Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (185)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Victo, nu-i presiune pe stern ci sub stern.
Mai bine da cautare dupa manevra Heimlich, ca e descrisa si in imagini pe unele siteuri

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

bun, m-am mai luminat. va mai dau si voua aci cate un copy, sa va reamintiti.

Manevra Heimlich la un adult sau la un copil peste 1 an

1.Asezati-va in spatele victimei cu bratele in jurul taliei sale.
2.Plasati degetul mare pe abdomenul victimei, intre ombilic si stern.
3.Acoperiti pumnul strans cu cealalta mana si efectuati 4 miscari de impingere in sus, rapid si cu forta.

Aceasta manevra creste presiunea in abdomen, impingand diafragma in sus. Aceasta, la randul sau, duce la cresterea presiunii aerului din plamani, fortand astfel iesirea corpului strain din trahee.

Repetati manevra de 6 sau 10 ori, pana cand victima reuseste sa scoata obiectul prin tuse sau isi pierde cunostinta. Daca obiectul aspirat pe trahee apare in gura victimei sau in gatul acesteia, indepartati-l cu ajutorul degetelor.

In cazul in care victima este intinsa pe jos, puneti podul palmei pe abdomenul ei, intre ombilic si stern. Apoi, puneti cealalta mana peste prima, tinand coatele intinse. Efectuati 4 miscari de impingere in jos si catre cap, rapid si cu forta.

Daca sunteti singur si ati inghitit un corp strain:

1.Puneti-va pumnul pe abdomen, intre ombilic si stern si plasati cealalta mana peste prima. Efectuati 4 miscari de impingere in sus, rapid si cu forta.
2.Daca aceasta manevra nu da rezultate, aplecati-va pe speteaza unui scaun si apasati puternic abdomenul pana cand obiectul sare afara.

Manevra Heimlich la un sugar

1.Asezati sugarul cu fata in jos pe antebratul dv., sustinandu-i barbia cu mana.

2.Sprijiniti-va antebratul pe coapsa si aplicati 4 lovituri pe spate, intre omoplatii sugarului. Loviturile trebuie sa fie mai blande decat in cazul unui adult.

3.Daca aceasta manevra nu da rezultate, intoarceti copilul cu fata in sus si apasati de 4 ori in cutia toracica, punand 2 degete la un lat de deget sub o linie imaginara ce uneste mameloanele. Apasati in jos si inainte, spre cap.

4.Repetati ambele proceduri daca este nevoie.mami de minune mica, Stefanut(30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

helau gagici!

din nou sunt pe fuga, am citit in diagonala si m-am ingrozit de patania Alessiei...of Doamne...as fi fost pierduta...mi-e tare teama de astfel de momente, nu stiu daca as fi in stare sa reactionez...daca as stii cum sa reactionez...si eu am un fixus cu bucatelele de mancare mai tari, care prezinta riscul de a raamne in gat si de a se ineca copilul cu ele...

ma bucur ca ati scapat!

Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)

ERIC IN 2009...
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC
Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!

HAIDETI SA-I AJUTAM! DONATII:
SMS 858 - 2 EURO (ASOCIATIA INIMA COPIILOR)
SMS 877 - 2 EURO (FUNDATIA MEREU APROAPE)

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ellis

Citat:
citat din mesajul lui mariussimiuc

Citat:
citat din mesajul lui ellis
MIHA - poate reusesc sa postez un pui cu cartofi noi a iubitultui tau Jamie...vad ca pa Alessia a cucerit-o! a papat asa cu pofta!

Saru-mana!
Astept cu interes!

Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

m-am executat! pui cu rosii si cartofi noi

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE

yummy!!!!!!!! musai tre incercata...suna deliciosss

ERIC IN 2009...
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adra_bell

Daca va intrebati ce fac la ora asta pe net, aflati ca, inca de la 4.30 am fost batuta temeinic cu picioarele iar in final m-a aruncat din pat

Ieri am fost la tara, la un prieten, cica la gratar. De unde ar fi trebuit sa fie o dupa-amiaza reusita, Eva sa zburde prin curte, dupa rate, gaste, e si o vaca p-acolo, s-a transformat intr-un mare fiasco. S-a pus pe o ploaie mocaneasca, copilul nu vroia sa stea in casa, cand s-a oprit ploaia am iesit, Eva numai in apa si noroi s-a jucat, aveam schimburi, le-a udat si p-alea, finally am plecat toti trei uzi si plini de noroi, iar Eva tipand

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

haha...si noi alalteieri noaptea la 2.30 ne uitam la desene...copilu se trezise tipand, n-am reusit sa-l calmez decat la desene... i-am facut o portie de lapte, asa de alintare...iar dupa juma de ora l-am culcat din nou..la mine a mai durat ceva pana sa adorm iar, mai ales ca aveam si o migrena de toata frumusetea...

ERIC IN 2009...
ERIC

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui uberbax

Buna dimineata!
Va multumesc mult de tot de sfaturile pe care mi le-ati dat,voi sta langa ea sa o adorm macar o perioada poate isi revine,ideea e ca am fost plecati o saptamana si adormit cu noi in pat poate asta este cauza!
Dar ce nu imi place e ca se trezeste plangand daca nu sunt in camera!De dormit doarme la ea in patut si eu stau langa ea,macar e bine si asa!
E ok si asa atata timp cat doarme la ea in pat!
Ellis te cred prin ce ai trecut,am patit si noi odata,asta e lucrul de care mi-e cel mai frica si mie!Multumeste-i lui Dumnezeu ca a trecut si gata nu mai sta stresata,incearca sa uiti!

19.12.2007-fetita Maria!!!!!!!!!si mami Cristina
http://picasaweb.google.ro/uberbax.maria/Maria/photo

cristina, si eric daca se trezeste noaptea si nu ma vede, mai intai ma striga, apoi daca nu apar incepe sa faca urat...bine, la noi situatia e alta, eu de obicei dorm cu el, dar mai incerc cateodata sa-l las sa doarma si singur, sa se obisnuiasca...din pacate va mai dura ceva pana vom reusi sa dormim fiecare in patul lui...

ERIC IN 2009...
ERIC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

VICTO - mai, de regula mesteca, acum cred ca se grabea, si inclin sa cred ca i-a alunecat pe gat...ca era un covrig de ala de la kaufland, alunecos...

ai inteles bine prima parte; compresia la baza sternului, adica iei copilul in brate pe la spate si il strangi - se face mai tarziu, cand sunt mai mari - asa mi-a zis doctora, desi metoda vad ca se recomanda de la 1 an;
- cand il tii cu capul in jos, daca il lovesti tare pot fi sechele neurologice, a zis doctora, de la lovituta, deci nu trebuie lovit prea tare. mai mult nu mai stiu.
- ce ai zis tu , pe picior am facut si noi, pusa pe antebrat si antebratul pe picior, dar n-am reusit asa;

ANDREEA - spor la gatit!

MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Neata!!!

miha - nu am vb cu meedicul despre fluor ... din spital, de cand am nascut, mi-a zis sa-i dau vit. k (parca) pana la 3 luni, vit. d pana la 1 an si fluor pana la 3 ani. Pana la 1 an jumate am fost ff constiincioasa si i-am dat zilnic ... acum, de cand cu iesitul afara si dimineata mai uit sa ii dau .. dar nu fac pauze mari, cu saptamanile ... uit cate 2-3 zile pe luna sa zicem. Nu stiam ca nu trebuie facut pauza .. am sa vb despre asta cu pediatrul. Merci de sfat.
Robert cum mai e, cum se mai simte? L-ati gasit pe nemernicul ala care l-a accidentat?

Noi ieri am fost la un gratar ... dar n-am stat mult ca SIlvia incepea sa aiba febra. Am ajuns acasa de urgenta, i-am luat temp. si avea intr-adevar, supozitor, somn ... si-a revenit dupa aia. Cred ca de la caldura si oboseala (nu isi facuse somnul obisnuit de dupa-amiaza).

Asaaaa ... ma vaitam de calduri insuportabile ... a plouat azi-noapte, toata noaptea ... dar a fost prapad ... tunete si fulgere, parca se rupea cerul ... ma facusem mica-mica in pat, ma ingesuiam acolo si tresaream la orice tunet. Urat!!! Partea buna e ca s-a mai racorit acum, se sta bine ...

alina - frumoase tare pozele de la Valcea. Peisajele si cum v-ati distrat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

la noi azi e prima zi la cresa, din momentul in care am intrat si au vazut copilasii si jucariile nu ma-au bagat in seama, si educatoarea mi-a zis dupa 20 de min. ca pot sa plec! N-au plans! la 13 merg sa le iau! Nu-mi gasesc locul acasa!

ellis bine ca s-a terminet bine! felicitar voua pt. prezenta de spirit!
petro si eu le-am dat FLOUR VIGANTOLET pana cand am mers la mare! Asa a azis pediatra!

PUSSI mami de gemenele ELENA & ANA 19.11.2007
Suntem mari

DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

PETRO - ce tare e Silviuca, ce frumos papa carnea!

PUSSi -cred ca stai ca pe ace; sa ne povestesti dupa amiaza, abia astept...hai, du-te mai devreme sa le vezi tu ce fac!

MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput