Gravidute prin FIV (44)
Raspunsuri - Pagina 7
Miramar spune:
Moniland, Elenada si Ayda - tin pumnii pentru voi si comorile voastre. Cred ca abia asteptati.
Noi suntem bine, ma mai doare ocazional burtica (usurel, dureri premenstruale dar foarte usoare) si/sau spatele. Cu no-spa si odihna se trateaza. Altfel Robert e un dragut si un miscacios - in fiec. dimineata cand ma trezesc daca stau linistita pe spate vad burtica cum se misca usurel si daca pun mana (ori eu ori tati) se si simte pulsul. Iar spre dupa-amiaza, seara are program de fotbal si/sau sarit coarda
Joi ma duc la eco morfo de trim. 2 - la 21 saptm. si o zi la doctorita mea. Urmeaza ca la 23 de saptm. + 2 zile sa merg la dr. Albu sa-mi faca si el morfo.
Abia astept sa-l vad pe pititc, nu ne-am mai vazut de o luna.
Nu mai aveam rabdare si deja weekendul trecut am dat o raita pe la Ikea si i-am mobilat camera iar sambata asta am cumparat si carucior. Stiu sunt nebuna, dar ce sa fac daca ma mananca palma.
20+
KLU1973 spune:
draghiluiza, stiu foarte bine prin ceea ce treci...la primul meu FIV am sangerat din ziua a 11a de la ET asa ca la CM in ultima zi continuu...am repetat beta hcg de am innebunit...pana in saptamana a 5a a crescut corespunzator, adik se dubla la 48 ore...dar, surpriza a fost ca nu se vedea nimic la eco in uter...nici un punctulet, nimic...si la un moment dat au inceput sangerari cu cheaguri si beta a inceput sa scada...pana cand inevitabilul s-a produs...dureri de nu ma puteam tine pe picioare cu hemoragie...avort spontan...
Dr. la care am fost mi-a zis ca-i posibil sa fie extrauterina...1-2% din sarcinile obtinute prin FIV sunt extrauterine...mie mi se intamplase.
Oricum, ce pot sa-ti spun ca nu-i a buna ca a inceput sa scada beta...
Fruntea sus si oricare ar fi deznodamantul nu trebuie sa te dai batuta !!!
evy, mie mi-a recomandat dr la fiecare 2 ore de drum 10-15 min pauza in care cobori din masina si te misti putin.
ellanik, nu intra in panica si eu sunt una dintre cele care au avut sangerari maronii in saptamana 9 si 13 fara a fi afectata bebelina...
elenada, imi dau seama cat de mult ajuta psihicului tau daca venea nenea cu tunsul...
ayda, tin pumnii si sa ne tii la curent cu ceea ce decide dr...
Fetelor, o fi ceva in aer de ne plangem toate de dureri azi...eu m-am trezit dimineata cu o durere surda in jurul buricului de-mi vine sa urlu...nu trece cu no-spa, iar cand misca bebelina prin zona aproape mi se taie respiratia de durere...contractii nu am...oare o fi un puseu de crestere ??? dar doare rau...voi cele care sunteti inaintea mea cu sarcina ati experimentat astfel de dureri ??? daca da, cu ce le-ati ameliorat ???
toate !!!
Klu 34+ Theodora...
elenada spune:
Hello
Ce fac fetele?
Mi-am mai revenit cu moralul.
Ma tund miercuri. Mi-am facut programare la salon asa ca nu ma mai amana nimeni.
Azi ma durut rau de tot spatele si cu burta. Burta durea in partea de jos. Mai aveam putin si il sunam pe dr. Pana la urma s-au potolit durerile. Cred ca tot cresc piticii mei.
Si uite asa a mai trecut o zi si sa speram ca si o noapte.
Miramar si eu mi-am facut cumparaturile din timp. Mai bine din timp decat sa alergi disperata pe ultima suta de metri. Sa le stapaneasca sanatos bebe.
Klu cred ca durerile noastre au legatura si cu vremea. Cel putin la mine au. E o furtuna afara.
Nu mai stiam nimic despre vreme dar azi am fost sigura ca va ploua.
Ayda bafta maine. Sa ne anunti daca vine printesa.
Claudia sunt deacord cu tine. Cred ca piticii apasa pe vreun nerv ceva de se lasa durerea pe picior. E mai greu cu locul pt ei asa ca sigur mai preseaza cate un nerv. Te asteptam cat mai curand la odisee.
Pupici tuturor
elena +35 Ana Maria & Matei Stefan AMR 2 sapt
Data cezariana 18 iulie
Burtica mea la 33 sapt
Lucrusoare bebelusi
Camera piticilor
Povestea noastra in Tabu
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
ayda_m spune:
Fetele multumesc ca va ganditi la mine, maine dc ma intorc acasa va spun ce am discutat cu dr....dc nu, il pun pe sot sa va scrie detalii sau vad eu cum iau legatura cu voi. Am deja emotii...sper sa fie totul bine
Ayda 38+
www.flickr.com/photos/12483841@N04/3659842592/in/photostream/" target="_blank">burtica 36 sapt
www.flickr.com/photos/12483841@N04/3681543797/" target="_blank">carucior bebe
ellanik spune:
KLU .Am fost la dr si bebe e la locul lui bine crescut.A fost si inca este un hematom decidual care e posibil sa mai provoace usoare sangerari.Acum m-am mai linistit.Si pe mine m-a certat dr ca ma stresez degeaba dar cum as putea sa nu ma stresez cand tin la puiucu asa tare?Deci bubulina mea haioasa este acolo unde trebuie si zicea dr ca in 2-3 zile va aparea embrionul cu inimioara ...va aparea pe ecran...adica va deveni vizibil.Mi s-a recomandat repaus la pat, fara plaja, fara droguri,fara sex deci si liniste.Sa vedem!Va pup pe toate
5+ Eman energii pozitive, gratis !Nu accept refuz !Exclus aventurierii !
Moniland spune:
Hepilica, eu am trecut cu bine peste noaptea cu luna plina. Fetelor n-au preferat-o .
Ayda, cine stie azi la eco ce fata uriasa iti zice ca ai.
Claudia
Miramar, eu ma tot uit la patuturi si imi imaginez cum stau fetele acolo. Bineinteles ca nu am nicio imagine cu ele, deci nici acum nu realizez. Oare sunt batuta in cap . Daca e sa privesc in urma nici nu-mi dau seama cum a trecut sarcina. Asteptam, asa ca tine, sa ma duc la eco, sa fac DT, apoi TT, iar un eco, sa mai treaca o sapt si uite asa trece perioada de graviditate. Nu am constientizat, cum nu o fac nici acum. O sa vad atunci cand o sa le tin in brate cum o fi.
Liana, cum e acasa?
Evy, la 20 sapt poti sa faci drumuri si asa cum ti-am zis cu opriri si un pic miscare.
ellanik, daca sangerarile nu sunt insotite de dureri totul e ok. Asteptam sa ne zici de inimioara.
Klu, azi e o noua zi. Sper ca mai buna decat ieri. Mie mi s-a parut o sapt. foarte grea cea cu nr 34 pt ca trebuia sa trec cu bine de ea. Dar sa te astepti de aici incolo aproape zilnic la cate o mica durere. La mine asa a fost. Acum m-am obisnuit si cu ele si nu le mai bag in seama.
Elena, Felicitari pentru cele 36 saptamani implinite!!!! Hai ca sunt tari, trec zilele, saptamanile si noi ducem gemenii ca si altele cu un singur copil. O sa ne ajute f. mult pt ca altfel cu doi copii prematuri ar fi fost foarte greu.
Va doresc o zi frumoasa!!!
36+Laura Ioana Irina Maria
hepilica spune:
Buuuunnn...., Moni a iesit in dimineata asta la raport. Stim ca e bine, o pupam si ii dorim o zi linistita.
Urmeaza Elena - care nu a aparut inca... Elena, esti ok?
Ayda? Esti la eco? Sa speram ca puiuta ta e bine in burtica si ca mai vrea sa stea Asteptam vesti.
Evy, si eu zic ca la 20 sapt inca mai poti calatori, dar fii prudenta (pauze, miscare, scaunul cat mai pe spate..). Mie medicul mi-a interzis sa mai calatoresc de la 27 saptamani, mai ales ca perioada 27-32 saptamani e foarte delicata in evolutia sarcinii si aproape la fel de importanta ca cea de pana la 12 saptamani cand stai cu teama trecerii in trim II. Se pare ca o nastere in perioada asta nu e una care sa iti ofere mari sperante...de cele mai multe ori fatul nu e viabil. Asa ca eu sunt cu sufletul la gura sa trec de 32 saptamani cu bine. Deocamdata bebelina mea e foarte activa, se zbenguie de mama focului.
h.
29+
multumesc lui DD
ayda_m spune:
Buna fetele!
M-am intors de la spital, dr a verificat colul si e inca bine, am facut monitorizare pt bataile inimii la bebe si pt contractii, se pare ca au aparut cateva contractii...eco nu am mai facut.
Saptamana asta cel tarziu vineri facem cezariana, a ramas ca ma suna dr cu o zi inainte sa vada cum e pe la spital ca e destul de aglomerat...deci mai am doar cateva zile, ma iau emotiile deja
Va pupic
Ayda 38+
www.flickr.com/photos/12483841@N04/3659842592/in/photostream/" target="_blank">burtica 36 sapt
www.flickr.com/photos/12483841@N04/3681543797/" target="_blank">carucior bebe
Moniland spune:
hepilica, am iesit la raport, dar azi cred ca o sa stau mai mult in pat. Ceva ceva parca nu-mi place. Poate sunt doar toanele, poate sunt fetitele.
Ayda, da mai e asa putin
Si eu o astept pe Elena la raportul de dimineata. Sper ca e ok.
36+Laura Ioana Irina Maria
dariaioanaxx spune:
Elena- ai grija, durerile sa nu fie dureri de dilatare; la fel simteam eu la prima nastere, dureri de burtica f. slabe, insa de mijloc si bazin , ingrozitoare; apa pierduta cu picatura pt. ca membranele erau fisurate, totul se intampla in sapt. 38...si sa fie bine, cum o fi !
Moniland- parca ieri eu eram in perioada de asteptare si iti admiram saculetii(tin minte ca am plans de emotie) si ma gandeam ce fericireeeacum mai ai asa putin pana iti vezi comorile, incat parca timpul a zburat
Ella- si eu am avut pete maronii si a fost ok, la mine se pare ca au fost de la al doilea saculet care s a resorbit, multa bafta !
azi merg si eu la control, la dr. Deva care i tine locul dr. meu; sa vedem cum e bebelina , cat a mai crescut si daca a ramas tot trasversal, desi eu tot asa o simt
tuturor
Asteptand a doua binecuvantare de la Tine ! si binecuvantarea, a venit... sapt.34 cu Daria Nichola Miryam, INIMA, A INIMII MELE!