Protejeaza-ti inima/senioare cu greutate>50kg(14)
Raspunsuri - Pagina 9
guzelnico spune:
Menics, multumesc de intrebare, se simte bine acum. I-am luat si ceai de matase de porumb dar inca nu a baut. Si cred ca "am scuturat" nisipul sau macar l-am cernut.
De ce esti asa dezamagita de G, pareai incantata de el la inceput?
guzelnico spune:
Babyblue, daca nu faci luna aceasta HSG, de ce nu ti-a dat niciun tratament de stimulare ovariana pt IA?
Dr nu se grabeste cu HSG pentru ca, daca iti face inseminare intrauterina, nu-si face probleme de starea trompelor tale, urmand a injecta spermatozoizii direct in uter. Dar tot nu inteleg de ce nu ti-a inclus in procedura pt inseminare si stimularea ovariana. Poate ar trebui sa-l suni.
menics spune:
Citat: |
citat din mesajul lui guzelnico Menics, multumesc de intrebare, se simte bine acum. I-am luat si ceai de matase de porumb dar inca nu a baut. Si cred ca "am scuturat" nisipul sau macar l-am cernut. De ce esti asa dezamagita de G, pareai incantata de el la inceput? |
mda eram dar il studiez, si imi dau seama ca este genul care desi vorbeste multe de fapt este un tip care s-a obisnuit cu viata de gasca de noapte, iar printre randuri am citit ca nici nu este dispus sa renunte...deci, il las in pace, ieri eu nu am dat nici un semn, nici el...
http://tt.lilypie.com/kP5vp3.png
Manu
Mona40 spune:
Neata la gagici,
Menics, nu ca sunt eu mama Tereza...dar unii oameni au anumite inclinatii si cred ca atunci cand e vorba de dragoste si cei mai nebunatici se linistesc pe la casele lor.....
Cand ai pentru ce veni acasa...si te asteapta o sotie iubitoare sexi si interesanta si un copilas frumos care-ti rade cu gura pana la ureche....ii mai dai naibii pe prietenii de noapte....
Oricum, sunt sigura ca instinctele tale functioneaza fff bine si asa ca nu ezita sa te increzi in ele..
Char dac nu e el The one...macar te-a ajutat sa iesi din colapsul cu "domn director" si asta e exact ceea ce aveai nevoie la momentul respectiv...
Nu te lasa pe tanjeala...continua sa prospectezi piata
Lumy, ce nasica albastrica trasnet de sexoasa....
Libra, fruntea sus....nu uita ca in fiecare luna este o noua sansa....la urma urmei e vorba si de statistica...mai incearca....
Babyblue....ma bucur ca ne-ai gasit pe noi si ca iti descarci sufletul...
Da-ne mai multe detalii..
Varsta ta si a sotului..
De cati ani incercati, care sunt analizele tale hormonale...adica LH ( rezerva ovariana )..., FSH, Prolactina.
Ai ramas vreodata insarcinata in trecut?
Daca esti f tanara,adica sub 35 de ani are rost sa faci IA fara stimulare...
Daca nu , nu stiu ce sa zic...dar e bine sa intrebi doc. de ce nu iti da nici o stimulare....repet depinde de ce vede el la rezerva ovariana....
Sp sotului...poate fi o reusita prin IA dar evident e o loterie....
daca are morfolugie buna...sunt sanse....la urma urmei...cum se spune..e suficient 1 sp
Si nu in ultimul rand.....procedura IA este una extrem de simpla ...precum o analiza PAP....mai ales daca nu-ti face stimulare cu nici un medicament...Deci nu ai de ce sa te sperii.
Procedura e cam asa....
Z9 Te cheama in pt ecografie....la noi se da si analiza de sange...estradiol urgent si progesteron urgent...adica rezultate in cateva ore....in functtie de care este activitatea ovariana, adica daca ai foliculi destul de marisori...te cheama si in Z12-13 la aceeasi procedura.....
Cand stabileste el ca foliculii sunt suficient de mari si are loc ovulatia...atunci va face inseminarea...
Daca se dau medicament de stimulare a ovulatiei atunci se da si o injectie cu 36 de ore inainte de ovulatie pt a se asigura ca se sparg foliculii si se elimina ovulul....daca nu-ti da med de stimulare si merge pe Ciclu natural...atunci te cheama in ziua stabilita ca fiind cea a ovulatiei si dupa ce sotul da o proba de sp si este spalata si frezata....se introduce un esantion de sp de 0.5 mm proaspat aranjata si imbunatatita cu substante hranitoare...in uterul tau direct cu un cater subtire si lung....
Aceasta procedura este una fff simpla dupa cum am zis...nu mai mult decat o analiza PAP....evident diferenta este una emotionala...
Mai continui intr-un alt mesaj ca asta e prea lung
Mona
:)
In pauza. de-o vara.. , pusa pe prostioare....
Mona40 spune:
Bluebaby, oricum....din pacate probabilitatea sa se prind din prima este una f mica...25% ( si e mult crede-ma )
Dupa pererea mea dupa c doua trei poate doctorul sa vada exact cand este perioada ta de ovulatie ....
Mona
Mona40 spune:
Revin,
Ideea e ca nu are de ce sa-ti fie frica....
Ai incredere in medicul tau dar nu ezita sa-i pui intrebari si sa te lamureasca ce si cum...
Multa bafta....
Mayanule...Gali pe unde umblati?
Guze,Sorinake, soricica,
Mona
guzelnico spune:
Pupici, Mona! Cum te simti cand mai putin-putin sa vii in RO? Nu e o senzatie misto?
Nu uita, daca vreti sa faceti trasee in Retezat, obligatoriu tb sa aveti bocanci in picioare. Sunt multe pietre si stanci.
babyblue spune:
buna fetelor! multumesc pentru raspunsuri.
am revenit cu detalii.
eu am 28 de ani, aproape 29. sotul 31.
da, eu am ramas in trecut gravida, culmea, dintr-un singur contact sexual, dar cu alt barbat, in fine atunci am avortat.nu vreau sa-mi aduc aminte ca-mi smulg si parul din cap...
acum 3 ani, prof. marinescu de la giulesti m-a operat pt o tumora ovariana si mi-a scos un ovar, care nu mai era ovar ci...o tumora benigna.
am un singur ovar, pe care prof. marinescu, de acum 2 luni tot mi-l urmareste ecografic pt ca acum 2 cicluri mi-am descoperit 2 chisturi de 8 cm, de fapt un chist biloculat de 8 cm. m-am dus la mai multi, mi se recomandase duphaston (eu am fost ingrozita, pt ca am crezut ca am facut iar tumora si la ovarul asta)....nu l-am luat, pt ca marinescu mi-a zis sa astept sa-mi vina menstra si adevarat, dupa menstra imi scazusera la 3 cm...a zis ca se vad doar 2 foliculi de cate 1,8 si 1,9 cm..cand m-am dus acum 2 luni, ba chiar era optimist si mi-a zis sa bagam mare ca se vad 2 foliculi frumsei.
eu n-am mai luat duphaston, pt ca am tot luat un tratament pentru tiroida si m-am cam saturat de hormoni.
cu sotul am incercat inainte de tratamentul pt tiroida, cateva luni bune, apoi in timp ce-am luat acest tratament n=-am incercat ca e teratogen pt sarcina, apoi iar am incercat dupa ce l-am intrerupt.
sotul s-a dus acum 2 luni sa-si faca o spermograma si au iesit 7 mil de amarati, 62% viabili, fara forme aberante, mobilitate 25 %. a luat miere, zinc, vitamine etc si a repetat acum 2 sapt la medsana: 12 mil, 15% f mobili, 25% mobili, 10 % lenti, 50% imobili.
nu are varicocel.
hormoni normali.
spermocultura normala.
fara forme aberante.
sotul meu s-a dus din proprie initiativa sa se controleze, pt ca mi-a zis ca a mai riscat in trecut si n-a lasat gravida nicio femeie si se banuia oarecum, sau oricum a avut aceasta curiozitate sa vada, desi eu eram convinsa ca problema este doar la mine.
deci nu stiu de ce nu mi-a dat stimulare ovariana. cu ce se face aceasta stimulare? cu estrogen?
ca dc da, cred ca estrogenul imi creste chisturile pana la cer...dc mi s-a recomandat de altii progesteron pt ele (duphaston), nu?
sau se ia dupa faptul ca a vazut acei foliculi la eco lunile trecute?
sa zicem ca stimularea asta, as intelege de ce nu0mi da...dar de ce nu-mi da sa fac HSG????
uff...imi vine sa-mi smulg parul din cap.
eu nu mai pot astepta prea mult, pt ca ma ingrozeste ca si acest ovar se va transforma intr-o tumora...celalalt, cand am descoperit tumora avea 7 cm diametru, am asteptat 3 luni ca mi s-a dat tratam hormonal si in 3 luni s-a facut de 12 cm diametru si pana m-am operat, ca m-am programat peste inca o luna, avea 14 cm diametru. deci uriasa.
dc fac si la ovarul asta asa ceva???? si creste in ritmul asta???
_
Babyblue va pupa pe toti!!
In asteptarea unui ingeras in viata noastra....
blue_flower spune:
Babyblue, bine ai venit printre noi, desi eu nu sunt una dintre cele mai fervente scriitoare de pe aici.
Salutari la toate gagicile!!
Acu' back la babyblue. Darling, nu te mai panica atata, nu iti mai pune milioane de intrebari, ca o iei razna. Asa am patit si eu, pana am reusit sa ma controlez emotional.
Ia o foaie de hartie si pune intrebarile una sub alta, cu prima ocazie cand il vezi pe Marinescu, scoti lista si nu pleci pana nu ai raspuns la toate intrebarile.
Eu am facut FIV cu Prof. M. in mai, acum sunt insarcinata in 10 sapt (din 40, 8 sapt din 38), si eu am avut foarte multe intrebari, dar dupa ce mi-am controlat emotiile, am ajuns de pot vorbi cu profesorul normal, ca si cu orice alt om. E si el un om in definitiv si, mai mult, are datoria sa iti explice de ce face intr-un anume fel.
Nu stiu daca ai ajuns la Dr. Cocei Diana, dar ea are si mai multa rabdare sa explice. Ea a fost ca embriolog in procedura mea de FIV. Poate ajungi sa vorbesti cu ea. Poti sa iti faci o programare la Marinescu Medical Center, sa fii sigura ca ai timp sa pui toate intrebarile si sa afli toate optiunile posibile in cazul tau.
Stiu ca ai trecut printr-o experienta traumatizanta, imi imaginez cat esti de panicata si speriata, dar amplificarea starilor emotionale negative nu face decat si mai mult rau.
Mie una mi-a facut foarte bine sa citesc tot ce am gasit referitor la problema mea si a sotului (eu ovulatie aleatorie si mai mult decat intamplatoare, inexplicabila, ca sa nu zic anovulatie, sotul cu mici probleme de numar si mobilitate, tratat cu Branca Ursului si Spermotrend). M-am simtit mai linistita cand am citit pagini nu de forum, ci de publicatii medicale din strainatate, care explicau in detaliu ce se intampla, cum se procedeaza, cum se repara, etc.
Fa inseminarea asta, poate se prinde, 25% nu e mult, dar tot atatea sanse mi s-au dat si mie la primul FIV si uite ca s-a prins. Relaxeaza-te si incearca. Nu dispera.
Eu intru mai rarut, dar daca te pot ajuta cu vreo informatie, scrie-mi si voi raspunde.
Pupici la toate fetele. Mi-am luat azi biletele de avion, plec sa ma 'racoresc' nitel in pietrele Romei. Daca o fi prea cald si io prea ametita de gravideala, sa vezi cum o sa stau numai in masina si in casa
In rest, traiasca aerul conditionat si frigiderul, ca ele ma mai salveaza de la prabusirea in caldura.
Va pup si o zi frumoasa.
p.s. azi cica intru in sapt 10. nici nu imi vine sa cred