Burtici fericite de septembrie-octombrie (85)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Iulia multumesc de raspuns! este linistitor sa stiu ca mai sunt fete ca mine..as vrea tare mult sa alaptez si auzisem ceva babisme ca dacai nu ai colostru inainte sa nasti, nu o sa ai nici prea mult lapte dupa...cum ziceam, vorbe!

Dana 26s
www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

AdiMercedes foarte interesante cartile citeste repede si pune rezumatul!Imi place in special Jpyful parenting, de pe ce site le-ai luat?

Adrianasi Andreas(28.07.2006)
baby Iannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dana15

Asa, ca mai vroiam sa intreb si eu cate ceva...voi toate aveti deja colostru?! (acum, imi dau si eu seama ca nu toate..dar intrebam asa, pe cele care sunt acum pe faza); oare daca nu imi apare colostru pana nasc, ar putea fi un semn ca o sa am pb cu alaptatul?

Eu inca nu am...si nici sanii nu mi-au crescut cine stie ce; bine, acum am si eu sani!!! ca inainte push-upul era la putere!

Mai vroiam sa intreb ceva, dar am uitat..apropo, ziceam ca merg sa trag pe stanga, dar cum pe birou mai era putin din cafeluta de dimineata, am zis sa nu cumva sa-mi pice vreo musca in ea..tai-tai mos ene!

Dana 26s

Dana15, nici mie nu imi curge nimic din sani si nu mi se pare ca au crescut - port aceleasi sutiene ca inainte de a ramane insarcinata, desi la sarcina cu Lisa pe vremea asta treceam deja la sutiene de alaptat ca nu mai suportam "sarmele". Dupa nastere am avut colostru - habar nu am cat, insa suficient pt stomacul cat o margica a lui bebe!!! Laptele mi-a venit a 3-a sau a 4-a zi, nu mai stiu, si am avut din belsug. Musai trebuia sa dorm cu sutien plin cu dischete din alea pt sani si tot reuseam sa ud tricoul de pe mine. Acum o sa vedem cum o sa fie. Aici insa nu isi fac probleme cu gramajul pe care il mananca bb in spital, pt ca daca tranzitul intestinal - pp si kki - e ok la nr si bb se vede ca pune pe el, e ok. Nu se da supliment aici, decat daca tii tu mortis! Insa asistentele nu ii dau nimic fara sa te anunte. Inclusiv injectia de vit K a trebuit sa o accept in scris si sa semnez ca sunt de acord...

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Dana cum ti-ai dat tu seama ca nu ai deloc colostru?
Ai incercat sa strangi usor intre doua degete mamelonul (pe portiunea maronie de langa sfarc)? (atentie, cand faci asta trebuie sa fii mai relaxata ca poti avea usoare contractii false BH)
Sunt sigura ca acolo exista ceva, oricat de putin.
Nu ai absolut niciun motiv de ingrijorare daca acum chiar nu iese nimic, hormoneii isi vor face treaba si dupa nastere vei putea alapta.

Si eu sunt din categoria fara sani sa stii, si slava Domnului ca l-am alaptat pe Rares pana la 1 an si doua saptamani ca asa am insistat eu, nu ca el era foarte ahtiat.

Ramona

Tudor Gruia 26+

Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Adi , multumesc mult de intrebare , la fix a fost: azi dimineata la ora 9 jumate am incheiat oficial santierul!

Eu care orice planuri am, de la citit carti la cine stie ce alte hobby-uri, mi le planific pentru perioada cand voi sta acasa cu bebe . Deci sa inteleg ca sunt departe de a intelege

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta
ioana listuta o tinem sa ne anuntam unele pe altele cand nastem, sa stim una de alta ... la odiseea trecuta ne-am ales zuze pereche (eu am avut vreo 4-5) si l-am pus pe sotu sa le dea mesaj imediat dupa nastere si le-am mai dat si eu mesaj noaptea dupa ceza .. iar a doua zi am vb chiar la telefon cu unele dintre ele .. asa bine face la psihic sa ai cui te plange .. ca te inteapa, ca te injunghie, ca te tine, ca te doare etc .. plus alte zeci de intrebari si griji pe care e bine sa ai cui sa le adresezi / impartasesti ..

ahaaaaaaaaaaa! m-am prins

Ioana 28+ cu bebe Carol Ioan

album Webshots

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui angelli

AdiMercedes foarte interesante cartile citeste repede si pune rezumatul!Imi place in special Jpyful parenting, de pe ce site le-ai luat?

Adrianasi Andreas(28.07.2006)
baby Iannis

Angelli, le-am comandat de la o librarie universitara, ca in librariile din mall nu aveau asa ceva. Insa le-am "greblat" de pe Amazon - aveau recenzii fff bune . Sunt sigura ca se gasesc si in EU, pt ca cel putin una din ele o citeste si o prietena din Elvetia...

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Raluk ! ne-am decis sa mergem la budapesta! abia astept!

Asa minunata reteta de pilaf..1.tai o ceapa (eu am pus 2 mai mici, din acestea verzi) si o punem in ulei, alaturi de 2 morcovi taiati pe rotund;
2. am pus si doi ardei grasi (galbeni, dara daca ai unul rosu, arata tare bine) taiati bucatele mai mici...si am amestecat in cratita pana s-au rumeni/inmuiat (imi scapa cuvantul acum..dee, ma grabesc).
3. am mai pus si o rosie taiata in bucati..si apoi orezul! cam asta este!

Secretul meu..am o oala Zepter (zestre de la mami) si ma ajuta tare mult..dupa ce am introdus orezul, i-am pus capacul si am lasat-o pe foc 10 min..si apoi minunea de zepter a mai gatit vreo jumate de ora, dar fara foc..off, imi este greu sa explic acum..cele care au astfel de oale, stiu smecheria.
Bun si la final..pus pilaful intr-un vas yenna si bagat 5 min la cuptor..sa se rumenesca putin;
cam asta este..scuzati exprimarea (cred ca am repetat de o mie de ori unele cuvinte...dar m-am grabit! sa nu pofteasca mamicutele prea mult!)

Dana 26s

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui raluk16

Adi , multumesc mult de intrebare , la fix a fost: azi dimineata la ora 9 jumate am incheiat oficial santierul!

Eu care orice planuri am, de la citit carti la cine stie ce alte hobby-uri, mi le planific pentru perioada cand voi sta acasa cu bebe . Deci sa inteleg ca sunt departe de a intelege

24+

Raluk, hmmm, cam da . POate tu o sa reusesti sa te organizezi mai bine, insa eu citesc LOrd of the Rings de cand eram insarcinata cu Lisa si inca mai am jumatate!!! . E adevarat ca lucrez de acasa si am avut alte titluri pe lista, "What to Expect the First Year", "Baby and Toddler Meals" etc. Dar vorba 'ceea: nulasa pe maine, ce poti face azi, ca ce e in mana (a se citi "tartacutza") nu e minciuna

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Adi de cand am aflat ca majoritatea fetelor au colostru, deci primele doua zile sa zic sunt asigurate, nu stiu cum sa pun problema la asistente, ca aici (si in Baia Mare, si in Oradea, si in Cluj, cu ce mamici am povestit) si la nastere naturala le da formula (era sa scriu lapte praf, ce greseala, ca nu are lapte in el...) din prima zi.

Ce e cu vitamina K asta? Ce se mai da in spital la bebei pe langa asta?

24+

Mergi la inceput