Cum ii dati ficatelul copilasului vostru?
Raspunsuri - Pagina 3
Helenutza23 spune:
nu i-am dat pana acum, recent. pt ca mie nu imi place simplu, fiert, cu legume... in plus am citit ca e destul de controversat, asa cum a spus si Mirona. de abia acum am inceput sa ii dau, are aproape 2 ani jumate. il fierb bine, adica vreo jumate de ora, apoi il scot si il pun in tigaitza cu ulei+apa+ceapa+morcov rondele+usturoi+condimente dupa gust, si las acoperit, sa fiarba, inca vreo 15-20 minute, pana se inmoaie bine si legumele. ii dau maxim o data pe saptamana.
Kya spune:
Eu il dau de pe la vreo 11 luni. Ii place foarte mult, cel putin acum.
Il fierb si il pasez impreuna cu un cartof fiert. Putin lapte, un praf de sare, 2 frunze de patrunjel sau marar, si se bat turcii la gurita ei.
Am incercat si combinatia cu piureul de legume, dar nu i-a placut.
Raluca mamica de Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
Alex@Sara spune:
Noi cat am fost mai miculute,am papat ficatelul fiert in laptic si apoi blenduit cu cartof dulce fiert,putin laptic si putintel unt .In maxim 10 minute se golea un castronel de 250-270 g.cartoful dulce si fiertul in laptic ii ia din amareala.Pofta mare la pitici mofturosi
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008
39sapt+
SPOME spune:
eu i -am dat baietelului meu ficat de pui de la varsta de 5 luni il cumparam tot timpul proaspat de la magazinul avicola il fierb separat iar apoi il combin cu piureul de cartofi si morcovi ficatu il tai in bucati mici iar cand il introduc in bol langa legume il pasez cu furculita si le amestec bine peste aduag putin ulei de masline este foarte bun si baietelul meu il mananca cu placere.mult noroc si sanatate.
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui SPOME eu i -am dat baietelului meu ficat de pui de la varsta de 5 luni il cumparam tot timpul proaspat de la magazinul avicola il fierb separat iar apoi il combin cu piureul de cartofi si morcovi ficatu il tai in bucati mici iar cand il introduc in bol langa legume il pasez cu furculita si le amestec bine peste aduag putin ulei de masline este foarte bun si baietelul meu il mananca cu placere.mult noroc si sanatate. |
Spome, ce varsta are bebe de ii dai ulei?Fie el si de masline.
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall
SPOME spune:
Seba are 9 luni si ii pun un strop mic de ulei de masline nu-ti inchipui ca e o mancare unsuroasa inainte ii puneam si eu unt dar la recomandarea medicului pediatru am inceput de curand sa -i pun cate un pic si am constatat ca are si o digestie foarte buna in sensu ca ni i-am mai pus supozitor de 2 luni.daca stie cineva vreo contraindicatie la acest produs il rog sa-mi scrie si mie.
miereamara spune:
Dar care este motivul pentru care este recomandat ficatul in dieta copiilor asa de mici?
Baietelul meu are sase luni si jumatate si nici macar nu i-am introdus carnea in alimentatie. Planuiesc sa aman pana pe la 7-8 luni. Mi se pare prea grea pt digestia lui, ca sa nu mai vorbim de hormonii si alte minuni care se gasesc in carnea de pe piata (chiar dc e "organica").
Este un copil foarte sanatos, nu am avut nici o problema cu el pana acum, s-a nascut cu o greutate de 4 kg si acum are 10 kg si 78 de cm la varsta de 6luni si jumatate, nu este deloc gras, desi are greutatea asta, el fiind foarte inalt.
Daca motivul este legat de fier, un serving de cereale pe zi ii asigura 45% din necesarul de fier zilnic.
Eu am incercat sa ii mentin dieta cat mai simpla pana la varsta asta,vegetale diverse (simple, fara unt sau ulei) la pranz si cereale cu lapte si fructe dupa amiaza. Am inceput de curand sa ii introduc putin galbenus fiert si branza preparata in casa. In rest lapte (cam 700 - 800 de ml zilnic impartit in patru mese).
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery