Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (324)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

am simtit ca ma barfiti si am aparut la interval. se poate sa scapati de mine? nici maternitatea asta naspa nu m-a lasat fara net. pacat ca numai acum l-am descoperit.

revin imediat.

_
Gio deEdi(02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Woow Giovaaaa Sa va traiasca baietelul, sa fie papacios, neplangacios, sanatossss si cu mult noroc Ma crezi ca de cand ai scris ca ti s.a rupt apa, au fost 1500 vizualizari???? Toata lumea era in vervaScrie-ne cand mai poti despre Edilinu, Marco ce spune? Tu cum te simti? te asteptam cu vesti

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

In primiul rand tin sa va multumesc pt. toata sustinerea, incurajarile, telefoanele si mesajele primite. sunteti noiste dulci.
Bianca imi pare tare rau ca nu ti-am raspuns la sms...e unul dintre nr. care nu le am in agenda si nu stiam cui sa ma adresez.da-mi un PM cu el si-l memorez.
Concediu placut sa aveti!!

am reusit sa citesc tot de la ultima postare...cu ruperea apei.
vad ca v-ati speriat/contrat pe aici...firul intamplarilor s-a derulat cam asa, nu e chiar cum v-a spus Canda prima data....se poate sta fara apa 48 ore, pe antibiotic se trece dupa 12 ore, ceea ce au si facut.

haideti sa va pove asa mai pe scurt:
S-a rupt apa, am scris pe forum, am sunat sotul, am inceput sa si sa intru in panica. Clau era mult mai calm, m-a bagat la dus, a inceput sa stranga de prin casa, in acelasi timp suna si la dr. de rezerva.
Mi-a facut toaleta, m-am imbracat, m-a pozat...lichid curgea la greu, am luat bagajul si spre masina...eu tot plangand. Dr. nu raspundea, dureri nema...dar ne indreptam spre maternitate.
La ora 16:10 aveam internarea facuta, dupa 10 min. venea si dr. meu care dormea la el in cabinet...era de garda. am facut cunostinta, mi-a zis sa ma calmez, m-a urcat pe masa...dilatatie 2, comanda o clisma, dupa care ne vedem mai tarziu in sala de travaliu.
termin tot jos, imi sotul, asist. duce bagajul si ne indreptam spre aceeasi sala de acum 3 ani jumate. acolo mai era o d-na...care trebuia sa avorteze...gemeni morti in burtik...povesti horror, ma infiorez cand aud si ma rog sa fie bine sa scapam amandoi.
vine moasa de serviciu, pune CTG-ul bb avea pulsusl marit, dar din cauza mea care eram super agitata. Nici o durere, totul incetase dupa clisma. in timp ce l-a Marco a fost invers.
Cobor la baietii mei, marco vrea sa merg cu el acasa, nu au stat mult, ca nu avea rabdare piciul.
ora 19, schimb de tura, alta moasa draguta...sper sa nasc cu ea, merg sa-i dau dreptul, ma refuza elegant...daca nasc cu ea accepta, daca nu..nu.Raman socata de cate omenie vad in jur...macar e o schimbare...ca si in sala de nasteri: 2 mese noi, ca la clinicile private, masa misto pt. bb, AC acolo si in sala de travaliu.
D-na ce era cu mine, avorteaza...o mai tin putin, o muta pe salon. raman cu moasa...imi da reviste sa citesc...imi spune sa ma odihnesc sa fiu pregatita pt. ce va urma.
ora 21, vine dr. ma urca pe masa. Dilatatie 3, fara dureri, dar...membranele s-au rupt undeva in spate, cpapul copilului nu vine spre col din cauza unei foite de membrana nerupta. se chinuie dr., ma chinuie si pe mine....mai curge putin lichid...abandoneaza din cauza mea. Imi zice ca nefiind la termen, corpul si bb nu sunt pregatiti, capul nu vine pe col sa dea drumul contr. si avem 2 posibilitati:
- dim. punem oxitocina, pe urma peridurala si nastem in max 2 ore
- mai putem astepta travaliul, lichid fiind...
am ales prima varianta, cu speranta ca peste noapte se schimba ceva.
La miezul notptii am primit prima doza de antibiotic.
Dureri/contr. rare si nedureroase, am dormit relativ putin....dim. m-a gasit super obosita si stresata.
continuarea maine, e tarziu si colegele de salon s-au pus la .
revin dim. cu forte proaspete.....aici actiunea incepe in jurul ore 5.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Mai sa fie...lume noua...astia au bagat netul si in spitale de stat . Vezi Giova...sa nu iti para rau ca ai nascut la stat ca ai net . Daca nasteai la particular...cine stie daca aveai net si mai si plateai.
Eh glumesc si eu ca sunt rupta de oboseala si nu am dormit deloc ..de emotii de naiba stie ce...
Nelu a dormit o ora ca Sandra s-a cerut sa se uite la tv ca doar ea dorme pe masina si la ora 23 s-a apucat sa isi ceara creditul pe cartela..a primit 3 mesaje unul dupa altul...telefonul pe volumul maxim s-a auzit foarte tare fiind noapte ...s-a trezit Nelu ,eu nici nu adormisem... apoi nu a mai adormit el si acum ne bem cafeaua deja de vreo ora, am mai facut un CD cu muzica pt masina si asteptam sa treaca vremea sa plecam.
Cred ca pe masina o sa fiu zombie . Azi noapte am dormit vreo 5 ore. Am fost si la manichiura, am niste unghii foarte mumoase (ale mele naturale)..sper sa nu le rup in apa marii si in nisip . Nah asta e .
Giova...deci asa..pana la urma ai elucidat misterul cine ti-a trimis sms . Eu stiam ca il ai ca doar mi-ai mai trimis mesaje. Nu am vrut sa sun sa te deranjez, oricum te-a cautat o gramada de lume, numai eu mai lipseam sa te intreb exact ca ceilalti .
Chiar vroiam sa te intreb...ti-au recoltat celule stem? Poate o sa te mai intreb odata cand vin .
Silvia am uitat sa iti raspund..gandeste-te ca tu ai fost la mare cand nu era chiar sezon...acum cred ca au triplat preturile. Cam asa se intampla la mare deobicei doar suntem in Romania .
Ali gasca de la Baia Mare si pe nora mea in mod deosebit.
Maraki...ai urmarit vizualizarile?
Bumbi .

Mi-e somn... si nu pot sa dorm pe masina...mama ei de viata.
I-am spus lui Nelu ca data viitoare plecam pe la 4-5 dimineata macar mai apuci sa dormi ceva dar a spus ca NU, ca prindem aglomeratie pe Valea Prahovei
Merg sa fac un dus poate ma mai trezesc si sa ma imbrac...sa il imbrac pe "putzicu" si la

Dani azi asa scump a fost...era tare nerabdator sa mergem odata..tot ne intreba cand mergem si noi spuneam deseara...mai tarziu....la care la un moment dat foarte serios ne spune: "Haide-ti sa plecam odata ca se inchide marea"

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas3" target="_blank">Poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Giovaaaa nu-mi vine sa cred ca ai intrat pe forum.
Sper ca te simti bine si Edi e cumintel si papacios. Cum e refacerea?
Ce zice Marco, l-a vazut pe fratior?
Abia astept sa mai citesc detalii!!!

Ioana si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)
www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1
www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2
www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank">3 NOUTATI

"Cainele moare de drum lung iar prostul de grija altuia"

Mergi la inceput

In alta ordine de idei la 9 am programare la dentist....cred ca va fi horror ca din septembrie nu am mai dat pe acolo si sunt tot cu pansamentele alea cu eugenat....imi vine sa vomit de emotii cand ma gandesc ce "distractiv" va fi

Ioana si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)

Mergi la inceput

Neatza!
o de la tonomatul din maternitate doriti?
tocmai mi-a luat maimuta....a facut marea descoperire:SANUL si ca si iasa ceva din el si de o ora sta la ei. cum il scot din gura, urla...valeleu ce ma asteapta.
Noroc ca a venit asist. l-a luat pt. completare si il returneaza. colostrul e putin...asteptam lapticul bun.
ma bucur ca accepta si bb sfarcurile de silicon, ieri doar sanul l-a luat si ne-am cam chinuit.

asa....continuam cu ziua 2in asteptarea contractiilor:
vine a 3-a tura de moasa, e simpatica, mai in varsta...cum vede ca plang, ma sustine si ma incurajeaza. Iar pe masa....dilatatie 4, foita aceea exista....vrea sa se consulte cu dr. peridurala si oxitocina= scapat repede. ma apuca groaza...
Dr. iese din cezariana, hopa sus pe masa...scrijeleste foita cu un ac...brrrrr....e de acord cu moasa...chemam anestezistul...ma pregateste pt. montarea cateterului....curg apele pe mine de frica cand vad atatea ace....nu a fost placut dar am scapat.
In branula din mana se pune oxitocina si la pat cu mine...
apar contr. eu nu simt durere...e asa placut...imi vine sa dorm. dupa 30 min. dilatatie 5,dupa o ora se duce efectul epiduraklei...incep sa simt si eu contr. care erau nasolae....nu mai cheama anestezistul...dilatatie aproape 10...imi vine sa imping....sun pe Clau, sun dr., moasa pregateste sala...incep sa plang de emotii...durere...nici eyu nu mai stiu.
Apar o groaza de medici, 2 se ocupa de kitul pt. celule stem, asist. ma duc in sala, dr. pune manusile...asteptam contr. S_AU OPRIT. Moasa a oprit perfuzia pana m-a instalat pe masa.
Da drumul...incep....trag aer...imping....nimic.....bb nu coboara.
Dr. urla la mine ca nu imping bine, eu urlu de durere....dupa alte 2 contr. simt capul....nasol....presiune mare jos...vine contr. moasa sare pe burta mea, o ajut si eu si cu ultimele puteri....simt cum scoate bebele. ma prabusesc pe masa, le cer sticla de apa, o arunc pe mine...apare un furtunas cu oxigen din spate...plin de lume in jurul meu...
Dr. ma roaga sa ma calmez si sa ma uit la bb.
e mic si slab, plin de vernix dar urlacios.....
cer tel. moasei sa-i fac poza, se distreaza toti de mine...dr. recolteaza celule...scoate placenta si simt o imensa usurare...am scapat.
in Interior nu m-am rupt defel....putin afara catre fund.
Imi da anestezie sa ma coasa, asist. imi baga pe fluturas antibioticul, moasa recolteaza sange pt. celule stem....NU MAI VREAU ACEEEEEE. Dr. face misto de mine...ca nu-mi plac acele lungi
Pune 5 copcii, lejer, fata de prima sarcina....totul ok, vine asist. cu datele bebeului....eu vb. cu al meu sot...care de jos vedea toata agitatia din sala de nasteri, lampa, lume multa.....bine ca nu a fost acolo.
Moasa pune gheata pe burta, ma apasa...dureri mari...e adevarat ca sunt dureri mai mari de burta la al 2-lea bebe. vine anestezista, baga ultima doza de peridurala, scoate cateterul, raman cu perfuzia de oxitocina...totul e calm...eu de fericire...usurare...am 2 baieti...sunt cea mai fericita mama din lume....regret toate gandurile si cuvintele pe care le-am spus despre bb2...e al meu...e un dulce...are gura mea, seamana cu Maarco...e sanatos si cel mai frumos bebe...ma uit la poza lui si ...ii multumesc domnului ca ne-a scapat cu bine si ma gandesc ca am incheiat cu acest cap. pt. totdeauna...nu mai vreau nicio fetita...nu mai vreau sa trec prin ce am trecut.

Daca l-a prima sarcina totul a decurs rapid si nu ma dezmeticisem bine cu nimic din jurul meu...acum le-am trait pe toate....
- inducerea travaliului
- membrane nefisurate
- uter cusut in urma primei nasteri...care acum nu se dilata cum trebuie
- bb mai mic ca primul, expulzie mai grea. Macar nu m-am rupt...vindecarea e mult mai usoara, cobor scarile, stau pe fund.

Dr. un super om , si un super dr., foarte apreciat in spital.
Personalul super, am dat, dar prima data am primit. nu ca la prima nastere.
Salon de lux nu am prins, dar m-a rezolvat moasa intr-un salon de urgente pt. cezariane....suntem 3 fete, Edi e singurul mascul dintre bebei...ne intelegem super...toate am nascut joi, toate sper sa plecam luni acasa.
Am si internet....sunt ca la hotel...depresia sa stea departe de mine.
Ieri a venbit Clau cu papa de la KFC si am plecat intr-un parc...ce fain a fost sa stam acolo si sa papam...bb era la baita si schimbat.

revin musai sa-mi dezmortesc mainile.

_
poze
poze

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Intre timp a venit bebe, se perinda pe aici asist. si am renuntat la comp.
azi noapte vine una sa-mi faca antibioticul si ma intreaba de unde am net...eu fac pe proasta si zic ca nu stiu....dar e de la ele, scrie clar Bega1, e problema lor daca nu l-au parolat.

hai sa va pove despre intalnirea lui bb cu rstul familiei:
Joi merge Clau dupa Marco, eu merg sa vb. cu neonatoloaga despre bb si daca ii lasa pe baieti sa-l vada pe micul print.
Vine doar Clau sus, pe Marco nu-l lasa in salon...mor...imi vine sa plang de ciuda...atat astepta sa-l vada pe bb Edi....
Vine bebeul...face cunostinta cu taticul...eu incep sa plang cand il studiem mai bine si vad ce mic si slabut este si dai cu plansul...inoata in toate hainele...ce facem cu el asa mic???? marco a fost cu 1 kg mai mare si se vede aceasta diferenta la ei.
intre timp se deschide usa salonului si apare iubirea mea mare cu buni. saracul Marco se sperie cand ma vede plansa...dar privirile i se indreapta spre fratiorul lui....incepe sa-l pupe si sa-l studieze, nu se mai dezlipeste de el...ii murmura cuv. de iubire...noi nu avem aparat, fac 2 poze cu tel. si ma uit nervoasa spre Clau, care uitase ap. in masina.
Marco vrea sa mergem cu bb acasa, dar e prostit repede de tati si pleaca dupa putin timp.

ieri vine iar Marco....se urca langa el in pat, il inunda de , doamne ce-l studiaza...il dezbraca sa-i vada piciorusul, manutele...e fermecat de fratiorul lui, cat e de mic si frumos...
Eu...vreau sa fac poze...ap. descarcat...sa mor de ciuda nu alta.
Cam asta a fost intalnirea dintre frati...nu va mai zic ca bb a inceput sa suga nasucul lui marco si sa se trezeasca cand i-a auzit vocea...e clar ca-l cunoaste inca de cand era in burtik.
Vom vedea cum va fii acasa, cred ca o sa fiu cu ochii ca pe butelie.

Am noroc ca Marco e cuminte, asculta de mama si nu plange dupa noi.
Eu sunt ok, ma simt bine, bebe la fel...i-a facut dr. o groaza de teste...toate bune.
Clau pregateste cuibul...eu nu am avut asemenea preocupari si tot am nascut...asa ca a ramas pe tatisa puna patut, sa faca curat, sa spele scoica si caruciorul,.

Cristina am vazut ca intrebai de incubator...pai el e prematur doar din cauza sapt., caci in rest sta bine la greutate...sunt copii care se nasc la termen cu mai putin.
maraki la noi te lasa cu tel. in sala de travaliu, eu l-am dus si in sala de nasteri, si vb. cu sotul in timp ce dr. ma curata...la noi totul e posibil...daca exista si bunavointa din partea personalului.
Nu m-au stresat fetele cu mesaje, tel....din contra...ma plictiseam si asa trecea timpul mai usor.
Pana nu mi-a provocat travaliul cu oxitocina nu aveam dureri, dar era naspa asteptarea, povestile din spital, gandurile ascunse,.
Am nimerit pe mainile unui dr. super ok, cred ca al meu s-a ars la soare in 1-si 2 cat l-am pomenit...si nu de bine.
ioana bafta la dentist...si eu trebuie sa reincep...cu groaza, e drept.
Bianca drum fain/rapid si distractie cat incape.

revin mai tarziu....merg sa ma intind putin.
va pe toate, multu' pt. urari, galerie si toate cele.

_
poze
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Giova-ce bucurie!
UFFFS-au spulberat toate gandurile ce ti le faceai sa lase locul liber emotiilor adevarate.
Sa aveti grija de voie si de minunea mica!

Mergi la inceput