Cum ii dati ficatelul copilasului vostru?
Raspunsuri - Pagina 2
Deus spune:
al meu nu-l suporta(: orice altceva, este fun peste, legume, fructe, orice doar ficat si creier NU...nu-i place textura.
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
papanash spune:
nu este deloc tarziu, mai ales ca-i un aliment inecacios si greu suportat de unii copilasi. Eu l-am dat pe la 10 luni, prima data fiert in lapte-esec total, dupa vreo saptamana am ascuns putin in piure de spanac ( era mancarea preferata) dar in prealabil l-am fiert in apa , destul cat sa iasa toxinele, cel putin 15 minute. Apoi pus in piureul moale. Acum ( are aproape 2 ani), fiindca nu mananca nimic pasat, ii fac drob, dupa care e topit sau il mai fac pane, dar tot asa, inainte il fierb, apoi prajit.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
nikole spune:
Eu i l-am introdusla 9 luni , si a fost prima oara cand am vazut si eu bolul lui gooool, a mancat pe nerasuflate.
Eu i-l dadeam odata pe saptamana, doar, am eu impresia ca ficatul nu e tocmai bun, si ca treaba cu fier, vitamine e doar un mit.
Astazi il mananca doar tip pate, intins pe paine, si drob.
Cand era mai mic, il fierbeam biiiine in apa, apoi il dadeam la mixer impreuna cu consome(facut in prealabil din legume), si putin patrunjel verde.
Incredibil cat putea sa manance la pasta de ficat...mi-era si frica sa-i mai dau, sa nu ii pice greu.
Inspirata de topic, tocmai i-am facut o mancarica din ficat, bostanel, brocoli, cu sos de rosii .
Parca vad ca tot eu il mananc, nu stiu daca ii va placea astfel gatit.
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
nikole spune:
Papanash, daca mai treci pe aici, nu imi spui si mie cum ii faci puiului piure de spanac??
Eu am incercat sa-i dau de cateva ori, dupa prima lingura nu stia pe unde sa fuga...adevarat e ca ce mi-a iesit mie...nici eu nu l-as fi mancat...nu stiu cum sa-l fac sa aiba gust, mie imi iese fad, fara nici o "culoare".
multumesc.
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
vlahos spune:
Sa nu va speriati baiatului cel mare, din cauza unei anemii foare puternice doctorul mi-a spus sa-i dau ficat de pui mai mult oparit decit fiert 15 secunde in apa clocotita si nu mai mult. cel mic il maninca la gratar dar in singe.
Octavia75 spune:
Noi de la 7 luni papam ficatel de pui, pe care il combinam cu piure de cartofi si putin iaurtel sau cu piure de legume.
La inceput in mixam cu blenderul, acuma il papam pasat cu furculita. Dintisori nu avem dar nu ne deranjeaza bucatile un pic mai mari.
De o luna am inceput sa papam si ficat de curcan, pe care inaite de a-l fierbe il tinem vreo 20 min. in lapte.
Octavia75 mami de Vesna, minune mica (16.10.2008)
Asa crestem noi
dflory spune:
prima oara i lam bagat la 6 luni fiert si pisat cu piure de cartofi,iar de la 7 luni lam facut la cuptor tot cu piure de cartofi si taiat cubulete mici si la mancat pe tot de mia lins si farfuria la propriu vb. .De at. numai asa il vrea.
Mirona spune:
de cand am citit pe net ca in ficatul fiecaruia se aduna toate toxinele posibile din corp - am renuntat si noi sa mai mancam ficat - daramite sa-l dam la copii.
Fetitei i l-am dat si eu pe la 8 luni- nu s-a dat in vant dupa el - apoi citisem pe net si deja renuntasem la el. de ce sa-i bag in corp cu buna stiinta toxine?
lara_c spune:
Nici mie nu mi se pare tarziu.Eu nu i-am dat niciodata fiicei mele de 10 luni.In alte tari lumea nu mananca asa de mult ficat ca in RO( nu prea se consuma organele, de altfel) si nu este nici o problema.De altfel nici eu nu am mai mancat de ani de zile, nu mi-a placut niciodata in mod deosebit , nu ii simt lipsa, iar aici nu mi- s-a spus niciodata ca ar tb sa ii dau copilului.
Sigur ca nu ii face rau , dar deocamdata nu cred ca o sa-i dau.
De ce crezi tu ca ar fi tarziu??
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall