Cum e in Romania ? (2)
Raspunsuri - Pagina 8
Alexia27 spune:
Cait, India, Thailanda, Vietnam, Malaezia, Indonezia etc etc....nu e Canada, ce-i drept. Dara aici viata e atat de incredibil de ieftina, incat un expat poate trai aici intr-un lux pe care nu si l-ar fi permis niciodata in tara lui. Cred ca asta e un motiv foarte puternic de aveni sa locuiesti aici.
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Xio, eu cred ca iti vei schimba parerea cand vei incepe sa lucrezi. Atat timp cat traiesti in casa mamei, pe banii tatalui si iti da bunica bani de suc, viata e frumoasa si fara griji. Cand ai sa termini scoala si vei vrea sa platesti o chirie, facturile, mancarea si toate astea din munca ta, cred ca vei discuta altfel despre cat de bine e in Romania . Evident vei putea decide sa traiesti in continuare cu mama si sa astepti in continuare sa trimita tatal bani din America si bunica sa cotizeze din pensie ca tu sa-ti poti proclama superioritatea in fata americanilor prosti, care de bine de rau de la 16 ani sunt macar partial independenti (adica isi castiga bani de buzunar chiar daca locuiesc in casa parintilor), iar dupa ce termina facultatea se descurca singuri fara sa revina saptamanal cu mana intinsa la mamica lor. Sunt foarte curioasa daca dupa o luna de muncit prin spitalele romanesti (fara sa iei spaga), cand ai sa primesti salariul insuficient sa-ti asigure un acoperis nenorocit si mancarea, ai sa susti in continuare ca e bine in Romania. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation |
Bird , banii de buzunar si eu ii castig singura din bursa.
Cand voi locui cu prietenul meu nu voia plati chirie ca sa ma enervez. De altfel despre aceste aspecte cred ca am vorbit destul aici pe net , dar la topcurile respective era ok salariul , nu o mizerie cum e la acesta.Pana termin facultatea nu voi munci pt. ca nu am unde si zau ca nu ma ad inferioara americanului din cauza asta.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
XIO spune:
Apropo : spaga sau foloase necuvenite?
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
lara_c spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
scuza-ma, dar pleaca tot in lumea civilizata - canada, australia...nu inteleg sensul argumentului. lumea civilizata e libera, omul circula, se muta, pleaca dupa un job mai bun, o casa mai ieftina, se muta din cauza de clima, pentru ca isi permite. daca ai fi dat exemple de francezi care s-ar fi mutat in sudan sau nigeria ca nu e bine in tara lor, as mai fi inteles comparatia cu strainii care vin in romania. adica tot n-as fi inteles-o. nimic |
Nu neaparat...pleaca unde e jobul si unde sunt avantajele.Noi de exemplu plecam in Bangladesh si nu pt ca ar fi mai civilizat decat UK.Asa cum spunea si Alexia avantajele unui expat intr-o tara in care venitul tau este de sute de ori (si cand vb de Bangladesh, chiar nu vorbesc aiurea) mai mare decat salariul majoritatii de pe acolo, iar conditiile oferite sunt chiar superioare multor tari civilizate ,este un factor de decizie important.Sa nu mai vb. de posibilitatile de calatorit in zona, locuit intr-o tara exotica, etc.
Asa si cu Romania (sigur, pastrand proportiile).In UK noi avem un trai decent, dar nu ne permitem menajere , gradinar,bucatar etc(ma refer la persoane permanent angajate, nu la ajutor din cand in cand).In Romania asta era ceva banal(adica isi permiteau toti colegii nostri daca ar fi vrut si majoritatea aveau).Si cu cat e mai ieftina tara cu atat luxul este mai mare.
Plus ca toate cheltuielile legate de casa/utilitatati/scoli private sunt achitate de guvern sau in cazul angajatilor la companii private le plateste compania respectiva.Salariul este aproape dublat de sporuri peste sporuri si, deci, te tezesti intr-o tara ieftina si cu 0 facturi de achitat cu dublul salariului dintr-o tara in care dai 1000£ doar pt gradinita copilului.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui XIO banii de buzunar si eu ii castig singura din bursa. |
Un weekend trebuie sa inceapa neaparat cu o gluma buna!
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Un weekend trebuie sa inceapa neaparat cu o gluma buna! |
Dezvolta putin , ca sa stiu pe ce aspect sa ma pronunt
***Fur is for petting**
bird70 spune:
citat din mesajul lui XIO Cand voi locui cu prietenul meu nu voia plati chirie ca sa ma enervez. De altfel despre aceste aspecte cred ca am vorbit destul aici pe net , dar la topcurile respective era ok salariul , nu o mizerie cum e la acesta.Pana termin facultatea nu voi munci pt. ca nu am unde si zau ca nu ma ad inferioara americanului din cauza asta. |
Zau acum, tu esti capabila sa faci un exercitiu de extrapolare si sa iesi din cercul in care discutia generala despre Romania este de fapt: me, myself and I? Sa zicem ca prietenul nu are casa, sa zicem ca nu mai esti cu el la sfarsitul facultatii...presupun ca nu toti colegii tai au un prieten/prietena care are deja casa de la parinti. Poti sa te imaginezi pe tine proaspat absolventa in prima luna de munca, la primul salariu? Crezi ca esti capabila sa traiesti (si nu ma refer la trait bine) din salariul tau, sa iti platesti o camera undeva si sa platesti facturile si mancarea doar din salariul tau cinstit? Si cand spun cinstit ma refer strict la salar fara 'cadouri' de la pacienti ca la alea le zice foloase necuvenite si ies din categoria cinstit . Ok, hai sa nu discutam de tine ci de absolventul de medicina roman, care nu are partener cu bani, nu are partener deloc si este nefiresc de cinstit (adica refuza cadouri). Poate absolventul asta sa traiasca fara sa depinda de parinti sau alte rude? Pentru ca daca tanarul asta absolvent de medicina este incapabil sa traiasca pe picioarele proprii din munca cinstita, putem spune ca in Romania este bine??
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
marius spune:
In momentul de fata orice absolvent care nu are casa proprie (deci va sta in chirie) isi va gasi in primul rand greu un job. Este criza de joburi. Pe de alta parte media venitului net in Romania din estimarile mele e undeva pe la 400 euro / luna. Costurile unei chirii + mancare + transport reduse la minim pt o persoana/luna ajung la 400 euro luna. In mod cert in momentul de fata din salariu o persoana va trai relativ modest. Am luat valoare superioara a venitului net. O valoare realista cred ca este undeva pe la 320-350 euro/luna.
Se pot face reduceri (fortate) ale costurilor la capitolul alimente daca se va consuma o cantitate mai redusa de carne sau se vor achizitiona produse din carne mai ieftina, respectiv daca se vor consuma produse relativ mai ieftine intr-o pondere mai mare. De asemenea conteaza foarte mult starea de sanatate deoarece medicamentele sunt foarte scumpe in raport cu veniturile nete.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
A_Iulia spune:
Pai medicii de care vorbeste bird sunt candidatii perfecti pentru emigrare.
Dar subiectul asta intreba de fapt cum ne este noua fiecare in parte, sau asa, in general? Pai daca discutam in general, evident facand media cu po****tia rurala sau cei fara studii superioare si care muncesc necalificat inseamna ca "in general" nu avem din ce trai. Realitatea fiecaruia este insa cu totul alta.
marius spune:
Cei cu studii superioare sunt facuti "pe banda rulanta". Este deja foarte comun sa ai o facultate terminata sau un master. Este un motiv in plus pentru care s-a depreciata foarte mult oferta pe piata. Mult si prost. Iar piata a reactionat imediat. Anunturile pentru studii superioare nu mai apar pentru ca suna cumva aiurea: "adica nu ai facultate?" Se subintelege ca ai facultatea terminata. Fiind calitatea medie spre slaba implicit aceasta devine emblema actuala.
Pentru valoarea 320-400 euro m-am referit strict la mediul urban. In mediul rural nu cred ca se mai poate spune ca exista in mod semnificativ activitate economica si forta de munca angajata.
Ca sunt angajati care castiga sume mai mari de 400 euro perfect adevarat insa din total forta de munca angajata procentul detinut este foarte mic si in scadere.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa