Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(1)
Raspunsuri - Pagina 19
Gabrilici spune:
Dragi mamici de albinute si bondarei,
Cred ca deja mesajul meu vine un pic cam tarziu.Si totusi...Din motive obiective, voi fi scurta si la obiect...ca sa zic asa.In primul rand va multumesc de felicitari, de urari de bine(eu nu am apucat sa citesc, mi-a spus nasa mea care a citit ce mi-ati scris si mi-a spus pe scurt)si de incurajari!Sa ne traiasca puiutii, sa fie sanatosi si ei si noi si sa dea Dumnezeu sa nu mai avem nevoie de spitale!
Experienta primei nasterii a fost urata si umilitoare 12-14 ore (nastere indusa inainte de termen si nediscutata aceasta varianta in prealabil)dupa care m-a napadit o fericire pe care nu o pot descrie, fericire ce m-a facut sa uit tot ce a fost rau si urat.Ce pot sa va spun?Stiti si voi cum e in spitalele din Romania.Pacat ca nu sunt un caz izolat.Cand imi vad copilul zambind in somn, cand vad ca o hraneste laptele meu si dupa ce papa e fericita si relaxata, multumesc cerului nonstop, ma inchin intruna si nu stiu daca voi putea sa multumesc vreodata, fie si doar simbolic lui Dumnezeu, Maicii Lui, tuturor sfintilor si ingerilor pentru un dar asa de frumos, copilul meu, pe care mi l-am dorit de multa vreme si pe care il iubesc dinainte de a il avea in pantece.Si un lucru e clar:dincolo de incompenta unora, a saraciei sistemului medical romanesc, a lipsei de compasiune si profesionalism etc.nimic nu se intampla dincolo de vointa lui Dumnezeu.Desi in momentele de cumpana ne intrebam DE CE MIE UNA CA ASTA? si suntem suparati si debusolati si incrancenati, mai tarziu in viata gasim raspuns la aceasta intrebare.Vorbesc mult si poate nu sunt prea coerenta.Sper totusi ca veti intelege in linii mari ce vreau sa zic.Sa nu credeti ca sunt vreo bisericoasa de tot vorbesc de Dumnezeu.Da, merg la biserica cu regularitate, dar, zic eu, sunt un om echilibrat si care nu exageraza in aceasta directie.
Cred ca cele mai multe dintre voi ati nascut deja...dar totusi sa va zic ce am invatat eu din toata aceasta aventura:
1)spuneti medicului toate antecedentele voastre medicale si asigurati-va ca noteaza in fisa voastra TOT ce ii spuneti
2)nu plecati sa nasteti singurele
3)interesati-va din timp ce inseamna nastere naturala si ce inseamna cezariana(din punct de vedere medical dar si al durerii)
4)nu lasati totul pe ultima suta de metrii;post-it-urile sunt f utile
5)epidurala poate dauna daca nu e facuta cand trebuie (dilatare 4 cm nu mai tarziu, nu mai devreme)
6)aveti curaj sa spuneti NU cand ceva vi se pare in neregula;cereti-va drepturile frumos si daca nu merge URLATI
7)luati cu voi telefonul mobil si incarcator;pe mine m-au salvat de multe...
8)nu va grabiti sa aruncati cu bani;fiti smechere si nu va sfiiti sa cereti ce vi se cuvine
9)rugati-va mult si cereti si altora sa faca lucrul asta pentru voi;ajuta cum nu va inchipuiti de mult!
10)eu am avut la gat o cruciulita de sfoara impletita pe care am sarutat-o de nenumarate ori si la care m-am rugat cum nu am facut-o vreodata.
11)nu refuzati ajutorul nimanui
Va imbratisez pe toate si sa aveti grija de voi si de ingerasii vostri!sa auzim numai de bine ca de rele mi s-a luat.Celor care nu ati nascut inca, sanatate,curaj,intelepciune si putere sa treceti prin toate va doresc!
Inca o data va multumesc pentru sprijin si imi cer scuze ca nu am apucat sa citesc personal tot ce mi-ati scris.Iubitica mea, ce se va chema Sofia, imi ocupa timpul dar ma implineste intr-un fel greu de descris in cuvinte!

Gabrilici, mami de Pui de Licurici
Gabrilici spune:
Scuze ca am scris un km de mesaj desi am promis ca voi fi scurta si la obiect.Am profitat de somnicul bebelusei.
pupici
Gabrilici, mami de Pui de Licurici
philip spune:
gabrilici, frumos mesaj dar nu mai sunt prea multe burtici...
flobaby, ma bucur ca s-a rezolvat
raluca, pai daca are otita o doare mititica, de aia vrea san in permanenta, asa isi mai alina si ea durerea...
carla, alynta, alex, foarte frumoase poze
noi am avut o zi minunata ieri, am cutreierat prin munti dupa care ne-am oprit intr-un orasel pitoresc de munte unde au avut loc jocurile olimpice de iarna acum ceva timp si am luat cina. din pacate, o data ajunsi acasa micutul si-a facut de cap si n-a adormit pana dupa 11, eu eram fiarta iar dimineata as mai fi dormit cu el dar a navalit fratiorul mai mare peste noi. azi am plans si-am zis ca dau in depresie dar i-am trimis pe tati si pe Philip la parc si-am stat intinsa o ora. acum am terminat de gatit, ei sunt in drum spre casa si juniorul motaie, acusi e ora de papa. speram ca in seara asta sa doarma mai bine, daca nu, il pasez sotului si eu ma culc. hahaha.
am si poze, imediat cum le descarc va dau de stire
US
ramonaiani spune:
Am vazut ca foarte multe mamici au 'probleme' cu puii, care ba mananca la intervale scurte, ba nu dorm destul, ba una, ba alta.
La primul copil nu stiam de nici unele, totul mi s-a parut normal - o alaptam noaptea tot la 2 ore, ziua cateodata cerea si la jumatate de ora sa suga. Sanii imi erau franjuri la un moment dat, mi-a dat moasa vreo 3-4 creme pana am gasit una care sa imi vindece ranile sangerande.
Acum mi se pare dubios faptul ca Daniel doarme legat noaptea si cate 3-4 ore, ca suge pana goleste sanul si se satura
.
Trebuie sa constientizam faptul ca fiecare fiinta e unica de la Dumnezeu, ca unii sunt mai agitati sau mai bolnaviori, ca altii sunt cuminti si dorm mai bine, insa toti bebelusii au nevoie de noi.
Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07) si bondarel Daniel (27.06.09)
www.flickr.com/photos/21231089@N02/3687551567/" target="_blank">Mergem prin viata in PATRU-la
philip spune:
mariana, ai dreptate, eu si acum alaptez de cate ori vrea, nu ma uit la ceas, asta e, n-o sa fie sugar o viata intreaga...
am pus si poze de prin perindarile noastre de ieri.
pupici la trupa
US
CarlaV spune:
Miruta, hai ca pe asta n-am mai auzit-o, sa-i dea copilului fier fiindca ai tu anemie! Eu am mai zis, sunt doctori si doctori, unii mai pregatiti, mai interesati sau mai rabdatori decat altii, daca e vorba e o decizie importanta privind copilul meu prefer sa aud 3 pareri decat una.
Ioana, multi pupici sa fie bine cu Sara si sa puteti pleca la cai.
Philip, frumoase pozele!
Gabrilici, poate ar fi o idee sa scrii mesajul acela fetelor de la alta odisee sa le fie de ajutor, ca noi am cam nascut.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(3) iunie 2009 *******mare2009 *******mare(2)2009 *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
blue77 spune:
buna fetelor
bine v am regasit la scutece, sa ne ajute D-zeu sa fie totul ok si aici
Bebe Becasper sa Sara e bine
, de cate ori aud de un copil bolnavior ma apuca disperarea...
Maria
Noi ne am luptat cu caldura 3 zile, acum e ok....in rest suntem bine, ne pregatim sa ramanem singuri o saptamana....
Yoann ziua mananca cam la 3 ore iar noaptea rezista la 4 ore sau 5 cateodata, deci nu ma plang...
Cand are colici e mai nasol dar am grija ce mananc si e ok.
Oricum e foarte multumit cand sta pe carne de om si mai putin cand tre sa stea in scaunelul lui, dar vad ca nu e singurul...
cris_82 spune:
buna fetele..
carla............ce familie frumoasa sunteti

alexsimatei..............ce bb frumos

beca............
sa treaca repede febra
raluca_ioana..............frichineala asta o experimentam si noi de cateva zile si simt ca innebunesc

philip...........frumoase poze

mami de
Miruna(29 mai) 

Bebe Beca spune:
fetelor, astazi o sa ne internam. i-am facut analizele si apare o infectie in sange, plus o anemie mare. andrei si rebeca vor pleca, pt ca nu vreau sa piarda rebeca vacanta asta. nu o sa mao pot intra pe net, cel putin cateva zile.
va pup.
Ioana,
Rebeca (16.05.2004) si
Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca
Serialbastre spune:
Bebebeca, sanatate multa micutei! Sa reveniti acasa repede! 
Andreea
si
Cezara - Ilinca (2.06.2009)
http://picasaweb.google.ro/AndreeaTzui/CEZARAILINCAPrimaLuna#