Licurici de Ianuarie-Februarie 2009 (36)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

asparagus
Poti fierbe faina de orez( dai orezul prin rasnita de cafea!)in apa si o poti folosi in loc de apa cu care ii faci laptlele praf.Hidrateaza-l cit mai mult,pt ca prin diaree pierde f mult lichid!Pt refacerea florei microbiene ii poti pune un pic de glucoza(pulbere),in mucilagiu.Merele coapte la cuptor iarasi sint bune.
Sper sa-i fie de leac mititelului!!!

in caz ca n-ai gasit reteta mucilagiului:doua linguri(de supa) pline cu orez se spala bine in mai mult ape, pana apa ramane limpede. Se pune orezul intr-o oala mai mare, de preferat mai cilindrica peste care se toarna un litru de apa. Se acopera cu un capac si se lasa 10-12 ore apoi se pune la fiert pe foc mic si de fierbe in jur de o ora si jumatate. Dupa fierbere se strecoara prin tifon sau o strecuratoare din plastic. Lichidul rezultat mai exact mucilagiul respectiv se poate folosi in decursul unei zile si laptele praf are un gust mai bun utilizand acest mucilagiu de orez.

Carla
Povestea Carlei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciufik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina1976

Fetele, am si eu o intrebare (oarecum offtopic). Fina mea este gravi in 14 sapt si la Dry Test i-a iesit riscul de SD 1:190. Pe rezultat scrie "Risc crescut de Sindrom Down".
Dr ei (care este unul din cei mai renumiti din tara) i-a zis sa repete testul.
Eu nu mai gasesc foaia cu rezultatul meu facut cand eram cu Sabinutza in burtica.
Care din voi mai stie cat a avut...si ce parere aveti de acest risc??
Stiu ca nu are valoare de diagnostic...dar stiti cum e...ea isi face saraca probleme, dupa 2 sarcini pierdute ...

VOTATI SABINUTZA, avem sansa sa castigam:
www.helpnet.ro/?mid=53&kinderID=277" target="_blank">http://www.helpnet.ro/?mid=53&kinderID=277

SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Off, ce rau imi pare. Din pacate, stiu ce e in sufletul ei. Mie mi-a iesit 1/120 la Dubku Test la CMU, a cazut cerul pe mine. Eram in sapt 14, parca, nu mai puteam repeta, mai puteam face Triplu Test, am si avut de gand sa fac in 2 locuri, am facut vreo 3 eco, o luasem razna, pana m-am dus la Badiu si mi-a interzis sa ma mai stresez asa, sa ma pregatesc psihic sa fac amnio- si sa stim exact cum stam. Mi-a spus ca e f posibil ca TT sa iasa bine si atunci ce o sa fac? o sa ma prefac ca nu am facut DT? o sa stau cu stres 6 luni?
Am facut amnio- la Silviu Predoi, la Medlife, e cel mai bun, face cele mai multe amnio- si cond de la Medlife sunt f bune. Nu s-a intamplat nimic, dupa cum bine stiti, Andrei a venit pe lume pe 27 dec .
Amnio- am facut-o anul trecut pe 14 aug (nu o sa uit niciodata ce frica mi-a fost) insa e floare la ureche, stresu' dinaite e naspa. Nu simti decat o presiune, fish testul (adica testul rapid) il primesti in max 1 sapt, cariotipul in 3 sapt. m-a costat 19 mil, dar am stat linistita ca copilul meu nu are SD. daca fish-test-ul e ok, asa va fi si cariotipul.
Stiu ca am luat antibiotic 3 zile dupa amnio, incepand cu ziua in care am facut, apoi no-spa si scobutil, am stat acasa 1 saptamana si in ziua aia nici nu m-am ridicat din pat si am baut vreo 4 litri de apa. Nu e nevoie de un repaus asa mare, dar am zis eu sa fie ok, iar sa bei multe lichide e f imp, ca sa formezi la loc lich amniotic care s-a extras.
Dc vrei poti sa-i dai finei tale nr meu sa ma sune sa in pov mai multe.
Aaa, si lich amniotic e trimis la un lab in De ca sa fie analizat, nu in Ro. Medlife si CMU sunt singurele clinici care analizeaza lich in De, restul in Ro (sau cel putin asa era anul trecut).
Dc as mai fi in situatia aia, as proceda la fel. Amnio- nu e asa horror precum pare.
si toate gandurile bune pt fina ta. O sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina1976

Fetele, am si eu o intrebare (oarecum offtopic). Fina mea este gravi in 14 sapt si la Dry Test i-a iesit riscul de SD 1:190. Pe rezultat scrie "Risc crescut de Sindrom Down".
Dr ei (care este unul din cei mai renumiti din tara) i-a zis sa repete testul.
Eu nu mai gasesc foaia cu rezultatul meu facut cand eram cu Sabinutza in burtica.
Care din voi mai stie cat a avut...si ce parere aveti de acest risc??
Stiu ca nu are valoare de diagnostic...dar stiti cum e...ea isi face saraca probleme, dupa 2 sarcini pierdute ...

www.helpnet.ro/?mid=53&kinderID=277" target="_blank">http://www.helpnet.ro/?mid=53&kinderID=277

Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Citi ani are prietena ta? daca e trecuta de 35 e un factor in plus..Mie mi-a iesit 1:250 la TT,si la DT la fel de mare,si am facut amniocenteza,e singura care te scoate din dubii si din minti....Acuma,pina mi-au dat rezultatul am crezut ca innebunesc...eu am pierdut 3 sarcini,tremuram toata numai la gandul ca ...dar a trecut!!! 15 zile dupa amnio,am stat numai in pat,mi-am cumparat un bazinet de plastic si am rezolvat probl necesitatilor fiziologice.

Carla
Povestea Carlei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Anca, Ciufik, Idaira , multumesc mult pentru raspunsuri. Fina mea este trecuta de 35 de ani intr-adevar...deci si asta cred ca a contat la statistica aia. Maine o sa faca din nou la Medsana si asteptam 3 sapt cu sufletul la gura sa vedem ce si cum. Doamne sa nu fie ceva rau!!

Naty, Asparagus, am vorbit cu mama finului meu si mi-a zis ce analize i-a facut lui Andrei:

Din KK:
- Examen coproparazitologic
- Examen coprocultura
- Coprocitograma

Din sange:
- la capitolul Biochimie - Tripsina si Proba de digestie
- IGe (ca sa vada daca este alergic la ceva)

Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Asparagus fara cartof in regimul de diaree si neaparat fara lactoza si fara gluten.Nu cred sa fie o boala infectioasa pt ca nu ai spus sa se fi modificat si starea generala a copilului.Mai degraba o intoleranta.

Cateva intrebari:
-- greutatea cum este in urma acestei situatii?
--inainte cum avea scaunul?
--ce manca inainte si cand/cu ce ocazie a aparut schimbarea?
--consistenta scaunelor cum este?sunt toate moi?
--el mai e alaptat?/a fost vreodata?(iarta ma nu mai retin)

Miere poti da si tu cu crema cu oxid de zinc pt iritatie, dc nu ai dat deja.

pup

POZE BOTEZ ANDREI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Naty, noi avem jucarii de toate cele trei tipuri mentionate de tine. Jucarii de plus, din care am pastrat numai un hipopotam si un elefant, pentru ca plusul e "cu par scurt" si nu lasa scame (mai avem o ratusca si un leu, dar astea sunt mai pufoase si sigur a inghitit ceva puf pana sa apuc sa i le "suprim"), jucarii de plastic (zornaitoare sau nu) si inel de dentitie, de care, la fel, Daria nu este interesata. A, si o jucarie de plastic muzicala, mi-a placut ca butoanele se apasa usor si muzica nu este stridenta. Ce fac: i le asez pe toate intr-o cutie de carton si i le pun in fatza (Dari sta in fundulet). Se distreaza de minune tragand cutia mai aproape, scotand si studiind fiecare jucarie sau chiar rasturnand cutia.

Multumesc de urari!

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Lucrusoare de daruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Alina felicitari pentru kg pierdute

Naty nici ca puteai descrie mai bine ce jucarii ii plac lui Vlad. Exact aceeasi prioblema o am si eu, dar sa stii ca eu pe cele de plus le bag la masina de spalat cu detergentul cu care ii spal si hainutele si se spala super.

Miere, Vladut avea pe fata si umeri, i-am dat si eu 3 zile in strat foarte subtire si atat....stiu si eu ca nu e indicat...nu mai aveam incotro pentru ca incepusera sa se usuce exagerat daca iti arat o fotografie te sperii...si urechiusele i se cojeau.

Koruccia eu i-am dat 3 zile suc de morcov, vreau maine sa ii dau o lingurita de suc de mar si apoi trec si eu la piure. I-am dat doar cateva lingurite.

votati-ne http://www.helpnet.ro/?mid=53&kinderID=372

Mami puiutului Vlad Mihai

http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Asparagus , nu mai fii necajita, incearca sa ii faci analizele.

Fetelor pentru fundulet eu am un preparat bun de la medicul nostru dar nu stiu sa il "traduc" are asa un scris urat, poate reusesc sa il scanez si sa il pun pe contul comun...poate descifrati voi. Bineinteles de la baita nu lipseste saculetul cu tarate.

Asparagus cartoful NU E BUN la diaree. Incearca sa ii dai si mar copt.

Alina imi pare foarte rau pentru finuta ta, multa sanatate ii doresc

votati-ne http://www.helpnet.ro/?mid=53&kinderID=372

Mami puiutului Vlad Mihai

http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asparagus spune:

Alina, multumim de informatii. Daca nu se rezolva pana venim in tara, sigur merg sa-i fac analizele acolo.
Irina, a inceput in Romania, cu vreo 3 zile inainte de a pleca acasa. Nu schimbasem nimic in alimentatie, doar ca de vreo 10 zile in Romania incepusem sa-i dau cereale(fulgi de orez fara gluten, adusi din Germania) cu piure de fructe de la Nestle. Repet, vreo 10 zile i-am dat si n-a avut nici o problema. Scaunele au inceput brusc, fara alte simptome. Inainte avea scaun odata pe zi, dimineata, puteai sa-ti reglezi ceasul dupa el (scaun destul de tare, verde inchis)
Cu greutatea e ok, a luat doar vreo 50g in ultimele 2 sapt., dar n-a scazut si asta e cel mai important.
A fost alaptat pana pe la 3 luni, de atunci papa LP fara lactoza,BEBA Sensitiv(ehivalentul german al NAN-ului)
The big D o incepusem cu vreo 3 sapt. inainte cu piure de morcovi si pastarnac, si cam atat. LA aceeasi etapa suntem si acum.
Scaunele nu sunt toate apoase, de la morcov si banana sunt chiar destul de tari, dar acide (e super iritat la fundulet) si multe (cel putin de 6-7 ori pe zi)
Morcov cu cartof(borcanase de la HIPP)imi zisese pediatra sa-i dau,cica strange chiar mai bine decta morcovul simplu (de fapt chiar scrie pe borcanas ca are efect restringent. Habar nu mai am, nici nu mai stiu ce sa-i mai dau si ce nu.
Vreo 3 zile i-am dat Humana HN, LP cu fulgi de banana, special pentru diaree, n-a avut nici un efect.

Oricum, multumim pentru interes, poate ai tu vreo idee ce sa mai incerc.Ochila cum mai este, mai veselos? Tu tot asa obosita?

Ioana
mamica fericita de Lucas 18.01.2009

http://www.foto-la.de/Lucas/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Irina, multam, deja i-am dat cu crema cu oxide de zinc incepand de ieri si deja azi este muuuuult mai bine, a inceput sa isi revina pielicica.
El pana acum nu a avut probleme din astea, il spal cu produse de la Aveeno, dar cred ca mare parte din vina o port eu ca nu il schimbam noaptea, dormea de la 8-9 pana a doua zi dimineata cu acelasi scutec ca mi-era mila sa-l trezesc sa ii schimb diaper-ul. Problema asta a inceput sa apara in momentul in care am inceput sa il pun la culcare la 8 in loc de 11, deci s-a marit intervalul in care statea cu scutecul ud pe el. Acum ma trezesc special pe la 3 noaptea sa-i schimb scutecul.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput