Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (150)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

nerantula imi pare rau ca nu papa Gruia, as vrea sa te pot ajuta, dar nu pot sa promovez pe forum metoda prin care l-am facut eu pe Mikul sa se apuce de mancat si anume infometarea
stiu ca suna groaznic, am infometat un bebelus,merit oprobiul public si mai ales al familiei dar la noi chiar a functionat si inca mai functioneaza
Lui Robi ii placea iaurtul si puneam borcanasul de iaurt pe masa si mancarea lui si ii dadeam o lingura de iaurt una de mancare, le mai si amestecam, dar nu de tot, fiecare era in recipentul ei, in felul asta manca un iaurt intreg si cateva lingurite de mancarica

de fapt nu stiu daca e chiar infometare, daca nu vrea sa manance (ceea ce acum se intampla rar pentru ca stiu cam cand ii e foame), il las in pace, nu insist, nici nu ii schimb repede meniul, il pun la joaca sau la somn (in general asta e problema, e obosit) si la masa urmatoare papaaaaa

Acum mananca orice, mancare gatita, cu fructele crude e mai greu, le vrea numai bucati, in rest primeste orice: supa cu galuste, supa de perisoare, pui la gratar, mamaliga cu branza,ficat, tot felul de legume, inclusiv rosii cu seminte... cam orice. Mananca si cu putina sare, zahar....n-a fost cazul, doar in cereale sau biscuitii de cumparat. De mai bine de o luna n-am mai folosit blenderul, am pasat totul la furculita si el da din guritza parca ar mesteca, desi are nunai un dinte jumate

Ce vreau sa spun este ca am gasit metoda potrivita pentru el, cam dupa 2.5 luni si acum merge bine, poate nu a fost ok cum am procedat, poate d-asta e acum slab, dar macar se alimenteaza. Sunt sigura ca o sa gasesti o metoda sa-l faci pe Gruia sa pape, e o chestie de timp, pe care ai impresia ca nu-l ai, dar o sa fie bine.
Acum o sa indraznesc sa spun o chestie, tu nu te superi, daca vrei incerci, daca nu nu, cand ii e foarte foame, da-i mancarica, daca refuza, incearca sa nu-i dai imediat san, mai amana-l un pic. Cand nu manca Mikul, strangeam masa, il imbracam si ieseam afara cu un biberon de lapte pe care i-l dadeam in parc, cam la ora dupa ce refuzase mancarea deci infometare la greu

Beyyyy sa nu ma parati la protectia copilului

Mami de Mikul Robert Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Musette multumim frumos pentru aprecieri

Dya si Crinei ii plac animalele mult …le-ar smotoci ea

Nerantula ar terbui sa te linistesti, nici lui Gruia nu ii face bine agitatia, samburelului si nici tie, . Crina mananca putin daca nu are sare, in schimb daca are gust papa, poate incerci asta

Noi acum mancam cam la 4h – 4 ½h, azi a mancat 2 iaurturi, putin pilaf nesarat…doar cateva lingurite si mai devreme o nectarina&banana , in rest compot la greu

CD la noi functioneaza "infometarea", adica mai intarzii putin cu masa si mananca cum trebuie

POate nu sunt sfaturi bune dar la noi functiioneaza...stiu ca nici un copil nu seamana, dar merita incercat

fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Iunie 2009
Crina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Nerantula, nu-mi pot decat imagina ce-i in sufletul tau, nu pentru ca mie imi merge mai asa sau mai asa... ci pentru ca n-am cum sa fiu tu.

As vrea sa am solutia, si sa ti-o spun, si de maine sa manance puiul mic. N-am... dar vreau sa-ti dau si eu putin curaj, putere si rabdare, si un camp mare de

flori frumoase si vesele, si sa-ti spun ca sunt alaturi de tine si ma gandesc mereu la voi.

Eu cred sincer ca poti alapta in timpul sarcinii, pentru simplul fapt (afar' de toata teoria de-am auzit-o) ca din luna a 6a in timpul sarcinii cu Radu am avut lapte.

Imi spunea odata dna Musat (tipa de la Elias care se ocupa de alaptat, sfaturi&co) ca si femeile cele mai sarace si mai nemancate alapteaza, si lapte este, copii lor cresc.
Acum prin extrapolare, daca nu esti subnutrita, sarcina creste si se dezvolta, si ai si laptic.

Diverse parti din tine se ocupa... unele de bebe mic, unele de Gruia, si totul merge perfect atata timp cat nu te pierzi, cat nu iti pierzi echilibrul si linistea.
Atunci cand o faci toate partile alea vin sa se ocupe de tine, si nu-si mai fac treaba... - don't feel guilty, please, just relax!!!

Shoot me, daca am luat-o pe aratura, as vrea doar sa te incurajez!

In ce priveste antibioticul, tot laptele tau il va tine pe Gruia pe linia de plutire, stie el ce stie.
Teo avea 10 zile cand a luat antibiotic, si evident ca nu manca altceva decat san...
Nu ne-a recomandat nici biotics, nimic, doar san la greu!

Mai departe, incearca sa-i dai lui Gruia numai cate un aliment o data (nu amestecuri - poate ii displace sau proceseaza greu amestecuri / alergia de care vorbesti se poate manifesta printr-o procesare foarte lenta!) si eventual ceva ce poate lua cu manuta lui, in joaca... nu mai stiu ce ti-as putea spune, ca ai incercat si tu mii de chestii... asa ca ma opresc.

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

La noi ploua cu galeata

fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Iunie 2009
Crina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula

Citat:
citat din mesajul lui musettepink

0.28
la voi?

Asta e IgE-ul specific la cazeina? Pai e in limite, trebuie sa fie mai mic de 0.34. La noi e 1.12

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

8+

scuza-ma am tastat gresit apoi am iesit afara ,la cazeina IgE este 0.58,de asta am zis ca la noi alergia este mica pt ca depaseste f putin valoarea normala.

de Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Citat:
citat din mesajul lui musettepink

scuza-ma am tastat gresit apoi am iesit afara ,la cazeina IgE este 0.58,de asta am zis ca la noi alergia este mica pt ca depaseste f putin valoarea normala.

Da, asa mai merge. La noi 0.54 e la laptele de vaca .. deci as putea sa ma risc sa-i dau LP normal? Daca eu nu sesizez nici o reactie, pot, totusi, sa-i fac vreun rau daca ii dau? babymom?

Ada , e foarte logic ce spui tu cu alaptatul, dar pediatra mea (despre care am o parere f buna, in general), a fost foarte categorica in privinta asta .. putin m-a destabilizat, insa oricum nu renunt la alaptat (nici n-as putea, chiar daca as vrea.)

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreutac spune:

Buna seara,
Nerantula,imi pare tare rau sa aud de problemutele voastre cu antibioticul, cu mancarea, cu analizele. Din pacate nu stiu ce sa te sfatuiesc, insa din suflet sper sa se remedieze toate cat mai repede. Ce spun fetele, ca depinde mult si de starea ta e adevarat, insa cand vezi ca in fiecare zi e la fel, acelasi chin, chiar nu cred ca poti fi zen. Iti doresc multa rabdare si putere
Ankussa, cand citesc ce spui despre Vladut, ca nu sta in carut deloc, ma trec fiorii. Si asta pentru ca am trecut pana acum aproximativ 2 luni prin acelasi lucru. Carutul a fost de la bun inceput un ornament in holul nostru, nu l-am folosit mai deloc, ba chiar la un moment dat l-am si schimbat in ideea ca poate o fi de bun augur. Vise...o caram in continuare pe Eva in marsupiu si caram dupa mine carutul gol, in speranta ca adoarme si o mut acolo. uneori se intampla minunea alteori nu. Apoi, am perseverat si am tot pus-o in carut, fie si pt. cativa metri si treptat s-a obisnuit, insa de frica ma caram in continuare si cu marsupiul dupa mine, in cosul de cumparaturi. Stiu sigur prin ce treci, mai ales ca e si cald afara, vreme tocmai buna de plimbari in aer liber. La un moment dat, in disperare de cauza ma gandisem sa amenajez cumva balconul si pe timpul verii sa stam acolo. Pt. ca intre timp s-a rezolvat n-a mai fost nevoie sa apelam la aceasta solutie de compromis. Sunt convinsa ca si la voi se va rezolva cat de curand. Pana atunci tre' sa ai nervii tari, brate puternice si spate rezistent.

Andreea, cea mai fericita mamica de Eva Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula
1. tratamentul lung si agresiv cu antibiotice
2. concurenta la resurse cu bebe din burtica

.. orice minune tine cateva lingurite, la o masa ..

Edit: anemia e feriptiva, cu Ca e ok

8+

Anda mananca frecvent cateva lingurite si apoi san la jumatate de ora dupa si mie mi se pare ca mananca! Am eu ceva?

Ce-am mai obsercat:

- la inceput nu manca nici 3 varfuri de lingurite din mancarea ei; la un anumit interval destul de lung, sa zicem 3 saptamani, aceasta cantitate se marea, de ex. in zilele bune manca din borcanel pana la eticheta - estiimez un 20-30 ml. Apoi s-au facut 50, apoi jumatate de borcanel. Numai o singura data a mancat mai mult de atat si nu cu mult!

- de multe ori chiar daca ii e foame, nu prind momentul potrivit si nu mai vrea solid, vrea san. Azi chiar am sarit klegumele ca n-am avut timp sa le prepar, 3 ore a vrut sa se culce de nici eu n-am reusit sa mananc decat tarziu. Si cu ea in brate, deci m-a umplut de rosie dar macar a gustat niste paine si rosie.

Alta data mi-a furat din spaghete - si erau pt oameni mari. Facea mmm, mmm... I-a facut o reala placere sa isi bage mainile in farfuria mea, sa zdrobeasca mancare in pumni. Incearca si tu sa papi ceva mai neprajit impreua cu el. Dar atentie, daca il rogi tu te va refuza. Ar trebui lasat sa puna el mana... SI mai simplu ar fi sa te linistesti.

Iarta-ma ca ma bag asa, dar mi-esti draga si ma doare sufletul sa te vad in starea asta. legat de resurse, eu cred ca au amandoi din plin; daca ai dubii baga niste vitamine de sarcina (eu iau oricum fara sa fiu gravi ) si mananca mai variat - desi banuiesc ca asta deja faci.

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

buna seara mamici
nu am timp sa citesc dar revin maine
am intrat doar sa va spun ca a aparut cauza febreieruptia...pe fata, gat spate si burtica...
deci avem roseola sau rubeola (avand in vedere ganglionii occipitali)
si noapte buna mamicilor si somn usor piticilor (fara treziri...aviz carla si sasha)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Citat:
citat din mesajul lui 300
baga niste vitamine de sarcina

da, foarte bine punctat! In plus, Omega3 sau Omega3&6.

edit: si magneziu suplimentar, ajuta la starea zen, si la multe altele

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput