Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (150)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns preety spune:

Andreea_ada sanatate multa Maiei!!!

Nerantula

Luminita nu l-am parasit pe Bighidel... da trebuie voturi ca sa-l hranim

Intrebasem si noi ceva cap trecut... evident iar s-a trecut peste... dar nu ne suparam ca se mai intampla...

Sorina pe regim... cu tratament pentru refacere enzime si reglare stomacel... tot fara lactoza...
Plus... o gingiuta sparta de dintzocu nr 4.

Gogosharul meu drag! (22 octombrie 2008) - poze cu palarii si bascute!
Ticker Sorina Gabriela
Bazar pentru Mihaita!, pentru Bogdan! si pentru Sebi!!
www.tamagochi.ro/pet-bighidel" target="_blank"> Votati pestisoru portocaliu !!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyanira
Scuze chiar nu a fost intentia mea sa te supar doar iti spuneam ca inteleg cum e Andrei daca simte carne nu inghite scuipa baga degetele in gura si scoate tot afara.

Diana

ok .. ca eu nu intelegeam cum ma ajuta pe mine ..

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Nerantula, offf, nu vreau sa ma bag in seama degeaba pt ca nu prea am ce sa-ti spun care sa te ajute, dar imi pare tare tare rau ca te simt pe tine amarita si descurajata. Asta nu e ok deloc.

Probabil ai mai auzit intrebare asta, dar esti sigura ca ai incercat toate variantele posibile cu papatul? (Schimbat linguritza, cana, pozitia, consistenta mincarii, temperatura?) Te intreb pentru ca la Ania, in ultimele doua luni, au aparut urmatoarele schimbari majore (care au determinat mofturi serioase la mincare, pina m-am prins eu ce si cum):
- laptele nu ii mai place cald, nici macar caldutz, trebuie sa fie la temperatura camerei sau chiar mai rece
- nu mai suporta sa bea din biberon tinuta in brate, vrea sa stea culcata si sprijinita de o perna sau in carutz
- in Grecia n-a mai vrut sa manince legume, sub nicio forma, asa ca 2 saptamini a mincat aproape exclusiv fructe, sub diverse forme, cu sau fara cereale
- preferintele pt lingurite i se schimba de la o zi la alta
- de vreo trei zile incoace, in partea a doua a mesei, trebuie s-o tin de manutze. chiar ii place. o tin si in timpul asta basculez si n-are nimic impotriva

Si acum, alta intrebare: lui Gruia ii este vreodata foame? Adica lui i-e foame si nu-i place ce-i dai, sau pur si simplu nu ii este foame?

Stiu ca toate incercarile astea pe care le-am enumerat eu mai sus, daca lui chiar i-e foame, inseamna pentru tine nervi prajiti, dar trebuie sa le bifezi.
Daca le-ai bifat deja, sorry.

Din vastul repertoriu al soacra-mii din concediu, extrag pentru tine informatia ca sotul meu, cind era mic, nu minca nici 3 lingurite din nicio mincare. Si uite ce mare s-a facut.

Deci, please, please, please, orice numai disperarea asta nu.

Nausica si Ania
poze

"Life is what happens to you while you're busy making other plans" (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Eu am un singur sfat sa nu il fortezi si sa incerci sa ii dai si mancare mai cu gust doar de incercare sa vezi daca asa papa, multi o sa dea cu rosii dar eu ii pun un praf de sare in mancare de la 9 luni si mananca cu mai multa pofta de atunci depinde ce legume are de papat de ex in piure de cartofi pun putina sare.I-am dat si supica de la noi cu galuste care avea putina sare.Mie mi se pare ok sa pape cu putina sare ca sa se obisnuiasca rinichi, e doar parerea mea.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyanira
Mie mi se pare ok sa pape cu putina sare ca sa se obisnuiasca rinichi, e doar parerea mea.

Mda, si mie mi-e clar, cind ii gust mincarea, ca ii lipseste sarea. Dar poate mi se pare asa pentru ca asa mi-am format eu gustul. In "Baby Book" recomanda sa "skip the sugar and the salt" tocmai de asta, ca sa nu devina, pe viata, sclavii gustului dulce sau sarat. Sa invete sa le placa gustul natural al alimentelor. Recomanda putina zeama de lamiie, ca potentator de gust.

Sincera sa fiu, eu nu prea stiu ce sa fac. In niciun caz nu vreau s-o FERESC pe Ania de sare, doar de dependenta de dulce si de sarat.

Babymom, altfel decit prin prisma acestei dependente, sarea poate fi nociva? (in cantitati mici, evident)

Nausica si Ania
poze

"Life is what happens to you while you're busy making other plans" (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

ooooffff.....nerantula stiu cum e....bine, hai sa zic ca la mine nu ar fi chiar atat de rau...dar, de ex: pina la ora asta copilul meu nu a mancat decat san si asta de doua ori...odata pe la 12 si acum la 4 inainte sa adoarma...si eu dai si chinuiete cu mancare, prepar in fiecare zi tot felul, azi am facut supa crema de morcov nici nu a vrut sa se uite la ea......te inteleg perfect.....si ai dreptate sa faci asa la dyanira.....ca si eu cand vad astfel de cantitati ma dau la propriu ,cu capul de pereti .....capul sus....nu cred ca i se poate intampla ceva daca nu mananca....important este sa se hidrateze......scuze, daca te-am deranjat dar am vrut sa iti spun de fapt ca nu esti singura...

fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Multumesc de raspunsuri si suport tuturor! Am si eu o perioada mai proasta care probabil se reflecta in apetitul lui, nu stiu .. Am doua probleme mari acum in legatura cu (ne)mancatul lui:
1. tratamentul lung si agresiv cu antibiotice
2. concurenta la resurse cu bebe din burtica

Nausica, i se face foame, ca incepe sa fie agitat si, daca il pun la san, trage din plin. Insa nu vrea decat san si, uneori, iaurt. Am tot incercat diverse pozitii, texturi, temperaturi, gusturi, etc. .. orice minune tine cateva lingurite, la o masa ..
Am incercat si cu sare, nu e nici o diferenta.
Uof, am vrut sa ma descarc si aici, sa ma auda cineva care si intelege, sa mai iau un strop de apa vie ..
Oana

Edit: anemia e feriptiva, cu Ca e ok

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ankussa spune:

Salutare si de la noi....tot in casa......al meu fecior nu vrea in carut si nici eu nu ma mai agit, nu vrea si gata, sta in casa pana cand i s-o uri...aseara l-a scos tac`su afara..in brate..ca na..carutul nu-i pe plac dom`le...o fii vrand altu`?

300, sarumana de incurajari, sper si eu s afie o faza trecatoare..ca daca nu, fac la propriu blondutei (da` un Ben Gay are ceva?:-))

Nerantula, si la noi mancare e varza. Adica noi cam asa: intre 50-70g fructe dimineata; 50-60g legume dupa amiaza si sa zic 80-90g fructe seara. In schimb eu mai strecor cand il vad in toane bune un iaurtel (Petit Fillous)o piersicuta, mar, din care mai ia cate o gurita asa ..ca-l bat eu la cap. Pe langa asta cand mananc eu, ii mai dau cate o firimitura de painica, sau o lingura de supa (cu putina sare recunosc, dar asta se intampla rar). Cu mancatul propriu-zis e alta problema, daca nu ii dau papa exact sa o poate lua el din lingurita si cumva scapa lingurita mai adanc o scuipa din gura. Sau mai nou cand nu mai vrea sa pape isi provoaca greata si vomita tot..asa ca...

Ma duc sa incerc marea cu sarea..adica sa-i dau sa pape

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui 300

uu`65tr5tr5y4

Lumi, te-ai dumirit cu codul ala? Intreaba Anda. Noi ne ducem sa incercam sa dormim.

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Anda, te pup! nu draguta, nush cum ai facut tu pe blogul tau minunat, ca mie imi spune clar despre cod, de altfel il si vad/am... hehe... si zice sa ii dau paste in codul sursa al blogului/site-ului si nush unde e ala. lasa, nu e bai.

sorry de off topic, fetele.

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
_
Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina (Rudolf Steiner)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Preety, eu il votez pe Bighi zilnic.
Repeta intrebarea daca s-a sarit peste, recunosc ca si eu mai sar peste, insa mai mult de zapacita ce sunt... si imi aduc aminte dupa cateva saptamani... ia zi, ce te framanta?

Dya, multumesc mult!!

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
_
Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina (Rudolf Steiner)

Mergi la inceput