Educatia copilului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

citez:"sa ii dai omor, sa nu te lasi".....

pe cine citezi? ce mi-a scapat mie....?

e bine de evitat pe cat posibil astfel de copii si parinti. mai ales ca , de la o varsta in sus, la parinti nu se mai poate face educatie.

cand e vb de copii mici, chiar nu merita divergentele.

presimt ca o sa iasa flacari la subiectul asta.

marius, fii pe faza!

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

discorida iata ca ti-a raspuns Ady80 cum se mediaza in Romania conflictele. "Da si tu mama, bine i-ai facut."

Poate ai ceva de invatat in directia asta si de cumnata ta care ii explica copilului ei prin violenta (ii da peste minute) ca nu e in regula sa practici...violenta.

Va urez succese maxime!

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Succesuri Bic, succesuri - made in Romania! Succesurile sunt cheia noului europarlamentar roman!
"kariguld" - in alt topic un pic mai sus am scris ca eu roman in Romania am decis sa arat cu degetul si sa scriu orice lucru sau fenomen care din punctul meu de vedere nu apartine unei societati cu pretentii de civilitate si normalitate. Atata pot atata fac. Si o fac.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Ciresc si ma minunez! Am trait un soc citind acest post. Oameni buni, ce fel de educatie primesc copiii din romania? Sau mai bine spus, unde este educatia?

Discordia - nu vreau sa te superi pe mine, dar trebuie sa-mi spun punctul de vedere. Atitudinea ta fata de incidentul petrecut a fost una total gresita din punctul meu de vedere.

"Respectiva fetita o imbrancea pe fetita mea, nu o lasa sa ii atinga jucariile sau caruciorul ei, inclusiv iarba pe care fetita mea o rupea de pe jos i-o smulgea"

Daca mama respectivei nu i-a spus nimic, tu trebuia sa intervii si sa-i explici cu voce calda, asa cum trebuie sa i te adresezi unui copil mic, ca nu e frumos ce face, ca poate provoca un accident, mai mult de atat trebuia in acel moment sa stai langa fetita ta, sa impiedici acest lucru. In astfel de situatii trebuie sa le ajuti sa gaseasca o cale de a se juca impreuna. Atitudinea si tonul rezolva totul.
Cand fetita ta i-a pus manuta pe fata celeilalte fetite, iarasi trebuia sa intervii si sa-i explici fetitei tale, ca asa ceva nu se face. Chestii gen " ai manutele murdare, te rog sa nu-i mai atingi fata fetitei. Asa incepe educatia, si intr-o saptamana, 2, 3, cateva luni va intelege. Asta e o notiune de baza, pe care i-am explicat-o copilului meu de cand a inceput sa mearga.
Acesti doi copii nu sunt vinovati, gesturile lor inofensive, trebuiesc zi de zi corectate de voi, fara ura, fara cuvinte urate, fara reprosuri. E suficient ca tu sa fi vorbit tot ce-ai scris aici, cu sotul si in prezenta fetitei, ce crezi ca va invata ea din toate astea? cu siguranta ceva intelege, fii sigura de asta, chiar daca are doar un an si putin.
Dupa varsta de un an, orice parintre trebuie sa lucreze la capitolul " share your toys". Eu recunosc ca am luptat un an, foarte mult, insa in cele din urma a inteles, ca trebuie sa-si imparta jucariile si pachetelul cu ceilalti copii. As intra in pamant de rusine, sa vina cineva la ea, sa-i ceara o jucatie si ea sa spuna nu, "this is mine', cum obisnuia sa spuna. Am luptat enorm la acest capitol, insa am reusit. Toate mamicile pe care le cunosc, au facut acelasi lucru, la gradinita, zi de zi, invata sa share. Fiica-mea stie ca cel mai frumos lucru este sa "share" si sa-ti faci prieteni. Cand am fost ultima data in romania, am auzit o mamica in parc, " sa nu-i dai jucatia lui x, ca am dat bani pe ea"

Intr-o zi ne-am oprit pe o plaja fara sa fim pregatiti cu lopatele etc. Nu am gasit sa-i cumpar de pe plaja, si am tot incercat sa ne jucam in nisip, fara unelte..si deodata fica-mea imi zice, " mami, don"t worry, I have an idea. Do think that boy can share his toys with me?....evident ca m-am dus eu si-am vorbit cu parintii lui, si s-a rezolvat fara probleme. Eu le-am carat apa, sotul le-a construit un castel, toata lumea fericita, copiii s-au imprietenit.

Ma gandesc deja cu groaza la timpul care-l avem de petrecut in romania, sper sa n-o dezamagesc pe fiica-mea care abia astepta sa se joace cu copii care vorbesc romaneste, pana acum n-a avut ocazia.
Sper sa nu auda cuvinte urate in parc, expresii de genul celor care s-au scris aici si multe altele pe care le stim doar noi adultii, sper!. Deocamdata stie ca doar lupul este baiat rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ady80 spune:

[quote]citat din mesajul lui Bic

discorida iata ca ti-a raspuns Ady80 cum se mediaza in Romania conflictele. "Da si tu mama, bine i-ai facut."

Poate ai ceva de invatat in directia asta si de cumnata ta care ii explica copilului ei prin violenta (ii da peste minute) ca nu e in regula sa practici...violenta.

Va urez succese maxime!

Cred ca am fost inteleasa gresit....Eu mi-am invatat copilulsa imparta,sa dea jucariile care le are, sa fie buna cu copii etc, dar cand vezi ca alt copil ii ia jucariile EI si nu o mai lasa macar sa le atinga, nu mai vrea sa i le dea inapoi, si mama respectivului copil nu ia atitudine, ce era sa fac? Sa nu credeti ca am vorbit urat cu copilul, am vorbit chiar foarte calm ( asa sunt eu de obicei, nu ridic tonul decat fff rar), dar pur si simplu nu mai suportam sa fie luat copilul meu de prost, doar pt ca eu l-am invatat sa fie bun. In privinta impinsului, eu i-am spus ca daca te impinge cineva, fara motiv, sa impingi inapoi, nu sa stai sa primesti bataie..., dar daca ar incepe ea o bataie fiti siguri ca nu as incuraja-o sa mai faca asa ceva.Totusi trebuie sa ne invatam copii ca mai exista si oameni rai, si sa nu se lase calcati in picioare de acestia. Nu vor putea evita prezenta lor toata viata. Sund de acord cu impartitul jucariilor, chiar daca se mai intampla sa se strice cateodata, pentru ca asa invata multe copii, dar nici sa i se ia jucariile, si ea sa stea deoparte sa se uite la altii cum se joaca cu ele. Sper ca de data asta m-am facut inteleasa mai bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

Citat:
citat din mesajul lui virgi

Discordia - nu vreau sa te superi pe mine, dar trebuie sa-mi spun punctul de vedere. Atitudinea ta fata de incidentul petrecut a fost una total gresita din punctul meu de vedere.

"Respectiva fetita o imbrancea pe fetita mea, nu o lasa sa ii atinga jucariile sau caruciorul ei, inclusiv iarba pe care fetita mea o rupea de pe jos i-o smulgea"

Daca mama respectivei nu i-a spus nimic, tu trebuia sa intervii si sa-i explici cu voce calda, asa cum trebuie sa i te adresezi unui copil mic, ca nu e frumos ce face, ca poate provoca un accident, mai mult de atat trebuia in acel moment sa stai langa fetita ta, sa impiedici acest lucru. In astfel de situatii trebuie sa le ajuti sa gaseasca o cale de a se juca impreuna. Atitudinea si tonul rezolva totul.
Cand fetita ta i-a pus manuta pe fata celeilalte fetite, iarasi trebuia sa intervii si sa-i explici fetitei tale, ca asa ceva nu se face. Chestii gen " ai manutele murdare, te rog sa nu-i mai atingi fata fetitei. Asa incepe educatia, si intr-o saptamana, 2, 3, cateva luni va intelege. Asta e o notiune de baza, pe care i-am explicat-o copilului meu de cand a inceput sa mearga.

Eu i-am explicat fetitei respective sa nu o mai sperie pe a mea, pe moment parea ca intelege, insa dupa ce o lasam pe a mea jos din brate din nou o speria sau o imbrancea. Acum mi se pare aiurea daca un copil s-a purtat mai urat cu fata mea, gata imi iau jucariile si plec. Fetita respectiva nu are nici o vina, ea face ce este invatata, iar mama ei o invata sa fie violenta. Eu nu am nimic cu acel copil, pana la urma, doamne iarta-ma are doar 1 an si 7 luni, eu sunt intrigata de atitudinea mamei. Si eu o invat pe a mea sa imparta jucariile, si fetita mea este atrasa de jucariile altor copii, le imparte cu ei, dar respectivul copil ii ia jucariile lu' fie-mea si nu vrea sa i le mai dea, iar mama sa nu intervine. Daca fata mea vrea o jucarie de-a ei, nu o lasa sa se atinga de ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

Citat:
citat din mesajul lui virgi

Recunosc ca la acest aspect nu m-am gandit si pe viitor voi fi mai precauta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Ady te-ai facut inteleasa de prima data, iar al doilea mesaj a intarit ceea ce ai spus in primul. Este pur si simplu hilar cum te aperi.

Deci, repet si eu, nu exista nivele de reactii civilizate. Mai bine spus, un om civilizat are reactii consecvente in diferite ocazii. Nu exista grade, ci consecventa. Nu te numesti un om civilizat daca in anumite circumstante - usoare de altfel - nu reactionezi, dar in altele - mai dificile, da. Adica tie ti se pare ok sa-ti incurajezi copilul sa dea inapoi daca a fost lovit. Asta nu e cu absolut nimic diferit de a-l incuraja sa sara la bataie sau sa nu-l sanctionezi cind o face. Ce inseamna in lumea civilizata sa nu te lasi calcat in picioare? Inseamna ca ai dreptul sa te retragi, daca nu iti convine si ai dreptul sa fii tratat cu respect asa cum ii tratezi si tu pe ceilalti. Inseamna ZERO toleranta fata de violenta.

Sa ti se para justificat sa-ti incurajezi copilul sa dea inapoi cind e pus intr-o situatie violenta, desi nu ti se pare ok sa initieze el bataia, este ca atunci cind doi fumeaza intr-o camera toata noaptea si unul zice ca el nu a facut fum, ca el a fumat doar doua tigari....

virgi nu-ti face probleme cu mersul in Romania in parcuri. Desi pe forum citesti o groaza de bazaconii, ele nu reflecta decit cazuri izolate. Si daca e sa te afli intr-o situatie ciudata, vei reactiona cum ai scris mai sus si o sa fii ok. Mie chiar mi s-a parut foarte frumos in parcurile inc are am fost ca fiecare vine cu jucariile lui si printr-o intelegere nescrisa, toata lumea are voie sa se joace cu ce vrea. La un moment dat, fii-mea se lipise de o tricicleta, iar eu cautam disperata proprietarul ca sa-mi dea acordul si ala s-a uitat la mine de parca veneam de pe alta planeta, cu subintelesul ca daca tricicleta e la locul de joaca, e pentru toata lumea.

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ady80 spune:

[quote]citat din mesajul lui Bic

Ady te-ai facut inteleasa de prima data, iar al doilea mesaj a intarit ceea ce ai spus in primul. Este pur si simplu hilar cum te aperi.

Deci, repet si eu, nu exista nivele de reactii civilizate. Mai bine spus, un om civilizat are reactii consecvente in diferite ocazii. Nu exista grade, ci consecventa. Nu te numesti un om civilizat daca in anumite circumstante - usoare de altfel - nu reactionezi, dar in altele - mai dificile, da. Adica tie ti se pare ok sa-ti incurajezi copilul sa dea inapoi daca a fost lovit. Asta nu e cu absolut nimic diferit de a-l incuraja sa sara la bataie sau sa nu-l sanctionezi cind o face. Ce inseamna in lumea civilizata sa nu te lasi calcat in picioare? Inseamna ca ai dreptul sa te retragi, daca nu iti convine si ai dreptul sa fii tratat cu respect asa cum ii tratezi si tu pe ceilalti. Inseamna ZERO toleranta fata de violenta.

Sa ti se para justificat sa-ti incurajezi copilul sa dea inapoi cind e pus intr-o situatie violenta, desi nu ti se pare ok sa initieze el bataia, este ca atunci cind doi fumeaza intr-o camera toata noaptea si unul zice ca el nu a facut fum, ca el a fumat doar doua tigari....

Daca aste e parerea ta asta e....Dar spunem cum te poti retrage cand persoanele care vor sa te calce in picioare iti sunt vecini, sau colegi de scoala, servici? Te muti? Nu mai mergi la scoala, servici? Unde te retragi? Te retragi cand poti, situatia prezentata de mine dura de mult timp, si cand vedeam ca mama cealalta radea cand copilul meu era luat de prost, nu stiu cate mame ar suporta asta. Dupa cum am spus, nu mi se pare Ok sa initieze ea bataia, si nu as incuraja niciodata asa ceva, dar nici nu o voi invata sa stea sa primeasca bataie, sa i se ia toate lucrurile fara sa stie sa ia atitudine. Eu sunt o persoana tare pasnica de felul meu, dar atunci cand ma simt atacata, atac si eu. Cand se poarta cineva frumos cu mine, ma port si eu. Nu suport sa fiu luata de fraiera.
In ceea ce priveste violenta, recunosc ca fetita mea a mai primit si cate o palma la fundulet, dar asta dupa ce i-am spus un lucru de un milion de ori, cu explicatiile de riguare, binenteles. Dupa ce primea palma la fund, intelegea tot ca prin minune, chiar imi spunea toata teoria ce o spuneam eu :nu e bine sa fac asa, pentru ca se intampla cutare lucru etc...Parerea mea e ca la Roma trebuie sa te porti ca romanii...
Nu cred ca in strainatate se educa mai bine copii, cred ca sunt si acolo si copii buni si copii rai. Educatia nu se face ca la carte, ci personalizat in functie de personalitatea copilului. Eu doar mi-am spus parerea, fiecare isi educa copii cum vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

E un subiect sinuos.

Din experienta mea: eu imi invat copilul sa nu dea in alti copii, si daca il loveste cineva la gradinita sa ii spuna educatoarei. Nu stiu exact cum face acolo - dar l-am vazut la un moment dat ca a fost imbrincit de un alt copil si intr-un minut l-a imbrincit si el pe celalalt copil. Instinctiv. Si nu l-am certat - cum ii explici unui copil ca poate fi lovit fara sa reactioneze in nici un fel?

Eu cred ca e bine sa educi copilul pozitiv, adica sa nu incurajezi sa loveasca, sa ii spui ca nu e frumos. Dar mai departe nu ai ce sa faci.

Parintii care isi incurajeaza copiii sa reactioneze violent gresesc. Cel mai probabil isi bat copiii ei insisi, pentru asta violenta nu li se pare anormala si o incurajeaza. Dar noi astialalti cum ne descurcam, copiii nostri cum se descurca - pentru ca nu ii vor putea evita pe cei violenti la nesfirsit? Mare dilema

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput