Mamici de zmeurici de iulie-august (66)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Dienutza FELICITARI!!!Wow ce fain ca e grasumel BBlul tau!Recuperare usoara,Bun venit zmeuricului,sa fie papacios si nanicos!
Giova ce ma bucur ca s-a terminat chinul.Felicitari!!!Bun venit BB Edi,sa fii papacios si cuminte!
Laptic mult, si o viata frumoasa noilor zmeurele aparute!Sanatate!

De Ylla nema,neda, nem se stie ceva
Danielle.Nastere fara prob la termen cu BBica sanatoasa!
Cornelia fetitei tale,Maria!
MC felicitari pt BB in buna stare!Are cordonul dupa gat,pe la spate,ca si cum ti-ai atarna o esarfa,e ok asa.Cu lichidul nu inteleg....n-am mai auzit,cu incompa e mai imp faza cu RH-ul pt tine si BB.
Buburuzo stati in patut cuminti, nu mai imi dati si voi fibrilatii,ca pe bune cand citesc ma apuca si pe mine pandaliile si tre sa mai stam sa ne coacem bine.Felicitari pt schimbare sapt!
Ivanoiuadela,eu de obi am fost seaca,amu de cateva zile mai imi cure si mie ce zici tu acolo dar nu mereu.Cresc direct proportional cu sarcina,deci ok, cer senin la orizont
Alina asteptam vesti!
Pooh bagam neste agitate sau simti mai rau morcovelul daca iti aducem aminte?

"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Buna fetele,

In primul rand vreau sa felicit toate mamicile care au nascut intre timp si sa le urez recuperare usoare si bebei sanatosi si mancaciosi.

Stiu ca m-am lasat asteptata dar din pacate de acum incolo nu prea mai am asa timp de forumeala.
Ce sa va spun ... bebe un dulce si un frumos. Suntem destul de cumintei, rar ne mai scremem ca ne doare burtica dar in general mancam si dormim frumos.
Cand suntem multumiti ii rasplatim pe mami si pe tati cu un zambet in somn.

Mami inca nu s-a recuperat foarte bine dupa operatie, in plus a facut o reactie destul de urata de respingere a firelor resorbabile cu care sunt cusuta la interior si operatia nu arata prea bine...si nici nu se simte prea bine.
Eh, asta e ... el sa fie sanatos ca eu m-oi rezolva cumva.
E bine ca ma ajuta toata familia, in special tati care e mereu pezent sa schimbe un pampers, sa-mi dea ceva la mana, sa ma ajute, etc.
E un tati petfect si nu-i putem reprosa nimic.

Gata, am terminat darea de seama

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Sufletelul meu
GATAAAA !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

MC2008 incompatibilitatea poate fi de doua feluri:
- de RH;
- de grup sanguin.
Cum tu ai spus ca ai RH pozitiv, nu este cazul la tine.

Ce stiu despre incompatibilitatea de grup:
Riscul exista la mama cu grup OI si care poarta un fat de grup AII, BIII sau ABIV si mai rar la mama de grup B si copil A. Este cauza de icter neonatal sau de boala hemolitica la nou-nascut.

Cateva caracteristici ale bolii hemolitice:
-nou-nascutul poate fi afectat de la prima sarcina (spre deosebire de incompatibilitatea Rh, cand problemele apar la a doua sarcina)
-se manifesta postnatal
-NU se intrerupe sarcina inainte de termen
-NU se fac mamei interventii care sa necesite transfuzii intrauterine

-dupa nastere copilul are icter precoce, fara hepatosplenomegalie (ficat si splina marite), e palid, iar la laborator iese anemie cu reticulocitoza si eventual sferocite, hiperbilirubinemie.
-evolutia este mult mai usoara decat in cazul incompatibilitatii Rh.
-exista risc de icter nuclear 9bilirubina se poate depune in creier si da complicatii neurologice)
-ca tratament se face fototerapie, fenobarbital, iar in cazurile grave se face exsangvinotransfuzie

Variante de incompatibilitate:
tata 0(1) mama 0(1) copil 0(1) probab. confl. 0%
tata 0(1) mama A(2) copil 0(1) sau A(2) probab. confl. 0%
tata 0(1) mama B(3) copil 0(1) sau B(3) probab. confl. 0%
tata 0(1) mama AB(4) copil A(2)sau B(3) probab. confl. 0%
tata A(2) mama 0(1) copil 0(1)sau A(2) probab. confl. 50%
tata A(2) mama A(2) copil 0(1)sau A(2) probab. confl. 0%
tata A(2) mama B(3) copil ORICE 0(1)sau A(2) sau B(3) sau AB (4) probab. confl. 25%
tata A(2) mama AB(4) copil 0(1)sau A(2) sau AB (4)probab. confl. 0%
tata B(3) mama 0(1) copil 0(1)sau B(3) probab. confl. 50%
tata B(3) mama A(2) copil ORICE 0(1)sau A(2) sau B(3) sau AB (4) probab. confl. 50%
tata B(3) mama B(3) copil 0(1)sau B(3) probab. confl. 0%
tata B(3) mama AB(4) copil 0(1)sau B(3) sau AB (4)probab. confl. 0%
tata AB(4) mama 0(1)copil A(2)sau B(3) probab. confl. 100%
tata AB(4) mama A(2) copil 0(1) sau A(2)sau AB(4) probab. confl. 66%
tata AB(4) mama B(3) copil 0(1) sau B(3)sau AB(4) probab. confl. 66%
tata AB(4) mama AB(4) copil A(2) sau B(3)sau AB(4) probab. confl. 0%

Cat despre cordon tip esarfa, cred ca e vorba de circulara de cordon...bebele are cordonul in jurul gatului. Dar cel mai bine te va lamuri medicul tau. Asa am patit si eu..tot la clinica privata...la prima echo. Mi-a turnat simplu ca am un fibrom si cand am intrebat daca afecteaza sarcina, mi-a raspuns sec sa vorbesc cu medicul meu.

Alinutza s35 viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MC2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

....MC felicitari pt BB in buna stare!Are cordonul dupa gat,pe la spate,ca si cum ti-ai atarna o esarfa,e ok asa.Cu lichidul nu inteleg....n-am mai auzit,cu incompa e mai imp faza cu RH-ul pt tine si BB.

deci faza cu cordonul nu e o prb, nu? sa nu il infasoare mai rau... poate ar trebui sa mai fac o eco aproape de termen, ca sa fiu sigura, sau nu este cazul?

M-=am reuitat pe analizele de sange, si zice asa: "Grup sangvin ABO : A2 pozitiv". Asta inseamna ca am rh-ul pozitiv, nu?

Te pup

35 saptamani Mami de Tudor !!!!

AMR 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Mama mia,citi ati scris dar numai vesti bune!

Felicitari,Giova!!!Bine ai venit,bebe Eduard!Sa fii sanatos,norocos si sa-ti faci familia fericita pina la adinci batrineti!

La multi ani fericiti,Maria de mami Cornelia!Petecere frumoasa si cadouri multe!

La multi ani fericiti,Danielle!Nastere usoara si la termen!

Alinutza,intrebai doctorita mea si cica de vergeturile de pe burta nu vom scapa niciodata doar se vor diminua...cica nici vreo terapie laser eficienta 100% nu exista.
Ai grija cu raceala,si eu racesc vara .Auz,cica se zice ca numai desteptii racesc vara .
De ce mai iei antibiotic?Te cred ca-i nasol,dar hai ca in mai putin de o luna scapam de toate...dam in altele .

Moniland si Elenada ,care-i treaba cu bebei austrieci?Bebelul meu e pe juma german deci tot pe-acolo asa ca sper sa fie si el ascultator,cuminte si punctual .
Offf,cred ca toate suntem stressate sa apucam termenul.

In alta ordine de idei,am fost la doctor,cica colul e perefect inchis dar bebe e jos,apasa pe-acolo de-aia il simt atit de jos...cu mina in chilotei cum zise si micalsa.In fine,cica ar avea spre 2700 g,bine,voios,al monitorizare nu au aparut contractii.
Am o usoara anemie,am primit niste picaturi din plante,Kräuterblut le zice in germana,daca intereseaza pe cineva,ma uit exact ce plante sunt.Nu am vrut pastile cu fier,alea fac greata si constipatie si nu e cazul,nu e anemie severa.

Dupa doctor,am fost in oras sa-i iau lui bebe hainute de iesit din spital.Ma chinuia si pe mine treaba asta.I-am luat ceva dragut,marimea 56.Erau muuulte mai dragute dar incepeau de la 62 si nu as vrea sa inoate in ele .Sunt multe reduceri,i-am luat fetitei niste rochite absolut superbe ,in curind nu vor mai avea loc in dulap dar nu-i bai,le putem tine si in dulapul lui bebe .

Lucialu,draguta,cum te mai simti?Cica totusi 38 se considera aici "la termen"si ca nu ar fi indicat sa te prinda nasterea pe un uter contractat pt ca daca mai are si probleme e mai greu de lucrat la el,cel putin asa imi zise azi doctora.Oricum,in unele cazuri de inceput de nastere,nu mai e timp de cezariana si copilul e scos in doua miscari cu ajutorul vacuum sau forceps,Doamne fereste,sa nu aud de asa ceva,eu la toti medicii cu care am vorbit despre nastere le-am zis ca nu vreau sa-mi atinga bebele cu nimic .Poate sunt si oleaca cu mansarda insa am citit enorm si nu se cunosc consecintele hematoamelor de la nastere pe termen lung,uneori le sunt atribuite unele probleme si de ce sa risc???

Am fost la marmacie si a mea cunostinta imi zise ca cele mai bune ungunente pt sani la ranile de la alaptat sunt Lansinoh de la Medela si Garmastan,si cele mai vindute.Nu sunt scumpe.Ramine sa vad fiecare ce contin si voi comanda.

Revin,ma duc sa maninc.Seara faina si fara contractii, tuturor!

Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MC2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinutza78

[b][red]tata B(3) mama A(2) copil ORICE 0(1)sau A(2) sau B(3) sau AB (4) probab. confl. 50%

Alinutza, la mine cam asta ar fi cazul. Sa inteleg ca bebe are ceva nasol? se fac analize speciale ptr asta?

Am facut in sarcina asta toate analizele posibile, insa asta nu. Daca bebe are ceva o sa innebunesc.

Merci mult de raspuns.

35 saptamani Mami de Tudor !!!!

AMR 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Da.Ai rh pozitiv.Vezi ca Alinutza ti-a scris mai sus un mes elocvent cu incompatibilitati de grupe sangvine. In mod normal e ok cu esarfa,important e sa nu fie infasurata in jurul gatului.Poate o fi batut campii,oricum ii spui lui dr tau si tine aproape.Normal nu prea mai are loc de intors cu capul in sus
Rallu imi pare bine ca e bb cuminte si bine si imi pare rau ca tu nu esti ok.Vezi ce faci cu op, poate esti mai rea de carne...uof!Sanatate!
Va pupam si inchidem transmisia pe azi.

"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Mergi la inceput

Alina felicitari pentru rezultatele la echo..si ca totul e ok (col inchis, fara contractii). Si sa-ti fie de bine si cumparaturile pentru copii. Eu iau antibiotice pentru ca din pacate nu am scapat de ureaplasma (nu am tolerat tratamentul trecut, il eliminam cam la 45 de minute dupa ce il luam).

Buburuza stai linistita la patut ca sa apuci data de 14 iulie. Tinem pumnii..si cu mult optimism inainte..dupa cum ai vazut, zmeuricile au fost ascultatoare pana acum

Rallu ne bucuram ca ne-ai dat vesti...si ca bebe e bine si cuminte. Imi pare rau ca nu e usoara recuperarea

Lucialu in afara de morcovei...cum stai cu contractiile? Totul e ok?

Mergi la inceput

MC2008 iti spun si eu ce stiu...dar sa-l intrebi pe medic cand te duci cu rezultatele de la echo. Din ce-am citit pe net cand exista un anumit risc de incompatibilitate, medicul ar trebui sa-ti recomande sa faci titru de anticorpi. Insa nu tuturor medicilor le-a placut hematologia. Asa ca...depinde de medic daca se sesizeaza sau nu.

La cursul de prim ajutor, doctorul neonatolog a intrebat care dintre noi are grupa 01...si cand a vazut ca niciuna dintre gravidutze nu are, a zis sa nu ne facem griji.

Da cautare pe google de incompatibilitate de grup sanguin..si ai sa gasesti discutii chiar si pe forumul DC. Nu trebuie insa sa te panichezi...citeste mai mult doar ca sa ai ce intrebari sa pui medicului tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica2008 spune:

GIOVA felicitari pt printisor sa dea Dumnezeu sa fie cuminte,sanatos si mancacios.pupici si refacere rapida
DIENUTZA felicitari sitie pt bebe grasunel si voua va uram la fel bebe sanatos,cuminte si mancacios
la multi ani DANIELLE
de YLLA mai stie cineva ceva?
fetelor dopul gelatinos trebuie sa fie neaparat de culoare maronie sau cu urme de sange?ca eu de cateva zile am o scurgere abundenta ca niste muci dar ori e transparenta ori mai albicioasa.eu mai am 3 zile pana la termen si vad ca bebe saracutu se tot impinge el tare in jos dar inca nimic.
ANIELASI felicitari ai 2 printese fff frumoase
POOH ce facem scoatem agitatele?

monica mamica in devenire+39denis stefan
doamne ajutane sa avem bebici sanatosi
amr 3 zile

Mergi la inceput