Cum ii dati ficatelul copilasului vostru?
Acum avem 8 luni ... poate e cam tarziu pentru introducerea ficatelului in alimentatie, insa baietelul meu de 2 luni a tot avut probleme...ba enterocolita, ba varicela...bine ca au trecut.
Ce ma interesa pe mine...cum i l-ati dat? Cand am vorbit cu medicul lui era pe fuga si acum e in concediu si nu vreau sa deranjez.
Cum sa i-l combin? Sa caut sa-i dau de la o pasare de tara?
Multumesc anticipat
Raspunsuri
lulu77 spune:
La inceput i l-am dat pasat ,amestecat cu piure de legume ,apoi ,pe la 10 luni la gratar bucatele mici de tot taiate si cu rosie. Asa il mananca si acum la apropae 2 ani, la gratar cu putin sos deasupra din usturoi si rosii.
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
velenamaria spune:
buna
eu i-am dat baiatului meu ficat de pui fiert in apa cu un pic de unt. langa, i-am dat legume la aburi sau facute in cuptor ( in vas yena)sau piuree de cartofi
ficatul nu l-am fiert mai mult de 10 minute...e mai moale asa. oricum e destul de greu de mancat asa ca tot timpul il combin cu ceva ce se mesteca usor ca sa nu se inece.
sper ca te ajuta sfaturile mele...
succes
_Ralu_ spune:
mie nu mi se pare tarziu pentru introducerea ficatelului. noua pediatrul ne-a zis sa ii dam ficat de pasare. eu i-am dat de pui, cumparat.
cel mai bun iese facut la cuptor cu legume (morcovel mai mult, cartof, broccoli, si putina rosie, ceapa, si marar), si bineinteles, cand e vb de fii-mea, pasat. iese o pasta cremoasa si gustoasa. nepasat e cam inecacios.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
discordia spune:
Ficatelul este alimentul preferat al fetitei mele, dupa laptic, bineinteles. Eu intotdeauna i l-am dat fiert, la inceput il pasam cu furculita si il amestecam cu un pic de unt ca sa fie mai alunecos, apoi treptat i l-am dat rupt bucatele mici si asa il papa si acum. Cateodata soacra mea i-l mai amesteca si cu putina smantana sau iaurt ca sa poata sa i-l dea cu lingurita. Cu alte legume nu i l-am dat deoarece fetita mea mananca foarte putin si daca ii mai dadeam si altceva pe langa, ar fi ajuns sa manance mai putin ficatel. Eu ii dau o data la 2 zile si atunci mananca 2 ficatei. I-am dat si ficatel de pasare de curte cand am avut de unde, dar de obicei ii cumpar din acela refrigerat.
kammer05 spune:
Eu ii dau ficatelul cu piuereul de legume(ma rog un piure mai moale,totul pasat) la care adaog si putin unt.Insa,ficatelul de pui nu se da mai mult de o data pe saptamana(chiar o data la 2 sapt,spun medicii).Sanatate!
_Ralu_ spune:
si mie mi se pare foarte mult 2 ficatei la 2 zile.
poate poti sa ii amesteci totusi 1 singur ficatel cu legume, si atunci nici nu va mai papa asa de mult ficatel si, in plus are parte si de o portioara sanatoasa de legume.
e doar o idee. pt a fi sigura intreaba si pediatrul copilului daca e bine sa pape asa de mult ficatel.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
adra_bell spune:
Nu-i tarziu, eu i l-am introdus pe la 10-11 luni cred. Fiert in lapte, apoi dat putin la cuptor cu o lingurita de unt. Acum ii fac pate de ficat (cu carne de pui, ou, unt) sau ficatei cu sos de rosii
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
lorellay spune:
diana are 7 luni jumate.I-am dat de vreo 2 luni ficatel.
Ea e mai "fitoasa" la mancarica, exceptand fructele.
Papa bine ciorbitze.Deci am ales sa-i dau ficatelul in ciorbitza. Fac ciorbitza si fierb ficatelul separat.La inceput ii treceam toate lugumele inclusiv ficatelul prin sita.Si ii dadeam cu bibe, am crestat putin gaura tetinei.
Acum bag in blender tot, inclusiv ficatel, si papam cu linguritza din castronel.
Nu am bagat in piure ca mi se pare sec.
Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]
ang3lt0uch spune:
Fie-mea a fost exceptia care confirma regula, in sensul ca ea nu a mancat nimic pasat dupa 6 luni, daor bucatele mici, deci nici ficatei ...si apoi mai mari.(ea nici acuma nu manaca piure). Ficatei cred ca pe la 7-8 luni i-am dat, in ciorba fierti bine. Initial ii dadeam pur si simplu bucatele micute in lingurita, cu legume si ciorbita (dar ea stia sa mestece bine si nu se ineca)..apoi s-a indragostit de ei si ii vroia in mana...
Mie mi se par f innecaciosi asa simplu, daor fierti, dar ea asa i-a preferat, nu stiam ce sa mai fac sa manace mai putini... Ii faceam daor o data pe saptamana, pentru ca nu ii ajungea unul, doi...
Insa pediatra imi recomandase cum spun fetele, ficatei cu legume, piure, pasat, bucatele etc. De 2 ori pe sapt.
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
Lori_75 spune:
Eu ii dau lui Mihnea ficatelul de pui pasat cu morcov, dovlecel si putin cartof. Mai adaug 1/2 lingurita unt si marar. Este mincarea preferata a lui bebe.