Licurici de Ianuarie-Februarie 2009 (36)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

SELENE, LA MULTI ANI! (si scuze de intarziere)

miere, alina, ciufik, dark, bebelusi
Nu stiu ce-o fi cu Nadia cu scaunele astea ... e al treilea episod deja. Voi urma sfatul Alinei sa ii fac analize mai complexe. Alina o sa te sun la un moment dat sa-mi povestesti.

Cat despre Ioana - chiar nu stiu ce-o fi cu ea, nu are scaun moale, face normal. De jumate de an se tot plange de burtica. A avut ba enterocolita, ba salmonella, ba giardia, acuma nici nu mai stim ce-o avea. Ne-a zis dr. sa-i luam proba 3 zile la rand si sa i le ducem, ii face niste analize mai complexe.
Ma gandesc ca o fi si de la atata antibiotic cat a luat saraca in ultimul timp.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciufik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Naty

Eu am o problema: am trei tipuri de jucari - cele de plus, de care e foarteinteresata, sunt moi si frumoase dar ... nu mi se pare chiar OK sa le haleasca si se spala cam greu; cele de plastic cu zdranganele, care se spala usor, ii plac mult, dar ... isi da cu ele in cap si cele pentru dentitie cu care nu se loveste, care se spala usor dar care nu o atrag!

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Noi ne jucam:
- pe patura intercativa, pe spate si pe burta. mai mult pe spate, ca pe burta o linge si chiar dc am spalat-o nu prea imi place sa il vad lingand pe jos ;
- are o jucarie (un fel de antemergator) cu chestii care atarna, rotite si sta pe spate si cu mainile butoneaza la ea;
- in leaganul de la primii pasi (i-am agatat mai multe jucarii in lateral) si da cu mana in ele, le trage sa le linga (nu il legan);
- in patut ii pun caruselul si deja ajunge la el si trage de el, da cu mana in papusile alea...
- in patut ii dau jucarii de carpa (nu cu puf) care zdrangane si isi da cu ele in cap, le suge (de ex suge nasul unui maimutoi cu foc dar tetina de la bibe nu ).

Cam atat.
Eu nu stau f mult cand se joaca cu el, adica eventual ii arat ce poate face cu o jucarie, ca dc apesi nu stiu ce buton se aprinde un beculet, se aude un sunet...dar pe urma il las sa descopere singur. e bine? Ar trebui sa stau mai mult cu el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arriel spune:

Salutare gagici!
Cu oarecare intarziere si cu mea culpa de rigoare urez si eu LA MULTI ANI! licuricilor sarbatoriti zilele aceastea, sunt multi si frumosi, imi pare rau ca nu am reusit sa intru la timp.
In mod special il pupacim pe Luis, cel care ieri a facut cinci lunite si o rugam pe mamica sa ne mai puna poze sa-l mai vedem si noi

Claudia ai mare grija, Thea se mai ineaca si cand bea apa si-mi sta inima in loc pana incepe sa respire din nou. In ceea ce priveste piureul de legume, noua pediatra ne-a spus ca putem sa-i mai dam la inceput in afara de radacinoase (morcov, pastarnac,patrunjel, telina) dovlecei si ardei gras, iar dupa ce le mananca bine pe astea, sa-i mai introducem pe rand altceva: cartof, fasole verde etc. Brocoli parca am citit undeva ca se da mai tarziu, pe la 7-8 luni.

Mami de Thea Bianca (03.02.2009)

http://www.flickr.com/photos/cristiserban/sets/72157617398070712
Poze botez
http://www.flickr.com/photos/cristiserban/3657721858/in/set-72157620335759351/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Nu am ajuns inca la medic, astept sa ma programeze, oricum saptamana viitoare, luni, avem revizia de 6 luni. Vestea buna este ca a inceput sa-i treaca, ieri l-am tinut in fundul gol mai toata ziua, azi planuiesc la fel, spalat doar cu apa si cu outmeal de la Aveeno (un fel de tarate), uscat f bine....si deja interiorul petelor a inceput sa se albeasca si sa se usuce, au ramas marginile mai rosii si nici nu s-a intins (ieri incepuse sa ii apara si pe la fundulet dar azi i-a disparut).

Patricia,hidrocortizon nu vreau sa ii dau (cel putin nu inca). Ieri am fost tentata sa ii iau o crema de la Aveeno cu hidrocortizon 1%, dar am citit la prospect ca e interzis copiilor sub doi ani si oricum inca nu am ajuns la doctor. Sunt mai multe tipuri de dermatite, ce cred ca are Aidan nu necesita hidrocortizon, e de la scutec facuta.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns koruccia spune:

Buna tuturor

Revenim si noi dupa un weekend plin in care nu am apucat sa intru. De vineri pana azi a venit la noi sora-mea sa isi vada nepotica, asa ca am fost ocupate cu oaspeti.
In plus, pe aici e sarbatoare satului (care tine 7 zile, ca-n povesti)si e organizata strict pe baza de volunatariat, asa ca sotul mi l-am vazut doar pentru chestiuni importante gen baia Caterinei si mersul la doctor.
Sambata am dus-o la controlul neurologic unde doamna profesor ne-a linistit ca totul e ok din acest punct de vedere, pozitia care ne ingrijora pe noi e doar un viciu postural pe care trebuie sa i-l eliminam prin interactiuni care sa o stimuleze sa se intoarca si pe partea cealalta. A interpretat pozitia respectiva drept una de aparare/confort, care probabil ii aminteste pozitia din uter, cu degetul in gura. Ea o pune pe seama spitalizarilor, mai ales ca a remarcat ca se sperie dc se apropie cineva brusc de ea, dar ne-a zis ca va trece in timp chestia asta, important e ca dezvoltarea neurologica e armonioasa.
Azi am mers la vaccin, unde a plans mai rau decat data trecuta si mai ales a uitat mai greu intepatura. Mi-au zis sa ii dau paracetamol daca face febra sau daca plange inconsolabil, dar pana acum nu a fost cazul, desi e un pic mai mamoasa decat de obicei.

Cam asta despre noi, citesc din urma si revin daca o mai tine somnul pe Cati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciufik spune:

Citat:
citat din mesajul lui koruccia

Sambata am dus-o la controlul neurologic unde doamna profesor ne-a linistit ca totul e ok din acest punct de vedere, pozitia care ne ingrijora pe noi e doar un viciu postural pe care trebuie sa i-l eliminam prin interactiuni care sa o stimuleze sa se intoarca si pe partea cealalta. A interpretat pozitia respectiva drept una de aparare/confort, care probabil ii aminteste pozitia din uter, cu degetul in gura. Ea o pune pe seama spitalizarilor, mai ales ca a remarcat ca se sperie dc se apropie cineva brusc de ea, dar ne-a zis ca va trece in timp chestia asta, important e ca dezvoltarea neurologica e armonioasa.

koruccia, si Andrei se sperie dc se apropie cineva necunoscut, nici macar brusc, de fapt si eu ma sperii dc se apropie cineva brusc , so e f bine Cati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Naty noi avem tot felul de jucarii.
Intr-adevar cele de plus sunt cam greu de spalat si de aceea nu are prea multe.
Dar cel mai mult ii plac:
- www.flickr.com/photos/14984866@N07/3580309306/" target="_blank"> activity center-ul
- www.flickr.com/photos/14984866@N07/3626770224/" target="_blank"> jumper-ul
-www.flickr.com/photos/14984866@N07/3664836045/" target="_blank"> oglinzile si cartile pe care le morfoleste cu mare placere (sunt dintr-un carton gros si nu pot fi rupte paginile si inghitite).

De la sase luni in sus sunt indicate jucariile gen cuburi pe care le poate pune unul peste altul, cerculete de plastic care pot fi puse pe un suport, in general jucarii interactive care sa il motiveze. Am vazut ieri la Walmart o bila cu tot felul de lumini si muzici care se rostogolea singura si care motiveaza bebelusul sa mearga de-a busilea dupa ea. Foarte interesant.

Alte "jucarii": linguri de lemn cu care bate in scaunul de masa:)) sticle de plastic spalate si umplute cu diverse semninte (dopul strans f bine), cutii de carton si chestii cu etichete fosnitoare atasate (am observat ca mai toti copiii sunt fascinati de etichete).

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

First, felicit si eu cu intarziere licuricii care au implinit lunite wkendul asta, sa cresteti mari si cuminti

Lisa, fetele noastre parca ar fi gemene. Si Caterina doarme pe o parte si nu ii pot schimba pozitia fara sa se trezeasca si sa planga. Si tot ca Ana, nici ea nu plange noaptea de foame, ci incepe sa se foiasca si sa faca zgomot pana merg si o iau la san. Pupam blondina cu ochi albastri

Dya, cu schimbatul capului de pe o parte pe alta si eu am fost stresata, fiindca fiica-mea e una cu pozitii preferate din care nu o scoti. Mie mi s-a atras atentia inca de la spital sa ii tot intorc capul si sa nu o las sa stea tot timpul in aceeasi pozitie. Recunosc ca nu am prea reusit, ca pana la urma tot cum a vrut ea l-a tinut...

Selene, multa sanatate!

Bebelusi, felicitari pt inceputul diversificarii! Noi vom incepe direct cu piureurile de fructe de la borcanas, aici nu se recomanda sucurile decat mai tarziu.

Dark, nici Caterinei nu ii place pe burta. De vreo luna accepta sa stea cat de cat fara sa planga, dar nu e capabila de cine stie ce performante, isi pierde rabdarea cam intr-un minut.

Bee, foarte frumos ai scris despre cum ti-a lipsit Alexia. Eu ma mai plang uneori ca nu am nici un moment pt mine, ca soacra-mea sta foarte putin cu fetita si niciodata in lipsa mea, dar de fapt cred ca mi-ar lipsi foarte tare sa nu o iau cu mine peste tot.

Miere, sper ca ti-ai revenit dupa trantaIn ce priveste dermatita cauzata de scutec, si noi am avut si am primit cortizon de la un doctor, dar am cerut a doua opinie si ni s-a spus sa nu o dam sub nici o forma cu el. Am rezolvat spaland-o la fundulet cu ulei de masline si punand un strat foarte gros de water paste marca Lutsine (care e scumpa rau, da numai cu asta mentinem funduletul ok).

Ciufik, spor la diversificare..din cate vad tu ai un pic de tras, stie Andrei ce e mai bun pentru el

Irina C., sa-ti fie de bine mersul la mare, sper ca ai reusit sa te destinzi un pic

Veronica, ai o frumusete de fetita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Dragelor, pentru "problemute" la fundulet recomand calduros Pasta Petrini. Stiu ca se gaseste in comert, scoasa de Farmec Cluj, dar majoritatea farmaciilor din Ardeal care prepara medicamente stiu sa o faca si este FOARTE BUNA (si costa putin). Noi doar din asta folosim (din cea facuta in farmacie desi am si un tubulet din comert in traista cde carucior si e la fel de buna) - mi-au adus ai mei provizii sa am pana la sfarsitul anului.

Mister nu prea e interesat de apa. I-am pus in canita (avem doua, una cu gaurele si una cu o chestie prin care ar putea suge), da cu cana de ce apuca (inclusiv de capul lui) dar de baut, nu vrea. Oare sa incep sa-i dau cu lingurita si apoi sa intru cu cana?

Koruccia, bine ca ati trecut si de vaccinul asta si ati primit vesti bune de la pediatra

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

Our Goblin Prince

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Naty, cu jucariile si noi stam exact cum ai descris tu, inclusiv ca nivel de atractivitate.
Eu am observat insa ca mai mult decat de jucarii, e atrasa de persoane, ii place sa stea intre oameni (evident cei cunoscuti bine, gen bunici si matusi) si e extraordinar de cuminte. M-am chiar mirat ca de jucarii se plictiseste mult mai usor decat de statul la masa cu noi

Mergi la inceput