Si la noi a fost liber miercuri si si-a luat si sotul joi si vineri si am stat doar in plimbari. Tare bine este desi cu bb mic is cam sub stres. El se comporta f bine, doar ca ma obisnuisem cu cel mare sa il duc si sa nu am grija lui cat se joaca![]()
Dark, Ciufik
pt gandurile bune.
Noi suntem bine. Pisoiul meu tot se trezeste noaptea sa pape o data pe la 2-3. Nu mai zic ca am incercat cu ocazia plimbarilor toate variantele de somn de culcat devreme tarziu si tot asa.
Ca v-am zis ca al meu e matinal![]()
Si indiferent de ora de culcare tot cu noaptea in cap e![]()
da insist. Apoi la cine sa il trimit si eu la diversificat?![]()
Ca pe baza mea o sa il diversifice nevasta![]()
Cami, sanatate Alinei.
No, cu asta chiar m-am dat singura gata, ca mi-am amintit atatea:)))
Numai bine tuturor
miereamara spune:
Daiopri
la pisica mama, pisoi si motan! Sper ca sunteti bine cu totii, vai ce mare s-a facut pisoiul, dar cred ca ti-am mai zis asta nu?:))
Buna idee cu Bephantene, Sinzi e in tara, o sa o rog pe ea sa-mi aduca.
lisa79 spune:
multumesc fetelor.
casa e cu curu-n sus
,da ramane furnica(cristi
)care are o problema cu curatenia
...doar el face curatanie in casa
(rusine mie
sau bravo pt asa barbat
).
hai ca ne auzim din Romania.
miere,california baby au produse pt diper rush si crema petrinii este excelenta.noi nu am avut niciodsata probleme.

la toate!
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!