Cum e in Romania ? (2)
Raspunsuri - Pagina 9
cristina_p spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Noe in Romania poti sa ai cat de multi bani vrei, ca lucrurile tot nu stau foarte bine...Sau, eventual, ar fi foarte bine daca ai putea locui undeva izolat si nu ar tb sa interactionezi decat cu cine vrei tu, sa nu ai nevoie de scoala, de servicii, de spital, de drumuri, de nimic...In momentul in care ai iesit din casa si ai mers, say, pana la magazin sa iei o paine, iti vine sa te dai cu capul de pereti si sa pleci cat mai departe.. Si spun asta cu parere de rau, pentru ca iubesc tara asta...iubesc muntii, marea, locurile in care am crescut, prietenii cei mai buni care sunt aici....si totusi, totusi...sunt cu un picior intr-o alta tara si abia astept sa plec definitiv... Si am vazut viata in RO din o gramada de perspective; am fost copilu' premiant al unor bugetari dintr-un orasel din provincie, maica-mea si acum are 3 job-uri, ca sa ii fie cat de cat ok; e medic. Strangeau bani un an intreg ca sa poata avea o vacanta frumoasa... Si am fost si studenta in capitala si m-am intretinut singura si mancam cu prietenele mele cartofi prajiti pe resou si banii ii dadeam pe carti si pe bilete la concerte... Si acum am si casa aia la care multi din pacate doar viseaza, pot sa stau cu burta la soare si sa imi zic: ha, am bani, ce bine e in Romania....Dar nu e asa... Si nu trebuie sa petreci f mult timp in strainatate ca sa iti dai seama ca aici, la "portile Orientului", ceva nu e in regula; ca prea mult se fura, ca prea multi vor sa profite, sa te fraiereasca, ca incepand de la vanzatoarea de la magazin care iti da o guma de mestecat rest si pana la "prietenii" care se imprumuta de la tine si apoi uita sa te mai intrebe de sanatate, aproape fiecare bucatica din viata de zi cu zi e putin stricata, putreda... Si imi pare rau ca nu imi doresc ca fetita mea sa creasca aici, insa asa simt in momentul asta si cat pot, incerc sa o feresc de tot ceea ce inseamna sistemul corupt si urit in jurul caruia ne pacalim ca o ducem bine... Si am in continuare vecini care arunca zi de zi chiftele peste gard zecilor de caini vagabonzi care bantuie cartierul Rezidential in care locuiesc si se simt muuult mai buni, dar intre ei se injura si se barfesc si nu dau doi bani unul pe celalalt. Deci...cum e in Romania? In Romania e frumos, mai, e o tara superba care are noroc de niste peisaje si de o clima care sa-ti taie respiratia, INSA e po****ta in MAJORITATE --cu regret, din nou...-- de oameni care o strica. Romanii frumosi si sinceri sunt, pentru mine , din pacate, exceptia si sunt dezamagita incredibil de mult de ceea ce se intampla zi de zi in jurul meu... |
Noe, mare adevar ai spus . Iti impartasesc intru totul viziunea asupra "minunatei" Romanii.
Cristina mamica de Alexandru 10 luni
Don't cry because it's over; smile because it happened!
andacos spune:
citat din mesajul lui marius Cei cu studii superioare sunt facuti "pe banda rulanta". Este deja foarte comun sa ai o facultate terminata sau un master. Este un motiv in plus pentru care s-a depreciata foarte mult oferta pe piata. Mult si prost. Iar piata a reactionat imediat. Anunturile pentru studii superioare nu mai apar pentru ca suna cumva aiurea: "adica nu ai facultate?" Se subintelege ca ai facultatea terminata. Fiind calitatea medie spre slaba implicit aceasta devine emblema actuala. Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
Este exact ce a afirmat eu intr-un post anterior,total trecut cu vedera si considerat insipid de toata lumea,dar asta chiar este o problema in Romania actuala!
Despre ce spui tu Marius acolo,chiar vorbeam cu o prietena zilele trecute din Iasi(sper sa nu se supere ca scriu aici)si i s-a oferit ca salariu 200 de euro!Fara ore suplimentare platite,de fapt 2 posturi intr-unul,ea fiind inginer in constructzia lemnului!
Realitate din Romania nu se opreste la Bucuresti si cei care lucreaza in multinatzionale!Daca ar intra pe acest topic o persoana care nu cunoaste absolut deloc Romania,ar crede(in urma mesajelor de aici)ca in Romania curge lapte si miere!
Asa cum am spus si la inceputul primului capitol,Romania nu are o clasa de mijloc,ci doar extremitatzi si asta nu are cum sa fie bine pentru nimeni!
Dana
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Zau acum, tu esti capabila sa faci un exercitiu de extrapolare si sa iesi din cercul in care discutia generala despre Romania este de fapt: me, myself and I? Sa zicem ca prietenul nu are casa, sa zicem ca nu mai esti cu el la sfarsitul facultatii...presupun ca nu toti colegii tai au un prieten/prietena care are deja casa de la parinti. Poti sa te imaginezi pe tine proaspat absolventa in prima luna de munca, la primul salariu? Crezi ca esti capabila sa traiesti (si nu ma refer la trait bine) din salariul tau, sa iti platesti o camera undeva si sa platesti facturile si mancarea doar din salariul tau cinstit? Si cand spun cinstit ma refer strict la salar fara 'cadouri' de la pacienti ca la alea le zice foloase necuvenite si ies din categoria cinstit . Ok, hai sa nu discutam de tine ci de absolventul de medicina roman, care nu are partener cu bani, nu are partener deloc si este nefiresc de cinstit (adica refuza cadouri). Poate absolventul asta sa traiasca fara sa depinda de parinti sau alte rude? Pentru ca daca tanarul asta absolvent de medicina este incapabil sa traiasca pe picioarele proprii din munca cinstita, putem spune ca in Romania este bine?? Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation |
Bird , topicul acesta a fost creat de Monabella pt. a ne intreba pe noi , oamenii de pe acest forum care traim in Romania cum o ducem.
In nici un caz nu a fost intrebarea despre cum o duc oamenii fara adapost , pensionarii cu pensia de 10 lei .
Nu vad pt. ce sa fac un exercitiu de imaginatie si sa-mi inchipui ca n-am prieten , ca n-am casa , ca n-am bursa , ca n-am masina, ca nu primesc bani , ca locuiesc in copac , ca tara arde , samd.
Eu discut despre mine si prietenii mei , cum ne este noua.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
A_Iulia spune:
citat din mesajul lui marius Cei cu studii superioare sunt facuti "pe banda rulanta". Este deja foarte comun sa ai o facultate terminata sau un master. |
Da, pentru ca este si foarte ieftin sa faci o facultate in RO. Si mai e si la moda, toata lumea trebuie sa aiba studii superioare, si daca tot nu costa nimic, si mai e si usor...oricine incepe o facultate o si termina, nu-i mare scofala.
Poate de aia la angajare nu se mai pune atata pret pe studii, cat pe experienta. Si din punctul asta de vedere proaspetii absolventi au un mare handicap; daca nu au inceput sa lucreze pe undeva din timpul facultatii, atunci incep dupa terminarea ei, pe joburi de...200 de EUR. Trist, dar adevarat. Dar multi trecem prin asta, eu tot cu un job de 200 de EUR am inceput. De fapt nici 200 nu era, cred ca era 100 sau poate nici atat.
olympia spune:
Eu as zice ca in Romania, familia extinsa contribuie mult la bunastarea fiecaruia...
Bunicii, unchii, matusile cresc nepoti, sau ii tin macar in vacante, daca stau la tara cultiva legume, cresc pasari, animale,fac dulceturi si conserve. La randul lor si ei sunt ajutati de cei mai tineri cand au probleme de sanatate, sau administrative.
Multe firme sunt constituite in familie, rudele se ajuta intre ele, e un lant intreg de servicii si reciprocitati.
Sa nu ma intelegeti gresit, aici vorbesc de oameni obisnuiti, nu de "famiglia" politico-financiara, acolo e alt lant al "slabiciunilor", si desi, poate, nucleul familial are acelasi model, ajutorul e de alta natura!
Pene colorate... cate putin din toate!
Edip spune:
Aratati-mi o tara unde nu se traieste bine si va demonstrez eu ca se traieste f. bine...
XIO nene, eu nu inteleg o chestie...tatal tau dupa 13 ani de Canada nu isi permite sa isi ia o casa in Ro si sa traiasca o viata linistita, dar tu te contrazici cu toata lumea ca se traieste bine in Ro... cum vine asta?
copiloi spune:
Angajatorii de top s-au prins demult cum e treaba cu studiile in Romania si nu mai sunt deloc impresionati cand vad o diploma romaneasca, fie ea diploma de doctor.
Oricum, acu' e o noua moda.....asta ca tre sa ai musai facultate, e de la sine inteles....acu' e moda doctoratelor: esti mult mai tare, daca faci si doctoratul....ma-ntelegi?
Intr-o alta ordine de idei, cunosc cel putin 2 firme (una de avocatura si una de consultanta) unde toti angajatii au studii si in strainatate. Asta a contat la angajare, nu media de licenta din RO
Avand in vedere cat de decazut e invatamantul superior romanesc, chiar nu mai conteaza ca ajung sa faca facultate 50 de oameni sau 5 mil . Problema de fond ramane.
Alina
XIO spune:
citat din mesajul lui Edip Aratati-mi o tara unde nu se traieste bine si va demonstrez eu ca se traieste f. bine... XIO nene, eu nu inteleg o chestie...tatal tau dupa 13 ani de Canada nu isi permite sa isi ia o casa in Ro si sa traiasca o viata linistita, dar tu te contrazici cu toata lumea ca se traieste bine in Ro... cum vine asta? |
Mai nene , nu doar ca nu-si permite sa vina si sa duca o viata de tanar indragostit in Romania , da' nici macar o persoana din cei pe care ii cunosc si sunt acolo nu isi permit.
POate e din cauza creditelor si a faptului ca s-au mutat acolo ca sa traiasca , nu sa stranga ca hamsteru' banii.
daca tu poti veni in Romania sa-ti cumperi o casa si sa freci menta restul vietii zi-mi si mie ceva ponturi , ca poate nu e prea tarziu sa se reorienteze taica-miu.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
Edip spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
Mai nene , nu doar ca nu-si permite sa vina si sa duca o viata de tanar indragostit in Romania , da' nici macar o persoana din cei pe care ii cunosc si sunt acolo nu isi permit. POate e din cauza creditelor si a faptului ca s-au mutat acolo ca sa traiasca , nu sa stranga ca hamsteru' banii. daca tu poti veni in Romania sa-ti cumperi o casa si sa freci menta restul vietii zi-mi si mie ceva ponturi , ca poate nu e prea tarziu sa se reorienteze taica-miu. "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " ***Fur is for petting** http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100 http://www.flickr.com/photos/greecky/ |
m-ai lamurit... e cam tarziu dupa 13 ani de Canada sa se reorienteze sau sa isi schimbe grupul de prieteni care nu isi permit... sunt destui care isi permit sa isi ia o casa in ro si sa traiasca decent din investitii si poate un job acolo dar aleg sa stea in alte parti...
pont? cand erau imobiliarele in Ro la pret de un salariu in Canada ii placea tatalui Canada? sunt alte oportunitati acum daca vrei bani.... problema e ca nu banii ii tin pe unii pe afara, ti-o spun eu, care am alt grup de cunostiinte.
XIO spune:
Hmmm, nu stiu unde in Ro ai trait , da' la mine preturile nu erau de un salariu in Canada, poate un salariu intreg pe an .
E OK , nu rea sa se reorienteze ca nu prea vad de unde ar putea face atatia bani. Medicina la varsta asta nu o mai face ca sa-si permita sa cumpere ceva aici. ;)
***Fur is for petting**